Деловодна информация
00423
М-2476 28/05/2019 (дд/мм/гггг)
не
00423-2019-0013 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Метрополитен ЕАД 000632256
ул. Княз Борис I №121
София BG411 1000 България
инж. Искра Илиева, инж. Красимира Георгиева +359 29212722/+359 29212034
tenders@metropolitan.bg +359 29877892

Интернет адрес/и

http://www.metropolitan.bg

https://metropolitan.nit.bg/2019/proczeduri-po-zop/remont-podlez-ms-ndk/


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://metropolitan.nit.bg/2019/proczeduri-po-zop/remont-podlez-ms-ndk/
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
Метрополитен ЕАД 000632256
ул. Княз Борис I №121
София BG411 1000 Вануату
Аделина Стоичкова +359 29212012
metro@metropolitan.bg +359 29872244

Интернет адрес/и

www.metropolitan.bg

https://metropolitan.nit.bg/2019/proczeduri-po-zop/remont-podlez-ms-ndk/

НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Публичноправна организация

I.5) Основна дейност 

Инвеститорска дейност по възлагане на СМР

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Ремонт и преустройство на северен подлез на метростанция "НДК"
45400000      
Строителство

Обществената поръчка е за изпълнение на архитектурно-строителни работи в съществуващия северен подлез на метростанция „НДК“ от втори метродиаметър по Технически проекти на Възложителя по части: Архитектура и Ел.инсталации и осветление, в т.ч. демонтаж на витрини на съществуващи търговски обекти, подмяна на настилки, облицовки и тавани в зоната на тези обекти, „изкърпване“ на настилката от гранитни плочи при местата на торникетите при старата каса на метростанция „НДК“, подмяна на осветление и електроинсталация, съгласно Техническа спецификация – Приложение №1, неразделна част от документацията за обществената поръчка.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
150000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

Град София, съществуващ северен подлез на метростанция „НДК“ от втори метродиаметър.

В обхвата на обществената поръчка се включва основно изпълнението на около 200м2 настилки и облицовки и около 300м2 окачени тавани. Видовете работи, със съответните количества, са дадени в количествените сметки към документацията за обществената поръчка.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
150000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
3

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да е вписан в професионален регистър на строителя: За български лица - в Централен професионален регистър на строителя за изпълнение на стоежи първа категория; За чуждестранни лица - в аналогични регистри или да посочат еквивалентни документи, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.
Участникът следва да посочи номера на удостоверението за вписване в професионалния регистър на строителя или на еквивалентния документ, в ЕЕДОП, Част ІV: Критерии за подбор, Раздел А: ГОДНОСТ, т.1.
Документ за доказване на изискването: за български лица - копие на валидно удостоверение за вписване в професионален регистър на строителя за изпълнение на строежи първа категория; за чуждестранни лица – съгласно чл112, ал.1, т.4 от ЗОП - копие на документ за вписване в професионален регистър на строителя, с който да докажат, че имат право да изпълняват строителство на строежи първа категория в Република България, в съответствие с изискването на чл.3 от Закон за камарата на строителите от 29.12.2006г., изм. ДВ, бр.92 от 17.11.2017г.
Документът се представя от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора. Документът се представя и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива. Документът може да бъде изискван и при условията на чл.67, ал.5 от ЗОП.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Няма

Няма
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участникът да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, за последните пет години от датата на подаване на офертата.
2. Участникът да прилага система за управление на качеството.


1. Участникът следва да е изпълнил за последните 5 години от датата на подаване на офертата: изпълнение на настилка, и облицовка, и окачен таван; и изпълнение на осветителна инсталация; и монтаж на прегради и плъзгащи се врати. Забележка: Участникът може да докаже изискването по т.1 комулативно - с отделни архитектурно-строителни дейности при строителство или реконструкция, или преустройство, или основен ремонт на обекти първа категория, изпълнени за последните 5 години от датата на подаване на офертата, включващи: изпълнение на настилки, и облицовки, и окачени тавани; изпълнение на осветителни инсталации; монтаж на прегради и плъзгащи се врати. Участникът следва да предостави информацията в Част IV: Критерии за подбор, буква В: технически и професионални способности, т. 1а) от ЕЕДОП за дейностите с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите, на които е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, изпълнени през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертата.
2. Участникът трябва да прилага система за управление на качеството, съответстваща на стандарт ЕN ISO 9001, или еквивалентна, с обхват, включващ изпълнене на строителство или еквивалентен. Участникът следва да предостави информация за сертификата в Част IV: Критерии за подбор, буква Г: СТАНДАРТИ ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА КАЧЕСТВОТО И СТАНДАРТИ ЗА ЕКОЛОГИЧНО УПРАВЛЕНИЕ, първо поле, от ЕЕДОП.
Забележка: Сертификатът трябва да е валиден и да е издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция "Българска служба за акредитация" или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл.5а, ал.2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Когато участникът не е имал достъп до такъв сертификат или е нямал възможност да го получи в съответните срокове по независещи от него причини, той може да представи други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на система за управление на качеството. В тези случаи участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните. Участникът, определен за изпълнител, трябва да има валиден сертификат през целия срок на изпълнение на договора, а когато е приложимо да прилага еквивалентните мерки.
Документи за доказване: по т.1-Списък на строителството, посочено в Част IV: Критерии за подбор, буква В: ТЕХНИЧЕСКИ И ПРОФЕСИОНАЛНИ СПОСОБНОСТИ, т.1а от ЕЕДОП, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания; по т.2-Копие на валиден сертификат за внедрена система за осигуряване на качеството, посочен в Част IV: Критерии за подбор, буква Г: СТАНДАРТИ ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА КАЧЕСТВОТО И СТАНДАРТИ ЗА ЕКОЛОГИЧНО УПРАВЛЕНИЕ от ЕЕДОП. Документите се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива. Документите може да бъдат изисквани и при условията на чл.67, ал.5 от ЗОП.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Възл. отстранява от участие в процедурата участник, за когото са налице основанията по чл.54, ал.1, т.т.1-7 и чл.55, ал.1,т.1 и т.5 от ЗОП, условията по чл.107 от ЗОП, както и обстоятелствата по чл.3, т.8 от ЗИФОДРЮПДРСЛТДС и чл.69 от ЗПКОНПИ, възникнали преди или по време на процедурата, както и участник, който след покана от Възл. и в определения в нея срок не удължи срока на валидност на офертата си. Гар. за изпълнение - 5% от стойността на договора без ДДС.
Плащания: а/авансово плащане до 20% от стойността на Договора с ДДС/ако е заявен аванс/, в срок до 30 дни след представяне на гаранция за ав. предост. средства на стойността на аванса и фактура; б/ межд. плащания - само за тези видове работи, които са отразени в протокола за приемане на извършените през месеца СМР, въз основа на подписан протокол за приемане на извърш. СМР, сметка 22 и фактура, до 20то число на месеца, следващ месеца на изпълнение, като се приспада пропорц. преведения аванс; в/окончателно плащане - виж VІ.3.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

17/06/2019 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

18/06/2019 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

"Метрополитен" ЕАД, гр. София, ул. "Княз Борис I" №121, Заседателна зала

Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
Процедурата ще се проведе в съответствие с чл.181, ал.2 от ЗОП, при условията на чл.61 от ППЗОП - оценката на техн. и ценовите предложения на участниците ще се извърши преди провеждане на предварителен подбор.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Съгласно чл.67, ал.1 от ЗОП при подаване на оферта участникът декларира липсата на основания за отстраняване от процедурата и съответствие с критериите за подбор чрез представяне на ЕЕДОП. Документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, могат да бъдат изисквани допълнително при условията на чл.67, ал.5 от ЗОП. Документите, удостоверяващи липсата на основанията за отстраняване от процедурата, както и съответствието с критериите за подбор, се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договор.
Продължение от ІІІ.2.2:
В рамките на общата договорена цена, в 30 дневен срок след подписване от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ и ИЗПЪЛНИТЕЛЯ на окончателния приемо-предавателен протокол за строежа, предмет на договора. г/ Доп. възникналите непредвидени видове работи се установяват с протокол, съставен от упълномощени представители на страните и проектанта, придружен с подробна количествена сметка. Същите се разплащат както следва: 1. За видовете работи, включени в Офертата – по единичните цени, приети с Офертата; 2. За видове работи, които не са включени в Офертата – по доказани анализни цени при приета схема на ценообразуване, посочена в офертата.
Гаранцията за изпълнение се освобождава в срок от 30 дни след подписване на окончателния приемо-предавателен протокол за обекта.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Подаване на жалби - съгласно чл.197, ал.1, т.1 от ЗОП - в 10-дневен срок от изтичане на срока по чл.100, ал.3 от ЗОП.
Национални основания за отстраняване са:
- осъждания с влязла в сила присъда за престъпления по: чл. 194 – 208, чл. 213а – 217, чл. 219 – 252 и чл. 254а – 255а и чл. 256 - 260 НК (чл.54, ал.1, т.1 от ЗОП);
- за установени с влязла в сила присъда или наказателно постановление нарушения по: чл.61, ал.1, чл.62, ал.1 или 3, чл.63, ал.1 или 2, чл.228, ал.3 от Кодекса на труда или по чл.13, ал.1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност (чл.54, ал.1, т.6 от ЗОП);
- наличие на свързаност по смисъла на § 2, т.45 от ДР на ЗОП между кандидати/участници в конкретна процедура (чл. 107, т. 4 от ЗОП);
- наличие на обстоятелство по чл.3, т.8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, свързаните с тях лица и техните действителни собственици, освен ако участникът /участникът в обединение/ попада в изключенията на чл.4 от същия закон;
- обстоятелства по чл.69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.
Липсата на обстоятелства, свързани с националните основания за отстраняване се декларира в ЕЕДОП в полето „Прилагат ли се специфичните национални основания за изключване“. Отговор „не“ се отнася за всички обстоятелства. При отговор „да“ лицето трябва да посочи конкретното обстоятелство, както и евентуално предприетите мерки за надеждност.
Относно изискванията към изпълнението на поръчката - виж Раздел ІІ на документацията за поръчката, публикувана в профила на купувача на интернет адрес: https://metropolitan.nit.bg/2019/proczeduri-po-zop/remont-podlez-ms-ndk, където е достъпна безплатно и неограничено в електронен вид.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2
Метрополитен ЕАД
ул. Княз Борис І №121
София 1000 България
metro@metropolitan.bg +359 29212083
http://www.metropolitan.bg +359 29872244

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 28/05/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва