Деловодна информация
00140
12.00-156 31/08/2018 (дд/мм/гггг)
да
да
31/08/2018 (дд/мм/гггг)
00140-2018-0011 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Ихтиман 000776299
Република България, обл. Софийска, общ. Ихтиман, гр. Ихтиман, ул. Цар Освободител № 123
Ихтиман BG412 2050 България
инж. Тони Кацаров +359 724-82381
obshtina_ihtiman@mail.bg +359 724-82550

Интернет адрес/и

http://www.ihtiman-obshtina.com

http://www.ihtiman-obshtina.com/index.php?pg=3&objtype=1&sortfield=issuedate%20desc&sortlink=issuedate%20desc


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.ihtiman-obshtina.com/index.php?pg=93&objtype=6&sortfield=issuedate%20desc&sortlink=issuedate%20desc&obj_id=731
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Реконструкция на водопроводната мрежа на с. Вакарел, общ. Ихтиман”
45231300      
Строителство

Предметът на обществената поръчка обхваща изпълнение на „Реконструкция на водопроводната мрежа на с. Вакарел, общ. Ихтиман”,както следва:
1) Главни клонове от І до VІІІ, от които:
- Главен клон І и Главен клон ІІ с диаметър ф125;
- Глвани клонове от ІІІ до VІІІ с диаметър ф110.
2) Второстепенни клонове с диаметър ф90.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
4801746.94      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45231300      
II.2.3) Място на изпълнение
BG412

Място за изпълнение на поръчката е с. Вакарел, Община Ихтиман

Предметът на обществената поръчка обхваща изпълнение на „Реконструкция на водопроводната мрежа на с. Вакарел, общ. Ихтиман”,както следва:
1) Главни клонове от І до VІІІ, от които:
- Главен клон І и Главен клон ІІ с диаметър ф125;
- Глвани клонове от ІІІ до VІІІ с диаметър ф110.
2) Второстепенни клонове с диаметър ф90.
Изпълнението на СМР се извършва в съответствие с част трета "Строителство" от ЗУТ и започва след издаване на разрешение за строеж от компетентните органи за обекта.
Разрешение за строеж се издава от съответната общинска администрация и при представяне на техническа документация с оценено съответствие.
Участниците в строителството и взаимоотношенията между тях по проекта се определят от изискванията на раздел втори, част трета от ЗУТ и от указанията, дадени в тези указания за изпълнение.
Строителят (физическо или юридическо лице, притежаващо съответната компетентност) изпълнява СМР за обекта в съответствие с издадените строителни книжа, условията на договора и изискванията на чл. 163 и чл. 163а от ЗУТ.
По време на изпълнението на СМР лицензиран консултант строителен надзор (чл. 166 от ЗУТ) въз основа на сключен договор упражнява строителен надзор съобразно изискванията на чл. 168 от ЗУТ.
Във връзка с точното спазване на инвестиционния проект при изпълнението на СМР ще се изпълнява и дейност Авторски надзор посредством отделни правоспособни лица, автори на приложимата проектна документация по части, съобразно изискванията на чл. 162 от ЗУТ. С осъществяването на надзор от проектантите - автори на отделни части на работния проект, се гарантира точното изпълнение на проекта, спазването па архитектурните, технологичните и строителните правила и норми, както и подготовката на проектната документация за въвеждане на обекта в експлоатация.
Обстоятелствата, свързани със започване, изпълнение и въвеждане в експлоатация (приемане) на СМР, ще се удостоверяват със съставяне и подписване от участниците на съответните актове и протоколи съобразно Наредба № 3 от 2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството. Всички образци на документи, които засягат инвестиционния процес.
Критериите по-долу
 
ДА „Организация и професионална компетентност на персонала, на който е възложено изпълнението на поръчката    50%
Цена
50%
II.2.6) Прогнозна стойност
4801746.94      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
480

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Финансирането на поръчката е осигурено със средства, предоставени по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ 23/07/2/0/00646 от 25.06.2018 г., сключен между Община Ихтиман и ДФЗ.

Няма
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Всеки участник в процедурата трябва да има валидна регистрация (вписване) в Централния професионален регистър на строителя, поддържан от Камарата на строителите в Република България, а за чуждестранни лица - в аналогичен регистър, съгласно националното им законодателство и при условията на взаимно признаване, за изпълнение на строежи от ІV-та (четвърта) група, II-ра (втора) категория, съгласно чл. 5, ал. 6, т. 4.2.1, т. 4.2.3. от Правилника за реда за вписване и водене на централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС), във връзка с чл. 137, ал. 1, т. 2, буква „б“ от ЗУТ.
Документи, с които се доказва съответствието: При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в еЕЕДОП (Част IV„Критерии за подбор”, Раздел А „Годност“).
В случаите по чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП изискването се доказва с представяне на заверено копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС в РБ или еквивалент, или друг документ, удостоверяващ правото да извършва такава дейност, издаден от компетентен орган на държава – членка на Европейския съюз, или на друга държава – страна по Споразумението за Европейско икономическо пространство или еквивалент.
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, необходимо за изпълнение на поръчката. При участие на обединение, което не е юридическо лице, спазването на изискването се доказва от тези членове на обединението, които съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението, ще извършват строителство.
Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, изискването се доказва от тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени, ще изпълняват строителство.
Кандидатите или участниците могат за конкретната поръчка да се позоват на капацитета на трети лица, независимо от правната връзка между тях, по отношение на критериите, свързани с икономическото и финансовото състояние, техническите способности и професионалната компетентност. По отношение на критериите, свързани с професионална компетентност, кандидатите или участниците могат да се позоват на капацитета на трети лица само ако лицата, с чиито образование, квалификация или опит се доказва изпълнение на изискванията на възложителя, ще участват в изпълнението на частта от поръчката, за която е необходим този капацитет. Когато кандидатът или участникът се позовава на капацитета на трети лица, той трябва да може да докаже, че ще разполага с техните ресурси, като представи документи за поетите от третите лица задължения. Третите лица трябва да отговарят на съответните критерии за подбор, за доказването на които кандидатът или участникът се позовава на техния капацитет и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.
Възложителят изисква от кандидата или участника да замени посоченото от него трето лице, ако то не отговаря на някое от условията по ЗОП.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. Всеки участник в процедурата за възлагане на обществената поръчка трябва да докаже наличие на съответствие със следните минимални изисквания за икономическо и финансово състояние:
1. Реализирал е през последните 3 приключени финансови години, в зависимост от датата, на която е създаден или е започнал дейността си, минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, в размер на не по-малко от 2 000 000,00 лева. Под „оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката” следва да се разбира строителство за изграждане, реконструкция и/или ремонт на водопроводна мрежа или други еквивалентни или сходни строителни обекти.
Доказване: При подаването на офертата си, Участникът декларира съответствие с този критерий за подбор, само като попълва изискуемата информация в Част IV „Критерии за подбор“, Раздел Б „Икономическо и финансово състояние“, т. 2а) на представяния от него еЕЕДОП.
2. Всеки Участник, подаващ оферта в процедурата, трябва да е застрахован с валидна застраховка „Проф. отговорност на участниците в проектирането и строителството“ по смисъла на чл. 171, ал. 1 от ЗУТ (клауза „строител“), с покритие в размер не по-малък от 400 000 лв., каквато е минималната застрахователна сума за строителство IIра категория по чл. 137, ал. 1, т. 3 от ЗУТ, съобразно чл. 5, ал. 2, т. 3 от НУРЗЗПС. За Участник или партньор в Обединение, който е установен/регистриран извън Р. България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, но издадена съгласно законодателството на държавата, в която е установен/регистриран стопанския субект.
Доказване: При подаването на офертата си, Участникът декларира съответствие с това изискване, само посредством попълване на изискуемата информацията в Част IV „Критерии за подбор“, Раздел Б „Икономическо и финансово състояние, т. 5) на представяния от него еЕЕДОП, предоставяйки данни и информация относно: (1) застрахователната полица/еквивалентен документ - вид, номер и дата на издаване; (2) застрахованото лице; (3) професионалната дейност, която е предмет на застраховката; (4) срок/валидност на застраховката; (5) общ лимит на отговорност и валута.
На основание и при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, в хода на процедурата или преди сключване на договора за възлагане изпълнението на обществената поръчка, за доказване съответствие с поставените критерии за подбор се представят документи по чл. 62, ал. 1, т. 2, т. 3 и т. 4 от ЗОП, чрез които се доказва достоверността на декларираната в еЕЕДОП информация. Когато по основателна причина Участник не е в състояние да представи изисканите от Възложителя документи за доказване на съответствие с условията по т. 1 и т. 2, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който Възложителя приеме за подходящ. В случай, че Участникът е Обединение, не юридическо лице, съответствието с поставените критерии за подбор и минимални изисквания за икономическо и финансово състояние се доказват от Обединението, а не от всяко от лицата, включени в него. Когато Участникът предвижда участие на подизпълнители, съответствието с поставените в т. 1 и т. 2 минимални изисквания се доказва от подизпълнителите, съобразно вида и дела от поръчката, който ще им бъде възложен за изпълнение. Третите лица трябва да отговарят на този критерий за подбор, само ако Участникът се позовава на техния капацитет за доказването му. Посочените по-горе документи, подлежащи на представяне по реда и при условията на чл. 67, ал. 5-6 от ЗОП се представят и за подизпълнителите, според вида и дела от поръчката, който ще изпълняват и за третите лица, в случай, че Участникът се позовава на техния капацитет за доказването на този от критериите за подбор. Подизпълнителите също трябва да имат валидна застраховка „Проф. отговорност на участниците в проектирането и строителството” по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ. Чуждестранните участници представят еквивалентни доказателства, съобразно националния си закон.


1. Всеки участник в процедурата за възлагане на обществената поръчка трябва да докаже наличие на съответствие със следните минимални изисквания за икономическо и финансово състояние:
1. Реализирал е през последните 3 приключени финансови години, в зависимост от датата, на която е създаден или е започнал дейността си, минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, в размер на не по-малко от 2 000 000,00 лева. Под „оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката” следва да се разбира строителство за изграждане, реконструкция и/или ремонт на водопроводна мрежа или други еквивалентни или сходни строителни обекти.
Доказване: При подаването на офертата си, Участникът декларира съответствие с този критерий за подбор, само като попълва изискуемата информация в Част IV „Критерии за подбор“, Раздел Б „Икономическо и финансово състояние“, т. 2а) на представяния от него еЕЕДОП.
2. Всеки Участник, подаващ оферта в процедурата, трябва да е застрахован с валидна застраховка „Проф. отговорност на участниците в проектирането и строителството“ по смисъла на чл. 171, ал. 1 от ЗУТ (клауза „строител“), с покритие в размер не по-малък от 400 000 лв., каквато е минималната застрахователна сума за строителство IIра категория по чл. 137, ал. 1, т. 3 от ЗУТ, съобразно чл. 5, ал. 2, т. 3 от НУРЗЗПС. За Участник или партньор в Обединение, който е установен/регистриран извън Р. България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, но издадена съгласно законодателството на държавата, в която е установен/регистриран стопанския субект.
Доказване: При подаването на офертата си, Участникът декларира съответствие с това изискване, само посредством попълване на изискуемата информацията в Част IV „Критерии за подбор“, Раздел Б „Икономическо и финансово състояние, т. 5) на представяния от него еЕЕДОП, предоставяйки данни и информация относно: (1) застрахователната полица/еквивалентен документ - вид, номер и дата на издаване; (2) застрахованото лице; (3) професионалната дейност, която е предмет на застраховката; (4) срок/валидност на застраховката; (5) общ лимит на отговорност и валута.
На основание и при условията на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, в хода на процедурата или преди сключване на договора за възлагане изпълнението на обществената поръчка, за доказване съответствие с поставените критерии за подбор се представят документи по чл. 62, ал. 1, т. 2, т. 3 и т. 4 от ЗОП, чрез които се доказва достоверността на декларираната в еЕЕДОП информация. Когато по основателна причина Участник не е в състояние да представи изисканите от Възложителя документи за доказване на съответствие с условията по т. 1 и т. 2, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който Възложителя приеме за подходящ. В случай, че Участникът е Обединение, не юридическо лице, съответствието с поставените критерии за подбор и минимални изисквания за икономическо и финансово състояние се доказват от Обединението, а не от всяко от лицата, включени в него. Когато Участникът предвижда участие на подизпълнители, съответствието с поставените в т. 1 и т. 2 минимални изисквания се доказва от подизпълнителите, съобразно вида и дела от поръчката, който ще им бъде възложен за изпълнение. Третите лица трябва да отговарят на този критерий за подбор, само ако Участникът се позовава на техния капацитет за доказването му. Посочените по-горе документи, подлежащи на представяне по реда и при условията на чл. 67, ал. 5-6 от ЗОП се представят и за подизпълнителите, според вида и дела от поръчката, който ще изпълняват и за третите лица, в случай, че Участникът се позовава на техния капацитет за доказването на този от критериите за подбор. Подизпълнителите също трябва да имат валидна застраховка „Проф. отговорност на участниците в проектирането и строителството” по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ. Чуждестранните участници представят еквивалентни доказателства, съобразно националния си закон.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участникът трябва да е изпълнил най-малко 1 /една/ дейност, с предмет идентичен или сходен с предмета на настоящата обществена поръчка, най-много за последните 5 г., считано от датата на подаване на офертата.
Под „дейност с предмет, еднакъв или сходен с предмета на поръчката“ следва да се разбира строителство за изграждане, реконструкция и/или ремонт на водопроводна мрежа или други еквивалентни или сходни строителни обекти.
Документи, с които се доказват: При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в еЕЕДОП (Част IV „Критерии за подбор”, Раздел В „Технически и професионални способности“, т. 1б).
Документи, с които се доказват: При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в еЕЕДОП (Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел В: „Технически и професионални способности“, т. 2) от еЕЕДОП).
2. Участникът трябва да има сертификати, които удостоверяват съответствието на участника със стандарти за системи за управление на качеството и за опазване на околната среда с предметен обхват в областта на строителството:
- ISO 9001:2008 и/или еквивалентно;
- EMAS и/или ISO 14001: 2004 и/или еквивалентно - за управление на околната среда;
Възложителят ще приеме и други еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки, както и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството или за опазване на околната среда.
Документи, с които се доказват: При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в еЕЕДОП (Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел Г: „Стандарти за осигуряване на качеството и за управление на околната среда”, като се посочва номер, дата и година на издаване на съответния сертификат).
Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи горепосочените документи, той може да докаже своето техническо съответствие с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.
При участие на обединение, което не е юр. лице, спазването на изискването се доказва от тези членове на об., които съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението, ще извършват строителство.
Когато участникът предвижда участие на подизп., изискването се доказва от тези подизп., които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени, ще изпълняват строителство.
Кандидатите или участниците могат за конкретната поръчка да се позоват на капацитета на трети лица, независимо от правната връзка между тях, по отношение на критериите, свързани с техн. способности и проф. компетентност. Когато кандидатът или участникът се позовава на капацитета на трети лица, той трябва да може да докаже, че ще разполага с техните ресурси, като представи документи за поетите от третите лица задължения. Третите лица трябва да отговарят на съответните критерии за подбор, за доказването на които кандидатът или участникът се позовава на техния капацитет и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.


1.Участникът трябва да е изпълнил минимум най-малко 1 /една/ дейност , с предмет идентичен или сходен с предмета на настоящата обществена поръчка, най-много за последните 5 г., считано от датата на подаване на офертата.
1.Участникът трябва да е изпълнил най-малко 1 /една/ дейност, с предмет идентичен или сходен с предмета на настоящата обществена поръчка, най-много за последните 5 г., считано от датата на подаване на офертата.
Под „дейност с предмет, еднакъв или сходен с предмета на поръчката“ следва да се разбира строителство за изграждане, реконструкция и/или ремонт на водопроводна мрежа или други еквивалентни или сходни строителни обекти.
Документи, с които се доказват: При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в еЕЕДОП (Част IV „Критерии за подбор”, Раздел В „Технически и професионални способности“, т. 1б).
Документи, с които се доказват: При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в еЕЕДОП (Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел В: „Технически и професионални способности“, т. 2) от еЕЕДОП).
2. Участникът трябва да има сертификати, които удостоверяват съответствието на участника със стандарти за системи за управление на качеството и за опазване на околната среда с предметен обхват в областта на строителството:
- ISO 9001:2008 и/или еквивалентно;
- EMAS и/или ISO 14001: 2004 и/или еквивалентно - за управление на околната среда;
Възложителят ще приеме и други еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки, както и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството или за опазване на околната среда.
Документи, с които се доказват: При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в еЕЕДОП (Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел Г: „Стандарти за осигуряване на качеството и за управление на околната среда”, като се посочва номер, дата и година на издаване на съответния сертификат).
Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи горепосочените документи, той може да докаже своето техническо съответствие с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.
При участие на обединение, което не е юр. лице, спазването на изискването се доказва от тези членове на об., които съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението, ще извършват строителство.
Когато участникът предвижда участие на подизп., изискването се доказва от тези подизп., които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени, ще изпълняват строителство.
Кандидатите или участниците могат за конкретната поръчка да се позоват на капацитета на трети лица, независимо от правната връзка между тях, по отношение на критериите, свързани с техн. способности и проф. компетентност. Когато кандидатът или участникът се позовава на капацитета на трети лица, той трябва да може да докаже, че ще разполага с техните ресурси, като представи документи за поетите от третите лица задължения. Третите лица трябва да отговарят на съответните критерии за подбор, за доказването на които кандидатът или участникът се позовава на техния капацитет и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

05/10/2018 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

08/10/2018 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

Заседателна зала ет. 4, в административната сграда на община Ихтиман, гр.Ихтиман, ул."Цар Освободител" №123

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 31/08/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва