Деловодна информация
00126
Н2-УОП-7255 15/11/2018 (дд/мм/гггг)
не
00126-2018-0037 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Несебър 000057122
ул. Еделвайс № 10
Несебър BG341 8230 България
Сюрея Исуф +359 55429399
uopnesebar@abv.bg +359 55429364

Интернет адрес/и

www.nessebarinfo.com

https://nesebar.imeon.bg/frmAOP.aspx?FmPCYiznRKI%3d=bjQUupNeaz4%3d


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://nesebar.imeon.bg/frmAOP.aspx?FmPCYiznRKI%3d=bjQUupNeaz4%3d
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Инженеринг/проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР/ на спортн зала в УПИ IV-общ. кв. 403 по плана на КК Несебър, Сл. Бряг -Запад с кадастрален номер 51500.508.89
45200000      
Строителство

Предмет на настоящата поръчка е: Инженеринг/проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР/ на спортн зала в УПИ IV-общ. кв. 403 по плана на КК Несебър, Сл. Бряг -Запад с кадастрален номер 51500.508.89-възлагане на ИНЖЕНЕРИНГ –проектиране,изпълнение и авторски надзор на СПОРТНА ЗАЛА за осигуряване на възможности за спортуване на населението. С изграждането на СПОРТНА ЗАЛА ще се създадат условия за упражняване на различни видове спортове от жителите, както и ще се осигури възможност за провеждане на тренировъчна дейност и състезания през ВСИЧКИ сезони.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
2000000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45200000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG341

Община Несебър

Предмет на поръчката е :
Инженеринг/проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР/ на спортн зала в УПИ IV-общ. кв. 403 по плана на КК Несебър, Сл. Бряг -Запад с кадастрален номер 51500.508.89
А.ПРОЕКТИРАНЕ
І. Основание за проектиране
Съгласно действащия ПРЗ на общ.Несебър, теренът отреден за изграждане на СПОРТНА ЗАЛА представлява УПИVI – общ , кв. 403 с идентификатор 51500.508.89 по КК нак.к. Сл.бряг-запад. УПИ е с площ 41354 кв.м. съгласно ЧИ на ПУП – ПЗ .
Към момента теренът представлява свободна, незастроена площ, находяща се в парцела на градски стадион гр.Несебър. Парцелът е разположен в урбанизирана среда с изградена инфраструктура и осигурен достъп от съществуваща улична мрежа от изток. Граничи с УПИ-и,отредени за жилищно строителство и обществено обслужване.
Заложените в настоящото задание съдържание и видове дейности, и изискванията към застрояването,са съгласно изискванията за отреждането на парцела, а именно за стадион, спортна зала, паркинг, ВИП сграда, тренировъчни и спортни игрища. Размерите и конфигурацията на имота са достатъчни за реализиране на инвестиционното намерение на Възложителя.
Съгласно действащ ПУП за УПИ са утвърдени следните показатели за застрояване-плътност до 30%, Кинт до 1,5 ,височина на застройката до 5 етажа и 15 м.,минимално озеленяване 50%.
Границите на територията предмет на настоящото проектиране са:
-на изток УПИ граничи с улица, на север граничи с УПИ с предназначение за жилищно и обществено строителство,на запад - с УПИ с предназначение за жилищно и обществено строителство,на юг с УПИ с предназначение за жилищно и обществено строителство.
Б.ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СТРОИТЕЛСТВОТО.
1.ЕТАПИ НА ИЗПЪЛНЕНИЕ
Първи етап:
Разчистване на мястото за изграждане на бъдещата СПОРТНА ЗАЛА , вкл.разрушаване на стари настилки (ако това се налага) и др.Поставяне на строителна ограда, знаци и елементи по организация на строителството.
Втори етап:
Вертикална планировка: изкопни работи; насипване и заравняване на основата.
Полагане на настилки.
Изпълнение на СМР, необходими за монтаж на КОНСТРУКЦИЯТА изграждане на фундаменти и основи.
Трети етап:
Доставка и монтаж на метална конструкция и ограждащи панели.
Доставка и монтаж дограма.
Изпълнение на вътрешни ВиК, електоинсталационни, ОиВ, пожароизвестителни.
Доставка и монтаж на осветление.
Доставка и монтаж на климатични тела.
Доставкаи монтаж на спортна настилка.
Доставка и монтаж на спортни съоръжения.
Стойки за волейбол с мрежа към тях.
Тенис комплект.
Баскетболни кошове (комплект).
Хандбални врати преместваеми.
Футболни врати.
Разделителна завеса.
Мобилни телескопични трибуни.
Доставка и монтаж оборудване и санитарно обзавеждане в съблекални.
Четвърти етап:
Вертикална планировка
В.АВТОРСКИ НАДЗОР
Изпълнителят е задължен да упражнява авторския надзор по време на строителството, съгласно одобрените проектни документации и приложимата нормативна уредба посредством експертите проектанти по отделните части на проекта.
Изпълнителят, чрез своите експерти, е длъжен да бъде на разположение на Възложителя през цялото времетраене на строително-монтажните дейности, да упражнява авторски надзор своевременно и ефективно, в това число като присъства при съставянето и подписването на задължителните протоколи и актове по време на строителството и в случаите на установяване на неточно изпълнение на проектаИзпълнителят, чрез своите експерти, е длъжен да:
•Осъществява наблюдение на изпълнението на строежа по време на целия период на изпълнение на строително-монтажните работи за спазване на предписанията на проектанта за точно изпълнение на изработения от него проект от страна на всички участници в строителството;
•Участва при изработване и съгласуване на промени в проектната документация при необходимост по искане на Възложителя и/или по предложение на Консултанта, осъществяващ строителния надзор и др.;
•Прави заверка на екзекутивната документация за строежа след изпълнение на обекта.
Критериите по-долу
 
ДА срок за проектиране    10
срок за изпълнение на строителство    10
гаранционен срок    20
Цена
60
II.2.6) Прогнозна стойност
2000000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
24

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката /І група минимум трета категория/, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
В случай на обединение изискването се отнася до участника/участниците, които ще извършват дейностите по строителство.
Участникът попълва раздел А: „Годност“ в Част IV: „Критерии за подбор“ от Единен европейски документи за обществени поръчки (ЕЕДОП) (Приложение № 1).
Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката - за повече информация: http://register.ksb.bg/). В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава.
При подаване на оферта участниците попълват само съответния раздел в ЕЕДОП.
2. 1. Участникът следва да разполага с проектантски екип, вписани в КИИП с ППП по всички части на проекта съгласно наредба №4 от 20 май 2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти и заданието за проектиране представено от Възложителя.
На основание и при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, в хода на процедурата или преди сключване на договора за възлагане изпълнението на обществената поръчка, за доказване съответствие с поставения критерий за подбор се представя следния документ, чрез който се доказва достоверността на декларираната в ЕЕДОП информация
Доказване: При подаването на офертата си, участникът декларира съответствие с този от критерите за подбор и поставените с него минимални изисквания за годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност, само като попълва изискуемата информацията в Част IV „Критерии за подбор“, Раздел А „Годност“, т. 1) на представения от него Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), включително и представяйки информация, информация за обстоятелствата, съобразно националните база данни, в която се съдържат декларираните обстоятелства, или компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен са длъжни да предоставят информацията.
На основание и при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, в хода на процедурата или преди сключване на договора за възлагане изпълнението на обществената поръчка, за доказване съответствие с поставения критерий за подбор се представя съответния документ, чрез който се доказва достоверността на декларираната в ЕЕДОП информация
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

2.1 Всеки участник, подаващ оферта в настоящата процедура трябва да е застрахован с валидна застраховка „Професионална отговорност на участниците в проектирането и в строителството“ по смисъла на чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, с покритие, съответстващо на категорията на строежа.
2.2. В случай, че в офертата си участник е посочил екип от лица, които ще изпълняват проектирането и ще бъдат ползвани от него по гражданско или друго еквивалентно правоотношение, то всеки един от предложените проектанти трябва да има валидна поименна застраховка „Професионална отговорност в проектирането“ по смисъла на чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, с покритие, съответстващо на категорията на строежа, в съответния резмер, посочен в предходните две точки.
За Участник или партньор в обединение – участник, който е установен/регистриран извън Република България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, но издадена съгласно законодателството на държавата, в която е установен/регистриран стопанския субект.
Доказване: При подаването на офертата си, участникът декларира съответствие с това от минималните изисквания за икономическо и финансово състояние, само посредством попълване на изискуемата информацията в Част IV „Критерии за подбор“, Раздел Б „Икономическо и финансово състояние, т. 5) на представяния от него ЕЕДОП, предоставяйки данни и информация относно: (1) застрахователната полица/еквивалентен документ - вид, номер и дата на издаване; (2) застрахованото лице; (3) професионалната дейност, която е предмет на застраховката; (4) срок/валидност на застраховката; (5) общ лимит на отговорност и валута.


На основание и при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, в хода на процедурата или преди сключване на договора за възлагане изпълнението на обществената поръчка, за доказване съответствие с поставения критерий за подбор се представят документите по чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП, чрез които се доказва достоверността на декларираната в ЕЕДОП информация, а именно: (1) Заверено копие на валидна застрахователна полица за сключена застраховка „Професионална отговорност“ по смисъла на чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, с изискуемото покритие за проектант и/или строител, или еквивалентно доказателство за наличие на изискуемата застраховка; (2) Заверено копие на валидна застраховка „Професионална отговорност“ за всеки един от проектантите, или еквивалентно доказателство за наличие на изискуемата застраховка -
Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи изисканите от възложителя документи за доказване на съответствие с условията по т. 2.1. и т. 2.2., той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителя приеме за подходящ.
(1) В случай че участникът е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с поставения критерий за подбор и минималните изисквания за икономическо и финансово състояние се доказват от Обединението, а не от всяко от лицата, включени в него.
Спазването на изискването може да бъде осигурено от един или повече от партньорите в обединението, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението по отношение на дейностите, свързани със строителството.
(2) Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, съответствието с поставените в т. 2.1. и т. 2.2. минимални изисквания се доказва от подизпълнителите, съобразно вида и дела от поръчката, който ще им бъде възложен за изпълнение.
(3) Третите лица, трябва да отговарят на този критерий за подбор, само ако участникът се позовава на техния капацитет за доказването му.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

3. Участникът трябва да докаже, че е изпълнил следните дейности с предмет, идентичен или сходен с предмета а именно:
През предходните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата е изпълнил услуги по изготвяне на технически и/или работни проекти за изграждане/ново строителство и/или основен ремонт и/или реконструкция и/или основно обновяване на обществени и/или производствени сгради,и оборудване на спортни съоръжения.
както и
През предходните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата е изпълнил поне строителни дейности, с предмет сходен с предмета на настоящата процедура.
Под „строителна дейност с предмет, идентичен или сходен“ с предмета на следва да се разбира: изпълнение на СМР/СРР за изграждане/ново строителство и/или основен ремонт и/или реконструкция и/или основно обновяване на обществени и/или производствени сгради и оборудване на спортни съоръжения.
ИЛИ
През предходните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата е изпълнил дейности на пълен инженеринг - проектиране в техническа и/или работна фаза и изпълнение на СМР/СРР за изграждане/ново строителство и/или основен ремонт и/или реконструкция и/или основно обновяване на обществени и/или производствени сгради и оборудване на спортни съоръжения.
3.2. Участникът трябва да разполага за целия срок на изпълнение на договора с проектантски екип и инженерно-технически състав, с определена професионална компетентност, съответстваща на спецификата на възлагане, които да бъдат пряко ангажирани с изпълнението на дейностите, състоящи се като минимум от следните експерти:
3.2.1 Да притежава проектантски екип
3.2.2 Да притежава инженерно технически състав.


3.2.1. Проектантски екип:
ръководител на проектанския екип, който да отговаря на следните минимални изисквания:
има призната образователно-квалификационна степен „магистър”, с придобита специалност „архитектура” или еквивалентна специалност (включително и за чуждестранни експерти и/или експерти с придобита в чужбина специалност);
има професионален опит при разработването на технически или работни проекта за изграждане/ново строителство и/или основен ремонт и/или реконструкция и/или основно обновяване на обществени и/или производствени сгради и спортни съоръжения.
притежава пълна проектантска правоспособност съгласно чл. 230 от ЗУТ и Закона за Камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП) за 2018 г., или еквивалентна.
проектант по част „конструктивна”, който да отговаря на следните минимални изисквания:
има призната образователно-квалификационна степен „бакалавър” или „магистър” със специалност „Промишлено и гражданско строителство“ (ПГС), или „Строителство на сгради и съоръжения“ (ССС), или еквивалентна (включително и за чуждестранни експерти и/или експерти с придобита в чужбина специалност);
има опит като проектант по част „Конструктивна” при разработването на технически или работен проект за изграждане/ново строителство и/или основен ремонт и/или реконструкция и/или основно обновяване на обществени и/или производствени сгради и спортни съоръж.
притежава пълна проектантска правоспособност съгласно чл. 230 от ЗУТ и Закона за Камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП) за 2018 г. или еквивалентна.
проектант по част „Електро“, който:
има призната образователно-квалификационна степен „бакалавър” или „магистър” със специалност „електроинженер” или еквивалентна (за чуждестранни експерти и/или експерти с придобита в чужбина специалност);
има професионален опит като проектант по част „Електро” при разработването на технически или работен проект за изграждане/ново строителство и/или основен ремонт и/или реконструкция и/или основно обновяване на обществени и/или производствени сгради;
притежава пълна проектантска правоспособност съгласно чл. 230 от ЗУТ и Закона за Камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП) за 2018 г. или еквивалентна.
проектант по част „ВиК“, който да отговаря на следните минимални изисквания:
има призната образователно-квалификационна степен „бакалавър“ или „магистър” със специалност „ВиК“, „ХТС“ или еквивалентна (за чуждестранни експерти и/или експерти с придобита в чужбина специалност);
има професионален опит като проектант по част „ВиК” при разработването на технически или работен проект за изграждане/ново строителство и/или основен ремонт и/или реконструкция и/или основно обновяване на обществени и/или производствени сгради;
притежава пълна проектантска правоспособност съгласно чл. 230 от ЗУТ и Закона за Камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП) за 2018 г. или еквивалентна.
участникът следва да докаже, че има на свое разположение за целия срок на изпълнение на поръчката и следните експерти – проектанти с пълна проектантска правоспособност, съгласно чл. 230 от ЗУТ и Закона за Камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП) за 2018 г. или еквивалентна, като същите следва да изработят съответните части на работния проект, а именно:
Проектант по част „енергийна ефективност“;
Проектант по част „геодезия“;
Проектант по част „пожарна безопасност“;
Проектант по част „план за безопасност и здраве“;
Проектант по част „план за управление на строителните отпадъци“;
Проектант по част „сметна документация“;
Участникът трябва да посочи за всяка от изброените по-горе позиции на експертите от предлагания от него проектантски екип за изпълнение на обществената поръчка, отделни лица. Продължава в Раздел IV .3
Пълното описание на критериите за подбор се съдържа в документацията за обществената поръчка.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


В процедурата може да участва участник, който отговаря на условията по чл. 10, ал. 1 от ЗОП и изискванията на Възложителя. Възложителят отстранява от участие участник, за когото са налице основанията по чл. 54, ал. 1 и условията по чл. 107 от ЗОП.
Условията за изпълнение на поръчката са подробно описани в документацията, техническата спицификация и проекта на договора.
Гаранцията за обезпечаване изпълнението на договора е в размер на 5% (пет процента) от стойността на договора без ДДС за съответната обособена позиция. Условията за задържане и освобождаване на гаранцията за изпълнение са посочени в проекта на договор.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

13/12/2018 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

14/12/2018 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

гр. Несебър, ул. Еделвайс № 10, Заседателна зала

Участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масова информация.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

(един експерт може да съвместява две позиции от съответния изискуем експертен екип).
5.2.2. Инженерно-технически състав:
Технически ръководител, отговарящ на следните минимални изисквания:
има призната образователно-квалификационна степен „бакалавър” или „магистър”, с придобита специалност „Промишлено и гражданско строителство“, или „Строителство на сгради и съоръжения“, или еквивалентна (вкл. и за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина специалност) или притежава призната образователно-квалификационна степен и специалност, отговарящи на изискванията на чл. 163а, ал. 2, във връзка с ал. 4 от ЗУТ, или еквивалентна (вкл. и за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина специалност);
има опит като технически ръководител на строителни обекта за изграждане/ново строителство и/или основен ремонт и/или реконструкция и/или основно обновяване на обществени и/или производствени сгради и спортни съоръжения.
Отговорник/специалист по контрола на качеството, който да отговаря на следните минимални изисквания:
има придобита професионална квалификация, отговаряща на изискванията на чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ, или еквивалентна (вкл. и за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина специалност);
притежава валиден към датата на подаване на офертата документ (удостоверение/сертификат) за преминат курс за осъществяване контрол върху качеството на изпълнение на строителството и за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания по ЗУТ.
Координатор/длъжностно лице по безопасност и здраве, който да отговаря на следните минимални изисквания:
има придобита професионална квалификация, отговаряща на изискванията на чл. 163а, ал.2 от ЗУТ, или еквивалентна (вкл. и за чуждестранни експерти и/или експерти, с придобита в чужбина специалност);
притежава валиден към датата на подаване на офертата документ (удостоверение/сертификат) за преминат курс на обучение за Координатор по безопасност и здраве в строителството (по реда на Наредба №2/22.03.2004 г.) и/или за длъжностно лице по безопасност и здраве при работа (по реда на Наредба № РД-07-2/16.12.2009 г.).

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

На основание чл. 196, ал. 1, т. 1 от ЗОП, във връзка с чл. 197, ал. 1, т. 4 от ЗОП, решението за откриване на процедура подлежи на обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията в 10-дневен срок, считано от изтичането на срока по чл. 179 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 15/11/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва