Деловодна информация
00044Агенция "Пътна инфраструктура"
 
да
да
10/04/2019 (дд/мм/гггг)
00044-2019-0021 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Агенция Пътна инфраструктура 000695089
бул. Македония № 3
София BG411 1606 България
Димитър Пелтеков/ инж. Петя Янева +359 29173283
d.peltekov@api.bg +359 29522563

Интернет адрес/и

www.api.bg

http://www.api.bg/index.php/bg/obshestveni-porachki/profil-na-kupuvacha-sled-30-dekemvri-2014


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.api.bg/PROXY/index2.php?/public/index.jsp?proc=1215
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Министерство или всякакъв друг национален или федерален орган, включително техни регионални или местни подразделения

I.5) Основна дейност 

Проектиране, строителство, поддръжка и ремонт на републикански пътища

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Определяне на изпълнител за изработване на технически проект и строителство /инженеринг/ на обект: „Довеждащи пътища (локали), осигуряващи достъп/връзка на .... продължава в Раздел II.1.4.
45233120      
Строителство

....засегнатите имоти до/от реконструиращото се трасе на път II-86, в участъка “Пловдив-Асеновград“ от км 14+860 до км 25+150“. За път II-86 “Пловдив – Асеновград“ в участъка от км 14+860 до км 25+150 има одобрен технически проект за удвояване на трасето до габарит 24.50 м, по който към момента се извършват строително-монтажни работи. Уширението на пътя е предвидено изцяло в ляво. Съгласно одобрения проект за удвояване, пресичанията с пътища от републиканската и общинска пътна мрежа са решени чрез пътни кръстовища на ниво (триклонни, елипсовидни и кръгови).За участъка от км 14+860 до км 25+150 има изготвени и предоставени от Общини Куклен, Родопи и Асеновград идейни проекти, които са разработени за проектна скорост Vпр = 50 км/час с еднопосочни довеждащи пътища в ляво/дясно на път II-86 “Пловдив - Асеновград“, техническото решение за довеждащите пътища е обвързано с одобрения проект за удвояване на път II-86 “Пловдив - Асеновград“ от км 14+860 до км 25+150.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
15500000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45233120      
71311220      
II.2.3) Място на изпълнение
BG421

област Пловдив

Предметът на обществената поръчка включва изпълнение на следните дейности, необходими за цялостното изпълнение на поръчката:Етап I – изработване на технически проек; Дейностите включени в предмета на поръчката сред откриване на Строителната площадка свързани с изпълнението на Етап II; Отстраняване на дефекти в гаранционните срокове на строежа.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
15500000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
485

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Обществената поръчка се възлага въз основа на „икономически най-изгодната оферта“. Икономически най-изгодната оферта се определя въз основа на критерий за възлагане „най-ниска цена“ по чл. 70, ал. 2, т. 1 от ЗОП.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Изисква се участникът в процедурата да притежава регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в Република България, съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите (ЗКС), за изпълнение на строежи от Втора група, I-ва категория, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка в която са установени.
Ако участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критерия за подбор се доказва от всяко от лицата, включени в него, което ще изпълнява съответната дейност съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа/договора за създаване на обединението.
Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, съответствието с критерия за подбор се доказва и от тях, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.
При сключване на договор за изпълнение на поръчката, изпълнителят представя:
Заверено копие от документа за регистрация в ЦПРС към Камарата на строителите в Република България, съгласно чл. 3, ал. 2 от ЗКС, за изпълнение на строежи от Втора група, I-ва категория, в случай, че документа не е представен по реда на чл. 67, ал. 5 от ЗОП. За чуждестранно лице се представя документ, с който следва да се докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република България, включително че е извършил съответната регистрация съгласно Закона за камарата на строителите във връзка с чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Няма изискване!

Няма изискване!
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

Изисква се уч-кът в процедурата:
т.1. През последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата, да е изпълнил строителство, идентично или сходно с предмета и обема на поръчката; т.2. Изисква се участникът в процедурата, да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалентен сертификат); Заб.: При доказване на минималното изискване по т. 2 е в сила разпоредбата на чл. 64, ал. 3, ал. 5, ал. 7 и ал. 8 от ЗОП! т.3. Изисква се участникът в процедурата да разполага с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката.
Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква по всяко време след отварянето на офертите представяне на всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. В тези случаи, както и при сключване на договор за изпълнение на поръчката, съответствието с изискването се доказва с представянето на: * по т. 1 - Списък на строителството, идентично или сходно с предмета и обема на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания; * по т. 2 - Валидни Сертификати, издадени от акредитирани лица, за контрол на качеството, удостоверяващи съответствието със съответния стандарт; * по т. 3 - Списък на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионалната компетентност на лицата.
Ако уч-kът е обединение, което не е юр. л/е, съответствието с критерия за подбор по т. 1 и т. 3. се доказва от обединението уч-ник, а по т. 2. от всяко от лицата, включени в него, което ще изпълнява съответната дейност съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в документа/договора за създаване на обединението. К/то уч-кът предвижда участие на подизпълнители, съответствието с критерия за подбор се доказва и от тях, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата. К/то уч-кът предвижда участие на трети лица, те трябва да отговарят на съответните изисквания на критерия за подбор, за доказването на които уч-кът се позовава на техния капацитет и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.


Изисква се уч-кът в процедурата:
1. През последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата, да е изпълнил строителство, идентично или сходно с предмета и обема на поръчката. За сходно с предмета на поръчката се приема: ново строителство и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен ремонт на автомагистрали и/или на пътища от Републиканската пътна мрежа (РПМ), и/или на улици, и/или на пътища от Общинската пътна мрежа (ОПМ), и/или на пътни съоръжения към тях и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната; 2. Изисква се участникът в процедурата да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 9001:2015 (или еквивалентен сертификат) включващ в обхвата си проектиране и строителство на пътища. Заб.: изискване може да бъде доказано с един сертификат с обхват, включващ проектиране и строителство на пътища (като цяло) или с два сертификата - един с обхват проектиране на пътища и втори с обхват строителство на пътища (поотделно)! т. 3. Изисква се участникът в процедурата да разполага с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, включващ най-малко: А.Ръководен състав, който ще отговаря за разработване на проектната документация: а) Проектант по част „Пътна”– 1 бр.: Проф. област (квалификация): да има висше образование по специалност „Пътно строителство” или „Транспортно строителство”, или еквивал.специалност (ако образованието е придобито в държава, където няма подобни специалности);Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на проектантски дейности по част „Пътна“, в най-малко 1 (един) изработен технически проект за изпълнение на ново строителство и/или реконструкция, и/или основен ремонт, и/или рехабилитация на автомагистрали, и/или на пътища от РПМ, и/или на улици, и/или на пътища от ОПМ, и/или от пътища с еквивал. х-ки извън страната; б). Проектант по част „Конструктивна” - 1 бр:Проф. област (квалификация): да има висше образование по специалност ПГС или ССС, или ПС, или ТС, или еквивалентна специалност (ако образованието е придобито в държава, където няма подобни специалности); Специфичен опит: участие в екип свързано с извършване на проектантски дейности по част „Конструктивна“ в най – малко 1 (един) изработен технически проект за изпълнение на ново строителство, и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали, и/или на пътища от РПМ, и/или на улици, и/или на пътища от ОПМ и/или на пътища с еквивал. х-ки извън страната; в). Проектант по част „Геология” - 1 бр:Проф. област (квалификация): да има висше образование по специалност „Инженерна геология и хидрогеология” или „Хидрогеология и инженерна геология“, или „Геология“, или еквивале. специалност (ако образованието е придобито в държава, където няма подобни специалности); Специфичен опит: участие в екип свързано с извършване на инженерно-геоложки проучвания в най-малко 1 (един) изработен технически проект за изпълнение на ново строителство, и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали, и/или на пътища от РПМ, и/или на улици, и/или на пътища от ОПМ и/или на пътища с еквивал. х-ки извън страната; г). Проектант по част „Геодезия” - 1 бр:Проф. област (квалификация): да има висше образование по специалност „Геодезия, фотограметрия и картография” или „Земеустройство”, или „Геодезия”, или „Маркшайдерство”, или „Геодезия и Маркшайдерство”, или еквивал. специалност (ако образованието е придобито в държава, където няма подобни специалности); Специфичен опит: ...... продължава в Раздел VI.3.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Отстранява се от участие участник,за когото са налице осн. по чл.54,ал.1;чл.55,ал.1,т.1,3,4 и 5 и чл.107 от ЗОП;обст. по чл.3,т.8 от ЗИФОДРЮПДРКЛТДС; налице са обстоятелства по чл. 69 от ЗКОНПИ; който,след покана от Възл-я откаже да удължи срока на валидност на офертата си или ако представи оферта с по-кратък срок на валидност;чието Ценово предложение надвишава прогнозната стойност на обществената поръчка, определена от Възложителя за настоящата обществена поръчка , и/или по какъвто и да е начин е вкл. някъде в офертата си извън плика „Предлагани ценови параметри“ елементи, свързани с предл. цена (или части от нея); Изп-лят предоставя Гаранция за аванс в размер на 10 % от цената за изпълнение на СМР с ДДС и Гаранция за изпълнение в размер на 5% от Цената за изпълнение на Договора в лв. без ДДС.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

да

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

20/05/2019 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 12

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

21/05/2019 (дд/мм/гггг)   14:00 (чч:мм)

гр. София 1606, бул. "Македония" № 3, административната сграда на Агенция "Пътна инфраструктура"

На отварянето могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Продължава от поле III.1.3. ...........участие в екип свързано с извършване на полско-измервателни работи в най-малко 1 (един) изработен технически проект за изпълнение на ново строителство, и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали, и/или на пътища от РПМ и/или на улици, и/или на пътища от ОПМ, и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната.; Б). Ръководен състав, необходим за извършване на техническото ръководство при изпълнение на строителството, както следва: а). Ръководител на строежа - 1 бр:Проф. област (квалификация): да има висше образование по специалност ПГС или ССС, или ПС, или ТС, или еквивалентна специалност (ако образованието е придобито в държава, където няма подобни специалности);Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на цялостно ръководство на най – малко 1 (един) изпълнен и приет от възложител обект за изпълнение на ново строителство, и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали, и/или на пътища от РПМ, и/или от улици и/или на пътища от ОПМ, и/или на пътища с еквивал. х-ки извън страната; б). Инженер конструктор - 1 бр:Проф. област (квалификация): да има висше образование по специалност ПГС или ССС, или ПС, или ТС, или еквивал. специалност (ако образованието е придобито в държава, където няма подобни специалности);Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на дейности по част „Конструктивна“ в минимум 1 (един) изпълнен и приет от възложител обект за ново строителство, и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали, и/или на пътища от РПМ, и/или от улици и/или на пътища от ОПМ, и/или на пътища с еквивал. х-ки извън страната; в). Инженер пътно строителство - 1 бр:Професионална област (квалификация): да има висше образование по специалност ПС или ТС, или еквивалентна специалност (ако образованието е придобито в държава, където няма подобни специалности);Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на дейности по част „Пътна“ в минимум 1 (един) изпълнен и приет от възложител обект за изпълнение на ново строителство, и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали, и/или на пътища от РПМ, и/или от улици и/или на пътища от ОПМ, и/или на пътища с еквивал. х-ки извън страната; г). Инженер геодезист - 1 бр:Професионална област (квалификация): да има висше образование по специалност „Геодезия, фотограметрия и картография” или „Земеустройство”, или „Геодезия”, или „Маркшайдерство”, или „Геодезия и Маркшайдерство”, или еквивал. специалност (ако образованието е придобито в държава, където няма подобни специалности);Специфичен опит: участие в екип, свързано с извършване на полско – измервателни работи в минимум 1 (един) изпълнен и приет от възложител обект за изпълнение на ново строителство, и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали, и/или на пътища от РПМ, и/или от улици и/или на пътища от ОПМ, и/или на пътища с еквивал. х-ки извън страната; д). Координатор по безопасност и здраве (КБЗ) - 1 бр:Проф. област (квалификация): проф.квалиф., свързана със строителството, със завършен курс за КБЗ или еквивалент.Специф. опит: участие в екип свързано с извършване на дейности по безопасност и здраве в минимум 1 (един) изпълнен и приет от възложител обект за изпълнение на ново строителство, и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали, и/или на пътища от РПМ, и/или от улици и/или на пътища от ОПМ, и/или на пътища с еквивал. х-ки извън страната.*Заб:1: Едно физ. л/е може да изпълнява функциите само на един експерт в офертата на един участник! 2. За „изработен технически проект“ се счита проекта, за който има док., удостоверяващ приетото изпълнение, издаден от получателя или от компетентен орган, или чрез посочване на публ. р-р, в който е публикувана инф. за изпълнението; 3. За „изпълнен обект“ се счита обектът, за който има съставен и подписан акт обр. 15 или 16.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Сроковете за подаване на жалба по процедурата са съгласно чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 10/04/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва