Деловодна информация
00240
12-00-105 04/10/2018 (дд/мм/гггг)
да
да
04/10/2018 (дд/мм/гггг)
00240-2018-0008 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Чирпан 000810086
пл. Съединение № 1
Чирпан BG344 6200 България
Таня Стайкова +359 41699646
kmet@chirpan.bg +359 41696238

Интернет адрес/и

www.chirpan.bg

http://92.247.126.180/ProcCenter4/ZopView.aspx?DosieID=126


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://92.247.126.180/ProcCenter4/ZopView.aspx?DosieID=126
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Инженеринг (проектиране, авторски надзор и строително-монтажни работи) за обект: „Реконструкция на част от уличната мрежа на територията на гр. Чирпан Община Чирпан, обл.Стара Загора.
45233252      
Строителство

Инженеринг (проектиране, авторски надзор и строително-монтажни работи) за обект: „Реконструкция на част от уличната мрежа на територията на гр. Чирпан Община Чирпан, обл.Стара Загора, обхващаща улици: ул. „Димитър Благоев“ от о.т.136 до о.т.285, ул. „Гео Милев“ от о.т.296 до о.т.283, ул. „Искра“ от о.т.773 до о.т.770, ул. „Прогрес“ от о.т. 752 до о.т.754, ул. „Антон Иванов“ от о.т.70 до о.т.78, ул. „Неделчо Николов“ от о.т.64 до о.т.150, ул. „Ернст Телман“ от о.т.565 до о.т.163“.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
1240000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45233252      
II.2.3) Място на изпълнение
BG344

гр. Чирпан, Община Чирпан.

Предмет на настоящата обществена поръчка е: „Инженеринг (проектиране, авторски надзор и строително-монтажни работи) за обект: „Реконструкция на част от уличната мрежа на територията на гр. Чирпан Община Чирпан, обл.Стара Загора, обхващаща улици: ул. „Димитър Благоев“ от о.т.136 до о.т.285, ул. „Гео Милев“ от о.т.296 до о.т.283, ул. „Искра“ от о.т.773 до о.т.770, ул. „Прогрес“ от о.т. 752 до о.т.754, ул. „Антон Иванов“ от о.т.70 до о.т.78, ул. „Неделчо Николов“ от о.т.64 до о.т.150, ул. „Ернст Телман“ от о.т.565 до о.т.163“.
В този смисъл, цел на обществената поръчка е Община Чирпан да избере изпълнител, който да извърши следните дейности:
• Изработване на работен проект;
• Изпълнение на строително-монтажни работи;
• Осъществяване на авторски надзор по време на строителството;
• Изготвяне на екзекутивна документация и кадастрални заснемания на целия обект съгласно Закона за кадастъра и имотния регистър.
От участие в процедурата се отстранява участник, за когото са налице обстоятелств. по чл.54, ал.1 и чл.55, ал.1, т.1, т.3, т.4,т.5 от ЗОП. Възложителят отстранява от участие в поръчката участник, за когото е приложима забраната по чл. 3, т. 8 от ЗИФОДРЮПДРКТПТДС, както и участници, които са свързани лица по § 1, т. 13 от ДР на ЗППЦК, както и участник който е представил оферта, която не отговаря на предварително обявените условия на поръчката или не е представил в срок обосновка по чл. 72, ал. 1 от ЗОП или чиято оферта не е приета съгласно чл. 72, ал. 3-5 от ЗОП или чието ценово предложение надвишава определената от възложителя прогнозна стойност на поръчката или участник, който след покана от възложителя и в определения в нея срок не е удължил срока на валидност на офертата си, както и участник, който не отговаря на условията, посочени в настоящото обявление и в документацията или не отговаря на правилата и изискванията свързани с опазване на околната среда, социалното и трудово право, приложими колективни споразумения и/или разпоредби на международното екол., социално и трудово право.
Към датата на откриване на настоящата процедурата не е осигурено финансиране, предвид което и съгласно чл.114 ЗОП в проекта на договор ще бъде включена клауза за отложено изпълнение. В този случай всяка от страните маже да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му.
Критериите по-долу
 
ДА Срок за изготвяне на работен проект    30 %
Срок за изпълнение на СМР    20 %
Цена
50 %
II.2.6) Прогнозна стойност
1240000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
300

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Органи от които може да се получи информация:
Относно задължения свързани с данъци и осигуровки:- НАП, интернет адрес: www.nap.bg; относно задължения свързани със закрила на заетостта и условията на труд:- МТСП, интернет адрес: www.mtsp.goverment.bg; - Агенция по заетостта, интернет адрес: www.az.goverment.bg; - ИА "ГИТ: интернет адрес: www.gli.goverment.bg.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът следва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя, съгласно Закона за камарата на строителите и да има валидно удостоверение от Камарата на строителите, за изпълнението на строежи IІ-ра група, IV-та категория. Участник чуждестранно лице трябва да притежава вписване в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата, в която е установен.
За съответстващ с поставеното изискване и в съответствие с разпоредбата на чл. 9, ал. 6 от ПРВВЦПРС, Възложителят ще приеме, че съответства с поставеното изискване и участник, който е вписан за строежи втора група и категория, по-висока от четвърта.
Доказване: При подаване на офертата, обстоятелството се удостоверява чрез попълване на Част ІV, раздел А, т. 1 на ЕЕДОП, като се декларира, информация относно вписването на участника в съответния професионален или търговски регистър в държавата членка, в която е установен, като се посочва: (1) документа за регистрация (наименование на документа; номер на вписване на документа в съответния Регистър; срок на валидност на контролния талон, неразделна част от Удостоверението за вписване в Регистъра или друг еквивалентен документ; групата и категорията/ите строеж/и), (2) професионален или търговски регистър (наименование на професионалния или търговски регистър; посочване на наименованието на органа или службата, извършила регистрацията и издала документа за упражняване на професионална дейност).
При условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят чрез комисията може да изиска участникът да представи документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация, а именно: копие на валидно удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя за строежи IІ-ра група, IV-та категория или еквивалентен документ за чуждестранните участници, удостоверяващ правото на съответното лице (съгласно националното му законодателство) да изпълни предмета на поръчката.
При условията на чл. 67, ал. 6 от ЗОП, участникът, определен за изпълнител да представи валидно удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя за строежи IІ-ра група, IV-та категория.
Ако определеният изпълнител е чуждестранен участник, той трябва да представи документ, с който да докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република България, включително че е извършил съответната регистрация съгласно Закона за камарата на строителите, във връзка с разпоредбата на чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Не се изисква

Не се изисква
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. През последните пет години, считано от датата на подаване на офертата, участникът следва да е изпълнил обект с предмет, идентичен или сходен с предмета и обема на настоящата поръчка, а именно: строителство по изграждане и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или и или ремонт на улици или еквивалентна дейност на път/пътища и/или улица/улици, с дължина минимум 2000 м.
2.Участникът следва да разполага със следните технически лица, включително тези отговарящи за контрола на качеството, за да осигури изпълнението на дейностите, включени в предмета на обществената поръчка:
А) За изпълнение на дейностите проектиране и авторски надзор:
1. Ръководител на екипа - Проектант по част „Пътна” ;
2. Проектант по част „Пътна” ;
3. Проектант по част „Геодезия”;
4. Проектант по част „Пожарна безопасност” ;
5. Проектант по част „ПБЗ” ;
6. Проектант за управление на отпадъците ;
Б) За изпълнение на строителството:
1. Технически ръководител ;
2. Експерт „Контрол по качеството” ;
3. Длъжностно лице по безопасност и здраве в строителството;
Участникът следва да разполага с техническо оборудване:
- Бордови товарни автомобили – 1 бр.;
- Самосвали – 4 бр.;
- Багери – 2 бр.;
- Челни товарачи – 1 бр.;
- Валяци – 2 бр., от които един виброваляк;
- Асфалтополагаща машина – 1 бр.;


1.През последните пет години, считано от датата на подаване на офертата, участникът следва да е изпълнил мин. един обект с предмет, идентичен или сходен с предмета и обема на настоящата поръчка, а именно: строителство по изграждане и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или и или ремонт на улици или еквивалентна дейност на път/пътища и/или улица/улици, с дължина мин. 2000 м. Забележка 1: Строителството се счита за изпълнено, когато за обекта има съставен и подписан Констативен акт за установяване годността за приемане на строежа – Приложение № 15 към чл. 7, ал. 3, т. 15 от Наредба № 3 от 31 юли 2003 година за съставяне на актове и протоколи по време на стр. или друг документ за предаване и приемане на строежа от Възложителя! Забележка 2: Мин. изискв. могат да бъдат доказани с изпълнението на едно или няколко възлагания. ДОКАЗВАНЕ: При подаване на офертата участникът декл. съотв. с поставеното изискване, чрез попълване на Част IV, раздел В, т. 1а) от ЕЕДОП като предостави и инф-я, свързана с:1) Описание на строителните работи, които идентични или сходни с предмета и обема на поръчката, чрез посочване на: вида на стр-те работи - ново строителство/изграждане и/или преустройство и/или реконструкция и/или ремонт и/или рехабилитация; вида на обекта, на който са изпълнени стр-те работи; обема на стр-те работи - площ на обекта; място – мястото на изпълнение на стр-те работи); 2) Стойност - изплатената от получателя сума за изп. стр-ни работи;3) Дата, на която е прикл. изпълнението – посочва се датата на Констативен акт за уст. годността за приемане на строежа –Прилож. № 15 към чл. 7, ал. 3, т. 15 от Наредба № 3 от 31 юли 2003 година за съст. на актове и протоколи по време на стр-то или друг документ за предаване и приемане на строежа от Възложителя;4) Получател – посочва се получателя на стр-те работи, независимо дали е публичен или частен субект. В случаите, в които Участникът декл. строителни дейности, при изпълнението на които е участвал като партньор в Обединение или като подизпълнител, то той описва само тази част от дейностите, които Участникът сам е изпълнил и за които може да представи съответните док-ва. При условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП участникът, респ. изпълнителят представя докум-ти, чрез които се доказва декл. в ЕЕДОП информация - Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, изпълнено през последните 5 г., считано от датата на подаване на офертите с приложени към него копия на удост-я за добро изпълнение на посоченото стр-во, които да съдържат стойността, датата, на която е приключ. изп-то, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съотв. с нормативните изисквания. 2.Участникът следва да разполага със следните технически лица, включително тези отговарящи за контрола на качеството, за да осигури изп-то на дейностите, вкл. в предмета на обществената поръчка: А) За изпълнение на дейностите проектиране и авторски надзор:1. Ръководител на екипа - Проектант по част „Пътна” или еквивалент, който да отговаря на следните минимални изисквания на Възложителя: а) да притежава пълна проектантска правоспособност по ЗКАИИП; 2. Проектант по част „Пътна” – инженер Пътно строителство или екв-т, който да отговаря на следните мин. изисквания на Възложителя: а) да притежава пълна проектантска правоспособност по ЗКАИИП;3. Проектант по част „Геодезия” - инженер „Геодезия” или „Маркшайдерство и геодезия” или екв., който да отговаря на следните мин. изисквания: а) да притежава пълна проектантска правоспособност по ЗКАИИП;4. Проектант по част „Пожарна безопасност” – инженер или екв., който да отговаря на следните мин. изисквания:а) да притежава пълна проект. правоспособност по ЗКАИИП; 5. Проектант по част „ПБЗ” – инженер или екв., който да отговаря на следните мин. изисквания: а) да притежава пълна проектантска правоспособност по ЗКАИИП;6. Проектант за управление на отпадъците – инженер или екв., който да отговаря на следните мин. изисквания....Продължава в раздел VІ.3 "Допълнителна информация".
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Гаранция за изп. на договора е в размер на 3 % от стойността на договора. Гаранцията се представя при подписв. на договора за обществ. поръчка и се освобожд. до 30 дни след приключване на всички възложени с настоящия д-р работи и подписване на Констат. акт за установяване годността за приемане на строежа – Приложение № 15 към чл. 7, ал. 3, т. 15 от Наредба № 3 от 31 юли 2003 година.Участникът, определен за изп-л, избира сам формата на гаранцията за изпълнение. Гаранциите се предост. в една от следните форми: а) парична сума; б) банкова гаранция;в) застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.Когато участникът избере да внесе гаранциите като парична сума, тя се внася по сметка: Община Чирпан в банка- "ЦКБ"АД, клон Чирпан IBAN: BG 58 CECB 9790 3347 2667 00 ,BIC: CECBBGSF.Когато Изпълнителя реши да представи гаранции под формата на банкови гаранции, същите следва да са безусловни и неотменими, да са изд.в полза на възложителя за конкретния д-р.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

09/11/2018 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

12/11/2018 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

гр. Чирпан, пл. "Съединение" № 1, ет.2, Заседателна зала

На публичното заседание могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средставата за масово осведомяване.
Представителите на участниците се допускат след удостоверяване на тяпната самоличност и представяне на съответно пълномощно.
Присъстващите вписват имената си и се подписват в изготвен от комисията списък.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

...а) да притеж. пълна проектант. правоспособност ЗКАИИП; Забел.: Посочените от участника проектанти могат да съчетават повече от една експертна позиция в предложения екип за изпълнение на проек-то, ако отговарят на пост. от Възложителя мин. изисквания и притежават съотв. удостоверения, изискващите се за съотв. част от инвестиц. проект или еквивалент. Б) За изп. на строителството:1.Техн. ръководител – да има квалификация „строителен инженер” или „стр. техник” съгласно чл. 163а от ЗУТ или екв.; да притежава мин. 3 г. проф. опит като техн. ръководител по смисъла на чл. 163а, ал. 4 от ЗУТ; 2.Експерт „Контрол по качеството” –да притежава правоспособност за контрол върху качеството, за съотв. на влаганите в строежите стр. продукти със съществените изисквания за безопасност или екв.; 3.Длъжн. лице по безопасност и здраве в строителството: да притежава актуално удостов. за „Длъжностно лице за безопасност и здраве” съгласно Наредба № РД-07-2 от 16.12.2009 г. за усл. и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж на раб-те и служ-те по правилата за осигур. на здравосл. и безопасни усл. на труд или екв.; Забел. 1:Посочените от участника експерти могат да съчетават повече от една експертна позиция в предложения екип за изп. на строителството, ако отг. на поставените от Възложителя мин. изисквания. Доказване: При подаването на офертата, Участникът декларира съотв. си с така поставените мин. изисквания за техн. и проф. способности, посредством попълване на изискуемата информация в ЕЕДОП, Част IV „Критерии за подбор“,Раздел „ В: Техн. и проф. способности“, като предостави данни и инф. относно: (1)три имена на всяко едно от предлож. от него лица от изискуемия екип за изп. на проектирането и авторски надзор и екипа за изп. на СМР, които ще изпълняват дейностите, предмет на възлагане; (2)позиция, за която е предлож. всяко едно от лицата, членове на изискуемите екипи, съобразно мин. изисквания на Възложителя, посочени по-горе;(3) проф. квалиф., съгласно информацията, съдържаща се в притежаваната от съответното лице диплома за придобито обр. - номер и дата на издаване, наименование на уч. заведение, издало дипломата; проф. квалификация, записана в дипломата; обр. – вид обр./обр.-квалиф. степен и специалност; (4) допълн. проф. квалиф. – сертификат, валидно удостоверение или друг екв. документ – индивидуализира се наименованието на докум.; номер и дата на издаването му; издател на документа, обхват и валидност (когато е приложимо); (5) проф. опит – видове СМР, изпълнени на обекта; конкретен период в изп. на съответния обект; заемана длъжност по време на изп. на обекта (когато е приложимо).Посочената инф-я се попълва според мин. изисквания, поставени към съотв. експерт. Изискуемата инф-я за лицата от екипа, които са служители на участника, се попълва в Част IV, раздел В, т. 6) от ЕЕДОП. При условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, участникът, респ. изпълнителят представя документът по чл. 64, ал. 1, т. 6 от ЗОП, чрез които се доказва декл. в ЕЕДОП информация, а именно: Списък на персонала, който ще изп. поръчката, и/или членовете на ръководния състав, който ще отговаря за изпълнението, в който е посочена проф. комп-т на лицата. Под „екв. специалност” следва да се разбира специалност, получ. в наше или чуждо (извън страната) уч. заведение, където съотв. специалност е наименована по друг начин или обхваща същата област на знанието. Участникът следва да разполага с техническо оборудване, необх. за изп. на поръчката минимум: - Бордови товарни автомобили – 1 бр.;- Самосвали – 4 бр.; - Багери – 2 бр.; - Челни товарачи – 1 бр.; - Валяци – 2 бр., от които един виброваляк; -Асфалтополагаща машина – 1 бр. Изискуемата инф-я за техн. оборудване, се попълва в Част IV, раздел В, т. 9) от ЕЕДОП.При усл. на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, участникът, респ.изпълнителят представя докум. по чл. 64, ал. 1, т. 9 от ЗОП, чрез които се док-ва декл. в ЕЕДОП инф-я : Декл-я за инстр-ти, съоръжения и техн. оборудване, които ще бъдат изп. при изп. на поръчката.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

На основание чл.197, ал.1, т.1 от ЗОП, решението подлежи на обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията в 10-дневен срок от изтичане на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 04/10/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва