Деловодна информация
00073
 
да
да
15/05/2019 (дд/мм/гггг)
00073-2019-0020 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Велико Търново 000133634
пл. Майка България № 2
Велико Търново BG321 5000 България
Надя Петрова - Директор дирекция ОП, Зорница Кънчева - Началник отдел ОС,Грета Маринова - Юрисконсулт в дирекция ОП +359 62619228/+359 62619503/+359 62619231
mop_vt@abv.bg +359 62619231

Интернет адрес/и

https://www.veliko-tarnovo.bg

https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/profil-na-kupuvacha/678


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/profil-na-kupuvacha/678
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
Община Велико Търново, Общински център за услуги и информация на граждани 000133634
пл. Майка България № 2
Велико Търново BG321 5000 България
Иво Лазаров +359 62619108
mop_vt@abv.bg +359 62619231

Интернет адрес/и

https://www.veliko-tarnovo.bg

https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/profil-na-kupuvacha/678

НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Ремонтно - възстановителни дейности в градски паркове и градини на територията на град Велико Търново”
45112711      
Строителство

Предмет на настоящата обществена поръчка е извършването на ремонтно - възстановителни дейности в градски паркове и градини на територията на град Велико Търново, съгласно техническата спецификация, включващи най-общо 1 200 м2, включително:
- Изпълнение на аварийни строително - ремонтни дейности
- Изпълнение на строително-монтажни работи (земни работи, армировъчни работи,бетонови работи, заваръчни работи, настилки и т.н.), в това число:
- временно строителство;
- демонтажни работи;
- доставка на необходимите материали и оборудване;
- строително - монтажни работи;
- изработване на изпълнителна и екзекутивна документация;
- дейности по отстраняване на констатирани дефекти
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
160000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45212120      
45212130      
45236250      
45112712      
45112713      
45214100      
45236230      
II.2.3) Място на изпълнение
BG321

територията на град Велико Търново, по списък съгласно техническата спецификация

Предмет на настоящата обществена поръчка е извършването на ремонтно - възстановителни дейности в градски паркове и градини на територията на град Велико Търново, съгласно техническата спецификация, включващи най-общо 1 200 м2, включително:
- Изпълнение на аварийни строително - ремонтни дейности
- Изпълнение на строително-монтажни работи (земни работи, армировъчни работи,бетонови работи, заваръчни работи, настилки и т.н.), в това число:
- временно строителство;
- демонтажни работи;
- доставка на необходимите материали и оборудване;
- строително - монтажни работи;
- изработване на изпълнителна и екзекутивна документация;
- дейности по отстраняване на констатирани дефекти
Критериите по-долу
 
ДА „ОТ” е оценката по показател „Техническото предложение” (управление на риска)    40 т.
Цена
Предлаг. цена - 60 т
II.2.6) Прогнозна стойност
160000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
48

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Критерият за възлагане - показател "Предлагана цена" се състои от следните подпоказатели:
- подпоказател А - Предлагани единични цени за изпълнение на дейности по ремонт - с тежест 35 т.
- подпоказател Б - Елементи на ценообразуване за изпълнение на дейности по ремонт извън предложените дейности по Приложение 4.1 - с тежест 25 т.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът следва да е вписан в Централен професионален регистър на строителя за: ІV-та група група, строежи от ІІІ-та категория, или еквивалент, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
При подаване на офертата, изпълнението на изискването се декларира в ЕЕДОП, част IV, раздел А, „Вписване в съответния професионален регистър“, като се посочват и съответните национални бази данни, в които се съдържат декларираните обстоятелства, или се посочват компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, са длъжни да предоставят информация.
Доказателствата се представят от участника, определен за изпълнител, или при поискване в хода на процедурата в случаите на чл. 67, ал.5 ЗОП: копие от документа за регистрация в ЦПРС към Камарата на строителите в РБ, съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите (ЗКС), за изпълнение на строежи от изисканата група и категория; за чуждестранни лица – еквив. документ, изготвен съгласно националния закон на участника, издаден от компетентен орган от държавата, в която е установен, доказващ такава регистрация в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата, в която са установени.
При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за регистрация се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва строителство съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение. Участниците посочват в офертата подизпълнителите и дела от поръчката, който ще им възложат, ако възнамеряват да използват такива. Подизпълнителите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата.
Уч. могат да пол.необх. инф. зад., св. с д-ци и осиг., опазв. на ок. ср., закр. на зает. и усл. на труд, к-о са в сила в РБ-я и отн-ми към предм. на пор., както сл.: Отн. зад., св. с д-ци и осиг-ки - НАП, Инф. тел. на НАП: 0700 18 700; Инт. адрес: www.nap.bg; Отн.зад., св. с опазв. на ок. ср.-МОСВ, Инт. адр.: www.moew.government.bg; Адрес: гр. София 1000, Бул. „Мария Луиза“ 22; Отн. зад., св. със з-ла на зает. и усл. на труд- МТСП, Инт. адр.: www.mlsp.government.bg, Адр.: гр. София 1051, ул. Триадица № 2, Тел.: 02 8119 443; Аг. по зает.: Инт. адрес: www.az.government.bg; Адрес: София 1000, бул. „Дондуков“ № 3;Тел.: 02 980 87 19, Факс: 02 986 78 02; ИА „Гл. инсп-я по труда“; Инт.адр.: www.gli.government.bg; Адрес: София 1000, бул. „Дондуков“ № 3, Тел. за конс-ии: 0700 17 670.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Възложителят не поставя изисквания относно икономическото и финансово състояние.

Не се поставят изисквания.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Уч. трябва да е изпълнил д-сти с предм. и обем, идент. или сх. с тези на наст. обществ. пор., както следва:– най малко 1 изпълн. строит-во или ремонтно-възстанов. д-сти в паркове и/или градини за посл.5 год.от дат. на подав. на оф.; Под "сходно строит./сходни ремонтно-възстан. д-сти" в паркове и/или градини се разбира – направа на изкопи и/или полаг. на настилки и/или ремонт на плочн. и/или ремонт или полаг. на бордюри. Под "сходен обем" се разбира - изпълнено строит-во или ремонтно-възстан. д-сти в пракове и/или градини в р-р/обем най-малко 500 кв. м. Доказв. на посоч. изискв.: При подав. на оф. съотв-то с изискв. се деклар. в Част IV, Раздел В "Техн. и профес. спос.", в поле "За пор. за строит.: извърш. строит. дейности от конкр. вид" от ЕЕДОП с посочв. на инф-я за строит. с предмет и обем, идент. или сход. с тези на поръчк.: трябва да е видно съотв-то с изискв. миним. ниво, а именно уч-кът трябва да представи миним. инф-я в поле "Опис-е" (с пос. на изпълнени строит. д-сти, включ. в обхв. на пор.; в поле "Сума" - стойност на изпълн./и дейност/и; в полета: "Нач. дата" и "Крайна дата" - пер. на изп-е; в поле "Получ-ли" - пълно наимен. на получ-лите).Постав. изискв. се док. преди скл. на д-р с док-ти по чл. 64, ал. 1, т. 1 от ЗОП - Списък на строит-то, идент. или сх. с предм. на пор., придруж. с удост-е за добро изпълне-е, което съдърж. стойн., датата на която е приключ. изпълн-то, мястото, вида и обема, както и дали то е изпълн. в съотв-е с нормат. изискв-я. Възл. няма да изисква док-ти, които вече са му били предост. от уч-ка или са му служ. известни.
2. Уч. следва да разпол. с персонал и ръководен състав с опред.проф.компет. за изпълн-то на пор. При подав. на оф., съотв-то с изискв. се декл-ра само в ЕЕДОП. Уч. трябва да предостави инф-я в Част ІV, Раздел В, „Образов. и проф.квалиф-я“ от ЕЕДОП, така че да се удост-ри съотв-е с мин. постав. изискв.я. Док-вата се представят от уч-ка, опред.за изп-л, или при поискв. в хода на проц. в случаите на чл. 67, ал. 5 ЗОП, а именно: списък на персонала, който ще изпълн. пор., и/или на членовете на ръков. състав, които ще отг-рят за изп-то, както и док-ти, които док. проф. комп-ст на лиц.; Възл. няма да изисква док-ти, които вече са му били предостав. от уч. или са му служ. изв. Док-тите се представят и за подизп-лите и третите лица, ако има такива.
1.Уч-ците могат за конкр. пор. да се позоват на капац. на трети лица, независ. от правн.вр. между тях, по отн-е на крит., свърз. с технич. способн. и проф. комп-ст. 2. По отн. на крит., свърз. с проф. комп-ст, уч-ците могат да се позоват на капац. на трети лица само ако лиц., с чието образ-е, квалиф. или опит се док. изпълн-е на изискв-ята на възл-ля, ще уч-ват в изпълн-то на частта от поръч., за която е необх. този кап-т.
продължава в "Изискв. мин./и ниво/а.


3. Когато уч-кът се позов. на капац. на трети лица, той трябва да може да докаже, че ще разпол. с техните ресурси, като представи преди скл. на дог-р док-ти за поетите от третите лица задълж-я. 4. Третите лица трябва да отг-рят на съотв.крит. за подбор, за доказв-то на които уч-кът се позов. на техния капац. и за тях да не са налице осн-ята за отстран. от проц. Възл.изиск. от уч-ка да замени посоч. от него трето л., ако то не отг-ря на тези усл-я. Ког. уч-к в проц. е обед-е от физ. и/или ЮЛ, той може да докаже изпълн-то на крит. за подбор с капац. на трети лица при спазв. на усл-ята по т.2–4 по-горе.
Мин. изискв. по т. 1: уч. да има мин. едно изпълн. строит-во или рем.-възстан. д-сти за посл. 5 г. от дат. на подав. на оф. с предмет, идент. или сх. с пред. на общ. пор.(стр-во или рем.-възстан. д-сти в паркове и/или градини). Изискване отн. мин. обем на изпълн. д-сти - през посл. 5 г., счит.от дат. на подав. на оф., уч. да е изп-л стр-во или рем.-възст. д-сти в пракове и/или градини в р-р (обем) най-малко 500 кв. м. Мин. изискв. по т. 2: Уч. следва да разпол. със мин. лица с обра-е, квалиф-я, степен, правосп-ст, опит и регистр-я или еквив., на както следва: Техн. рък-л – 1 лице - отг-щ на изискв. съгласно чл. 163а от ЗУТ или еквив. на изискв. на цитир. разпор., с общ проф.опит – мин. 3 г., както и да има опит като техн.рък-л поне на един въведен в експл-я строит. обект; - Координ-р по безоп. и здр. (КБЗ) – 1 лице – със зав. курс за КБЗ или екв., с опит като КБЗ мин. 1 год.;-Отг-к по к-ла на кач. – 1 л. – да притеж.удост-е за контрол върху кач. на изпълн-е на строит-то или екв. Проф.опит: като отг-к по к-ла на кач. при изп-е на строит. на мин. един въведен в експл-я строит. обект. Забележка: Едно физ.лице може да изпълнява функц. на повече от един експерт! Съгласно § 2, т.41от ЗОП: "Профес. комп-ст" е налич. на знания, получ. чрез образ-е или допълн. кв-я, и/или на умения, усвоени в пр-са на упражн. на опред.длъжност или поз. в изпълн-е на трудови, служ. или гражда.правоотн-я.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Гаранцията за изпълнение е в размер на: 2 % (две на сто) от стойността на договора. Всеки участник сам избира формата, под която да представи гаранция за изпълнение - парична сума, банкова гаранция или застраховка в полза на Възложителя, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя. Условията и сроковете за задържане или освобождаване на гаранцията за изпълнение са уредени в договора за обществена поръчка.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

20/06/2019 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

31/12/2019 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

21/06/2019 (дд/мм/гггг)   10:30 (чч:мм)

В административната сграда на Община Велико Търново на адрес: гр. Велико Търново, пл. Майка България № 2.

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да
присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени
представители, както и представители на средствата за масово
осведомяване. Всички присъстващи лица попълват имената си и се
подписват в списък, подготвен от комисията.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

да


Следващата процедура следва да се обви в периода октомври - декември 2022 година.

VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

От участие в процедурата се отстранява участник, за когото е налице
някое от обстоятелствата по чл. 54, ал. 1, т. 1-7 от ЗОП и по чл. 55,
ал. 1, т. 1 от ЗОП, възникнали преди или по време на процедурата.
Основанията по чл. 54, ал. 1, т. 1-7 от ЗОП и по чл. 55, ал. 1, т. 1 от
ЗОП за отстраняване от процедурата се прилагат и когато участник в
процедурата е обединение от физически и/или юридически лица и за член
на обединението е налице някое от основанията за отстраняване. Когато
участникът се позовава на капацитета на трети лица за доказване на съответствието си с критериите за подбор или е посочил, че ще използва
подизпълнители, за тях също не трябва да са налице основанията за
отстраняване в процедурата.
Участникът декларира липсата на основанията за отстраняване чрез
представяне на единен европейски документ за обществени поръчки в
електронен вид (еЕЕДОП), подписан с електронен подпис от съответните
лица. Когато е приложимо еЕЕДОП се представя и за всеки от участниците
в обединението, което не е юридическо лице, за всеки подизпълнител и за
всяко лице, чиито ресурси ще бъдат ангажирани в изпълнението на
поръчката. Информацията относно липсата или наличието на основанията за
отстраняване се декларират в Част III от ЕЕДОП. Когато за участник е
налице някое от основанията за отстраняване по чл. 54, ал. 1, т.1-7 от
ЗОП и чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП и преди подаването на офертата той е
предприел мерки за доказване на надеждност по чл. 56 ЗОП, тези мерки се
описват в еЕЕДОП. Освен на основанията по чл. 54, ал. 1, т. 1-7 от ЗОП
и по чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП Възложителят отстранява от процедурата:
1. участник, който не отговаря на поставените критерии за подбор или не
изпълнил друго условие, посочено в обявлението за обществена поръчка
или в документацията;
2. участник, който е представил оферта, която не отговаря на:
а) предварително обявените условия на поръчката;
б) правила и изисквания, свързани с опазване на околната среда,
социалното и трудовото право, приложими колективни споразумения и/или
разпоредби на международното екологично, социално и трудово право,
които са изброени в приложение № 10 към чл. 115 ЗОП;
3. участник, който не е представил в срок обосновката по чл. 72, ал. 1
ЗОП или чиято оферта не е приета съгласно чл. 72, ал. 3 - 5 ЗОП;
4. участници, които са свързани лица по смисъла на § 1, т. 13 от
Допълнителните разпоредби (ДР) на Закона за публичното предлагане на
ценни книжа (ЗППЦК). Тъй като обществената поръчка има обособени
позиции, условието се прилага отделно за всяка от обособените позиции;
5. участник, за когото е налице обстоятелството по чл. 3, т. 8 от
Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата,
регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим,
контролираните от тях лица и техните действителни собственици, освен
ако са налице изключенията по чл. 4 от същия закон;
6. участник, за когото са налице обстоятелствата по чл. 69 от Закона за
противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото
имущество;
7. други случаи, посочени в документацията за обществена поръчка.
Наличието или липсата на основанията за отстраняване по т. 4 и т. 5 по-
горе също се декларират в Част III от ЕЕДОП.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП жалба може да се подава до КЗК с копие и до Възложителя от всяко заинтересовано лице в 10-дневен срок от изтичане на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП срещу решнието за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна информация
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 15/05/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва