III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри
Участникът следва да е регистриран в НАЦИОНАЛЕН РЕГИСТЪР НА ОБЕКТИТЕ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ХРАНЕНЕ И ТЪРГОВИЯ НА ДРЕБНО С ХРАНИ, Сектор „Обекти за обществено хранене“, съгласно чл. 12 и 14 от Закона за храните или еквивалентна регистрация. За доказване на съответствието с горепосоченото изискване Участникът попълва в еЕЕДОП, част IV „Критерии за подбор“, подраздел „А: Годност“. За доказване на придобита правоспособност за упражняване на професионална дейност, участникът следва да представи /при сключване на договора/ следния документ: копие от валидно удостоверението или еквивалентния документ. |
III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
3.3.1. Участникът да е изпълнил поне три дейности, идентични или сходни с предмета и обема на обществената поръчка, т.е. изпълнени три договора за която участва, и са изпълнени през последните три години, считано от датата на подаване на офертата. Минимално изискване: Участникът да е изпълнил поне три дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, най-много за последните три години от датата на подаване на офертата. Под „дейности, идентични или сходни с предмета и обема на обществената поръчка“ се разбира дейности, свързани с приготвяне и доставка на готова храна в болнично заведение по диети. За доказване на съответствието с това изискване, Участникът посочва дейностите с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, за последните три години от датата на подаване на офертата чрез попълване на еЕЕДОП, част IV „Критерий за подбор“, раздел В: „Технически и професионални способности“, поле 1б. 3.3.2. Участниците трябва да разполагат със собствена или наета материална база – поне един обект за приготвяне на готова храна (обект тип- кухня - майка, кетеринг) за производство на храна, регистрирана за производство в списъка за групите храни и ястията, които се произвеждат към удостоверението за храни/ястия, категоризирани съгласно § 1, т. 12, буква „ф“ от Закона за храните. Това съответствие се доказва чрез попълване на ЕЕДОП, част IV „Критерий за подбор“, раздел В: „Технически и професионални способности“, т.3. 3.3.3. Участниците следва да разполагат с техническо оборудване и транспортни средства, собствени или наети - минимум един брой автомобил с разрешително за превоз на готова храна, притежаващо Удостоверение за регистрация/пререгистрация на транспортните средства, предназначени за превоз на готова храна, издадено от органите на съответната ОДБХ към БАБХ. Това съответствие се доказва чрез попълване на ЕЕДОП, част IV „Критерий за подбор“, раздел В: „Технически и професионални способности“, т.9. 3.3.4. Участниците трябва да разполагат с един диетолог и/или инструктор по хранене, който има поне две годишен стаж по специалността; Да разполага с един калкулант, който има поне три годишен стаж по специалността; Да разполага с един специалист формиране на хранителни продукти, който има поне пет години стаж по специалността; Да разполага с четири готвачи, със завършено средно образование специалност ”Готвач”, „Технология на храните” или еквивалент, с не по-малко 5 години стаж по специалността. Това съответствие се доказва чрез попълване на ЕЕДОП, част IV „Критерий за подбор“, раздел В: „Технически и професионални способности”, т.6. 3.3.5. Участниците трябва да притежават сертификати за системи за управление на: ? системи за управление на качеството: EN ISO 9001:2008 или еквивалент, с обхват на сертификата, съответен на предмета на поръчката; ? EN ISO 22000:2005 или еквивалент за въведена система за управление на безопасността на хранителните продукти в стопанисваните от него обекти за производство и/или търговия с храни; ? EN ISO 14001:2004 или еквивалент за внедрена система за управление на околната среда, издаден на името на участника от компетентен орган, с обхват еднакъв или сходен с предмета на настоящата поръчка; ? BS OHSAS 18000:2007 или еквивалент за внедрена система за управление на безопасността на здравето при работа, издаден на на участника от компетентен орган, с обхват еднакъв или сходен с предмета на настоящата поръчка. Това съответствие се доказва чрез попълване на ЕЕДОП, част IV „Критерий за подбор“, раздел В: „Технически и професионални способности”.
|