Деловодна информация
00261
12-00-144 21/08/2018 (дд/мм/гггг)
не
00261-2018-0006 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Каспичан 000931511
ул. Мадарски конник № 91
гр. Каспичан BG333 9930 България
Радостина Механджийска +359 53517417
obshtina@kaspichan.org +359 53517470

Интернет адрес/и

http://www.kaspichan.org

https://kaspichan.nit.bg/


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://kaspichan.nit.bg/
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Избор на изпълнител по Инженеринг (проектиране, упражняване на авторски надзор и изпълнение на СМР) за обект „Възстановително - ремонтни дейности за укрепване брега на дере , скат до улица Панайот Во
45262000      
Строителство

Подробно описание на обекта на поръчката се съдържа в Техническите спецификации от настоящата документация за участие.
Изпълнителят/ите ще осъществява възложените му дейности съгласно изискванията на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и подзаконовите нормативни актове по прилагането му.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
225081.46      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45262000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG333

Мястото на изпълнение е село Кюлевча, община Каспичан.

Подробно описание на обекта на поръчката се съдържа в Техническите спецификации от настоящата документация за участие.
Изпълнителят/ите ще осъществява възложените му дейности съгласно изискванията на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и подзаконовите нормативни актове по прилагането му.
Критериите по-долу
 
ДА Срок за изпълнение на поръчката    20
Програма за изпълнение на поръчката    30
Цена
50
II.2.6) Прогнозна стойност
225081.46      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
120

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да притежава регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в Република България, съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите (ЗКС), за изпълнение на строежи - четвърта група, първа категория.
3.1.4.2.2.Участник-чуждестранно лице следва да е вписан в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата, в която е установен, за посочения обхват на дейности.
За доказване на изискването по т. 3.1.4.2.1. и 3.1.4.2.2. участниците попълват съответната информация в Част IV, буква „А“, т. 1 от ЕЕДОП.
• Ако участникът е обединение изискването се покрива от всеки член на обединението, който ще извършва дейности по строителство.
• Подизпълнителите трябва да отговарят на изискването съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът следва да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност“ в проектирането и строителството, съгласно чл. 171 от ЗУТ, със съответното покритие по Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството за четвърта група строежи, първа категория.
За доказване на изискването участниците попълват съответната информация в Част IV, буква „Б“, т. 5 от ЕЕДОП.
• Ако участникът е обединение изискването се покрива от всеки член на обединението, което ще изпълнява дейности по проектиране и/или строителство.
• Подизпълнителите трябва да отговарят на изискването съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.


III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

През последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата да е изпълнил най-малко 1 (един) договор с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на поръчката.
За сходен с предмета на поръчката да се разбира изработване на инвестиционен проект фаза „технически“ и/или „работен“ по смисъла на Закона за устройство на територията и Наредба № 4/ 21.05.2001г. за обхавата и съдържанието на инвестиционните проекти за реализиране на изграждане и/или реконструкция и/или основен ремонт на подпорна стена, като самостоятелен елемент или като част от друг строеж, с дължина не по-малко от 100 м.
През последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата, да е изпълнил най – малко 1 (един) договор с предмет идентичен или сходен с този на поръчката.
За сходен с предмета на поръчката да се разбира ново строителство, и/или реконструкция, и/или основен ремонт на подпорна стена, като самостоятелен елемент или като част от друг строеж, с дължина не по-малко от 100 м.
Горепосочените минимални изисквания могат да бъдат покрити и с един договор за инженеринг (проектиране, изпълнение на СМР и авторски надзор) за ново строителство, и/или реконструкция, и/или основен ремонт на подпорна стена, като самостоятелен елемент или като част от друг строеж, с дължина не по-малко от 100 м., изпълнен през последните пет години, считано от датата определена като краен срок за подаване на офертата.
При участие на обединение, което не е юридическо лице, съответствието с това изискване се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него.
Подизпълнителите трябва да отговарят на изискването съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.
За доказване на изискванията по т.3.1.4.1. участниците попълват Част IV, буква „В“, т. 1а и 1б от ЕЕДОП.
Участникът трябва да разполага с технически лица, включени или не в структурата на участника, включително такива, които отговарят за контрола на качеството, както и с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, включващ най-малко:Ръководен състав, който ще отговаря за разработване на проектната документация, както следва:
а) За изпълнение на проектните дейности:
Проектант по част „Конструктивна"- един; Проектант по част „Геология "- един; Проектант по част „Геодезия "- един; Проектант по част „Пожарна безопасност"- един;Проектант по част „ПБЗ"- един;Проектант по част ПУСО /План за управление на строителни отпадъци/- един; Експерт по част „Проектно- сметна документация"- един
Всички проектанти следва да притежават пълна проектантска правоспособност по Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране. При участник чуждестранно физическо или юридическо лице се представят еквивалентни документи в зависимост от държавата, в която са установени.
Ръководен състав, необходим за извършване на техническото ръководство при изпълнение на строителството, както следва:
а)Технически ръководител трябва да има квалификация „строителен инженер" или „строителен техник" съгласно чл. 163а от ЗУТ или еквивалентна; да притежава минимум 3 години професионален опит като технически ръководител по смисъла на чл. 163а, ал. 4 от ЗУТ;
б) Експерт „Контрол по качеството" - трябва да притежава правоспособност за контрол върху качеството, за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалент, да притежава минимум 1 година опит на длъжност, свързана с контрол по качеството при изпълнение на СМР;
в)Специалист по здравословни и безопасни условия на труд - трябва да притежава съответната правоспособност за това.


III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Гаранцията за изпълнение на договора е в размер на 3 % (три процента) от стойността на договора.
Гаранциите за изпълнение, могат да се предоставят от името на Изпълнителя за сметка на трето лице - гарант.
Когато избраният Изпълнител е обединение, което не е юридическо лице, всеки от съдружниците в него може да е наредител по банковите гаранции, съответно вносител на сумата по гаранциите или титуляр на застраховките.
Гаранцията се представя при подписване на договора за обществената поръчка. Гаранциите за изпълнение може:
• да се внесе по банков път - по следната банкова сметка на община Каспичан: „Първа инвестиционна банка", клон Шумен, офис гр. Каспичан , IBAN: BG58 FINV 9150 3316 8310 50, BIC:FINVBGSF;
• да се представи под формата на банкова гаранция;
• да се представи под формата на застраховки, които обезпечават изпълнението на конкретния обект, чрез покритие съответстващо на обема, характера и срока на поръчката.
Участникът избира сам формата на гаранцията за изпълнение.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

19/09/2018 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

20/09/2018 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

Заседателната зала на общинска администрация гр. Каспичан на адрес ул. Мадарски конник № 91.

Радостина Механджийска
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Комисията задължително отстранява от поръчката участник, който:
1. е осъден с влязла в сила присъда, за престъпление по чл. 108а, чл. 159а - 159г, чл. 172, чл. 192а, чл. 194 - 217, чл. 219 - 252, чл. 253 - 260, чл. 301 - 307, чл. 321, 321а и чл. 352 - 353е от Наказателния кодекс;
2. е осъден с влязла в сила присъда, за престъпление, аналогично на тези по т. 1, в друга държава членка или трета страна;
3. има задължения (повече от 1 на сто от сумата на годишния общ оборот за последната приключена финансова година) за данъци и задължителни осигурителни вноски по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях, към държавата или към общината по седалището на Възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, освен ако е допуснато разсрочване, отсрочване или обезпечение на задълженията или задължението е по акт, който не е влязъл в сила;
4. е налице неравнопоставеност в случаите по чл. 44, ал. 5;
5. е установено, че:
а) е представил документ с невярно съдържание, свързан с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор;
б) не е предоставил изискваща се информация, свързана с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор.
6. е установено с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение, че при изпълнение на договор за обществена поръчка е нарушил чл. 118, чл. 128, чл. 245 и чл. 301 - 305 от Кодекса на труда или аналогични задължения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен;
7. е налице конфликт на интереси, който не може да бъде отстранен;
8. е обявен е в несъстоятелност или е в производство по несъстоятелност, или е в процедура по ликвидация, или е сключил извънсъдебно споразумение с кредиторите си по смисъла на чл. 740 от Търговския закон, или е преустановил дейността си, а в случай че кандидатът или участникът е чуждестранно лице - се намира в подобно положение, произтичащо от сходна процедура, съгласно законодателството на държавата, в която е установен;
9. опитал е да:
а) повлияе на вземането на решение от страна на Възложителя, свързано с отстраняването, подбора или възлагането, включително чрез предоставяне на невярна или заблуждаваща информация, или
б) получи информация, която може да му даде неоснователно предимство в процедурата за възлагане на обществена поръчка.
Комисията предлага за отстраняване от поръчката участник, който:
1. не отговаря на поставените критерии за подбор или не изпълни друго условие, посочено в документацията за обществената поръчка;
2. е представил оферта, която не отговаря на предварително обявените условия на поръчката;
3. който е предложил цена за изпълнение на поръчката по-висока от финансовия ресурс, посочен от Възложителя в прогнозната стойност на настоящата поръчка;
4. който не е представил в срок обосновката по чл. 72, ал. 1 или чиято оферта не е приета съгласно чл. 72, ал. 3 – 5.
Основания за отстраняване, свързани с националното законодателство.
Възложителят отстранява от процедурата участник, за когото са налице обстоятелствата по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, свързаните с тях лица и техните действителни собственици. За удостоверяване на това обстоятелство участникът следва да попълни част III., буква „Г“ от ЕЕДОП.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалба може да подава всяко заинтересовано лице, съгласно чл. 198, ал. 1 в срокове, съгласно чл. 197, ал. 1 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 21/08/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва