Деловодна информация
00212
92-00-1493 07/05/2019 (дд/мм/гггг)
не
00212-2019-0007 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Петрич 000024916
ул.Цар Борис III № 24
Петрич BG413 2850 България
Ивайло Попов +359 74569112
oa_petrich@mbox.contact.bg +359 74562090

Интернет адрес/и

www.petrich.bg

http://info-m.eu/petrichnew/?p=6940


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://info-m.eu/petrichnew/?p=6940
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Инженеринг (проектиране, изпълнение на СМР и осъществяване на авторски надзор по време на строителството) за аварийно бетониране на водоотвеждащ канал /дере/, минаващ през средата на с. Марикостиново.
45332000      
Строителство

Инженеринг (проектиране, изпълнение на СМР и осъществяване на авторски надзор по време на строителството) за аварийно бетониране на водоотвеждащ канал /дере/, минаващ през средата на с. Марикостиново, Община Петрич.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
1065623.10      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45332000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG413

територията на община Петрич

Общата цел на настоящата обществена поръчка е да се изработи инвестиционен проект за аварийно бетониране на водоотвеждащ канал /дере/, минаващ през средата на с. Марикостиново, Община Петрич, да се изпълнят необходимите строително – монтажни работи за реализация на проекта и да бъде упражнен ефективен авторски надзор по време на строителството.
Поръчката включва в обхвата си следните три дейности:
1. Проектиране;
2. Извършване на СМР;
3. Упражняване на авторски надзор по време на строителството.
Избраният изпълнител следва да извърши гореописаните дейности по отношение на строежа – предмет на поръчката.
Очакваните резултати от изпълнението на настоящата поръчка са:
1. Изработен инвестиционен проект във фаза Работен проект;
2. Качествено и законосъобразно извършени строително – монтажни работи;
3. Осъществен авторски надзор
Критериите по-долу
 
ДА Организация за изпълнение на поръчката    70
Цена
30
II.2.6) Прогнозна стойност
1065623.10      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
180

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът следва да бъде вписан в Централния професионален регистър на строителя, съгласно Закона за Камарата на строителите за изпълнение на строежи, която да му позволява извършването на строителните работи, предмет на поръчката, а именно - за строежи от Четвърта група, Първа категория, съгласно Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя. Съгласно чл. 60 от ЗОП, чуждестранните участници могат да докажат регистрацията си в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата-членка, в която са установени.
Обстоятелството се удостоверява при подаване на оферта с посочване в еЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел А. Годност на данните за вписването в ЦПРС, посочваща уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа, а за чуждестранни лица съответен еквивалентен документ или декларация или удостоверение от компетентните органи съгласно националния му закон за вписването на лицето в съответен професионален регистър на държавата, в която е установен, допускащ съгласно законодателството на държавата, в която лицето е установено и осъществява дейността си, извършване на строителните работи обект на настоящата обществена поръчка.
Съгласно чл. 67, ал. 5 ЗОП, Възложителят може да изисква по всяко време след отварянето на офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
За доказване на поставеното изискване участникът, избран за изпълнител следва да представи копие на валидно удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя, в случай, че информацията не може да бъде достъпна чрез публичен регистър. В случай, че участникът е чуждестранно лице – копие на валиден еквивалентен документ, или на регистрация в еквивалентен професионален регистър на държавата, в която е установен, или на такава регистрация от компетентните органи съгласно националния му закон.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът трябва да има валидна/и застраховка/и „Професионална отговорност” на участниците в проектирането и строителството, съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ.
При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване, като попълва в част IV, раздел Б, т. 5 от еЕЕДОП застрахователната сума на съответната сключена застраховка „Професионална отговорност“, номер и валидност на същата, и нейния издател.
Изискването се доказва със доказателства за наличие на валидна застраховка „Професионална отговорност”, която да обхваща категория строеж съобразно предмета на поръчката, а именно Първа категория. За участник, установен/регистриран в Република България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде съгласно чл. 171, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ). За участник, установен/регистриран извън Република България застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът.


Участникът трябва да има валидна/и застраховка/и „Професионална отговорност” на участниците в проектирането и строителството, съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, покриващи минималната застрахователна сума, съгласно чл. 5, ал. 1 и 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството за категорията строителство, съобразно строежа – предмет на обществената поръчка, за лица регистрирани на територията на Република България. За участник, установен/регистриран извън Република България застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът.
Застрахователното покритие следва да е не-по-малко от минимума, приложим за строежи I – ва категория, съгласно чл. 5, ал.1 и ал. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството. Застраховката на чуждестранните лица следва да осигурява минимум посоченото застрахователно покритие.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участникът да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентичени или сходни с тези на поръчката, най-много за последните 3 години от датата на подаване на офертата.
При подаване на офертата изискуемата информация относно горепосоченото изискване за технически и професионални способности, участникът попълва ЕЕДОП в Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности.
Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи: списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга.
2. Участникът да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентичени или сходни с тези на поръчката, най-много за последните 5 години от датата на подаване на офертата.
При подаване на офертата изискуемата информация относно горепосоченото изискване за технически и професионални способности, участникът попълва ЕЕДОП в Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности.
Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи: списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
3. Участникът следва да разполага с персонал - проектантски екип и технически персонал с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката.
При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване чрез представяне на еЕЕДОП в Част IV: Критерии за подбор, буква В: Технически и професионални способности (посочва се професионалната компетентност на лицата в това число: трите имена и позиция; Професионална квалификация (направление, година на придобиване, № на издадения документ, издател); Специфичен опит/Общ професионален опит (месторабота, период, длъжност, основни функции).
Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи: списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.


1. Участникът да е изпълнил минимум една услуга в сферата на проектирането, идентична или сходна с предмета на поръчката, през последните 3 години.
За сходна дейност на предмета на поръчката следва да се разбира, проектиране във фаза технически и/или работен проект за отводнителен колектор открит или закрит, в урбанизирана територия, с дължина минимум 1000 метра и оразмерително водно количество минимум 5 м3/сек.
2. Участникът да има изпълнено минимум едно строителство идентично или сходно с предмета на поръчката, през последните 5 години.
За сходна дейност на предмета на поръчката да следва да се разбира, корекция на открити водни тела и/или почистване и осигуряване на проводимост на речни корита и/или изпълнение на открити и закрити отводнителни колектори, в урбанизирани територии с дължина минимум 1000 метра.
3. Участникът следва да разполага с персонал - проектантски екип и технически персонал с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката:
Проектантски екип:
Ръководител проектантски екип – висше образование, с образователно-квалификационна степен „магистър“ с професионална квалификация „Строителен инженер“. Професионален опит в проектирането на ВиК, и/или ХТС, и/или ХМС мрежи и съоръжения 5 години, да е участвал като ръководител в проектирането на минимум 3 проекта във фаза Технически или Работен проект, сходни с предмета на поръчката.
Проектант „Отводняване“ - висше образование, с образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалност ВиК, ХТС, ХМС или еквивалентна. Да притежава пълна проектантска правоспособност. Професионален опит в проектирането на ВиК мрежи и съоръжения 5 години, да е участвал в проектирането на минимум 3 технически или работни проекта за отводнителен колектор открит или закрит, в урбанизирана територия.
Проектант „Конструктивна“ - висше образование, с образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалност ПГС, ССС или еквивалентна. Да притежава пълна проектантска правоспособност. Професионален опит в проектирането на ВиК мрежи и съоръжения 3 години, да е участвал в проектирането на минимум 3 технически или работни проекта за ВиК, и/или ХТС, и/или ХМС мрежи и съоръжения.
Проектант „Геодезия“ - висше образование, с образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалност Геодезия, Маркшайдерство и Геодезия, Землеустройство или еквивалентна. Да притежава пълна проектантска правоспособност. Професионален опит в проектирането на ВиК мрежи и съоръжения 3 години, да е участвал в проектирането на минимум 3 технически или работни проекта за ВиК, и/или ХТС, и/или ХМС мрежи и съоръжения.
Технически персонал за изпълнение на строителството:
Ръководител екип – висше образование, с образователна квалификационна степен „магистър“ с професионална квалификация „Строителен инженер“ по специалност ВиК, ХТС, ХМС или еквивалентна. Професионален опит в сферта на строителството на ВиК мрежи и съоръжения 5 години, да е участвал в строителството на минимум 3 обекта сходни с предмета на поръчката.
Технически ръководител- квалификация „строителен инженер”, „архитект“ или „строителен техник” и отговаря на изискванията за образователен ценз, съгласно чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ или еквивалентна. Професионален опит в сферата на строителството на ВиК мрежи и съоръжения 5 години, да е участвал в строителството на минимум 3 обекта сходни с предмета на поръчката.
Отговорник Контрол по качеството- притежава необходимата квалификация, удостоверена с Удостоверение за преминато обучение за контрол върху качеството на изпълнение на строителството, за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалентен документ, с професионален опит като Отговорник Контрол по качеството минимум 1 година. Да е участвал в строителството на минимум 1 обект сходен с предмета на поръчката.
Продължава в поле VI.3
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Избраният изпълнител, преди сключване на договора за възлагане на обществената поръчка, следва да представи гаранция за изпълнение в размер на 3% от стойността на договора за обществената поръчка.
Гаранцията може да се предостави в една от следните форми:
- Парична сума;
- Банкова гаранция;
- Застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя;
Участникът, избран за изпълнител, сам избира формата на гаранция за изпълнение.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

да

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

20/05/2019 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

18/08/2019 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

21/05/2019 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

Сградата на община Петрич, ул. "Цар Борис III" № 24

На отваряне на офертите могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Продължение от поле III.1.3.
Отговорник по безопасност и здраве в строителството– притежава удостоверение за Координатор за безопасност и здраве в строителството чл.5 от Наредба №2/2004 г. за Минимални изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи или еквивалентен документ, с професионален опит като Отговорник по безопасност и здраве в строителството минимум 1 година. Да е участвал в строителството на минимум 1 обект сходен с предмета на поръчката.
При използването на експерти - чуждестранни лица, доказването на съответствие с поставените изисквания за образователно – квалификационна степен се удостоверява и с посочване на еквивалентни на изброените по-горе специалности.
За участника не трябва да са налице обстоятелствата по чл. 54, ал. 1, чл. 55, ал. 1, т.1, т. 3, т. 4 и т. 5 от ЗОП и чл. 3, т. 8 и чл. 4 от ЗИФОДРЮПДРКЛТДС и условията по чл. 107 от ЗОП.
Информация относно липсата или наличието на обстоятелства по чл. 54 и чл. 55 от ЗОП и чл. 3, т. 8 и чл. 4 от ЗИФОДРЮПДРКЛТДС се попълва в ЕЕДОП в Част III, Раздел А, Б, В и Г.
На основание чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП възложителят ще сключи с определения изпълнител договор за обществена поръчка, при условие че при подписване на договора определеният изпълнител представи декларации текст дали са налице обстоятелствата по чл.42, ал.2 , т.2, чл.59, ал.1, т.3 и чл.64, ал.3 от Закона за мерките срещу изпирането на пари.
Към момента на откриване на процедурата за възлагане на обществената поръчка не е осигурено финансиране. Поръчката за аварийно бетониране на водоотвеждащ канал /дере/, минаващ през средата на с. Марикостиново, Община Петрич се обявява и провежда в хипотеза на чл.114 от ЗОП.
На основание чл. 114 от ЗОП, Договорът влиза в сила при осигурено финансиране, за което обстоятелство Изпълнителят ще бъде писмено уведомен с възлагателно писмо. В случай, че в срок от 3 (три) месеца от подписването на Договора, това условие не бъде изпълнено, всяка от страните ще може да прекрати Договора едностранно без предизвестие и без да дължи за това финансови или други компенсации на другата страна.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197, ал. 1, т. 4 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 07/05/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва