Деловодна информация
00145ТП на НОИ - Монтана
1029-11-1109 28/05/2019 (дд/мм/гггг)
не
00145-2019-0058 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Национален осигурителен институт чрез ТП на НОИ - Монтана 1210825210105
бул. Трети март № 76
Монтана BG312 3400 България
Емилия Любенова +359 96394190
Emiliya.Damyanova@montana.nssi.bg +359 96394140

Интернет адрес/и

www.noi.bg

https://tenders-public.nssi.bg/tp/mon


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://tenders-public.nssi.bg/tp/mon/_layouts/15/DocSetHome.aspx?id=%2Ftp%2Fmon%2F2014%2F11-2019-1015-11-79
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Публичноправна организация

I.5) Основна дейност 

Управлява държавното обществено осигуряване

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Изграждане на газова инсталация и ремонт на отоплителна инсталация в административната сграда на ТП на НОИ - Монтана 11-2019-1015-11-79
45000000      
Строителство

Административната сграда на ТП на НОИ – Монтана се намира в гр. Монтана, кв. 128, парцел I, имот пл. № 722, ПИ ид. № 48489.7.100.2 и е частна държавна собственост. Сградата е пететажна със сутерен със застроена площ 312 кв.м. и обща РЗП 1872 кв.м., като първият етаж и сутерена са частна собственост. Построена е и е въведена в експлоатация през 1970 г., с предназначение за обществена сграда. Собственост на НОИ са етажи втори, трети, четвърти и пети от сградата. С настоящата общ. поръчка ще бъдат възложени, съответно извършени СМР на адм. срада на ТП на НОИ – Монтана, съгл. изготвен инвестиционен проект, във връзка с газифициране на обекта и ремонт на съществуващата отоплителна инсталация. Целта на планираните за изпълнение СМР е да се подобрят енергийните характеристики на сградата и тя да отговори на изискванията за енерг.клас не по-нисък от „С“, като адм. разходи за ел.енергия и отопление намалеят значително. Ще се изпълняват осн.видове работи по въвеждане на ЕСМ 4-Мерки по отпление.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
45000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45333000      
45331100      
II.2.3) Място на изпълнение
BG312

Административната сграда на ТП на НОИ – Монтана в гр. Монтана, бул. „Трети Март“ № 76, кв. 128, парцел I, имот пл. № 722, ПИ ид. № 48489.7.100.2.

Административната сграда на ТП на НОИ – Монтана се намира в гр. Монтана, кв. 128, парцел I, имот пл. № 722, ПИ ид. № 48489.7.100.2 и е частна държавна собственост. Сградата е пететажна със сутерен със застроена площ 312 кв.м. и обща РЗП 1872 кв.м., като първият етаж и сутерена са частна собственост. Построена е и е въведена в експлоатация през 1970 година, с предназначение за обществена сграда. Собственост на НОИ са етажи втори, трети, четвърти и пети от сградата.
С настоящата обществена поръчка ще бъдат възложени, съответно извършени строително-монтажни работи на административната срада на ТП на НОИ – Монтана, съгласно изготвен инвестиционен проект, във връзка с газифициране на обекта и ремонт на съществуващата отоплителна инсталация.
Целта на планираните за изпълнение СМР е да се подобрят енергийните характеристики на сградата и тя да отговори на изискванията за енергиен клас не по-нисък от „С“, като административните разходи за ел.енергия и отопление намалеят значително. Предвидени са за изпълнение основни видове работи по въвеждане на енергоспестяваща мярка ЕСМ № 4 – Мерки по отопление.
Подробно описание на всички предвидени дейности се съдържа в приложените към документацията технически спецификации и изготвен технически проект с обект "Проектиране на газова инсталация в административната сграда на ТП на НОИ - Монтана".
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
45000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
30

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Финансирането на поръчката е със средства от бюджета на НОИ.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

1. Участниците трябва да са регистрирани в централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в България за изпълнение на строежи от категорията строеж на обекта на поръчката (четвърта или по-висока категория) или в еквивалентен регистър на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава-страна по Споразумението за Европейско икономическо пространство, за извършване на дейностите, предмет на поръчката.
При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване единствено чрез попълване в Част IV, раздел А, т. 1 – „Годност“ на Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) номер и дата на удостоверението, наименованието на издателя, както и за коя категория обекти се отнася. В случай, че доказателствата за посочената информация се съдържат в публичен регистър или са достъпни, следва да се посочи в ЕЕДОП препратка към публичния регистър.
2. Участниците трябва да са вписани в регистъра на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор на лицата, извършващи дейности по поддържане, ремонтиране и преустройство на съоръжения с повишена опасност (по чл. 36, ал. 1 от Закона за техническите изисквания към продуктите) или в еквивалентен регистър на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава-страна по Споразумението за Европейско икономическо пространство, за извършване на дейностите, предмет на поръчката.
При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване единствено чрез попълване в Част IV, раздел А, т. 1 – „Годност“ на Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) номер и дата на удостоверението, наименованието на издателя, както и за кои дейности по смисъла на чл. 36, ал. 1 от ЗТИП се отнася. В случай, че доказателствата за посочената информация се съдържат в публичен регистър или са достъпни, следва да се посочи в ЕЕДОП препратка към публичния регистър.
При поискване от страна на Възложителя, в случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП и при сключване на договор, съгласно чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, участникът представя документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация по т. 1 и т. 2 – заверено копие на валидно Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката и заверено копие на Удостоверение от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (или се посочва дали съответните документи са на разположение в електронен формат, както и уеб адрес, орган или служба, издаващи документа за регистрация и точно позоваване на документа).
ВАЖНО: Участникът определен за изпълнител на поръчката представя преди сключване на договора, заверени копия „Вярно с оригинала“ на валидни документи за правоспособност, чрез които се доказва съответствието му с поставените от възложителя изисквания за годност за упражняване на професионална дейност, а чуждестранни лица следва да извършат представяне на съответната регистрация, необходимо условие за осъществяване на дейността.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участниците следва да имат валидна застраховка „Професионална отговорност“ по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, покриваща минималната застрахователна сума, съгласно чл. 5, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството за категорията строителство, съобразно строежа – предмет на обществената поръчка - четвърта или по-висока категория (или еквивалентен документ за чуждестранните лица, съобразно законодателството на страната, в които е установен).
При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване единствено чрез попълване в Част IV, раздел Б, т. 5 – „Икономическо и финансово състояние“ на Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) номер и дата на застрахователната полица, наименованието на издателя и размер на застрахователното покритие.
При поискване от страна на Възложителя, в случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП и при сключване на договор, съгласно чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, участникът представя документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация – доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност“ (или се посочва дали съответните документи са на разположение в електронен формат, както и уеб адрес, орган или служба, издаващи документа за регистрация и точно позоваване на документа). Съгласно чл. 62, ал. 2 от ЗОП, когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поискания от Възложителя документ, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който Възложителят приеме за подходящ.


Участникът следва да има сключена валидна застраховка „Професионална отговорност на участниците в проектирането и строителството” по чл. 171 от ЗУТ за лица, регистрирани на територията на Република България или еквивалентна за чуждестранни лица, в съответствие със законодателството на държавата в която са установени, покриваща минималната застрахователна сума за проектант и строител за вида и категорията на строежа по настоящата обществена поръчка (четвърта или по-висока категория), съгласно чл. 5, ал. 2 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участниците следва да са изпълнили дейности с предмет, идентичен или сходен с тези на поръчката за последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата, като обема на извършените дейности е без значение.
За идентични с тези на настоящата поръчка се приема строителство/СМР по газификация на сгради с обществено-обслужващо предназначение. За сходни с тези на настоящата поръчка се приема строителство/СМР по газификация на сгради с жилищно или смесено предназначение.
2.Участниците следва да разполагат с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнение на поръчката:
Ръководен състав: 1.Технически ръководител, който да има получена диплома от акредитирано висше училище с квалификация „машинен инженер“ със специалност „Топлотехника“ или еквивалентна, или лице със средно образование с четиригодишен курс на обучение и придобита професионална квалификация в област „Техника“, специалност „ОВК техник“ или еквивалентна, съгласно чл. 163а от ЗУТ; да притежава минимум 3 (три) години професионален опит като технически ръководител по смисъла на чл. 163а, ал. 4 от ЗУТ и участие като „Технически ръководител“ в изпълнението на поне едно строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката; 2.Експерт по контрол на качеството/отговорник по качеството, който да има професионална квалификация минимум средно специално техническо образование и завършено обучение за контрол върху качеството на изпълнение на строителството, както и да притежава удостоверение за преминато обучение за контрол върху качеството на изпълнение на строителството или еквивавалент; да има участие като експерт Контрол по качеството в изпълнението на поне едно строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката; 3.Длъжностно лице по безопасност и здраве – да притежава валидно удостоверение за Длъжностно лице по ЗБУТ, съгласно ЗЗБУТ и Наредба № РД-07-2 от 16 декември 2009 г. за условията и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд или еквивалентен документ.
Забележка: Един експерт може да съчетава задълженията на отговорник по качеството и длъжностно лице по безопасност и здраве, ако отговаря на поставените минимални изисквания.
Изпълнителски състав (работници), притежаващи минимум 1 (една) година опит по монтаж на газови и ОВК инсталации.


1. Поне една изпълнена дейност с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката. Строителството се счита за изпълнено, когато за обекта има съставен и подписан Констативен акт обр. 15 или друг документ за предаване и приемане на строежа от Възложителя. Доказване: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване единствено чрез попълване в Част IV, раздел В, т. 1а – „Технически и професионални способности“ на ЕЕДОП Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, изпълнено през последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата, включващ строителства, чието изпълнение е приключило в заложения период с посочване на стойността без ДДС, датата (начална и крайна дата на изпълнението), мястото, вида и обема и получателите/възложителите, независимо дали са публични или частни субекти, както и дали е изпълнено с съответствие с нормативните изисквания.
Участникът може да се позове на предишни строителства, които е изпълнил като главен изпълнител, като член на обединение или като подизпълнител, но само в рамките на своето собствено участие в този обект. Ако участникът е работил като подизпълнител или като член на обединение при изпълнението на някой от посочените обекти, то е необходимо в ЕЕДОП да посочи размера на дяловото си участие. При поискване от страна на Възложителя, в случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП и при сключване на договор, съгласно чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, участникът представя доказателства за извършването на посоченото в ЕЕДОП строителство. Доказателствата следва да бъдат издадени от получателя на строителството или чрез посочване на публичен регистър, в който е публикувана информация за строителството, съгласно чл. 67, ал. 8 от ЗОП. Възложителят може да не приеме представено доказателство за технически и професионални способности, когато то произтича от лице, което има интерес, който може да води до облага по смисъла на чл. 54 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. 2. Минимум следните лица:
Ръководен състав: 1 бр. Технически ръководител – лице, отговарящо на изискванията на чл. 163а от ЗУТ; 1 бр. Експерт по контрол на качеството/отговорник по качеството, притежаващо удостоверение/сертификат за контрол на качеството или еквивалент; 1 бр. Длъжностно лице по безопасност и здраве, притежаващо удостоверение за дл.лице по ЗБУТ и Наредба №РД-07-2/16.12.2009 г. или еквивалент.
Изпълнителски състав (работници): минимум 3 (три) броя, притежаващи минимум 1 (една) година опит по монтаж на газови и ОВК инсталации.
При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване единствено чрез попълване в Част IV, раздел В, т. 2 и 6 – „Технически и професионални способности“ на ЕЕДОП Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението (ръководен и изпълнителски състав), в който се посочват трите имена, професионалната компетентност на лицата – образование, образователно-квалификационна степен, № и дата на диплома/удостоверение и издател на документа, вид правоотношение с участника и професионалн опит.
При поискване от страна на Възложителя, в случаите по чл. 67, ал. 5 от ЗОП и при сключване на договор, съгласно чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, участникът представя Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионалната компетентност на посочения в ЕЕДОП ръководен и изпълнителски състав, който ще изпълнява строителството.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Избраният за изпълнител участник предоставя гаранция за обезпечаване изпълнението на договора в размер на 5 (пет) % от стойността на договора без включен ДДС в една от следните форми: парична сума, внесена по банкова сметка на ТП на НОИ - Монтана, банкова гаранция или застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя. Условията и сроковете за задържане или освобождаване на гаранцията за изпълнение са уредени в проекта на договора - неразделна част от документацията на обществената поръчка.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

25/06/2019 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

26/06/2019 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

Административната сграда на ТП на НОИ - Монтана, гр. Монтана, бул. Трети март № 76, стая № 311

Офертитe се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участницитe в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Възложителят отстранява от процедурата всеки участник, за когото са налице освен основанията по чл.54, ал.1 от ЗОП, и тези по чл.55, ал.1, т.1 ЗОП, възникнали преди или по време на процедурата. Възложителят може да не отстрани от процедурата участник на посоченото основание по чл.55, ал.1, т.1 ЗОП, ако се докаже, че същият не е преустановил дейността си и е в състояние да изпълни поръчката съгласно приложимите национални правила за продължаване на стопанска дейност в държавата, в която е установен. Участник, за когото са налице основанията по чл.54, ал.1 и чл. 55, ал.1, т.1 ЗОП, има право да предприеме мерки за доказване на надеждност, съгл. чл.56, ал.1 от ЗОП. Когато мерките са предприети преди подаване на офертата за участие, същите се описват в ЕЕДОП. Като доказателства за надеждността на участника се представят документите по чл.45, ал.2 от ППЗОП. Възложителят ще отстрани от участие всеки участник, за когото е налице и:
- някое от основанията по чл.107 от ЗОП;
- обстоятелства по чл.3, т.8 от Закона за икономическите и финансови отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици (ЗИФОДРЮПДРКТЛТСД), освен в случаите на изключенията по чл.4 от сащия закон;
- обстоятелства по чл.69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (ЗПКОНПИ);
- за когото не може да бъде да бъде извършена идентификация на клиента, чрез регламентираните в Закона за мерките срещу изпирането на пари (ЗМИП) способи, включително когато клиентът е юридическо лице - на физическите лица, които са негови действителни собственици, по смисъла на §2, ал. 1 от ДР на ЗМИП, както и ако не са декларирани обстоятелствата по чл. 59, ал. 1, т. 3 от ЗМИП.
Съгл. чл.67, ал.1 ЗОП при подаване на офертата, участникът декларира липсата на основанията за отстраняване от процедурата чрез представяне на ЕЕДОП в електронен вид. Документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП могат да бъдат изискани допълнително при условията на чл.67, ал.5 ЗОП. Съгл. чл.112, ал.1, т.2 от ЗОП при сключване на договор за обществена поръчка, участникът, определен за изпълнител представя актуални документи, удостоверяващи липсата на основанията за отстраняване от процедурата, както и съответствието с критериите за подбор. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива. Възложителят няма да изисква документи и доказателства, които вече са му били предоставени или които са му служебно известни, или могат да бъдат осигурени чрез пряк и безплатен достъп до националните бази данни на държавите членки. Участниците могат да получат необх. информация за задълженията, свързани с данъци и осигуровки от НАП, тел.070018700; за опазване на околната среда от МОСВ, тел.02/940 6331; за закрила на заетостта и усл. на труд от МТСП, тел.02/8119 443 и ИА "ГИТ", тел.070017670.
ТП на НОИ-Монтана предоставя неограничен, пълен, безплатен достъп до документацията на обществената поръчка, която може да бъде намерена в електронното досие на процедурата на интернет адреса на Възложителя: https://tenders-public.nssi.bg/tp/mon/_layouts/15/DocSetHome.aspx?id=%2Ftp%2Fmon%2F2014%2F11-2019-1015-11-79 от датата на публикуване на обявлението в РОП.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197, ал. 1, т. 4 от Закона за обществените поръчки
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 28/05/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва