Деловодна информация
997
К-129 08/02/2019 (дд/мм/гггг)
не
997-2019-0004 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Шабла 000852957
ул. Равно поле № 35
Шабла BG332 9680 България
Ивелина Димитрова +359 57435037
stz@ob-shabla.org +359 57434204

Интернет адрес/и

https://shabla.bg/

https://www.info-m.eu/shabla/?cat=127


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://www.info-m.eu/shabla/?cat=127
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

"Закриване и рекултивация на съществуващо общинско депо за битови отпадъци“
45200000      
Строителство

За изпълнението на поректа има издадено разрешително за строеж №6/31.01.2018г., допълнено със Заповед № 4/16.07.2018г. на Гл. Архитект . Работите следва да бъдат извършени въз основа на инвестиционен проект, ведно с количествените сметки към него и Техническата спецификация. Изпълнението на строителните и монтажните работи трябва да бъде съобразено с цялата свързана с изпълнението на конкретните видове строителни работи законова и подзаконова база, технически правила и норми и приложими стандарти, като се следва етапността (последователността) и технологията на изпълнение на отделните видове СМР по отделните части на обекта. Изпълнителят трябва да предприеме всички мерки, за да осигури безопасността на строителната площадка. По време на изпълнение на строителните работи изпълнителят трябва да спазва изискванията на Наредба № 2 от 2004 г. за минимални изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи, както и по всички други действа
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
1904882.08      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG332

гр. Шабла

За изпълнението на поректа има издадено разрешително за строеж №6/31.01.2018г., допълнено със Заповед № 4/16.07.2018г. на Гл. Архитект .Работите следва да бъдат извършени въз основа на инвестиционен проект, ведно с количествените сметки към него и Техническата спецификация. Изпълнението на строителните и монтажните работи трябва да бъде съобразено с цялата свързана с изпълнението на конкретните видове строителни работи законова и подзаконова база, технически правила и норми и приложими стандарти, като се следва етапността (последователността) и технологията на изпълнение на отделните видове СМР по отделните части на обекта.
Изпълнителят трябва да предприеме всички мерки, за да осигури безопасността на строителната площадка. По време на изпълнение на строителните работи изпълнителят трябва да спазва изискванията на Наредба № 2 от 2004 г. за минимални изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи, както и по всички други действащи нормативни актове и стандарти относно безопасността и хигиената на труда, техническата и пожарната безопасност при строителство и експлоатация на подобни обекти, а също и да се грижи за сигурността на всички лица, които се намират на строителната площадка. Изпълнителят е длъжен да спазва одобрения от Възложителя и компетентните органи План за безопасност и здраве за строежа.
По време на строителните дейности е възможно да възникнат изменения в одобрения инвестиционен проект, за което трябва да бъде своевременно уведомен проектанта по съответната част за даване на решение, което да бъде съгласувано с възложителя.
При изпълнение на строителните и монтажните работи изпълнителят трябва да ограничи своите действия в рамките само на строителната площадка. След приключване на строителните работи изпълнителят е длъжен да възстанови строителната площадка в първоначалния вид - да изтегли цялата си механизация и невложените материали и да остави площадката чиста от отпадъци.
При изпълнението на строежите, изпълнителя трябва да влага само такива строителни продукти, които са годни за предвижданата употреба и които осигуряват изпълнението на съществените изисквания към строежите по чл. 169, ал. 1 от ЗУТ. Влаганите в строежите строителни продукти трябва да са с оценено и удостоверено съответствие по реда на глава втора или трета от НСИСОССП, като и в двата случая продуктите се придружават от указания за прилагане, изготвени на български език. Оценката на съответствието на строителните продукти, които отговарят на техническите спецификации по чл. 4, ал. 1 от наредбата, се извършва по реда на глава втора, като това се удостоверява от производителя или от неговия упълномощен представител с СЕ маркировка за съответствие, поставена въз основа на ЕО декларация за съответствие. Съответствието на строителните продукти, които отговарят на техническите спецификации по чл. 4, ал. 2 от наредбата, се оценява по реда на глава трета, като това се удостоверява от производителя или от неговия упълномощен представител с декларация за съответствие.
Изпълнителя, носи цялата отговорност по време на строителството за изпълнението на строежа в съответствие с издадените строителни книжа и с изискванията на чл. 169, ал. 1 от ЗУТ.
Възложителят ще осигури консултант, който ще упражнява строителен надзор с инвеститорски функции, съгласно чл. 166, ал. 1, т.1 от Закона за устройство на територията. Възложителят и/или консултантът може по всяко време да инспектират работите, да контролират технологията на изпълнението и да издават инструкции за отстраняване на дефекти, съобразно изискванията на специфицираната технология и начин на изпълнение. В случай на констатирани сериозни дефекти, отклонения и ниско качествено изпълнение, работите се спират и Възложителят уведомява изпълнителя за нарушения в договора. Изпълнителят е длъжен да осигурява винаги достъп до строителната площадка на упълномощени представители на Възложителя и Консултанта.
Изпитванията и измерванията на извършените с
Критериите по-долу
 
ДА „Организация на персонала, на който е възложено изпълнението на поръчката”    45
„Срока за изпълнение”    5
Цена
50
II.2.6) Прогнозна стойност
1904882.08      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
7

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Строителната камара за изпълнение на строежи Четвърта група, Втора категория, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
В случай на обединение изискването се отнася до участника/участниците, които ще извършват дейностите по строителство.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. Участникът трябва да има застраховка „Професионална отговорност“ на участниците в строителството и проектирането по чл. 171 от ЗУТ, покриваща минималната застрахователна сума за тази категория строеж в размер на 400 000 лв., съгласно НАРЕДБА за условия та и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, или съответен валиден аналогичен документ.
2. Участникът трябва да е реализирал общ годишен оборот за последните три приключили финансови години (2016, 2017г. и 2018г.), или в зависимост от датата на която участникът е създаден или е започнал дейността си, в размер равен или надвишаващ 1904882,08 (един милион деветстотин и четири хиляди осемстотин осемседет два лева и осем стотинки) лева


1. Участникът попълва поле 5 на раздел Б: Икономическо и финансово състояние в Част IV: „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП.
Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи документи по чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП – доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност“, в случай, че същите не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни. Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.
2. Участникът попълва поле 1а на раздел Б: Икономическо и финансово състояние в Част IV: „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП.
Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи документи по чл. 62, ал. 1, т. 4 от ЗОП – справка за общия оборот на участника за последните три приключили финансови години (2016, 2017г. и 2018г.), или в зависимост от датата на която участникът е създаден или е започнал дейността си .
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участникът трябва да е изпълнил минимум едно строителство с предмет идентично или сходно с тези на поръчката, изпълнени през последните 5 /пет/ години, считано от датата на подаване на офертата.
За „строителство с предмет, еднакъв или сходен с предмета на поръчката”, възложителят ще приема строителство с предмет: закриване и/или рекултивация и/или изграждане на депо/сметище за отпадъци/ нарушени терени.
2. Участникът следва да разполага с необходимия брой технически лица, включително такива, които отговарят за контрола на качеството, както следва:
2.1. Технически ръководител – образование и квалификация - диплома от акредитирано висше училище с квалификация "строителен инженер", "инженер" или "архитект", или средно образование с четиригодишен курс на обучение и придобита професионална квалификация в областите "Архитектура и строителство" и/или "Техника"; специфичен опит като технически ръководител на минимум 1 обект/и с предмет идентичeн или сходeн с този на поръчката.
2.2. Специалист по контрол на качеството – професионална квалификация минимум средно специално образование; Удостоверение за преминато обучение за контрол върху качеството на изпълнение на строителството и за контрол на съответствието на строителните продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалентен документ за чуждестранни лица; специфичен опит като контрол на качеството на минимум 1 обект с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката.
2.3. Длъжностно лице по безопасност и здраве в строителството – притежаващ валидно удостоверение за „Длъжностно лице за безопасност и здраве” съгласно Наредба №РД-07-2 от 16.12.2009 г. за условията и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд или еквивалентно; специфичен опит на длъжността на минимум 1 обект с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката.
2.4. Експерт част Геодезия - образование и квалификация - диплома от акредитирано висше училище с квалификация "строителен инженер" или "инженер" по специалност „Геодезия“ или еквивалентна; специфичен опит на минимум 1 обект с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката.
3. Участникът следва да разполага със следните инструменти, съоръжения и техническо оборудване, които ще бъдат използвани при изпълнение на поръчката:
Еднобандажен валяк 8-10 т. – 1 (един) брой;
Багер верижен - 1 (един) брой;
Челен товарач - 1 (един) брой;
Булдозер - 1 (един) брой;
Грейдер - 1 (един) брой;
Самосвал - 2 (два) броя;
Цистерна за вода - 1 (един) брой;
Бобкат – 1 (един) брой;
4. . Участникът трябва да е сертифициран в областта на строителството по следните стандарти:
1. EN ISO 9001:2015 Система за управление на качеството за дейностите или еквивалентен.
2. EN ISO 14001:2015 - Система за опазване на околната среда или еквивалентен.
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.


1.Участникът попълва поле 1а) от раздел В: Технически и професионални способности в Част IV: „Критерии за подбор“ ЕЕДОП.
Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител: – Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали то е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
2.Участникът трябва да посочи за всяка от ключовите позиции на експертите от предлагания от него екип за изпълнение на обществената поръчка отделни лица Уточнение: При използването на експерти - чуждестранни лица, доказването на съответствие с поставените изисквания за образователно – квалификационна степен се удостоверява и с посочване на еквивалентни на изброените по-горе специалности. Прилагат се разпоредбите на Директива 2005/26/ЕО, както и условията и реда за признаване на професионални квалификации, придобити в други държави членки и в трети държави, с цел достъп и упражняване на регулирани професии в Република България.
Когато участникът е установен и регистриран извън Република България, се представя Списък на експертите като притежаваните от тях специалности и правоспособност, следва да съответстват на изискуемите или да са еквивалентни, съобразно законодателството на държавата, в която е придобил образователно-квалификационната си степен и специалност конкретния експерт. Доказва се със: При подаване на офертата, на основание чл. 67, ал. 1 от ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор чрез представяне на ЕЕДОП, попълнен в съответната част, а именно: част IV Критерии за подбор, раздел В – Технически и професионални способности, т.6.
Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионална компетентност на лицата.
3.Участникът попълва поле 9 от раздел В: Технически и професионални способности в Част IV: Критерии за подбор от ЕЕДОП.
Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи декларация за инструменти, съоръжения и техническо оборудване, които ще бъдат използвани при изпълнение на поръчката.
4.Участникът попълва раздел Г: Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление в Част IV: Критерии за подбор от ЕЕДОП. Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи копие на сертификатите, издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството или за опазване на околната среда, когато участникът не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


.2.Гаранцията за изпълнение е в размер на 3% от стойността на договора без ДДС.3.Гаранцията за изпълнение се представят в една от следните форми:3.1. парична сума;3.2. банкова гаранция;3.3. застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя. 4. Гарранциите по т. 25.3.1 или т. 25.3.2 може да се предоставят от името на изпълнителя за сметка на трето лице – гарант. 5.Участникът, определен за изпълнител, избира сам формата на гаранцията за изпълнение и авансово плащане. 6.Когато избраният изпълнител е обединение, което не е юридическо лице, всеки от съдружниците в него може да е наредител по банковата гаранция, съответно вносител на сумата по гаранцията или титуляр на застраховката.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

11/03/2019 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

12/03/2019 (дд/мм/гггг)   14:00 (чч:мм)

гр. Шабла. ул. Равно поле № 35, ет. 2 малката заседателна зала.

Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване. Представител на участник се допуска след удостоверяване на неговата самоличност и представяне на съответното пълномощно.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

В съответствие с чл. 114 от ЗОП договорът ще бъде сключен под условие. Към датата на решението за откриване на процедурата и обявяване на поръчката не е осигурено финансиране за изпълнение на дейностите предмет на поръчката. В случай, че не бъде осигурено финансиране, всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

На основание чл.196, вр. чл. 197, ал.1 от ЗОП, решението подлежи на обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията в 10-дневен срок, считано от изтичане на срока по чл.100 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 08/02/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва