Деловодна информация
00287
4049 20/08/2018 (дд/мм/гггг)
не
00287-2018-0013 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Белоградчик 000159458
ул. Княз Борис I № 6
Белоградчик BG311 3900 България
Ангелина Иванова Георгиева +359 887871644
georgieva.angelina@belogradchik.bg +359 93653017

Интернет адрес/и

http://belogradchik.bg/

http://belogradchik.bg/?p=17777


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://belogradchik.bg/?p=17777
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

“Изпълнение на инженеринг (проектиране, авторски надзор и строително-монтажни работи) на обект: „Реконструкция и рехабилитация на бул. "Съединение" в гр.Белоградчик от о.т. 28 до о.т. 37
45233330      JA04
Строителство

“Изпълнение на инженеринг (проектиране, авторски надзор и строително-монтажни работи) на обект: „Реконструкция и рехабилитация на бул. Съединение в гр. Белоградчик от о.т. 28 до о.т. 37”. В обхвата на поръчката са включени следните дейности:
1. Проектиране;
2. Упражняване на авторски надзор по време на СМР;
3. Извършване на строително-монтажни работи;
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
413667      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45233330      JA04
II.2.3) Място на изпълнение
BG311

булевард "Съединение", гр.Белоградчик, община Белоградчик, област Видин

Предмет на настоящата поръчка е: “Изпълнение на инженеринг (проектиране, авторски надзор и строително-монтажни работи) на обект: „Реконструкция и рехабилитация на бул. Съединение в гр. Белоградчик от о.т. 28 до о.т. 37”.
В обхвата на поръчката са включени следните дейности:
1. Проектиране;
2. Упражняване на авторски надзор по време на СМР;
3. Извършване на строително-монтажни работи;
Предвиденият за ремонт участък започва от о.т. 28 до о.т. 37 - ул. Тодор Илиев до ул. Освобождение, като се пропуска ремонтирания участък на кръстовището с ул. Христо Смирненски
СЪЩЕСТВУВАЩО ПОЛОЖЕНИЕ:
а) Ситуация и Надлъжен профил - Пътят се намира в равнинен и хълмист терен. Участъкът е с оптимални надлъжни наклони и добри геометрични характеристики на пътя.
б) Габарит – Ориентировъчната дължина на участъка е 500 м с приблизителна ширина на платното за движение от 6,50 до 7 м и тротоари с променлива ширина.
в) Кръстовища и пътни връзки В участъка има кръстовища с улици и от градската улична мрежа и междублокови паркинги.
г) Отводняване - Пътното платно се отводнява чрез надлъжния и напречния наклон, които отвеждат водата до съществуващите оттоци, а от там тя попада в градската канализация
д) съоръжения - в участъка няма големи съоръжения
е) Принадлежности на пътя - Няма съществуваща хоризонтална маркировка и вертикална пътна сигнализация.
Критериите по-долу
 
ДА Организация за качествено изпълнение на поръчката    50
Цена
50
II.2.6) Прогнозна стойност
413667      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
240

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камара на строителите в България, за изпълнение на строежи II-ра група, III-та категория или по-висока или регистрация в съответен регистър на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство или еквивалент.
При подаване на офертата, на основание чл.67, ал.1 ЗОП, участникът попълва еЕЕДОП в част IV Критерии за подбор, раздел А – Годност, „Вписване в съответен професионален регистър“.При подписване на договор, за доказване на поставеното изискване участникът, избран за изпълнител следва да представи, заверено копие на валидно удостоверение за вписване в ЦПРС към Камара на строителите в България за изпълнение на строежи II-ра група, III-та категория или по-висока. В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава или еквивалент.
В случай на участие на обединение, което не е юридическо лице спазването на изискването може да бъде осигурено от един или повече от партньорите в обединението, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението по отношение на дейностите, свързани със строителството.
При предвидено участие на подизпълнители, същите следва да бъдат посочени в еЕЕДОП, както и да се посочи дела от поръчката, който ще им възложат. В този случай трябва да представят доказателство за поетите от подизпълнителите задължения.
Подизпълнителите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. При подаване на офертата, на основание чл.67, ал.1 ЗОП, участникът попълва част IV Критерии за подбор, раздел Б – Икономическо и финансово състояние, „Застрахователна полица за риск „професионална отговорност“. Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител да представи документи по чл.62, ал.1, т.2 от ЗОП - Копие на валидна застраховка „Професионална отговорност“ за „строител“, съгласно чл.171, ал.1 от ЗУТ, с минималната застрахователна сума в съответствие с чл. 5 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, за строител, за строежи трета категория съгласно чл. 137, ал. 1, т. 3 ЗУТ; Копие на валидна застраховка „Професионална отговорност“ за „проектант“, съгласно чл.171, ал.1 от ЗУТ, с минималната застрахователна сума в съответствие с чл. 5 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, за строител, за строежи трета категория съгласно чл. 137, ал. 1, т. 3 ЗУТ.
В случай, че в офертата на участника е посочен екип от лица, наети по договори, различни от трудовоправни отношения, които ще изпълняват проектирането, декларация относно застраховката по чл.171 от ЗУТ за дейност проектиране следва да се представи за всеки един от проектантите по отделно, а по отношение застраховката по чл.171 от ЗУТ за дейност строителство се представя от участникът. Избраният за изпълнител към дата на подписване на договора следва да представи валидна застраховка по чл.171 от ЗУТ. В случай на участие на обединение, което не е юридическо лице спазването на изискването може да бъде осигурено от един или повече от партньорите в обединението, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението по отношение на дейностите, свързани със строителството и проектиране. При предвидено участие на подизпълнители, същите следва да бъдат посочени в еЕЕДОП, както и да се посочи дела от поръчката, който ще им възложат. В този случай трябва да представят доказателство за поетите от подизпълнителите задължения. Подизпълнителите трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата. В случаите на чл. 65 от ЗОП, кандидатите или участниците могат да се позоват на капацитета на трети лица, независимо от правната връзка между тях, по отношение на критериите, свързани с икономическото и финансовото състояние, техническите способности и професионалната компетентност. Когато кандидатът или участникът се позовава на капацитета на трети лица, той трябва да може да докаже, че ще разполага с техните ресурси, като представи документи за поетите от третите лица задължения. Третите лица трябва да отговарят на съответните критерии за подбор, за доказването на които кандидатът или участникът се позовава на техния капацитет и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.


1. Участникът следва да има застраховка „Професионална отговорност“, съгласно чл.171, ал.1 от ЗУТ за „проектант“ и „строител“ в съответствие с чл. 2, ал. 1, т. 1 и т. 3 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството. Минималната застрахователна сума е съгласно чл.5 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, за строежи трета категория съгласно чл. 137, ал. 1, т. 3 ЗУТ. Застраховката следва да покрива вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията им. Застраховката трябва да е валидна към датата на подаване на офертата.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. При подаване на офертата, на основание чл.67, ал.1 ЗОП, участникът попълва еЕЕДОП, част IV Критерии за подбор, раздел В – Технически и професионални способности, „За поръчки за строителство: извършени строителни дейности от конкретния вид“. Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител да представи документи по чл.64, ал.1, т.1 от ЗОП - Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката (Образец № 8), придружен с Удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания;
2.При подаване на офертата, на основание чл.67, ал.1 ЗОП, участникът попълва еЕЕДОП, част IV Критерии за подбор, раздел В – Технически и професионални способности, „Технически лица или органи за контрол на качеството“; Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител да представи документи по чл.64, ал.1, т.6 от ЗОП - Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката и на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионалната компетентност на лицата - (Образец № 9) и документи по чл.64, ал.1, т.3 от ЗОП - Списък на технически лица и/или организации, включени или не в структурата на кандидата или участника, включително тези, които отговарят за контрола на качеството, а при обществени поръчки за строителство - лицата, които ще изпълняват строителството (Образец № 10);
3.При подаване на офертата, на основание чл.67, ал.1 ЗОП, участникът попълва еЕЕДОП, част IV Критерии за подбор, раздел Г – Схеми за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление от ЕЕДОП.Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител да представи документи по чл.64, ал.1, т.10 от ЗОП - Копие на валиден сертификат за система за управление на качеството EN ISO 9001:2008(2015) или еквивалентен с обхват проектиране и строителство, еквивалент или други доказателства за еквивалентни мерки за управление на качеството; Копие на валиден сертификат за система за опазване на околната среда EN ISO 14001:2004(2015) или еквивалентен, с обхват строителство или еквивалент или други доказателства за еквивалентни мерки за опазване на околната среда.Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството и мерки за опазване на околната среда, когато участникът не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. В този случай участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискванията.
Сертификатите трябва да са издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.


1. Участникът трябва да е изпълнил през последните 5 години от датата на подаване на офертата, поне едно изпълнение или проектиране и изпълнение на строителство, с предмет и обем, идентичен или сходен с този на настоящата обществена поръчка.
Под „изпълнение или проектиране и изпълнение на строителство“ с обем, идентичен или сходен, с тези на поръчката се разбира изпълнение или проектиране и изпълнение на строеж III категория, съгласно чл.137, ал.1, т.3, буква „a“ от ЗУТ или по-висока, включително за изграждане и/или реконструкция и/или основен ремонт и/или рехабилитация.
2. За изпълнението на проектирането и авторския надзор като част от предмета на настоящата обществена поръчка следва да бъде ангажиран минимум следния персонал от експерти и ръководител, които да отговарят на следните изисквания:2.1. Ръководител на екипа – висше образование, строителен инженер, специалност „Транспортно строителство” или еквивалент, притежаващ пълна проектантска правоспособност или еквивалент и минимум 3 години професионален опит; 2.2. Проектант по част „Геодезия“ - инженер, специалност „Геодезия” или еквивалент, притежаващ пълна проектантска правоспособност или еквивалент;
3.За изпълнение на строителството като част от инженеринга, участникът следва да разполага с техническо/-и лице/-а, включени или не в структурата на участника, както и с лица, които отговарят за контрола на качеството, с определена професионална компетентност, както следва: 3.1. Технически ръководител, който има квалификация „строителен инженер”, „архитект“ или „строителен техник”, съгласно чл. 163а, ал.4 от ЗУТ или еквивалентна, с професионален опит като технически ръководител минимум 3 г. 3.2. Контрол по качеството - Да притежава валидно Удостоверение за преминато обучение за контрол върху качеството на изпълнение на строителството, за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалент и опит като „контрол по качеството“ минимум 2 години;3.3. Координатор по безопасност и здраве в строителството - Да притежава валидно удостоверение за „Координатор по безопасност и здраве в строителството”, съгласно чл.5, ал.2 от Наредба № 2 от 22.03.2004г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи или еквивален и да притежава опит като Координатор по безопасност и здраве в строителството, минимум 2 години. Участникът може да предложи и други допълнителни експерти, извън посочените като задължителни по т.2 и т.3 относно изпълнение на проектирането и строителството. Предложените от участника персонал и ръководители, технически лица и др. за всяка една от дейностите трябва да отговаря на подробно описаните изисквания към експерти.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


В процедурата за възлагане на обществената поръчка може да участва като подаде оферта всяко българско или чуждестранно физическо или юридическо лице или техни обединения, както и всяко друго образование, което има право да изпълнява услуги, съгласно законодателството на държавата, в която то е установено. Възложителят ще отстрани от участие в процедурата участник за когота са налице следните основания:1. Основанията по чл. 54, ал.1 от ЗОП възникнали преди или по време на процедурата. При наличие на такива основание участникът има право да представи доказателства, че е предприел мерки, които гарантират неговата надежност, съгласно чл.56, ал.1 от ЗОП; 2.Участник, който не отговаря на поставените критерии за подбор или не изпълни друго условие, посочено в обявлението и в документацията за обществената поръчка;3. Участник, който в представил оферта, която не отговаря на: А) предварително обявените условия на поръчката;( Продължава в раздел VI.3
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

18/09/2018 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

20/09/2018 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

заседателна зала на община Белоградчик

Получените оферти ще бъдат отворени на публично заседание, на което могат да присъстват участниците или техни упълномощени предтавители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

продължава от Раздел III.2.2) Б) правилата и изискванията, свързани с околна среда, социално и трудово право, приложими колективни споразумения и/или разпоредби на международното екологично, социално и трудово право, които са изброени в Приложение № 10 към ЗОП;4. Участник, който не е представил в срок обосновка по чл.72, ал.1 или чиято оферта не е приета съгласно чл.72, ал.3-5 ЗОП;5. Участниците са свързани лица;
Избраният изпълнител, преди сключване на договора за възлагане на обществената поръчка, следва да представи гаранция за изпълнение в размер на 3% от стойността на договора. Гаранцията може да се предостави в една от следните форми- Парична сума;Банкова гаранция;Застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя;
Участникът, избран за изпълнител, сам избира формата на гаранция за изпълнение. Когато избраният изпълнител е обединение, което не е юридическо лице, всеки от съдружниците в него може да е наредител по банковата гаранция, съответно вносител на сумата по гаранцията или титуляр на застраховката.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалба може да се подава в сроковете съгласно чл.197, ал. 1, т.4 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 20/08/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва