Деловодна информация
00119
 
не
00119-2019-0006 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Казанлък 000817778
бул. Розова долина №6
Казанлък BG344 6100 България
инж.Даниела Коева, зам.-кмет +359 43198240
d.koeva@kazanlak.bg +359 43198265

Интернет адрес/и

https://www.kazanlak.bg/index.php

https://www.kazanlak.bg/cat-201.html


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://www.kazanlak.bg/page-8848.html
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Закриване и рекултивация на съществуващо депо за твърди битови отпадъци на Община Казанлък, землище с.Черганово, местност „Каракос“
45112350      
Строителство

Предмет на настоящата поръчка е изпълнение на всички СМР по техническата рекултивацияна съществуващо депо за твърди битови отпадъци на Община Казанлък, землище с.Черганово, местност „Каракос“ както и последващо извършване на биологична рекултивация в срокове и обеми, подробно описани в документацията и спецификацията към поръчката.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
2333262.65      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45112300      
45112350      
45112700      
II.2.3) Място на изпълнение
BG344

Мястото за изпълнение на поръчката е община Казанлък, землище с.Черганово, ЕКАТТЕ 80532, местност „Каракос“.

Предмета на поръчката включва изпълнение на всички СМР по техническата рекултивация на депото за строително отпадъци на Община Казанлък и последващата биологична рекултивация на същото в срокове и с обем, подробно описани в документацията и техническата спецификация за поръчката.
Критериите по-долу
 
ДА Организация за изпълнение на поръчката    45
Срок за изпълнение    5
Цена
50
II.2.6) Прогнозна стойност
2333262.65      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
42

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Средствата за финансиране на поръчката са осигурени от Предприятие за управление на околната среда (ПУДООС) към МОСВ и съфинансиране от Община Казанлък. ПУДООС осигурява средствата, необходими за изпълнение на техническата рекултивация на депото, а Община Казанлък – тези, необходими за финансирането на три годишната биологична рекултивация на депото.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

На основание чл.60 от ЗОП участниците следва да са вписани в Централния професионален регистър на строителя, а чуждестранни лица - в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, което им позволява да изпълняват строителството на обекти ЧЕТВЪРТА група, ВТОРА категория съгласно Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя, при спазване на чл.17 от Закона за камарата на строителите. Обектът попада в тази група и категория съгласно чл.5, ал.6, т.4.2.2. от Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя (съоръжения и инсталации за третиране на отпадъци и закриване на депа за отпадъци чрез повърхностно запечатване с горен изолиращ екран)
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. Участникът да притежава валидна /действаща/ застраховка по чл. 171 от Закон за устройство на територията (ЗУТ) за професионална отговорност, предназначена за строителство по смисъла на ЗУТ и в размер съгласно чл.5, ал.2, т.2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.
За участник, установен / регистриран в Република България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде съгласно чл.171, ал.1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ). За участник, установен/ регистриран извън Република България застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалента на тази по чл.171, ал.1 от ЗУТ, но направена съгласно законодателството на държавата, където е установен / регистриран участника.


Застраховката следва да съответства на този по чл.5, ал.2, т.2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството. Участниците попълват Част IV. „Критерий за подбор”, буква „Б”, „Икономическо и финансово състояние” от ЕЕДОП.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

I. За изпълнение на предмета на поръчката, Изпълнителят е длъжен да осигури като минимум екип от следните лица:
Ключови експерти:
1.Ръководител на екипа- 1 (един) брой;
2.Технически ръководител -1 (един) брой
3. Геодезист -1 (един) брой.
Неключови експерти:
1. Озеленител- 1 (един) брой.
2. Координатор по безопасност и здраве - 1 (един) брой.
! Едно и също лице може да заема позицията на „Техническият ръководител на обекта" и на «Координатор по безопасност и здраве»
II. Участникът да прилага системи за управление на качеството съгласно стандарт EN ISO 9001:2008/2015 или еквивалент, с предметен обхват „строителство“ или еквивалент.
III. Участникът да прилага системи или стандарти за опазване на околната среда съгласно стандарт EN ISO 14001:2004/2015 или еквивалент, с предметен обхват „строителство“ или еквивалент.


Ключови експерти: 1. За Ръководител на екипа: Образование - висше; Образователно-квалификационна степен - магистър; Професионална квалификация - строителен инженер“; Специалност - „Строителство на сгради и съоръжения”, „Промишлено и гражданско строителство”, „Хидротехническо строителство”, „Хидромелиоративно строителство” или еквивалентна, за чуждестранни лица еквивалентно, съгл. законодателството на държавата;Опит минимум 4(четири) години опит по специалността в строителството, от които минимум 1 година опит като ръководител на обект.
2. За техническия ръководител: Образование - отговарящ на изискванията на чл.163а ЗУТ, Опит - минимум 3 (три) години опит като технически ръководител, от които минимум 1 (една) година опит като технически ръководител на сходни обекти (рекултивация). 3. За Геодезиста: Образование - висше;Образователно-квалификационна степен „магистър”,Професионална квалификация: “Инженер - геодезист» или еквивалентна, ако образователната степен е придобита в държава, където няма такава специалност.Опит- минимум 2(две) години опит по специалността.
Неключови експерти: 1.За Озеленителя: Образование - висше;Образователно-квалификационна степен - бакалавър или по-висока; Професионална квалификация - ландшафтен архитект, агроном или еквивалентна; Опит - минимум 3 (три) години опит по специалността. 2. За Координатор по безопасност и здраве: Професионална квалификация - да притежава валидно удосто-верение за длъжностно лице безопосност и здраве в строителството, съгласно Наредба № РД-07-2/16.12.2009 г. на МТСП или за чуждестранни лица еквивалентно съгласно законодателството на държавата, в която са установени;опит - минимум 3 г. опит по тази дейност.
За т.II и т.III от горното поле: Сертификатите трябва да са издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация" или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за опазване на околната среда, когато участник не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. В тези случаи участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Средствата за финансиране на поръчката са от Предприятие за управление на околната среда (ПУДООС) към МОСВ и съфинансиране от Община Казанлък. ПУДООС осигурява средствата, необходими за изпълнение на техническата рекултивация на депото, а Община Казанлък – тези, необходими за финансирането на три годишната биологична рекултивация на депото. Средствата от ПУДООС са осигурени съгласно Протокол №1 от 25.02.2019г. на Управителния съвет на ПУДООС, а средствата от бюджета на Община Казанлък за 2019г. са предвидени по Приложение №13 – инвестиционна програма.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

09/05/2019 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

10/05/2019 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

Сградата на Общинска администрация-Казанлък, бул. розова долина №6, партер, стая №8

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване, съгл. чл.54, ал.2 ППЗОП.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Офертите се подават на адрес гр.Казанлък 6100, бул.Розова долина №6, деловодство, гише №5

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Сроковете за подаване на жалба са посочени в чл.197, ал.1, т.4 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 17/04/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва