Деловодна информация
05070ГДНП-МВР
3286р-26413 12/06/2019 (дд/мм/гггг)
не
05070-2019-0004 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Главна дирекция Национална полиция - МВР 129010641
бул. Александър Малинов №1
София BG411 1715 България
Таня Бонева +359 29829170
gdnp@mvr.bg +359 28319033

Интернет адрес/и

https://www.mvr.bg/gdnp/

https://www.mvr.bg/aop/dynamicProvider50/7b5a372d-97b1-4307-9ddc-a6140ce0698e/garag


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://www.mvr.bg/aop/dynamicProvider50/7b5a372d-97b1-4307-9ddc-a6140ce0698e/garag
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Министерство или всякакъв друг национален или федерален орган, включително техни регионални или местни подразделения

I.5) Основна дейност 

Обществен ред и безопасност

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Извършване на СМР за обособяването на гаражна клетка в гараж в ЗЖУ – София за щабен автомобил, доставен по проект ISF0046“
45000000      
Строителство

Строително-монтажните работи ще се извършват на сграда гараж, на 1 (един) етаж, масивна конструкция в района на Зонално жандармерийско управление-София, находящо се на адрес гр. София, ул. „Патриарх Герман“ № 202 в изпълнение на предложените за финансиране дейности от непреките разходи на Споразумение HOME/2016/ISFB/ AG/EMAS/0046 за безвъзмездна финансова помощ в рамките на Механизма за спешно подпомагане по фонд „Вътрешна сигурност” (ФВС).
Списъкът на необходимите видове и количества строителни и монтажни работи е в Приложение № 1 Техническа спецификация.
Обектът на поръчката е изпълнение на текущ ремонт (строително-монтажни работи).
Обектът на поръчката е приравнен към пета категория, съгласно чл. 137 от Закона за устройство на територията.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
38000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
45310000      
45320000      
45410000      
45420000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

гр. София, ул. „Патриарх Герман“ № 202

Строително-монтажните работи ще се извършват на сграда гараж, на 1 (един) етаж, масивна конструкция в района на Зонално жандармерийско управление-София, находящо се на адрес гр. София, ул. „Патриарх Герман“ № 202 в изпълнение на предложените за финансиране дейности от непреките разходи на Споразумение HOME/2016/ISFB/ AG/EMAS/0046 за безвъзмездна финансова помощ в рамките на Механизма за спешно подпомагане по фонд „Вътрешна сигурност” (ФВС).
Списъкът на необходимите видове и количества строителни и монтажни работи е в Приложение № 1 Техническа спецификация.
Критериите по-долу
 
ДА ТК прср – коефициент за тежест на оценката на предложения срок за извършване на СМР в комплексната оценка    20
ТК проп – коефициент за тежест на оценката на предложената организация на персонала, за изпълнението на поръчката в комплексната оценка    20
Цена
60
II.2.6) Прогнозна стойност
38000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
40

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Споразумение HOME/2016/ISFB/AG/EMAS/0046 за безвъзмездна финансова помощ в рамките на фонд „Вътрешна сигурност“

Възложителят изплаща по сметка на Изпълнителя сумата по договора за извършените СМР в срок до 30 (тридесет) календарни дни след пълното изпълнение на задълженията на Изпълнителя срещу предоставени издадена фактура (оригинал), двустранно подписани от Изпълнителя и представители на Възложителя констативен акт обр. 15 за извършени СМР, окончателен отчет за извършени СМР (бивш акт обр. 19) и други.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участниците следва да бъдат вписани в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на строежи по чл. 137, ал. 1, т. 5 от ЗУТ - І група – V категория строежи, съгласно Правилника за реда за вписване и водене на централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС) и да притежават удостоверение за тях, съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите (ЗКС). Чуждестранните лица следва да са вписани в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата – членка, в която са установени или да имат право да извършва такава дейност по законодателството на държава–членка на Европейския съюз, или на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария и има силата на вписване в Централния професионален регистър на строителя за обхвата на дейностите, за които е издадено. При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за регистрация се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва съответните строителни и монтажни работи, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение. При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосоченото изискване съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.
ВАЖНО: Участниците могат да се позоват на капацитета на трети лица, независимо от правната връзка между тях, по отношение на критериите, свързани с икономическото и финансовото състояние, техническите и професионалните способности съгласно чл. 65, ал. 1 от ЗОП, т.е. участниците могат да се позоват на капацитета на трети лица по отношение на критериите, свързани с ГОДНОСТ. При подаване на оферта участникът посочва информацията, която е в съответствие с критериите за подбор, чрез представяне на електронен Единен европейски документ за обществени поръчки (еЕЕДОП) - част IV, радел A: "Годност". Участниците предоставят доказателства за годност при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП (след отваряне на офертите) и на чл. 112 от ЗОП (преди сключване на договора).
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът следва да притежава и да поддържа за целия период на изпълнение на договора валидна застраховка за „Професионална отговорност в строителството“, която да обхваща категория строеж съобразно предмета на поръчката, по смисъла на чл. 171 от ЗУТ. При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за застраховка „Професионална отговорност“ се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва строителство съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение. При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосоченото изискване съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват. В случай че участникът е чуждестранно лице, застраховката за професионална отговорност може да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ. При подаване на оферта участникът посочва информацията, която е в съответствие с критериите за подбор, чрез представяне на електронен Единен европейски документ за обществени поръчки (еЕЕДОП) - част IV, радел Б: "Икономическо и финансово състояние". Доказва се с копия от застрахователна полица или платежни документи за платени застрахователни премии.

Застрахователното покритие следва да е не по-малко от минимума, приложим за строежи І група – V категория строежи, съгласно чл. 5, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството. Застраховката на чуждестранните лица следва да осигурява минимум посоченото застрахователно покритие.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

При подаване на оферта участникът посочва информацията, която е в съответствие с критериите за подбор, чрез представяне на еЕЕДОП - част IV, радел В: "Технически и професионални способности". Доказателствата се представят преди сключване на договор, както и в съответствие с чл. 67, ал. 5 от ЗОП.
1. Участникът да е изпълнил строителство с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертата. Забележка: Строителството се счита за изпълнено, когато за обекта има съставен и подписан Констативен акт обр. 15/Протокол обр. 16 или друг документ за предаване и приемане на строежа от Възложителя. Възложителят не поставя изискване за обема на изпълнените дейности. Под „дейности с предмет сходен с предмета на поръчката“ се разбира изпълнение на: ремонт на покрив (полагане на хидроизолация) на сграда и/или монтаж на топлоизолационна система на сграда.
2. Участникът да разполага с персонал със следните експерти, притежаващи техническа правоспособност съобразно придобитата им специалност и образователно-квалификационна степен. Технически правоспособни лица са лицата, които извършват техническо ръководство на строежа, получили дипломи от акредитирано висше училище с квалификация „строителен инженер“, „инженер“ или „архитект“ или лица със средно образование с 4 годишен курс на обучение и придобита професионална квалификация в областите „Архитектура и строителство“ и „Техника“, и такива, които да отговарят за контрола на качеството и за здравословни и безопасни условия на труд. Доказва се със списък на технически лица и/или организации, включени или не в структурата на участника, които ще изпълняват строителството, включително тези, които отговарят за контрола на качеството.
2.1. Технически ръководител, отговарящ на изискванията на чл. 163а от ЗУТ, да притежава опит като „Технически ръководител“ в изпълнението на строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката. Техническият ръководител ръководи строителните работи и осигурява изпълнение на отговорностите по чл. 163, ал. 2, т. 1–5 и по чл. 169б, ал. 1 от ЗУТ;
2.2. Експерт по контрол на качеството/отговорник по качеството – да отговаря на изискванията на чл. 163а от ЗУТ и да притежава валидно удостоверение/сертификат за експерт по контрол на качеството или еквивалент, както и опит: участие в контрол на качеството/отговорник по качеството, в строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката;
2.3. Длъжностно лице по безопасност и здраве (Координатор по безопасност и здраве (КБЗ) – да притежава валидно удостоверение за преминат курс на обучение по безопасност и здраве за длъжностно лице по ЗБУТ, съгласно ЗБУТ и съобразно с изискванията на Наредба 2 от 2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи, Наредба № РД-07-2 от 16.12 2009 г. за условията и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на ЗБУТ и да притежава опит в строителство на позиция Длъжностно лице по безопасност и здраве;
2.4. Други технически правоспособни лица за осъществяване специализирано техническо ръководство на отделни строителни и монтажни работи съобразно придобитата им специалност и образователно-квалификационна степен:
- 1 специалност с образователно-квалификационна степен „ЕЛЕКТРО“ или еквивалент;
- 1 специалност с образователно-квалификационна степен „Отопление, вентилация и климатизация“ или еквивалент;
2.5. Лица, които ще изпълняват строително монтажните работи (СМР), притежаващи умения и опит да извършат СМР - полагане на хидроизолация) на сграда и/или монтаж на топлоизолационна система на сграда.
3. Участникът в процедурата да има внедрена система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентен сертификат, издаден от органи, установени в други държави членки с обхват, включващ строителство на сгради.


1. Участникът да е изпълнил поне една дейност с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертата.
2. Участникът да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнение на поръчката, който включва минимум по 1 лице от следните експерти:
2.1.Технически ръководител – лице, отговарящо на изискванията на чл. 163а от ЗУТ, да притежава опит: участие като „Технически ръководител“ в изпълнението на поне 1 строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката. Техническият ръководител ръководи строителните работи и осигурява изпълнение на отговорностите по чл. 163, ал. 2, т. 1–5 и по чл. 169б, ал. 1 от ЗУТ;
2.2. Експерт по контрол на качеството/отговорник по качеството – да отговаря на изискванията на чл. 163а от ЗУТ и да притежава валидно удостоверение/сертификат за експерт по контрол на качеството или еквивалент, както и опит: участие в контрол на качеството/отговорник по качеството, при изпълнението на поне едно строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката.
2.3.Длъжностно лице по безопасност и здраве (Координатор по безопасност и здраве (КБЗ) – да притежава валидно удостоверение за преминат курс на обучение по безопасност и здраве за длъжностно лице по ЗБУТ, съгласно ЗБУТ и съобразно с изискванията на Наредба 2 от 2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи, Наредба № РД-07-2 от 16.12 2009 г. за условията и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на ЗБУТ и да притежава опит: участие в минимум едно изпълнено строителство на позиция Длъжностно лице по безопасност и здраве;
Забележка: За „Координатора по безопасност и здраве“ е допустимо съвместяване на две длъжностни позиции, без позициите „Контрол по качество на материалите“ и „Ръководител екип (техническият ръководител)“. За Експерт „Контрол по качеството на материалите“ е допустимо съвместяване на две длъжностни позиции, без позициите „Координатора по безопасност и здраве“ и „Ръководител екип (техническият ръководител)“.
2.4. Други технически правоспособни лица за осъществяване специализирано техническо ръководство на отделни строителни и монтажни работи съобразно придобитата им специалност и образователно-квалификационна степен, а именно:
- специалност и образователно-квалификационна степен „ЕЛЕКТРО“ или еквивалент – 1 лице;
- специалност и образователно-квалификационна степен „Отопление, вентилация и климатизация“ или еквивалент – 1 лице;
2.5. Необходим брой лица, които ще изпълняват строително монтажните работи, притежаващи умения и опит да извършат строително монтажните работи - полагане на хидроизолация) на сграда и/или монтаж на топлоизолационна система на сграда (саниране на сграда);
3. Участникът в процедурата да има внедрена система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентен сертификат, издаден от органи, установени в други държави членки с обхват, включващ строителство на сгради.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


1. Възложителят сключва писмен договор за обществена поръчка с участника, избран за изпълнител, при условие, че при подписване на договора същия представи документите по чл. 112, ал. 1, т.1 от ЗОП и по чл. 58, ал. 1 от ЗОП. Документите трябва да са актуални (към датата на подписване на договора), в оригинал или заверено копие. Документите се представят и за подизпълнителите (Изпълнителят да представи и договор/и за подизпълнение) и третите лица, ако има такива.
2. Когато частта от поръчката, която се изпълнява от подизпълнител, може да бъде предадена като отделен обект на изпълнителя или на възложителя, възложителят заплаща вънаграждение за тази част на подизпълнителя. Разплащанията се осъществяват въз основа на искане, отправено от подизпълнителя до възложителя чрез изпълнителя, който е длъжен да го представи на възложителя в 15-дневен срок от получаването му. Към искането изпълнителят предоставя становище, от което е видно дали оспорва плащанията или част от тях като недължими.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

03/07/2019 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

08/07/2019 (дд/мм/гггг)   14:00 (чч:мм)

гр. София, бул. „Александър Малинов“ №1, в сградата на Главна дирекция „Национална полиция“ - МВР.

Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване. При упълномощаване трябва да се представи изрично пълномощно (оригинал или копие, заверено с "Вярно с оригинала" от участника).
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

1. Гаранцията за изпълнение е в размер на 5% (пет на сто) от общата стойност на договора без включен ДДС и се предоставя в една от следните форми: парична сума, банкова гаранция или застраховка, обезпечаваща изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя. Изпълнителят предоставя документ за внесена гаранция за изпълнение на договора към датата на сключването му. Изискванията по отношение на гаранцията за изпълнение са посочени в проекта на договор за възлагане на обществената поръчка и в раздел „X. Гаранция за изпълнение“ на документацията на обществената поръчка.
2. Гаранцията за изпълнение на договора се възстановява на два етапа:
I. 50 % от стойността й в срок от 30 (тридесет) дни след пълното и точно изпълнение на строително монтажните работи.
II. 50 % от стойността й в срок от 30 (тридесет) дни, след изтичане на на най-дългия гаранционния срок, при липса на възражения по изпълнението и при условие, че сумата по гаранцията не е задържана или не са настъпили условия за задържането й.
3. Участниците в процедурата представят документите в запечатана, непрозрачна и надписана опаковка съгласно изискванията на чл. 47, ал. 2 от ППЗОП. Опаковката включва документите по чл. 39, ал.2 и ал.3, т.1 от ППЗОП, опис на представените документи, както и отделен запечатан непрозрачен плик с надпис "Ценово предложение", който съдържа ценовото предложение.
4. Възложителят ще отстранява от участие в процедурата участник, за който е налице някое от основанията за:
4.1. Задължително отстраняване на основание чл. 54 от ЗОП и/или незадължително отстраняване на основание чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП и/или други основания за отстраняване съгласно чл. 107 от ЗОП, както и националните основания за отстраняване:
- осъждания за престъпления по чл. 194 – 208, чл. 213а – 217, чл. 219 – 252 и чл. 254а – 255а и чл. 256 - 260 НК;
- нарушения по чл. 61, ал. 1, чл. 62, ал. 1 или 3, чл. 63, ал. 1 или 2, чл. 228, ал. 3 от Кодекса на труда;
- нарушения по чл. 13, ал. 1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност;
- наличие на свързаност по смисъла на пар. 2, т. 45 от ДР на ЗОП между кандидати/ участници в конкретна процедура;
- наличие на обстоятелство по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици;
- обстоятелства по чл. 69 от Закона за противодействие на на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.
4.2. Възложителят има право да отстрани от участие и в следните случаи: а) участник, чието предложение за изпълнение на поръчката не съответства на техническата спецификация на възложителя; б) участникът е предложил цена, която надхвърля прогнозната стойност на поръчката; в) участник, който е посочил елементи, свързани с предлаганата цена и/или части от нея извън ценовото предложение; г) участникът е допуснал грешки при пресмятането и/или закръгляването на единичните, общата и крайна предлагана цена в ценовото предложение и/или разлика при изписването (цифром и словом) на крайната предложена цена от участник за изпълнение на поръчката с включен ДДС.
5. Когато участникът е обединение, което не е юридческо лице, се изисква копие от документа, от който да е видно правното основание за създаване на обединението, както и правата и задълженията на участниците в него, разпределението на отговорността между членовете на обединението и дейностите, които ще изпълнява всеки член на обединението във връзка с настоящата ОП.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалба може да се подава от всяко заинтересовано лице в 10 - дневен срок от изтичането на срока по чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП. Жалбата се подава до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), с копие до възложителя, чието решение, действие или бездействие се обжалва.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2
Сектор Правно - нормативно обслужване и жалби при ГДНП-МВР
бул. Александър Малинов №1
София 1715 България
gdnp@mvr.bg +359 29828919
https://www.mvr.bg/gdnp/ +359 28319033

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 12/06/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва