Деловодна информация
00965Община Върбица
12-00-51 28/02/2019 (дд/мм/гггг)
да
да
28/02/2019 (дд/мм/гггг)
00965-2019-0004 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Върбица 000931415
ул.Септемврийско въстание № 40
Върбица BG333 9870 България
Бейсим Мустафа +359 53912131
beysim@ro-ni.net +359 53912005

Интернет адрес/и

http://www.varbitsa.org/

http://varbitsa.org/bg/profkup


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.varbitsa.org/raw/uploads/Igrishte2019.rar
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

"Изграждане на комбинирана спортна площадка в УПИ VIII - училище, кв. 15 по плана на с. Бяла река"
45000000      
Строителство

Обект на настоящата обществена поръчка е строителство.Предмет на настоящата обществена поръчка e "Изграждане на комбинирана спортна площадка в УПИ VIII - училище, кв. 15 по плана на с. Бяла река".Целта на проекта е изграждане на комбинирана спортна площадка в двора на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, в село Бяла Река. УПИ VIII граничи съответно: на изток с УПИ XXIX - за търговия, на запад, север и юг с улици, като на юг улицата е част от трасето на републиканския път Върбица - Риш.
Теренът е почти равен, като в района на обекта е с лек наклон на север, североизток. В източния край на УПИ са изградени сгради на ОУ „ОУ „Св.Св. Кирил и Методий““, а между двете училища – спортна площадка и зелени площи. С проекта се предвижда изграждане на оградено игрище с изкуствена настилка, с възможност за ползване за минифутбол, тенис на корт, волейбол и с пейки за зрители и играчи.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
64903.79      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG333

с.Бяла река , община Върбица, област Шумен

Обект на настоящата обществена поръчка е строителство.Целта на проекта е изграждане на комбинирана спортна площадка в двора на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, в село Бяла Река.
УПИ VIII граничи съответно: на изток с УПИ XXIX - за търговия, на запад, север и юг с улици, като на юг улицата е част от трасето на републиканския път Върбица - Риш.
Теренът е почти равен, като в района на обекта е с лек наклон на север, североизток.
В източния край на УПИ са изградени сгради на „ОУ „Св.Св. Кирил и Методий““, а между двете училища – спортна площадка и зелени площи. Сградите са разположени свободностоящи в имота.
Терена отреден за разполагане на спортната площадка представлява неизползваема зелена площ, без едроразмерна дървестна растителност, заета от храсти и треви.
Автомобилният достъп е от прилежащите улици.
С проекта се предвижда изграждане на оградено игрище с изкуствена настилка, с възможност за ползване за минифутбол, тенис на корт, волейбол и с пейки за зрители и играчи;
Игрището се разполага между двете училищни сгради. Към игрището се предвиждат пейки за зрители и за играчите в южната му част, които ще поемат денивелацията на терена в северна посока. Трибуните се предвиждат със стоманобетонова конструкция, върху която се разполагат пласмасови пейки за зрители. Комбиннираната площадка е оградена с 5,45 метрови прозирни телени огради.
Заградената площадка има две врати за достъп и евакуация с размери 100/200 см., като вратите се отварят по посока на евакуацията.
Обекта има площен характер със заградена площ от 806,6 кв.м.
Критериите по-долу
 
ДА Срок за изпълнение на поръчката    50
Цена
50
II.2.6) Прогнозна стойност
64903.79      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
60

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът следва да има регистрация (вписване) в Централния професионален регистър на строителя към Камарата на строителите в Р. България, за изпълнение на строежи от: I - ра (първа) група, V-та (пета) категория, съгласно чл.4 и чл. 5, ал. 6, т. 1.5.3. от Правилника за реда за вписване и водене на централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС), във връзка с чл.137, ал.1, т.5, буква „в” от ЗУТ и чл. 10, ал.3 от Наредба № 1 от 30 юли 2003 г. за номенклатурата на видовете строежи.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

а.При подаване на офертата, на основание чл.67, ал.1 ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор в e ЕЕДОП , попълнен в съответната част, а именно част IV Критерии за подбор, раздел Б: икономическо и финансово състояние, Застрахователна полица за риск „Професионална отговорност“;
б. Участникът следва да представи доказателства за наличието на валидна Застраховка за професионална отговорност на участниците в проектирането и строителството” по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ и Декларация от участника, че в случай, че преди или по време на действие на договора застраховката изтече, то действието й ще бъде подновено със срок не по- малък от срока на договора.


1.Участникът следва да има сключена валидна застраховка “Застраховка за професионална отговорност на участниците в проектирането и строителството” по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ с минимална застрахователна сума съгласно чл.5, ал.1 , т. 5 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството за лица регистрирани на територията на РБългария или еквивалентна за чуждестранни лица, в съответствие със законодателството на държавата в която са установени. Същата трябва да бъде придружена с декларация от участника, че в случай, че преди или по време на действие на договора застраховката изтече, то действието й ще бъде подновено със срок не по- малък от срока на договора.
За участник, установен/регистриран в Република България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде съгласно чл.171, ал.1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ). За участник, установен/регистриран извън Република България застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалента на тази по чл.171, ал.1 от ЗУТ, но направена съгласно законодателството на държавата, където е установен/ регистриран участника.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.При подаване на офертата, на основание чл.67, ал.1 ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор в e ЕЕДОП , попълнен в съответната част, а именно: част IV Критерии за подбор, раздел В – Технически и професионални способности, Извършени строителни дейности от конкретния вид;
На основание чл.64, ал.1, т.1 участникът следва да представи Списък на строителството идентично или сходно с предмета на поръчката /Приложение № 8/ , придружен с удостоверения за добро изпълнение , които съдържат стойността, датата на която е приключило изпълнението , мястото , вида и обема , както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
2.При подаване на офертата, на основание чл.67, ал.1 ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор в e ЕЕДОП , попълнен в съответната част, а именно: част IV Критерии за подбор, раздел В – Технически и професионални способности, Технически лица или органи , които ще извършват строителството.
На основание чл.64, ал.1,т.6 от ЗОП участникът следва да представи и Списък на инженерно-техническия състав , който ще участва в изпълнението на поръчката - /Приложение № 9/.
3.Участникът попълва от раздел Г: Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление, в Част IV: „Критерии за подбор“ e ЕЕДОП.
На основание чл.64, ал.1, т.10 от ЗОП следва да представи и доказателства за наличие на внедрена система за управление на качеството по стандарт ISO 9001:2008 или ISO 9001:2015 или еквивалент, с предметен обхват в областта на строителството.


1. През предходните 5 (пет) календарни години, считано от датата на подаване на заявлението , да е изпълнил дейности с предмет и обем в областта на строителството , идентичен или сходен с предмета на обществената поръчка .Забележка: Под „сходни“ с тези на поръчката дейности следва да се разбира: изпълнение на дейности по основен ремонт/рехабилитация, и/или реконструкция, и/или изграждане на спортни игрища и/или спортни площадки , и/или зони за отдих и спорт, и/или спортни зали;
2. Да разполага с екип , който да включва минимум следните специалисти –
• За Технически ръководител на обектите – Да има придобита професионална квалификация, отговаряща на изискванията на чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ ; Да има опит на управленска/координираща позиция на минимум 2 (два) строителни обекта с предмет еднакъв или сходен с предмета на обществената поръчка.
? За Специалист – контрол на качеството – Да има придобита професионална квалификация, отговаряща на изискванията на чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ или еквивалентна, да има валиден сертификат за преминат курс за контрол на качеството или еквивалентно. Да има опит при изпълнението на минимум 1 (един) строителен обект, като изпълняващ длъжността, за която е предложен.
? За Специалист по ЗБУТ - Да има придобита професионална квалификация, отговаряща на изискванията на чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ или еквивалентна, притежаващ валидно удостоверение (сертификат) за завършен курс за координатор по здраве и безопасност или еквивалентно. Да има опит при изпълнението на минимум 1 (един) строителен обект, като изпълняващ длъжността, за която е предложен.
3.Да има внедрена система за управление на качеството по стандарт ISO 9001:2008 или ISO 9001:2015 или еквивалент, с предметен обхват в областта на строителството.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Гаранцията за изпълнение на договора за обществена поръчка е в размер на 3 % от стойността на договора за обществена поръчка без ДДС.
Гаранцията за изпълнение може да се внесе под формата на парична сума по банков път , може да се представи под формата на банкова гаранция или застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя..
Определеният изпълнител избира свободно формата на гаранцията за изпълнение на договора за обществена поръчка.
Когато участникът определен за изпълнител на поръчката избере да внесе гаранцията за изпълнение под формата на парична сума по банков път, това следва да стане по следната сметка на Община Върбица:
Банка ДСК ЕАД клон В.Преслав офис Върбица,
IBAN: BG46STSA93003303000000,
BIC: STSABGSF
Участникът, определен за изпълнител на обществената поръчка, представя банковата гаранция или застраховката в оригинал или оригинал на платежния документ за внесената по банков път гаранция за изпълнение на договора.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

04/04/2019 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

05/04/2019 (дд/мм/гггг)   11:30 (чч:мм)

стая 206 на община Върбица в административната сграда на адрес: град Върбица, ул."Септемврийско въстание" №40

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалба срещу решението, с което се одобрява настоящото обявление, може да подаде всяко лице от кръга на посочените в чл. 198 от ЗОП, в 10-дневен срок от настъпване на обстоятелствата по чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП пред Комисия за защита на конкуренцията с копие и до кмета на община Върбица.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 28/02/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва