Деловодна информация
568
12-00-184-001 28/05/2019 (дд/мм/гггг)
не
568-2019-0007 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Созопол 000057236
пл.Хан Крум №2
Созопол BG341 8130 България
Галина Георгиева -юрисконсулт +359 55025773
otdel_pnous@abv.bg +359 55025773

Интернет адрес/и

http://www.sozopol.bg/

http://www.sozopol.bg/index.php?option=com_content&view=category&id=262&Itemid=218


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.sozopol.bg/index.php?option=com_content&view=category&id=262&Itemid=218
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Асфалтиране, преасфалтиране, асфалтови кърпежи, основен и локален ремонт, както и дейности по превантивното поддържане на улична мрежа общински и местни пътища на територията на община Созопол
45233142      
Строителство

Асфалтиране, преасфалтиране, асфалтови кърпежи, основен и локален ремонт, както и дейности по превантивното поддържане (съгласно чл.38 от „Техническите правила и изисквания за поддържане на пътищата”) на общински и местни пътища(пътни участъци) и на техните съоръжения и принадлежности на територията на Община Созопол, както и на уличната мрежа на гр.Созопол, гр.Черноморец и селата Равадиново, Атия, Росен, Равна гора, Присад, Зидарово, Вършило, Габър, Крушевец и Индже войвода, както и други по възлагане от Възложителя, в съответствие с тръжната документация
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
670000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45233252      
45233253      
II.2.3) Място на изпълнение
BG341

Община Созопол

Асфалтиране, преасфалтиране, асфалтови кърпежи, основен и локален ремонт, както и дейности по превантивното поддържане (съгласно чл.38 от „Техническите правила и изисквания за поддържане на пътищата”) на общински и местни пътища(пътни участъци) и на техните съоръжения и принадлежности на територията на Община Созопол, както и на уличната мрежа на гр.Созопол, гр.Черноморец и селата Равадиново, Атия, Росен, Равна гора, Присад, Зидарово, Вършило, Габър, Крушевец и Индже войвода, както и други по възлагане от Възложителя, в съответствие с тръжната документация"
В предмета на договора са включени конкретно следните участъци:
-основен ремонт на ул.”Николай Лъсков”, с.Росен
- основен ремонт на ул.”Стара планина” и „Черно море”, с.Равадиново
- основен ремонт на път BGS1211, Созопол-с.Равадиново
- основен ремонт на път BGS1212, с.Росен-с.Равна гора
- основен ремонт на път BGS1211,с.Атия-кв.Миньор
- основен ремонт на път BGS1213,2214, с.Зидарово-с.Вършило-с.Габър
както и текущи ремонти и кърпежи по възлагателни писма на Възложителя
Дейностите в обхвата и са : Изрязване на асфалтова настилка ; Машинно фрезоване на асфалтова настилка ;Грундиране с битумна емулсия за свързване на асфалтов пласт;Машинно полагане на плътен асфалтобетон с дебелина от 4см.;Машинно полагане на плътен асфалтобетон с дебелина от 6см.; Машинно полагане на неплътен асфалтобетон с дебелина от 4см.;Машинно полагане на неплътен асфалтобетон с дебелина от 6см.;Ръчно полагане на асфалтови кърпежи с дебелина от 4см.;Ръчно полагане на асфалтови кърпежи с дебелина от 6см.; Разкъртване на стара асфалтова настилка и основа от трошен камък за локален ремонт ;Полагане на трошенокаменна настилка с дебелина от 30см. за локален ремонт (пътна основа), вкл. материали, превоз, полагане и валиране; Демонтаж на пътни бордюри ;Доставка и полагане на бордюр 50/35/18 върху бетонова подложка и фугиране;Повдигане на ревизионни шахти – за 1бр. Доставка и полагане на материали за банкети.Изкоп земни маси/почви за пътно легло и канавки;Почистване на водостоци от наноси.Натоварване на земни маси, наноси и строителни отпадъци – за 1куб.м. Транспорт и депониране на земни маси, наноси и строителни отпадъци (по показатели за 1км.)Ремонт на водостоци – по възлагане от Възложителя с цени по анализ.
Направа хоризонтална маркировка на ремонтирани участъци.
Критериите по-долу
 
ДА Сумарен гаранционен срок    10
Критерий, свързан с разходи 1 20
ценообразуващите показатели и елементи за непредвидените видове СМР и цени за дейности по КСС    90
II.2.6) Прогнозна стойност
670000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
6

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) за изпълнението на строежи от втора група, трета категория, по смисъла на чл. 137, ал. 1, т. 3, б. „а“ от Закона за устройство на територията (ЗУТ), и да притежава удостоверение за тях, съгласно Закона за камарата на строителите (ЗКС) или в съответния регистър, съгласно законодателството на държавата, в която е установен, с обхват, съответстващ на дейностите.
Забележка: В случай на участие на обединение, което не е юридическо лице спазването на изискването се доказва от тези членове на обединението, които съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението са ангажирани с изпълнението на строителството.
Когато участникът предвижда участие на подизпълнители изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени ще изпълняват строителство.
Обстоятелството се удостоверява в ЕЕДОП, като се посочва информация, относно вписването на участника в съответния професионален или търговски регистър, в държавата, в която е установен, като се посочва дали съответните документи са на разположение в електронен формат, както и уеб адрес, орган или служба, издаващи документа за регистрация, и се прави точно позоваване на документа, в т.ч. номер, дата и обхват.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът следва да притежава издадена на негово име валидна застраховка „Професионална отговорност“, съгласно чл. 171 от ЗУТ, покриваща минималната застрахователна сума за категорията строеж, съответстващ на предмета на настоящата поръчка, за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, следствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията им, или еквивалентен документ, съгласно националното законодателство на участника.
Обстоятелството се удостоверява в ЕЕДОП, като се прави точно позоваване на документ, в т.ч. номер, дата и обхват.


застраховка „Професионална отговорност“, съгласно чл. 171 от ЗУТ, покриваща минималната застрахователна сума за категорията строеж, съответстващ на предмета на настоящата поръчка
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

Участникът да е изпълнил през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертата, строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на улици и/или пътища от пътната мрежа, и/или пътни съоръжения към тях и/или улици и/или пътища, и/или пътни съоръжения с еквивалентни характеристики извън страната, с обем идентичен или сходен с този на настоящата поръчка.
Под идентично или сходно с предмета на поръчката се разбира строителство: възстановяване на експлоатационните характеристики на улица или път или площад или обществен паркинг или еквивалентно пространство/обект и/или ремонт и/или реконструкция и/или изграждане на някое от изброените пространства/обекти и/или прилежащите им съоръжения.
За доказване на посочените изискване , участниците попълват съответната информация в ЕЕДОП (списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката).
При участие на обединение, което не е юридическо лице съответната информация се попълва в ЕЕДОП на членовете на обединението, чрез които участникът доказва поставените изисквания.
Когато участникът предвижда участие на подизпълнители ЕЕДОП се представя и за всеки от посочените подизпълнители.
Участникът трябва да разполага с лица, които ще изпълняват строителството (технически лица, включително лице, което отговаря за контрола на качеството) с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката с оглед пълното, точно, своевременно, качествено и компетентно осигуряване на предмета на поръчката:При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването се прилага за обединението като цяло.
При посочване на участие с използване на подизпълнител, изискването се отнася и за всеки един от подизпълнителите, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват. За доказване на посоченото изискване участниците попълват съответната информация в ЕЕДОП (списък на технически лица, включени или не в структурата на участника, включително този, който отговаря за контрола на качеството и лицата, които ще изпълняват строителството. В този списък следва да е посочена професионална компетентност на четиримата експерти.Участниците трябва да разполагат с минимално изискуемо оборудване или еквивалентно . За доказване на посоченото изискване участниците попълват съответната информация в ЕЕДОП и декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката съгласно чл. 64, ал.1, т.9 от ЗОП по образец . Участникът следва да притежава сертификация по ISO 9001:2008 - система за управление на качеството или еквивалент или други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, с предметен обхват в областта на строителството.За доказване на посоченото изискване участниците попълват съответната информация в ЕЕДОП за система за управление на качеството по стандарт ISO 9001:2008 или еквивалент или други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, с предметен обхват в областта на строителството .


Участникът трябва да разполага с лица, които ще изпълняват строителството (технически лица, включително лице, което отговаря за контрола на качеството) с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката с оглед пълното, точно, своевременно, качествено и компетентно осигуряване на предмета на поръчката:Минималният брой лица в екипа е 4 (четири) – ръководител и трима ключови експерти. 1. Ръководител на дейностите Образование: Висше образование – образователно-квалификационна степен „магистър” в областта на пътното строителство или еквивалентна образователна степен, придобита в чужбина, в еквивалентна на посочената област;
Общ професионален опит: минимум 5 години, свързан с изпълнение и/или ръководство в областта на строителството
Специфичен професионален опит: минимум 1 година опит в управление/координиране на строителство и/или реконструкция и/или основен ремонт на пътна инфраструктура.
2. Технически ръководител и лице, което отговаря за контрола на качеството, притежаващ(допустимо е представянето на едно или две отделни лица, по преценка на участника): професионална квалификация, отговаряща на изискванията на чл. 163а, ал. 4 от ЗУТ или еквивалентна; минимум 3 г. опит в изпълнението на проекти/договори/услуги/дейности/задачи в областта на пътното строителство.3. Координатор по ЗБУТ с информация за притежание на съответното удостоверение.
4. Геодезист, с професионална квалификация „инженер“ или „строителен техник“, специалност „Геодезия“ или „Маркшайдерство и геодезия“, или аналогична специалност ако образователната степен е придобита в държава, където няма подобни специалности-минимум 3 г. опит в изпълнението на проекти/договори/услуги/дейности/задачи в областта на пътното строителство 5.Шофьори, общи работници, оператори на другите машини и други лица, които ще изпълняват строителството по преценка на участниците.
Участниците трябва да разполагат с минимално изискуемо оборудване или еквивалентно :? Автогрейдер.? Багер с обем на кофата 1куб.м.? Челен товарач.? Автосамосвали – 2бр. тип „гондола“ за асфалт и 1бр. – за инертни материали.? Автоцистерна.? Пътна фреза.? Моторна фугорезачка за асфалтови и за бетонови повърхности.? Компресор за сгъстен въздух.? Ръчен къртач.? Асфалтополагаща машина.? Гудронатор, работещ под налягане.? Валяци – 1бр. до 8т., 1бр. до 10т., 1 пневматичен.? Подгревателни съоръжения 2бр. – 1бр. за битумна емулсия и 1бр. за термопластични материали за пътна маркировка.? Машина за полагане на непрекъсната и прекъсната пътна маркировка.
За доказване на посоченото изискване участниците попълват съответната информация в ЕЕДОП и декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката съгласно чл. 64, ал.1, т.9 от ЗОП .
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


• ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ е длъжен да спазва Наредба № 2 от 22.03.2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи. От Изпълнителя се изисква по никакъв начин да не уврежда околната среда. Конкр. стр. обекти от предметния обхват на поръчката, с посочена прогнозна стойност/ финансов ресурс, участъци за ремонт, видове СМР подлежащите на изпълнение и др. необходима информация ще се определят и възлагат с писмени задания в процеса на изпълнение на договора за поръчка.• При изпълнението се съблюдава Наредба № 7 от 1999 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд на работните места и при използване на работното оборудване , Наредба № 2 от 2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи.Наредба № 3/16.08.2010 г. за временна организация и безопасността на движението при извършване на СМР по пътищата и улици
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

18/06/2019 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

18/09/2019 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

19/06/2019 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

гр.Созопол, пл.Хан Крум №2

Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
Отварянето на офертите се извършва на датата, часа и мястото, посочени в обявлението за обществената поръчка. При промяна в датата, часа или мястото за отваряне на офертите участниците се уведомяват чре
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

10. Възложителят отстранява от участие в процедурата за възлагане на обществена поръчка участник, когато:
10.1. е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 108а, чл. 159а - 159г, чл. 172, чл. 192а, чл. 194 - 217, чл. 219 - 252, чл. 253 - 260, чл. 301 -307, чл. 321, 321а и чл. 352 - 353е от Наказателния кодекс;
10.2. е осъден с влязла в сила присъда, за престъпление, аналогично на тези по т. 10.1, в друга държава членка или трета страна;
10.3. има задължения за данъци и задължителни осигурителни вноски по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях, към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която кандидата или участникът е установен, освен ако е допуснато разсрочване, отсрочване или обезпечение на задълженията или задължението е по акт, който не е влязъл в сила;
Забележка: Точка 10.3. не се прилага, когато:
• размерът на неплатените дължими данъци или социалноосигурителни вноски е не повече от 1 на сто от сумата на годишния общ оборот за последната приключена финансова година но не повоче от 50 000лв..
10.4 е налице неравнопоставеност в случаите по чл. 44, ал. 5 от ЗОП;
10.5. е установено, че:
а) е представил документ с невярно съдържание, свързан с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор;
б) не е предоставил изискваща се информация, свързана с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор;
10.6. е установено с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение нарушение на чл.61, ал.1, чл.62, ал.1 или ал.3, чл.63, ал.1 или 2, чл. 118, чл. 128, чл.228, ал.3,чл. 245 и чл. 301 - 305 от Кодекса на труда или чл.13,ал.1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност или аналогични задължения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен;
10.7. е налице конфликт на интереси, който не може да бъде отстранен;
10.8. обявен е в несъстоятелност или е в производство по несъстоятелност, или е в процедура по ликвидация, или е сключил извънсъдебно споразумение с кредиторите си по смисъла на чл. 740 от Търговския закон, или е преустановил дейността си, а в случай че участникът е чуждестранно лице - се намира в подобно положение, произтичащо от сходна процедура, съгласно законодателството на държавата, в която е установен;
Забележка: Възложителят има право да не отстрани от процедурата участник на посоченото основание по т. 10.8., ако се докаже, че същият не е преустановил дейността си и е в състояние да изпълни поръчката съгласно приложимите национални правила за продължаване на стопанската дейност в държавата, в която е установен.
10.9. лишен е от правото да упражнява определена професия или дейност съгласно законодателството на държавата, в която е извършено деянието;
10.10. сключил е споразумение с други лица с цел нарушаване на конкуренцията, когато нарушението е установено с акт на компетентен орган;
10.11. доказано е, че е виновен за неизпълнение на договор за обществена поръчка или на договор за концесия за строителство или за услуга, довело до разваляне или предсрочното му прекратяване, изплащане на обезщетения или други подобни санкции, с изключение на случаите, когато неизпълнението засяга по-малко от 50 на сто от стойността или обема на договора;
10.12. опитал е да:
а) повлияе на вземането на решение от страна на възложителя, свързано с отстраняването, подбора или възлагането, включително чрез предоставяне на невярна или заблуждаваща информация, или
б) получи информация, която може да му даде неоснователно предимство в процедурата за възлагане на обществена поръчка.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

В 10-дневен срок от настъпване на приложимите обстоятелства по чл.197,ал.1 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 28/05/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва