Деловодна информация
00111
15-00-148 20/06/2018 (дд/мм/гггг)
не
00111-2018-0002 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Котел 000590540
пл.Възраждане №1
Котел BG342 8970 България
инж.Яна Гавова +359 45342336
dorinammiteva@gmail.com +359 45342105

Интернет адрес/и

http://kotel.bg

http://kotel.bg/profil-na-kupuvacha/proceduri-po-zop-2018/4-2018-002


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://kotel.bg/profil-na-kupuvacha/proceduri-po-zop-2018/4-2018-002
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Укрепване на свлачище на ул. „Захари Стоянов” в с.Медвен 4-2018-002
45262211      
Строителство

Предметът на поръчката включва изпълнение на строително - монтажни и пътни работи, съгласно одобрен инвестиционен проект за укрепване на свлачище на свлачище на ул. „Захари Стоянов” в с.Медвен с обща дължина 48 м.
Всички видове СМР подлежащи на изпълнение, съгласно одобрения инвестиционен проект са посочени в количествена сметка, неразделна част от документацията за обществената поръчка.
Изисквания към изпълнението на предмета на поръчката са посочени в Техническата спецификация, неразделна част от документацията за обществената поръчка
Категория на обекта съгласно ЗУТ и Наредба № 1 от 30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи - І (първа) категория. За обекта има издадено Разрешение за строеж.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
280000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45262211      
45233252      
45233330      
II.2.3) Място на изпълнение
BG342

на ул. „Захари Стоянов” в с.Медвен, общ.Котел

Предметът на поръчката включва изпълнение на строително - монтажни и пътни работи, съгласно одобрен инвестиционен проект за укрепване на свлачище на ул. „Захари Стоянов” в с.Медвен с обща дължина 48 м. Улицата се намира в планински терен, а в ситуационно отношение свлачището се намира в права. За достигане на здрав пласт се изпълняват пилоти ф60 см през 1 м с дължина от 10 м. Върху пилотите се изпълняват 4 бр. ламела 1 с дължина 12 м. Всяка ламела стъпва върху 12 пилота. Изпълняват се 48 бр. анкери R32N с дължина 18 м през 1 м.
Габаритът на улицата е 5,5 м, като в ляво има банкет с шир. 1 м, а в дясно тротоар с шир. 1,5 – 2,00 м, които се запазват след укрепване на свлачището. Пътната конструкция, която се предвижда е плътен асфалтобетон 4 см, неплатен асфалтобетон 6 см, основа от трошен камък с п.з. – 35 см.
Всички видове СМР подлежащи на изпълнение, съгласно одобрения инвестиционен проект са посочени в количествена сметка, неразделна част от документацията за обществената поръчка. Изисквания към изпълнението на предмета на поръчката са посочени в Техническата спецификация, неразделна част от документацията за обществената поръчка.
Категория на обекта съгласно ЗУТ и Наредба № 1 от 30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи - І (първа) категория. За обекта има издадено Разрешение за строеж.
Критериите по-долу
 
ДА Качествени показатели-организация за изпълнение на СМР,организация на механиз-цията и оборудване за изпълнение на стр-вото, описание на мерките за постигане качеството на видовете СМР, включени в ТС    50
Цена
50
II.2.6) Прогнозна стойност
280000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
 / 31/12/2018 (дд/мм/гггг)

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

За финансиране на настоящата обществена поръчка Възложителя ще използва целеви средства от държавния бюджет, разпределени на Община Котел с ПМС № 63 от 26.04.2018 г.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

В съответствие с чл.60, ал.1 от ЗОП и на основание чл.3, ал.1 и ал.2 от Закона за камарата на строителите (ЗКС) възложителя поставя условие всеки участник в процедурата да отговаря на следното минимално изискване за годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност:
1.Да е вписан в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) за изпълнение на строежи от ЧЕТВЪРТА група, категория ПЪРВА - строежи по чл.137, ал.1, т.1, буква „ж” от ЗУТ, което да им позволява да изпълняват строителни работи от предмета на настоящата поръчка съгласно Закона за камарата на строителите - ЗКС (обн.ДВ, бр.108/ 29.12.2006г., последно изм. ДВ, бр. 83 от 24.09.2013г.) и Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя, обн., ДВ, бр.101 от 22.11.2013г.
В случай, че участникът е обединение, което не е ЮЛ изискването за вписване в ЦПРС се отнася за всички членове на обединението, които ще изпълняват строителна дейност, като в съответствие с чл.3, ал.3 от ЗКС е достатъчно поне един от членовете на обединението да е вписан в ЦПРС за посочената от Възложителя група и категория строежи и да има необходимото удостоверение и валиден контролен талон към него.
Когато участникът е посочил в офертата си, че ще ползва подизпълнител/и и същите ще изпълняват някаква строителна дейност, те също трябва да са вписани в ЦПРС най-малко за дейностите, които ще изпълняват.
Когато участникът е чуждестранно физическо или ЮЛ и не е вписан в ЦПРС в РБългария, на етап подаване на оферта той трябва да е вписан в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен или на друга държава-страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, за еквивалента група и категория строежи.
Чуждестранните участници следва да имат в предвид, че съгл. чл.3, ал.1 от ЗКС, ЗКС се прилага за бълг. и чуждестранните физически и ЮЛ, регистрирани като търговци по националното им законодателство, техните клонове, държавните и общинските предприятия, извършващи строителство на територията на РБългария, от което следва, че когато участникът е чуждестранно лице и извършва или ще извършва строителство на територията на РБългария той също трябва да е вписан в ЦПРС за посочената от Възложителя група и категория строежи.
Указания:
а) За удостоверяване съответствието с критериите за подбор, свързани с годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност, на етап подаване на оферта участниците и техните подизпълнители, ако има такива, попълват раздел А, поле 1 от Част IV: Критерии за подбор от ЕЕДОП, като се прави точно позоваване на документа, в т.ч. номер, дата и обхват. Посочва се дали съответните документи са на разположение в електронен формат, както и уеб адрес, орган или служба, издаващи документа за регистрация.
Когато участникът е обединение, което не е ЮЛ, раздел А, поле 1 от Част IV: Критерии за подбор от ЕЕДОП на обединението се попълва за тези членове на обединението,които ще изпълняват строителна дейност и информацията следва да съответства на информацията от същото поле в съответния личен ЕЕДОП на всеки от тези членове.
Когато участникът е чуждестранно лице и същото не е вписано в ЦПРС в РБългария, представя и декларация в свободен текст, че се е запознал с условията за вписване в ЦПРС в РБългария, отговаря на тях и ако бъде определен за изпълнител ще представи при сключване на договора изискваните по настоящия раздел документи, удостоверяващи вписването му в ЦПРС.
б) На етап разглеждане на офертите, Възложителят чрез назначената от него комисия има право на основание чл.67, ал.5 от ЗОП да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от док-те посочените в буква в) по-долу, чрез които се доказва информацията, декларирана в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
.................. /продължава в поле VІ.3)
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Всеки участник в процедурата трябва да отговаря на следните минимални изисквания за икономическо и финансово състояние в съответствие с чл.61, ал.1 от ЗОП:
1.Да е застраховал професионалната си отговорност за вреди, причинени на други участници в стро-вото и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията си, за което да има валидна застраховка „Професионална отговорност на участниците в стр-вото” по смисъла на чл.171 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) със застрахователна сума, покриваща минималната такава за строежи – ПЪРВА категория в съответствие с Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и стр-вото (обн.,ДВ бр.17 от 02.03.2004г.) и с изискванията на Възложителя посочени по-долу.
Когато участникът е неперсонифицирано обединение изискването за наличие на валидна застраховка за професионална отговорност се прилага за всеки член на обединението, който ще изпълнява строителни дейности, като поне един от членовете на обединението следва да има застраховка за посочената от Възложителя застрахователна сума. Застрахователните суми по полиците на останалите членове в обединението, които ще изпълняват стр.дейности, следва да са съобразени с минималните посочени такива в чл.5, ал.2 от горепосочената наредба в съответствие с категорията на строежите, за които съответните лица са вписани в ЦПРС.
Съгласно чл.171а от ЗУТ изискването за застраховка за „Професионална отговорност на участниците в стр-вото” не се прилага за лице от държава-членка на ЕС, или от друга държава-страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на РБългария, когато е предоставило еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава-членка на ЕС, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
Когато участникът е посочил в офертата си, че ще ползва подизпълнител/и и същите ще изпълняват строителна дейност, изискването за наличие на валидна застраховка за професионална отговорност се прилага и за тях. Застрахователните суми по полиците на подизпълнителите, следва да са съобразени с мин.посочени такива в чл.5, ал.2 от горепосочената Наредба в съответствие с категорията на строежите, за които подизпълнителите са вписани в ЦПРС.
Указания:
а) За удостоверяване съответствието с критериите за подбор, свързани с иконом. и финансово състояние, на етап подаване на оферта участниците и техните подизпълнители, ако има такива, попълват съответните полета в раздел Б, от Част IV:Критерии за подбор от ЕЕДОП приложими към настоящата ОП, чрез посочване на изискваната от Възложителя информация.
По отношение на застраховката за „Професионална отговорност на участниците в стр-вото” в ЕЕДОП се прави точно позоваване на документа, в т.ч. номер, дата и обхват. Посочва се дали съответните документи са на разположение в електронен формат, както и уеб адрес, орган или служба, издаващи документа.
Когато участникът е обединение, което не е ЮЛ, полетата на раздел Б от Част IV на ЕЕДОП се попълват за тези членове на обединението чрез което то доказва съответствие с поставените критерии за подбор, като информацията следва да съответства на информацията от същото поле в съответния личен ЕЕДОП на всеки от тези членове.
б) На етап разглеждане на офертите, Възложителят чрез назначената от него комисия има право на осн. чл.67, ал.5 от ЗОП да изисква от уч-ците по всяко време да представят всички или част от документите посочените в буква в) по-долу, чрез които се доказва информацията, декларирана в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
… /продължава в полето по-долу/


продължение от поле "Списък и кратко описание на критериите за подбор":
в) На етап сключване на договора съответствието с критериите за подбор, свързани с икономическо и финансово състояние, се доказва от участникът определен за изпълнител и посочените от него подизпълнители, ако има такива, със следните документи в съответствие с чл.62, ал.1 от ЗОП, освен ако документите са предоставени по време на разглеждане на офертите или има посочени национални бази данни, от които чрез пряк и безплатен достъп може да бъдат осигурени, или в ЕЕДОП има посочени компетентни органи, които съгласно националното законодателството на държавата, в която участникът е установен, са длъжни да предоставят съответните документи:
- във вр. с изискването по т.1 по-горе - Документ (напр. застрахователна полица) удостоверяващ наличието на валидна застраховка „Професионална отговорност на участниците в строителството” по смисъла на чл. 171 от ЗУТ или на еквивалентна на нея за сума в размер, не по-малък от размера, определен от Възложителя – заверено копие.
Когато участникът, определен за изпълнител е неперсонифицирано обединение, представя заверени копия на документ/и (напр. застрахователна/и полица/и) удостоверяващи наличието на валидна/и застраховка/и „Професионална отговорност на участниците в строителството” по смисъла на чл. 171 от ЗУТ за всеки член на обединението, който ще изпълнява строителни дейности, от които най-малко една застрахователна полица следва да бъде за сума в размер, не по-малък от размера, определен и посочен от Възложителя по-долу.
Когато участникът, определен за изпълнител, е чуждестранно физическо или юридическо лице от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на РБългария, представя документ за еквивалентна застраховка за професионална отговорност на тази по чл.171, ал. 1 от ЗУТ, изготвен съгласно законодателството на държавата, в която е установен. Документът задължително се представя и в превод на български език.
Когато участникът, определен за изпълнител, ще ползва подизпълнители, документите във вр. с изискванията по т.1 се представят и за тях.
Изисквано минимално/ни ниво/а:
- Във вр. с изискването по т.1 по-горе - Застрахователната сума по полицата на застраховка „Професионална отговорност на участниците в строителството” по чл.171, ал.1 от ЗУТ или еквивалентна на нея следва да е съобразена с минималните посочени такива в чл.5,ал.2 от Наредба за условията и реда за задължителното застраховане в проектирането и строителството (обн., ДВ, бр.17 от 2004 г.) за строежи – ПЪРВА категория по чл.137, ал.1, т.1 от ЗУТ, т.е. следва да бъде в размер не е по-малък от 600 000 (шестстотин хиляди) лева.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

Всеки участник в процедурата трябва да отговаря на следните минимални изисквания за технически и професионални възможности в съответствие с чл.63, ал.1 от ЗОП:
1.Да разполага минимум с посочената по-долу механизация и техн. оборудване, собствени и/или наети, необходими при изпълнение на поръката.
2.Да разполага минимум с посочения по-долу инженерно-технически екип, който ще бъде пряко ангажиран и отговорен за изпълнението на поръчката, включващ ключови експерти, наети по трудово или гражданско правоотношение, притежаващи посочената професионална квалификация и опит.
3.Да има въведена и да прилага система за управление на качеството по международен стандарт ISO 9001:2008/2015 или по европейски стандарт EN ISO 9001:2015 или еквивалентни на тях, с обхват приложим към предмета на поръчката.
4.Да има въведена и да прилага система за управление на околната среда по международен стандарт ISO 14001:2004/2015 или еквивалентен, с обхват приложим към предмета на поръчката (виж. Инф-я за обхвата от т.3 по-горе).
Указания:
а) Когато уч-никът е посочил в офертата си, че ще ползва подизпълнител/и, те трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката,които ще изпълняват, за което представят информация в съответствие с изискванията на Възложителя.
б) За удостоверяване съответствието с критериите за подбор, свързани с технич. и профес.способности, на етап подаване на оферта участниците, техните подизпълнители и/или други трети лица, ако има такива, попълват съответните полета в раздел В и Г от Част IV: Критерии за подбор от ЕЕДОП, приложими към настоящата поръчка, чрез посочване на изискваната инф-ция.
- за изискването по т.1 по-горе – в полето за отг. по т. 9/раздел В се посочва вид, брой, собственост и инв.№/ рег.№ (когато е прилож.)
- за изискването по т.2 по-горе – в полетата за отг. по т.2 и 6/раздел В поименно се посочват лицата от техн. екип, образование, профес. квалификация и опит/стаж.
- за изискванията по т.3 и 4 по-горе – в полето за отговор в раздел Г е желателно уч-ците да посочат № на съответния сертификат, серията стандарти, по която са сертифицирани и срока им на валидност.
Когато участникът е обединение, което не е ЮЛ, полетата на раздели В и Г от Част IV на ЕЕДОП се попълват за тези членове на обединението чрез което то доказва съответствие с поставените критерии за подбор, като информацията следва да съответства на информацията от същото поле в съответния личен ЕЕДОП на всеки от тези членове.
в) На осн.чл.65, ал.1 и ал.3 от ЗОП, уч-кът може да се позове на капацитета и ресурсите на трети лица, независимо от правната връзка между тях, за доказване съответствието си с критериите за техн. и профес.способности, като трябва да докаже в офертата си, че ще разполага с техните ресурси при изпълнение на поръчката, чрез представяне на документи за поетите от третите лица задължения, например под формата на:
- във вр. с изискването по т.1 по-горе - Договор/и за наем или за ползване на механизацията/ техн.оборудване за нуждите на настоящата поръчка и за целия срок на нейното изпълнение, с точно определени задължения на страните по тях–нотариално заверени копия или
- Декларация от съответния собственик на механизацията/техн. оборудване, че той ще предостави своята техника на уч-ника за нуждите на настоящата поръчка за целия срок на нейното изпълнение,ако той бъде определен за изпълнител-в оригинал, с нотариална заверка на положените подписи.
- във вр. с изискването по т.2 по-горе -Договор/и, с които се доказва, че лицето (експерта) е наето за нуждите на настоящата поръчка за целия срок на нейното изпълнение и/или
- Декларация/и от третото лице/а за ангажираност при изпълнението на настоящата поръчка за целия срок на нейното изпълнение – в оригинал.
...... /продължава в поле "Изисквано минимално/ни ниво/а"/


продължение от горното поле:
г) На етап разглеждане на офертите, Възложителят чрез комисията има право на основание чл.67, ал.5 от ЗОП да изисква от уч-ците по всяко време да представят всички или част от док-тите посочените в буква д) по-долу, чрез които се доказва инфо-цията, декларирана в ЕЕДОП,когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
д)На етап сключване на договор съответствието с критериите за подбор, свързани с техн. и профес. способности, се доказва от уч-кът определен за изпълнител и посочените от него подизпълнители и/или други трети лица,ако има такива, със следните док-ти в съответствие с чл.64, ал.1 от ЗОП, освен ако док-тите са предоставени по време на разглеждане на офертите или има посочени национални бази данни, от които чрез пряк и безплатен достъп може да бъдат осигурени, или в ЕЕДОП има посочени компетентни органи, които съгласно националното законодателството на държавата, в която уч-кът е установен, са длъжни да предоставят съответните док-ти:
- във вр. с изискването по т.1 по-горе - Декларация по чл.64, ал.1, т.9 от ЗОП за наличните механизация и техн.оборудване (собствени и/или наети), с които участника разполага и ще използва при изпълнение на поръчката.
- във вр. с изискването по т.2 по-горе - Списък по чл.64, ал.1, т.6 от ЗОП за ръководния и инженерно-технически екип, собствен и/или нает, който ще бъде ангажиран с организацията и изпълнението на поръчката, с посочено образование, профес. квалификация и опит/стаж.
- във вр. с изискването по т.3 по-горе - Документ (напр. валиден сертификат), издаден от лица по чл.64, ал.5 от ЗОП, доказващ че уч-кът е сертифициран за въведена система за управление на качеството по международен стандарт ISO 9001:2008/2015 или по европейски стандарт EN ISO 9001:2015 или еквивалентни на тях, с обхват приложим към предмета на поръчката–заверено копие.
- във вр. с изискването по т.4 по-горе - Документ (напр. валиден сертификат), издаден от лица по чл.64, ал.5 от ЗОП, доказващ че участникът е сертифициран за въведена система за управление на околната среда по международен стандарт ISO 14001:2004/2015 или еквивалентен, с обхват приложим към предмета на поръчката–заверено копие.
Изисквано минимално/ни ниво/а:
- във вр. с изискването по т.1 по-горе - Механизацията и техн.оборудване, с което минимум трябва да разполагат уч-ците за изпълнение на поръката е:
Геодезически прибори – тотална станция – 1 бр.; Пилотна машина – 1 бр.; Комбиниран багер – 1 бр.; Багер с обем на коша от 0,6 до 1 м3 – 1 бр.; Товарни камиони над 10 тона – 3 бр.; Товарачна машина – 1 бр.; Асфалтополагаща машина – 1 бр.;
- във вр. с изискването по т.2 по-горе – Инженерно-техн.екип, който да бъде пряко ангажиран и отговорен за изпълнението на поръчката, е от минимум 6 (шест) ключови експерта както следва:
2.1.Технически ръководител на обекта–изисква се да е назначени по трудов договор съгласно чл.163а ЗУТ, с професионална квалификация „Конструктор“ и/или „Строителен инженер“ (или аналогична специалност, в случаите, когато образователно-квалификационната степен е придобита в държава, в която няма съответната специалност) и с минимален опит по специалността 3 години.
Когато уч-кът е чуждестранно физическо или ЮЛ, установено извън РБългария, техн. правоспособ. може да бъде призната на чуждестранно лице при условията на взаимност, установени за всеки конкретен случай, когато притежава диплома, легализирана по съответния ред, и когато отговаря на изискванията на ЗУТ.
2.2. Най-малко 1 /един/ експерт с професионална квалификация „Инженерна геология и хидрогеология“ (или аналогична специалност, в случаите, когато образователно-квалификационната степен е придобита в държава, в която няма съответната специалност) и с минимален опит по специалността 3 години.
........ /продължава в поле VІ.3) Допълнителна информация/
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Възложителят обявява с оглед на предоставената му правна възможност по чл.111, ал.1 от ЗОП, че ще изисква от участникът определен за изпълнител, представянето на следните гаранции:
а) гаранцията за изпълнение на договора - в размер на 3 (три) % от стойността на обекта по КСС без ДДС.
б) гаранцията за обезпечаване на авансовото плащане - в размер до 30 (тридесет)% от стойността на обекта по КСС без ДДС. (Заб.: Размерът на искания аванс се определя от Изпълнителя в зависимост от неговите възможности за обезпечаване, но не повече от посочения по-горе размер.)
Гаранциите се представят в една от посочените в чл.111, ал.5 от ЗОП форми, по избор на участникът, определен за изпълнител.
Условията и сроковете, при които се задържат, усвояват или освобождават гаранциите се уреждат с договора за възлагане на поръчката.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

19/07/2018 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

20/07/2018 (дд/мм/гггг)   10:30 (чч:мм)

Заседателна зала, ет.1 в административната сграда на Община Котел с адрес: гр.Котел, пл.Възраждане №1

Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване. Лицата се легитимират с документ за самоличност и съответните пълномощни, когато е приложимо.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

1) продължение от поле ІІІ.1.1):
в) На етап сключване на договора, съответствието с критериите за подбор свързани с годност (правоспособност) за упражняване на профес. дейност, се доказва от участ-кът определен за изпълнител и посочените от него подизпълнители, ако има такива, със следните док-ти, освен ако док-тите са били предоставени по време на разглеждане на офертите или в ЕЕДОП има посочен публичен безплатен регистър, от който да бъде получен достъп до документа/информацията:
- Заверено копие на Удостоверението за вписване в ЦПРС към КС за изпълнение на строежи от ЧЕТВЪРТА ГРУПА, категория–ПЪРВА. Удостоверението за вписване следва да е придружено с валиден контролен талон по чл.22 от Правилника за реда за вписване и водене на ЦПРС.
Когато уч-кът, определен за изпълнител е обединение, което не е ЮЛ и стр. дейности ще се изпълняват от повече от едно лице, включено в състава на обединението,при сключване на договора посочените док-ти се представят за всяко едно от лицата, които ще изпълняват стр.дейност в съответствие с изискванията на Възложителя посочени в поле ІІІ.1.1).
Когато уч-кът, определен за изпълнител е чуждестранно лице и към датата на подаване на офертата не е вписан в ЦПРС към КС в РБългария, но е вписан в съответен регистър съгласно законодателството на държавата, в която е установен, на основание чл.112, ал.1, т.4 от ЗОП при сключване на договора следва да представи Удостоверение за вписване в ЦПРС по чл.19 във вр. с чл.17, ал.3 от ЗКС или по чл.25а от последния, което да съответства на предварително обявените условия на Възложителя.
2) Основания, определени от Възложителя, наличието на които биха могли да доведат до отстраняването на участниците - обстоятелствата, посочени в чл.54, ал.1, т.1-7 от ЗОП, освен ако не са предприети съответните мерки за доказване на надеждност, при наличие на някое от посочените основания за отстраняване. На етап подаване на оферти-наличието или липсата на посочените основания се декларира в ЕЕДОП.
3) Други основания, наличието на които водят до отстраняване на уч-ците са:
- наличието на условията по чл.3 във вр. с т.8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици (ЗИФОДРЮПДРКЛТДС), възпрепятстващи участието в процедури за възлагане на общ.поръчки. На етап подаване на оферти-наличието или липсата на посоченото обстоятелство се декларира в ЕЕДОП.
- обстоятелствата по чл.107 от ЗОП, вкл. когато се установи, че има участници, които са свързани лица по смисъла на § 2, т.45 от ДР на ЗОП.
- наличие на обстоятелствата по чл.69 от Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (ЗПКОНПИ). На етап подаване на оферти-наличието или липсата на посоченото обстоятелство се декларира в ЕЕДОП.
4) Възложителят няма изискване за създаване на юридическо лице, когато уч-кът определен за изпълнител е обединение от физически и/или ЮЛ, което не е ЮЛ. В този случай договорът за общ.поръчка се сключва, след като Изпълнителят представи освен документите по чл.67, ал.6 от ЗОП и копия на удостоверенията за данъчна рег-ция, вкл. за рег-ция по ЗДДС, когато е приложимо и за рег-ция по БУЛСТАТ за неперсонифицираното дружество или еквивалентни док-ти съгл. законодателството на държавата, в която обединението е установено.
5) За датата, часа и мястото на отваряне на ценовите предложения, уч-ците подали оферта, ще бъдат уведомени от комисията най-малко чрез съобщение, публикувано в ел.преписка за общ.поръчка, създадена в Профил на купувача на посочения в поле І.3 ел.адрес (URL) в регламентирания за това срок в ЗОП. С публикуване на съобщението в ПК се счита, че всички заинтересовани лица са уведомени.
6) Мотивите за невъзможността за разделяне на настоящата общ.поръчка на обособени позиции, във вр. с чл.178, ал.5 ЗОП, са посочени в поле ІV.6. на Решението за откриване на процедурата.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29356113
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

В 10-дневен срок от настъпване на приложимите обстоятелства по чл.197, ал.1, т.4 от ЗОП.
Жалбите се подават едновременно до Комисията за защита на конкуренцията и до Възложителя, чието решение, действие или бездействие се обжалва.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 20/06/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва