Деловодна информация
5070
328600-25373 27/05/2019 (дд/мм/гггг)
не
5070-2019-0003 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Главна дирекция Национална полиция -Министерство на вътрешните работи 129010641
булевард Александър Малинов № 1
София BG412 1715 България
Стоянка Малканова +359 29829172
smalkanova.82@mvr.bg +359 29828975

Интернет адрес/и

http://www.mvr.bg/gdnp

http://www.mvr.bg/gdnp/дирекцията/профил-на-купувача/обществени-поръчки/преглед/процедури-по-зоп/remont-dve-sgradi


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.mvr.bg/gdnp/дирекцията/профил-на-купувача/обществени-поръчки/преглед/процедури-по-зоп/remont-dve-sgradi
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Министерство или всякакъв друг национален или федерален орган, включително техни регионални или местни подразделения

I.5) Основна дейност 

Обществен ред и безопасност

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Ремонт на два броя сгради (гаражи) в ЗЖУ - Бургас
45000000      
Строителство

Ремонт на два броя сгради (гаражи) в ЗЖУ - Бургас, включващо: 1. Строително-монтажни работи на два броя сгради (гаражи) на един етаж, масивни конструкции, намиращи се на територията на ЗЖУ - Бургас. Естеството и количество строителни работи, които са обект на възлагане, са изчерпателно посочени в количествена сметка на техническата спецификация (Приложение 1) от документацията за обществена поръчка. Обектът на поръчката е приравнен към първа група – пета категория, съгласно чл.137 от Закона за устройство на територията; 2.Гаранционни срокове: 2.1.За извършените строително -монтажни работи са съгласно чл. 20 от Наредба № 2 от 31 юли 2003 г. за въвеждане в експлоатация на строежите в РБългария и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти; 2.2. На охранителните гаражни врати с мотор, не по-малко от 24 (двадесет и четири) месеца от датата на подписване на констативен акт обр.15 за извършените строителни и монтажни работи.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
105000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
45261000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG341

ЗЖУ - Бургас - бул. „Стефан Стамболов“ № 77, гр. Бургас

1.Предметът на настоящата обществена поръчка е за ремонт на два броя сгради (гаражи) в ЗЖУ - Бургас, включващо: 1.1. СМР на два броя сгради (гаражи) на един етаж, масивни конструкции, намиращи се на територията на ЗЖУ - Бургас. Естеството и количество строителни работи, които са обект на възлагане, са изчерпателно посочени в количествена сметка на техническата спецификация (Приложение 1) от документацията за обществена поръчка. Обектът на поръчката е приравнен към първа група – пета категория, съгласно чл.137 от Закона за устройство на територията; 1.2.Гаранционни срокове: 1.2.1.За извършените строително -монтажни работи са съгласно чл. 20 от Наредба № 2 от 31 юли 2003 г. за въвеждане в експлоатация на строежите в РБългария и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти; 1.2.2. На охранителните гаражни врати с мотор, не по-малко от 24 (двадесет и четири) месеца от датата на подписване на констативен акт обр.15 за извършените строителни и монтажни работи.
2.Преди подаване на оферти, участниците задължително извършват оглед на обекта, което се удостоверява с декларация за оглед (по образец), подписана от представители на участника и възложителя. Декларацията за оглед е задължителен елемент от техническото предложение на участника. Няма да се разглежда техническото предожение на участник, който не е извършил оглед на обекта на място или декларацията не е подписана от представител на възложителя присъствал на огледа.
3.Възложителят предвижда гаранция за добро изпълнение на договора, в размер на 5 % (пет на сто) от общата стойност на договора в лева без ДДС. Гаранцията може да бъде в една от следните форми: 1) парична сума, 2) банкова гаранция, 3)застраховка, която обезпечава изпълнението, чрез покритие на отговорността на изпълнителя.Изискванията относно гаранцията за изпълнение са разписани в раздел IX "Гаранция за изпълнение" от документацията.
4.Начин на формиране на предлаганата цена е разписан в т. 2 на раздел II. "Прогнозна стойност" от документацията за обществена поръчка.
5.Условия и начин на плащане: възложителя ще заплаща на изпълнителя сумата по договора за извършените строително-монтажни работи по посочена от изпълнителя банкова сметка, в срок до 30 (тридесет) календарни дни, след пълното изпълнение на задълженията на изпълнителя, срещу предоставени надлежно издадена фактура (оригинал) от страна изпълнителя и двустранно подписани от изпълнителя и представители на възложителя констативен акт обр. 15 за извършените строителни и монтажни работи, с приложения - окончателния отчет за извършените строителни и монтажни работи (бивш акт обр. 19) и други актове и документи. Условията и начина на плащане се уреждат в договора за обществена поръчка.
Критериите по-долу
 
ДА ТК прср - коефициент за тежест на оценката на предложения срок за извършване на СМР в комплексната оценка    20% (0.20)
ТК проп- коефициент за тежест на оценката на предложената организация на труда в комплексната оценка    20% (0.20)
Цена
ТК прц=60% (0.60)
II.2.6) Прогнозна стойност
105000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
45

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Споразумение № HOME/2016/ISFB/AG/EMAS/0035 по фонд "Вътрешна сигурност"(Спешни мерки)

В Методика за определяне на комплексната оценка на офертите (Приложение 2) от документацията са конкретизирани и точно определени отделните показатели и относителната им тежест в комплексната оценка.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Възложителят изисква към датата на подаване на офертата, участниците да бъдат вписани в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на строежи по чл. 137, ал. 1, т. 5 от ЗУТ - І група – V категория строежи, съгласно Правилника за реда за вписване и водене на централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС) и да притежават удостоверение за тях, съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите (ЗКС). Чуждестранните лица следва да са вписани в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или да имат право да извършват такава дейност по законодателството на държава – членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария и има силата на вписване в Централния професионален регистър на строителя за обхвата на дейностите, за които е издадено. При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за регистрация се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва съответните строителни и монтажни работи, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение. При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосоченото изискване съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.
За доказване на съответствие с това изискване, в част IV, раздел А: „Годност“, т. 1 от ЕЕДОП, участниците следва да представят информация за притежавано удостоверение за вписване в ЦПРС и/или да посочат електронен адрес, от който да е видно исканата информация.
ВАЖНО: Участник в процедурата НЕ може да се позове на капацитета на трети лица, относно критерия за годност, съгласно чл. 65, ал.1 от ЗОП.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът да притежава валидна застраховка "Професионална отговорност в строителството", която да обхваща категория строеж, съобразно предмета на поръчката по смисъла на чл. 171 от ЗУТ. При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за застраховка „Професионална отговорност” се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва строителство съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение. При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосоченото изискване съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват. В случай, че участникът е чуждестранно лице, застраховката за професионална отговорност може да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ.
За доказване на съответствие с това изискване, в част IV, раздел „Б“, т. 5 от ЕЕДОП, участникът следва да представи информация за притежавана застраховка "Професионална отговорност в строителството", обхващаща категорията строежи по предмета на поръчката.


Участникът да притежава и да поддържа за целия срок на изпълнение на договора валидна застраховка "Професионална отговорност в строителството", която да обхваща категория строеж съобразно предмета на поръчката, по смисъла на чл. 171 от ЗУТ. Застрахователното покритие следва да е не-по-малко от минимума, приложим за строежи І група– V категория строежи, съгласно чл. 5, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството. Застраховката на чуждестранните лица следва да осигурява минимум посоченото застрахователно покритие.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участникът да е изпълнил дейности с предмет, идентичен или сходен с предмета на настоящата обществена поръчка, за последните пет години от датата на подаване на офертата. Като сходни с предмета на настоящата обществена поръчка, възложителят приема изпълнението на дейности за ремонт и/или изграждане на покрив на сграда, полагане на керемиди по покрив на сграда и/или монтаж на покривни конструкции на сграда и заземителна инсталация на сграда. Строителството се счита за изпълнено, когато за обекта има съставен и подписан Констативен акт обр.15/Протокол обр.16 или друг документ за предаване и приемане на строежа от възложителя. Възложителят не поставя изискване за обема на изпълнените дейности. За доказване на съответствие с това изискване, в част IV, буква „В“ от ЕЕДОП, участникът да представи информация за строителството, изпълненото през последните 5 години от дата на подаване на офертата, което е идентично или сходно с предмета на поръчката, като се посочат стойностите, датите и получателите, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания; 2.Участникът да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, който включва минимум по 1 лице от следните експерти, притежаващи техническа правоспособност съобразно придобитата им специалност и образователно-квалификационна степен. Технически правоспособни са лицата, които извършват техническо ръководство на строежа, получили дипломи от акредитирано висше училище с квалификация „строителен инженер“, „инженер“ или „архитект“, или лица със средно образование с 4 год. курс на обучение и придобита професионална квалификация в областите „Архитектура и строителство“ и „Техника“, и такива, които да отговарят за контрола на качеството и за здравословни и безопасни условия на труд. За доказване на съответствие с това изискване, в част IV, раздел „В“, т. 2 от ЕЕДОП, участникът да представи следната информация, съгласно чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ: Служител/експерт (три имена); Образование (специалност, година на дипломиране, № на диплома, учебно заведение);Проф. квалификация (направление, година на придобиване, № на издадения документ, издател; Професионален опит в областта на строителството (месторабота, период, длъжност, основни функции); Собствен/ нает ресурс; 3.Участникът да прилага система за управление на качеството по стандарт БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент, с обхват: „строителство на сгради“ по предмета на поръчката. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участникът не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. В този случай участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните. За доказване на съответствие с това изискване, в част IV, раздел „Г“ от ЕЕДОП, участникът следва да представи информация за притежаването на валиден към датата на подаване на офертата сертификат по стандарт БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент, с обхват: строителство на сгради“ по предмета на поръчката; 4.Към датата на подаване на офертата участникът да притежава въведена система за управление на околна среда в съответствие със стандарт БДС EN ISO 14001:2015 или еквивалент или други доказателства за еквивалентни мерки за опазване на околната среда, с обхват в областта на строителство, сходно с предмета на поръчката. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за опазване на околната среда, с обхват в областта на строителството, сходно с предмета на поръчката. За доказване на съответствие с това изискване, в част IV, раздел „Г“ от ЕЕДОП, участникът следва да представи исканата информация.

1.Участникът да има най-малко 1 (едно) изпълнено строителство през последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата, с предмет идентичен или сходен с предмета на поръчката;
2. Участникът да разполага с минимум: а) Технически ръководител – лице, отговарящо на изискванията на чл. 163а от ЗУТ, да притежава опит: участие като „Технически ръководител“ в изпълнението на поне 1 строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката. Техническият ръководител ръководи строителните работи и осигурява изпълнение на отговорностите по чл. 163, ал. 2, т. 1–5, чл. 168, ал. 1 и по чл. 169б, ал. 1 от ЗУТ; б) Експерт по контрол на качеството/отговорник по качеството–да отговаря на изискванията на чл. 163а от ЗУТ и да притежава валидно удостоверение/сертификат за експерт по контрол на качеството или еквивалент, както и опит: участие в контрол на качеството/отговорник по качеството, при изпълнението на поне едно строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката; в) Длъжностно лице по безопасност и здраве (Координатор по безопасност и здраве (КБЗ) – да притежава валидно удостоверение за преминат курс на обучение по безопасност и здраве за длъжностно лице по ЗБУТ, съгласно ЗБУТ и съобразно изискванията на Наредба 2 от 2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи, Наредба № РД-07-2 от 16.12.2009 г. за условията и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на ЗБУТ и да притежава опит: участие в минимум едно изпълнено строителство на позиция Длъжностно лице по безопасност и здраве. Забележка: • за „Координатора по безопасност и здраве“ е допустимо съвместяване на две длъжностни позиции, без позициите „Контрол по качество на материалите” и “Ръководител екип (техническият ръководител)“; • за Експерт „Контрол по качеството на материалите“ е допустимо съвместяване на две длъжностни позиции, без позициите „Координатора по безопасност и здраве” и “Ръководител екип (техническият ръководител)“; г) Необходим брой лица, които ще изпълняват строително-монтажните работи, притежаващи умения и опит да извършат строително-монтажните работи - полагане на керемиди по покрив на сграда и/или монтаж на покривни конструкции на сграда и заземителна инсталация на сграда;
3. Към датата на подаване на офертата, участникът да има въведена система за управление на качеството по стандарт БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент, с обхват: „строителство на сгради“ по предмета на поръчката;
4. Към датата на подаване на офертата участникът да притежава въведена система за управление на околна среда в съответствие със стандарт БДС EN ISO 14001:2015 или еквивалент или други доказателства за еквивалентни мерки за опазване на околната среда, с обхват в областта на строителство, сходно с предмета на поръчката.
-------------------------------------------------------
На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква по всяко време след отварянето на офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
Участникът, определен за изпълнител, представя преди сключване на договора актуални* документи, чрез които се доказва съответствието му с поставените от възложителя критерии за подбор. Под актуални* документи възложителят приема документи, които са издадени към датата на писмената покана за сключване на договор за обществена поръчка.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


1.Възложителят сключва с определения изпълнител писмен договор за обществена поръчка, при условие, че при подписване на договора участникът представи документите по чл. 112, ал.1 от ЗОП и по чл. 58, ал.1 от ЗОП. Същите трябва да са с актуална дата (към датата на писмената покана за договор) в оригинал или копия със заверка "Вярно с оригинала" от участника. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива. 2. При изпълнението на договора ще се прилага Инструкция № 8121з-1415/20.11.2015 г. за реда и организацията по осъществяване на дейността по охрана на обекти по чл. 14, ал. 2, т.4 от Закона за министерство на вътрешните работи (обн. ДВ, бр. 93/01.12.2015 .) и издадените в изпълнение на нея актове. При подписване на договора, участникът трябва да представи списък на всички лица ангажирани и/или свързани пряко или непряко със строително- монтажните работи, с цел проверка за допускането им в обекта.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

21/06/2019 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 4

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

25/06/2019 (дд/мм/гггг)   14:00 (чч:мм)

гр. София, булевард "Александър Малинов" № 1- сградата на ГДНП - МВР

Отварянето е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване. При упълномощаване, задължително се представя валидно и изрично пълномощно (оригинал или копие заверено с“Вярно с оригинала”), даващо възможност на упълномощените лица да присъстват на действията на комисията.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

1. Възложителят отстранява от участие в процедурата участник, за когото е налице някое от основанията за задължително отстраняване по чл. 54, ал.1 от ЗОП. Информацията относно липсата или наличието на основания за отстраняване по чл. 54, ал.1 от ЗОП се попълва в ЕЕДОП, част III. Лицата, които декларират липсата на обстоятелства по чл. 54, ал. 1, т. 1, 2 и 7 от ЗОП са: •представляващи по регистрация; •членове на управителни и надзорни органи, съгласно регистрацията. Когато в състава на тези органи, участва юридическо лице, основанията се отнасят за физическите лица, които го представляват съгласно регистъра, в който е вписано юридическото лице, ако има такъв, или документите, удостоверяващи правоспособността му; •представляващи по пълномощие – когато участникът/член на управителен или контролен орган се представлява от физическо лице по пълномощие, основанията по чл. 54, ал.1, т. 1, 2 и 7 от ЗОП се отнасят и за това физическо лице. Участник, за когото са налице основания по чл. 54, ал. 1 от ЗОП, има право да представи доказателства, че е предприел мерки, които гарантират неговата надеждност, въпреки наличието на съответното основание за отстраняване, съгласно чл. 56 от ЗОП. За тази цел участникът може да докаже, че: •е погасил задълженията си по чл. 54, ал. 1, т. 3 от ЗОП, включително начислените лихви и/или глоби или че те са разсрочени, отсрочени или обезпечени; •е платил или е в процес на изплащане на дължимо обезщетение за всички вреди, настъпили в резултат от извършеното от него престъпление или нарушение; •е изяснил изчерпателно фактите и обстоятелствата, като активно е съдействал на компетентните органи, и е изпълнил конкретни предписания, технически, организационни и кадрови мерки, чрез които да се предотвратят нови престъпления или нарушения; •е платил изцяло дължимото вземане по чл. 128, чл. 228, ал. 3 или чл. 245 от Кодекса на труда. В случай, че участник е предприел мерки за доказване на надеждност по чл. 56, ал. 1, т. 1-4 от ЗОП тези мерки се описват в свободен текст от участника и се прилагат доказателства в подкрепа на същите; 2.Възложителят отстранява от участие в процедурата участник, който е обявен в несъстоятелност или е в производство по несъстоятелност, или е в процедура по ликвидация, или е сключил извънсъдебно споразумение с кредиторите си по смисъла на чл. 740 от Търговския закон или е преустановил дейността си, а в случай че участникът е чуждестранно лице – се намира в подобно положение, произтичащо от сходна процедура, съгласно законодателството на държавата, в която е установен – основание за отстраняване по чл. 55, ал. 1, т.1 от ЗОП; 3. Други национални основания за отстраняване: а/ осъждания за престъпления по чл. 194 – 208, чл. 213а – 217, чл. 219 – 252 и чл. 254а – 255а и чл. 256 - 260 НК (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП); б/ нарушения по чл. 61, ал. 1, чл. 62, ал. 1 или 3, чл. 63, ал. 1 или 2, чл. 228, ал. 3 от Кодекса на труда (чл. 54, ал. 1, т. 6 от ЗОП); в/ нарушения по чл. 13, ал. 1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност в сила от 23.05.2018 г. (чл. 54, ал. 1, т. 6 от ЗОП); г/ наличие на свързаност по смисъла на § 2, т. 45 от ДР на ЗОП между участници в конкретната процедура (чл. 107, т. 4 от ЗОП); д/ наличие на обстоятелство по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици; е/обстоятелства по чл. 69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество; 4.Възложителят има право да отстрани участник, който е предложил по-висока цена от обявената прогнозна стойност и/или е включил извън плика "Предлагани ценови параметри" елементи, свързани с предлаганата цена или части от нея, и/или е допусната аритметична грешка (неточност) при пресмятане на общата цена в ценовото предложение. Участниците декларират посочените обстоятелства като попълват ЕЕДОП, част III, раздел „Г“.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съглсно чл. 197, ал. 1 , т. 1 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 28/05/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва