Деловодна информация
02716ТП ДГС Кости при ЮИДП ДП - гр. Сливен
ПО-05-34 21/05/2018 (дд/мм/гггг)
да
да
21/05/2018 (дд/мм/гггг)
02716-2018-0068 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Териториално поделение Държавно горско стопанство Кости при Югоизточно държавно предприятие ДП - гр. Сливен 2016176540310
с. Кости, община Царево, област Бургас
село Кости BG341 8283 България
юрист Мария Велчева +359 886843613
dgskosti@uidp-sliven.com +000 00000000

Интернет адрес/и

http://www.uidp-sliven.com/procedures

http://www.uidp-sliven.com/procedures/2141


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.uidp-sliven.com/procedures/2141
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Публичноправна организация

I.5) Основна дейност 

Управление, стопанисване и опазване на горски територии

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Техническо обслужване на МПС по обособени позиции"
50100000      
Услуги

„Техническо обслужване на МПС по обособени позиции: Обособена позиция № 1 – „Основен и текущ ремонт и профилактика на МПС за срок от 24 месеца“ и Обособена позиция № 2 – „Доставка на резервни части по заявка на Възложителя за срок от 24 месеца“
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
32000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
да
всички обособени позиции

II.2) Описание 1

Основен и текущ ремонт и профилактика на МПС за срок от 24 месеца 1
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
50110000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG341

сервизната база на Изпълнителя

Услугата за ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ № 1 включва:
- Извършване на диагностика и ремонт на автомобилната техника;
- Профилактика (техническо обслужване - смяна на масло; маслен филтър; проверка на течности - антифриз, спирачно масло, и др.; проверка на свещи; подмяна на ел. крушки - при необходимост; подготовка за технически преглед при необходимост);
- Тенекеджийско – бояджийски дейности.
Горните дейности ще бъдат извършвани, при възникнала необходимост, в сервизната база на изпълнителя, находяща се на територията на Община Царево или Община Приморско.
Обект на дейностите, включени в обособената позиция са моторните превозни средства, описани в Техническа спецификация – Приложение № 9-1, неразделна част от документацията.
Цената не е единственият критерий за възлагане и всички критерии са посочени само в документацията на обществената поръчка
 
НЕ  
II.2.6) Прогнозна стойност
12000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
24

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Критерия за оценка е „най-ниска цена“, като цената не е единственият критерий за възлагане. Компл. оценка се състои от следните Критерии-Показатели: К 1: Предлаг. цена за извършв. на ремонтни д-ти за положен труд за 1 серв. час. Тежест 90 т.; К 2: Предлаг. цена за изв. на профилакт. за положен труд за 1 серв. час.Тежест 5 т. и К 3: Предлаг. цена за репатриране на МПС за 1 км. Тежест 5 т.

II.2) Описание 1

Доставка на резервни части по заявка на Възложителя за срок от 24 месеца 2
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
34300000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG341

Административната сграда на ТП "ДГС Кости"

Услугата за ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ № 2 включва доставка на резервни части и консумативи.
Доставените резервни части и консумативи трябва да са оригинални за съответната марка автомобил и да отговарят на изискванията за качество в Република България и/или Европейския съюз. Гаранционният срок на доставените резервни части и консумативи е съобразно гаранцията на производителя им и започва да тече от датата на фактурата за извършената доставка.
Списък на най-често използваните резервни части и консумативи, без ТП „ДГС Кости” да се ангажира с тяхното усвояване по видове и количества, е наличен в Техническа спецификация – Приложение № 9-2, неразделна част от документацията.
ТП „ДГС Кости” ще заявява резервни части и консумативи при възникнала необходимост, като може при необходимост да заявява и повече количества от определен вид артикул и/или други резервни части и консумативи по вид и количество, извън посочените в списъка, в рамките на общата прогнозна стойност по сключения договор, при процента търговска отстъпка, посочена от изпълнителя в Ценовото му предложение.
Избраният изпълнител трябва да има възможност за доставка на резервни части и консумативи както за автомобилната техника, описана в Техническата спецификация, така и за друга, в случай, че „ЮИДП”ДП – гр. Сливен придобие нови МПС, които ще се стопанисват от ТП „ДГС Кости”, през срока на действие на сключения договор.
Всички разходи, свързани с доставката на резервните части и консумативи са за сметка на изпълнителя.
Цената не е единственият критерий за възлагане и всички критерии са посочени само в документацията на обществената поръчка
 
НЕ  
II.2.6) Прогнозна стойност
20000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
24

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Гаранцията за обезпеч. и изпълн. на договора е в р-р на 5% от стойността му. Критерия за оценка е „най-ниска цена“, като цената не е единств. критерий за възлагане, а комплексната оценка се състои от следните Критерии-Показатели: К1: Обща цена на резервн. части, посоч.в Техн. спец. Тежест 90 т. К2: Процент на отстъпка от акт. ед. цена на резервни части, извън посочените в Техн. спец. Тежест 10 т.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Няма.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Няма.

III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

- За Обособена позиция № 1 - Основен и текущ ремонт и профилактика на МПС – Участниците следва да декларират, че в случай, че бъдат определени за изпълнител на поръчката, ще могат да осигурят (разполагат с) един сервизен пункт/обект за ремонт на наличните моторни превозни средства, стопанисвани от ТП „ДГС Кости”, находящ се на територията на Община Царево или Община Приморско. Определеният за изпълнител на поръчката участник преди подписването на договора за възлагане на изпълнението, следва да представи като доказателство заверени копия на някой от следните документи: документ за собственост на сервизен пункт/обект за ремонт на МПС-та, договор за наем или право на ползване на сервизен пункт/обект за ремонт на МПС-та.
- За Обособена позиция № 2 - Доставка на резервни части по заявка на възложителя – Участниците следва да декларират, че в случай, че бъдат определени за изпълнител на поръчката, ще могат да осигурят (разполагат с) един търговски обект за продажба на авточасти и консумативи. Определеният за изпълнител на поръчката участник преди подписването на договора за възлагане на изпълнението, следва да представи като доказателство заверени копия на някой от следните документи: документ за собственост на търговски обект за продажба на авточасти и консумативи, договор за наем или право на ползване на търговски обект за продажба на авточасти и консумативи.
Участниците декларират липсата на основанията за отстраняване и съответствието с критериите за подбор чрез представяне на попълнен електронен единен европейски документ за обществени поръчки (еЕЕДОП).


- За Обособена позиция № 1 - Основен и текущ ремонт и профилактика на МПС – Участниците следва да декларират, че в случай, че бъдат определени за изпълнител на поръчката, ще могат да осигурят (разполагат с) един сервизен пункт/обект за ремонт на наличните моторни превозни средства, стопанисвани от ТП „ДГС Кости”, находящ се на територията на Община Царево или Община Приморско.
- За Обособена позиция № 2 - Доставка на резервни части по заявка на възложителя – Участниците следва да декларират, че в случай, че бъдат определени за изпълнител на поръчката, ще могат да осигурят (разполагат с) един търговски обект за продажба на авточасти и консумативи.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Гаранция за изпълнение съгласно чл. 111, ал. 2 от ЗОП е определена в размер на 5% от стойността на договора за съответната обособена позиция. Гаранциите във формата на парична сума могат да се внасят по банков път по сметка на ТП „ДГС Кости”: „Централна Кооперативна Банка“ АД, клон Черно море, IBAN: BG42 CECB 9790 10E8 3337 00, BIC: CECBBGSF, а банковата гаранция – оригинал на безусловна, неделима и неотменяема банкова гаранция, издаден от българска или чуждестранна банка следва да е със срок на валидност: с 45 /четиридесет и пет/ дни по-дълъг от срока на договора. Възложителят освобождава гаранциите за изпълнение без да дължи лихви за периода, през който средствата законно са престояли при него. Гаранцията за изпълнение се представя при подписване на договора от участника, определен за изпълнител на поръчката.Условията и сроковете за задържане, респ. освобождаване на гаранцията за изпълнение се уреждат в договора за възлагане на обществената поръчка.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

26/06/2018 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 3

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

27/06/2018 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

в заседателната зала в административната сграда на ТП "ДГС Кости" - село Кости

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 21/05/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва