Деловодна информация
00087
 
да
да
06/11/2018 (дд/мм/гггг)
00087-2018-0143 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Столична община 000696327
ул. Московска №33
София BG411 1000 България
Добрина Йорданова +359 29377366
d.vasileva@sofia.bg +359 29377324

Интернет адрес/и

www.sofia.bg

http://www.sofia.bg/municipality-sofia-buyer-profile


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://platform.negometrix.com/PublishedTenders.aspx?tenderId=107234&companyId=20779
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Ремонт и надграждане на лявата корекционна дига на река Лесновска в землището на с. Долни Богров, район Кремиковци“ - ЕТАП 1
45246410      
Строителство

Извършване на СМР, съгласно Технически проект, за „Ремонт и надграждане на лявата корекционна дига на река Лесновска в землището на с. Долни Богров, район Кремиковци“ - ЕТАП 1: „Ремонт на лявата корекционна дига на река Лесновска в землището на с. Долни Богров“
Строежът е ПЪРВА КАТЕГОРИЯ съгласно чл.2, ал.7 на Наредба №1 за номенклатурата на видовете строежи към Закона за устройство на територията.
Строително – монтажните работи са свързани с възстановяване и надграждане на лявата дига на корекцията на река Лесновска, в участък от края на новоизградената лява дига при с.Долни Богров в посока срещу течението, до ж.п. моста преди с.Равно поле. Дължината на участъка е 1897 метра. Целта е осигуряване на безпрепятственото отвеждане на постъпили високи води с обезпеченост р=1% и проверовъчно водно количество с обезпеченост р=0.1%. Ситуация на корекцията е дадена в ГРАФИЧНАТА ЧАСТ на проекта.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
875000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45246410      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

Столична община, землището на с. Долни Богров

Предметът на настоящата обществена поръчка е Извършване на СМР, съгласно Технически проект, за „Ремонт и надграждане на лявата корекционна дига на река Лесновска в землището на с. Долни Богров, район Кремиковци“ - ЕТАП 1: „Ремонт на лявата корекционна дига на река Лесновска в землището на с. Долни Богров“
Строежът е ПЪРВА КАТЕГОРИЯ съгласно чл.2, ал.7 на Наредба №1 за номенклатурата на видовете строежи към Закона за устройство на територията.
Строително – монтажните работи са свързани с възстановяване и надграждане на лявата дига на корекцията на река Лесновска, в участък от края на новоизградената лява дига при с.Долни Богров в посока срещу течението, до ж.п. моста преди с.Равно поле. Дължината на участъка е 1897 метра. Целта е осигуряване на безпрепятственото отвеждане на постъпили високи води с обезпеченост р=1% и проверовъчно водно количество с обезпеченост р=0.1%. Ситуация на корекцията е дадена в ГРАФИЧНАТА ЧАСТ на проекта. На нея са нанесени със съответните означения начало, край на участъка и километраж на трасето. На ситуацията са нанесени и всички съществуващи ситуационни елементи.
За проектния участък геометричните параметри на корекцията са следните:
тип на профила – двоен трапец
ширина дъно малко корито - 11.00м ,
дълбочина малко корито - 1.00м ,
откос малко корито 1:1.50
ширина берма - 6.25м
ширина дъно голямо корито - 26.50м
височина дига – 3.50м
откос дига – 1:2.00
ширина корона дига – 2.00м
среден надлъжен наклон – I=0.0011
Избрания тип напречен профил за надграждане е следния:
Профил тип 1: Дължина 1687 м., височината на надграждане спрямо съществуващата корона дига е ср.0.80м , като в различните профили варира от 0,70м – мин до 1,50м макс. Ширина на короната – 3,00м , височина /от бермата/ средна – 4.00м , среден воден откос 1:2.0, наклон на проектната корона било I=0.00117 и въздушен откос 1:1.80.
Профил тип 2: дължина – 210 м, височината на надграждане спрямо съществуващата корона дига е ср.1.00м , като в различните профили варира от 0,90м до 1,20м. Ширина на короната – 2,00м , височина средна – 2.50м , среден воден откос 1:2.0, наклон на проектната корона било I=0.00117 и въздушен откос 1:1.80.
Предвидено е откритите откоси на изградената дига да се защитят от ерозия, като се затревят.
Строително-монтажните работи по изпълнението на проекта включват дейности, характерни за хидротехническите обекти, които са почти изцяло механизирани. Предвидено е изкопните работи да се извършват от багер и самосвал, а насипните работи - от булдозер, валяк и самосвал.
Съгласно Експертната оценка на съществуващата трайна растителност, приложена към Проекта, ще се премахнат и изкоренят 470 броя дървета с диаметър от 10см до 40см и 10 броя дървета с диаметър над 70см. Същите ще се извозят до инсталация за преработка - „Хан Богров“. Ще се извърши компесаторно озеленяване в съотношение 1:3 спрямо премахнатата растителност, съгласно приложената техническа спецификация
Техническият проект съдържа следните части:
Геодезия;
Инженерна геология;
Хидрология;
Строителна - хидротехническа;
Хидравличен анализ;
План по безопасност и здраве;
План за управление на отпадъците;
Временна организация на движението;
Експертна оценка на съществуващата трайна растителност и техническа спецификация за извършване на компесаторно озеленяване.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
875000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
6

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Процедурата е с осигурено финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет с ПМС №63/26.04.2018г. Плащанията ще се извършват от бюджета на Столична община съгласно проекта на договор, приложение към документацията за участие.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

1.Участникът трябва да е вписан в Централния професионален регистър на Камарата на строителите за изпълнение на строежи първа категория, съгласно чл.137, ал. 1, т.1 от ЗУТ(Закон за устройство на територията) и четвърта група „Строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазване на околната среда“ от Правилник за реда на вписване и водене на ЦПРС, а за чуждестранни лица - в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.
2.За доказване на професионалната годност (правоспособност) участникът декларира в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата, съобразно националните база данни, в която се съдържат декларираните обстоятелства по т.1, или компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен са длъжни да предоставят информацията.
3.Документът, с който се доказва изискването по т.1 е копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от съответната група и категория строежи. В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава, в случай, че възложителят се възползва от визираната в чл. 67, ал. 5 възможност. Преди сключване на договор за обществена поръчка и в съответствие с чл. 112, ал. 1, т.4 от ЗОП, чуждестранното лице следва да извърши регистрация и да представи документ за вписване в ЦПРС.
*Забележка: В случай на участие на обединение, което не е юридическо лице спазването на изискването се доказва от тези членове на обединението, които съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението са ангажирани с изпълнението на строителството.
Когато участникът предвижда участие на подизпълнители изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, ще изпълняват строителство.
Съгласно чл. 67, ал. 6 от ЗОП преди сключването на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да предостави актуални документи, удостоверяващи липсата на основанията за отстраняване от процедурата, както и съответствието с поставените критерии за подбор. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. Всеки участник трябва да е реализирал минимален специфичен оборот.
2. Всеки участник трябва да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност“.


1.Всеки участник трябва да е реализирал минимален специфичен оборот, в сферата попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, за последните три приключили финансови години, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, в размер на 1 000 000 (един милион) лева.
2.Всеки участник трябва да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност“, съгласно чл.171 от ЗУТ, като лице, изпълняващо строителна дейност отговаряща на групата и категорията на предмета на настоящата поръчка (първа категория, съгласно чл.137 от ЗУТ), която застраховка следва да покрива вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията им за изпълнение на дейности по строителството.
3.Съответствието с изискванията Участникът декларира в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) в част ІV „Критерии за подбор”, буква „Б” „Икономическо и финансово състояние”, като посочва съответната информация за обстоятелствата.
За доказване на изискванията, участникът представя един или някои от следните документи:
? Удостоверения от банки;
? Доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност“ за посочената категория;
? Годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква;
? Справка за минимален оборот в сферата попадаща в обхвата на поръчката
Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.
Доказателствата се представят, съгласно чл.67, ал.5 и 6 от ЗОП.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участникът трябва да има опит в изпълнението на дейности идентични или сходни с предмета на поръчката.
2. Участникът трябва да разполага с инженерно - технически персонал за изпълнение на поръчката.
3.Участниците в процедурата трябва да разполагат с необходимото техническо оборудване


1.Участникът трябва през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата следва да е изпълнил дейности с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката.
1.1.Съответствието с изискванията по т. 1 - Участникът декларира в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) в част ІV „Критерии за подбор”, буква „В” „Технически и професионални способности”, като посочва съответната информация за обстоятелствата по отношение на опита за изпълнение дейности през последните пет години, считано от датата на подаване на офертата, които са идентични или сходни с предмета на поръчката.
Доказателства за изпълнение на изискванията по т.1 - Списък на идентичното или сходно строителство, придружен с Удостоверение за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания, съгласно чл.67, ал.5 и 6 от ЗОП.
*Забележка: Сходни с предмета на поръчката изпълнени СМР са: Ремонт, възстановяване или изграждане на диги и други хидротехнически съоръжения за предпазване от вредното въздействие на водите на реки, язовири и други водни обекти, включително изграждане на земно – насипни корекции на реки и дерета.
2. Участникът трябва да разполага с необходимия минимален брой технически лица и/или организации, включени или не в структурата му, както следва:
А)строителен инженер със специалност: Хидротехническо строителство или Хидромелиоративно строителство;
Б)строителен инженер със специалност: геодезия
В)ландшафтен архитект, еколог или инженер – лесовъд
Г)техническо лице, което да отговаря за контрола на качеството - преминат квалификационен курс за контрол на качеството.
2.1.Съответствието с изискванията по т.2, Участникът декларира в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) в част ІV „Критерии за подбор”, буква „В” „Технически и професионални способности”, като посочва съответната информация за обстоятелствата по отношение на инженерно-техническият персонал, в който посочва образователната и професионална квалификация, № на диплома за завършено висше образование, № на удостоверение/сертификат за лицето, отговарящо за контрола на качеството и опит на лицата.
Документът, с който се доказва изискването по т. 2 е Списък на технически лица, включени или не в структурата на участника, лицата които ще изпълняват строителството с посочено образование, опит в областта и придобита квалификация, Доказателствата се представят, съгласно чл.67, ал.5 и 6 от ЗОП.
3.Участниците в процедурата трябва да разполагат с необходимото техническо оборудване:
строителна механизация:
- БАГЕР /верижен/ – 1 бр.
- БАГЕР /колесен/ – 1 бр.
- БУЛДОЗЕР – 1 бр.
- ВАЛЯК /ръчен/ - 1 бр.
- гладък/пневматичен ВИБРОВАЛЯК – 1 бр
транспортна техника:
- САМОСВАЛ – 6 бр.
*Забележка: Самоходните машини, използвани за земни работи да са регистрирани по реда на Наредба №2 от 03.02.2016г. за условията и реда за регистрация на техниката, по Закон за регистрация и контрол на земеделската и горската техника или по друг регистрационен режим.
3.1.При подаване на оферта, съответствието с изискването на т.3 участникът декларира в ЕЕДОП, като посочва в част IV, буква „В“, т.9 информация за наличието на необходимите съоръжения и техническо оборудване, като на самоходните машини се впишат и регистрационните им номера.
Документът, с който се доказва изискването по т.3 е декларация за съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката. Доказателствата се представят, съгласно чл.67, ал.5 и 6 от ЗОП.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

11/12/2018 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

12/12/2018 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

ул. Париж №3, ет.1, зала №109

Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

1. За участниците в процедурата не трябва да са на лице основанията за отстраняване, посочени в чл.54, ал.1, т.1,т. 2, т.3, т. 4, т.5, т.6 и т.7 от ЗОП и чл.55, ал.1, т.1 и т.4 от ЗОП. За участниците не трябва да важат забраните, посочени в чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици, както и чл.69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (ЗПКОНПИ).
2. Съгласно чл. 67, ал.1 ЗОП при подаване на оферта участникът декларира съответствие с критериите за подбор и липсата на основания за отстраняване чрез представяне на ЕЕДОП. Документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, могат да бъдат изисквани допълнително при условията на чл.67, ал.5 от ЗОП. Съгласно чл.67, ал.6 от ЗОП преди сключването на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи актуални документи, удостоверяващи липсата на основанията за отстраняване от процедурата, както и съответствието с поставените критерии за подбор. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива.
3. Гаранцията за изпълнение е в размер на 5% от стойността на договора без включен ДДС. Гаранцията се представя в една от следните форми:
парична сума;
банкова гаранция;
застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.
4. Гаранция за авансово плащане за изпълнение на строителството в размер на 100% от стойността на аванса (до 20% от стойността на договора). Тя се представя от избрания изпълнител при искането за авансово плащане за изпълнение на СМР. Гаранцията за авансово плащане се освобождава от Възложителя съгласно проекта на договор.
5. Начини на плащане, съгласно проекта на договор.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

съгласно чл.197, ал.1, т.1 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 06/11/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва