Деловодна информация
00145ТП на НОИ - Монтана
1029-11-927 18/05/2018 (дд/мм/гггг)
не
00145-2018-0057 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Национален осигурителен институт чрез ТП на НОИ - Монтана 1210825210105
бул. Трети март № 76
Монтана BG312 3400 България
Емилия Любенова +359 96394190
Emiliya.Damyanova@montana.nssi.bg +359 96394140

Интернет адрес/и

www.noi.bg

https://tenders-public.nssi.bg/tp/mon


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://tenders-public.nssi.bg/tp/mon/_layouts/15/DocSetHome.aspx?id=%2Ftp%2Fmon%2F2014%2F11-2018-1015-11-40
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Публичноправна организация

I.5) Основна дейност 

Управлява държавното обществено осигуряване

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Инженеринг (проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР) за подобряване на енергийната ефективност на административната сграда на ТП на НОИ - Монтана 11-2018-1015-11-40
45000000      
Строителство

Административната сграда на ТП на НОИ – Монтана се намира в гр. Монтана, кв. 128, парцел I, имот пл. № 722, ПИ ид. № 48489.7.100.2 и е частна държавна собственост. Сградата е пететажна със сутерен със застроена площ 312 кв.м. и обща РЗП 1872 кв.м., като първият етаж и сутерена са частна собственост. Построена е и е въведена в експлоатация през 1970 година, с предназначение за обществена сграда. Строежът е ІII категория съгласно чл. 137, ал. 1, т. 3, б. "в" от ЗУТ.
Целта на планирания за изпълнение инженеринг е да се подобрят енергийните характеристики на сградата и тя да отговори на изискванията за енергиен клас не по-нисък от „С“, като административните разходи за ел.енергия и отопление намалеят значително.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
110000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
71315000      
71248000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG312

Административната сграда на ТП на НОИ – Монтана в гр. Монтана, бул. „Трети Март“ № 76, кв. 128, парцел I, имот пл. № 722, ПИ ид. № 48489.7.100.2.

Предвидени са за изпълнение основни видове работи по въвеждане на следните енергоспестяващи мерки ЕСМ):
ЕСМ № 1 – Топлоизолиране на външните стени на сградата
ЕСМ № 2 – Топлоизолиране на покрива на сградата
ЕСМ № 3 – Подмяна на дограмата на сградата
ЕСМ № 5 – Мерки по осветление
Предметът на обществената поръчка включва следните основни дейности:
Дейност I – Изготвяне на инвестиционен проект във фаза „работен проект“ включително необходимите работни детайли за нуждите на обновяването на сградата, съгласно обема и обхвата, регламентирани в ЗУТ и Наредба № 4 от 21.05.2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти, по следните части:
-„Архитектурна”;
-„Конструктивна”;
-„Електрическа”;
-„Водоснабдяване и канализация”;
-„Пожарна безопасност”;
-„План за безопасност и здраве“;
-„План за управление на строителните отпадъци“;
-„Сметна документация“ – количествени сметки по частите на проекта за видовете СМР, отделни количествено-стойностни сметки за квадратурите собственост на ТП на НОИ - Монтана и частната собственост, обобщена количествена и количествено-стойностна сметки за видовете СМР.
Първият етаж и сутерена (собственост на частни лица), да се отделят в отделни чертежи и да се изготви отделна сметна документация.
Дейност II – Изпълнение на СМР по реализиране на строителството на обекта, съгласно изготвения и съгласуван и одобрен по съответния ред инвестиционен проект.
Изпълнението на СМР не включва сутерена и първия етаж, собственост на частни лица, тъй като ще е предмет на отделено изпълнение от Собствениците. Тези части са заснети и условно ще бъдат отразени в проекта, тъй като имат отношение към пожарната безопасност, сигурността и енергийната ефективност за сградата в нейната цялост, но ще са извън обхвата на дейност II на поръчката.
Важно: СМР ще се изпълнява в частта от сградата, собственост на ТП на НОИ – Монтана – етажи втори, трети, четвърти и пети с РЗП 1280 кв.м. Изпълнителят остойностява в своето ценово предложение, единствено видовете работи, предвидени за изпълнение за частта от сградата собственост на ТП на НОИ - Монтана. Не се остойностяват видовете работи, които са предвидени за изпълнение на първия етаж и сутерена (собственост на частни лица).
Дейност III – Упражняване на авторски надзор по време на изпълнение на СМР на обекта.
Проектирането и изпълнението на СМР не включва ЕСМ № 4 - Мерки по отопление, където се предвижда проектиране и изграждане на отоплителна инсталация. Тази мярка ще е предмет на изпълнение на друга обществена поръчка.
Подробно описание на всички предвидени дейности се съдържа в приложените към документацията технически спецификации и изходни данни за инженеринг (Архитектурно заснемане на сградата; Доклад за резултатите от обследването за установяване на действителните технически характеристики; Технически паспорт, регистиран в Община Монтана № 06/09.02.2016 г.; Обследване за енергийна ефективност и Сертификат за енергийни характеристики на сграда в експлоатация № 354АКП084/22.01.2016 г.)
Критериите по-долу
 
ДА Срок за изпълнение на проектиране    15
Срок за изпълнение на СМР    25
Цена
60
II.2.6) Прогнозна стойност
110000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
100

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Средствата за финансиране на поръчката се осигуряват от бюджета на НОИ. За всяка от дейностите прогнозните стойности са: за проектиране до 8 250,00 лв. без ДДС; за авторски надзор до 500,00 лв. без ДДС; за изпълнение на СМР до 101 250,00 лв. без ДДС.
Срок за изготвяне на инвестиционен проект: до 25 календарни дни. Срок за изпълнение на СМР: до 75 календарни дни.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя, съгласно Закона за Камарата на строителите и Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя, за изпълнение на строежи съобразно категорията строеж, предмет на поръчката - първа група, трета категория. Ако участникът е чуждестранно физическо или юридическо лице, същото трябва да има право (съгласно националното му законодателство и при условията на взаимно признаване) да изпълни предмета на поръчката.
Забележка: В случай на участие на обединение, което не е юридическо лице спазването на изискването се доказва от тези членове на обединението, които съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението са ангажирани с изпълнението на строителството.
Доказване: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с изискването, като посочва в Част IV, раздел А, т. 1) от еЕЕДОП групата и категорията строежи, за които е вписан в Централния професионален регистър на строителя, както и номера на Удостоверението за вписване и дата на валидност, а за чуждестранни лица аналогична информация за съответен еквивалентен документ удостоверяващ правото на съответното лице (съгласно националното му законодателство) да изпълни предмета на поръчката.
При условията на чл. 67, ал. 6 от ЗОП декларираното обстоятелство се доказва с копие на валидно удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя. В случай че определеният за изпълнител е чуждестранен участник, той трябва да представи документ, с който да докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република България, вкл. че е вписан в ЦПРС за строежи от категорията на обекта, предмет на поръчката, съгл. чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП. При необходимост, с оглед законосъобразното провеждане на процедурата може да бъде приложена разпоредбата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът трябва да има валидни застраховки „Професионална отговорност в проектирането“ и „Професионална отговорност в строителството“, съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, покриващи минималната застрахователна сума, съгласно чл. 5, ал. 1 и 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството за категорията строителство, съобразно строежа – предмет на обществената поръчка, за лица регистрирани на територията на Република България или съответен валиден еквивалентен документ, издаден от компетентен орган на държава – членка на Европейския съюз, или на друга държава – страна по споразумението за Европейското икономическо пространство.
За дейностите по изготвяне на инвестиционния проект валидна застраховка „Професионална отговорност в проектирането”, съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, следва да се притежава от проектанта – в случай на юридическо лице или от проектантите – в случай на физически лица по отделните части на инвестиционния проект. В случай, че в екипа за проектиране са включени лица, които са ангажирани на граждански договори, всяко едно от тези лица трябва да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност в проектирането”.
Доказване: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване, като попълва в част IV, раздел Б, т. 5) от еЕЕДОП застрахователната сума на съответната сключена застраховка „Професионална отговорност“, номер и валидност на същата, и нейния издател.
При условията на чл. 67, ал. 6 от ЗОП декларираното обстоятелство се доказва с копие на документи, доказващи наличие на застраховки „Професионална отговорност в проектирането” и „Професионална отговорност в строителството” или съответен еквивалентен документ за чуждестранните участници, в случай че същите не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответните национални бази данни. При необходимост, с оглед законосъобразното провеждане на процедурата може да бъде приложена разпоредбата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП.


Участникът следва да има сключена валидна застраховка „Професионална отговорност на участниците в проектирането и строителството” по чл. 171 от ЗУТ за лица, регистрирани на територията на Република България или еквивалентна за чуждестранни лица, в съответствие със законодателството на държавата в която са установени, покриваща минималната застрахователна сума за проектант и строител за вида и категорията на строежа по настоящата обществена поръчка (първа група, трета категория), съгласно чл. 5, ал. 1 и 2 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството (за „проектант“ 100000,00 лв., съгласно чл. 5, ал. 1, т. 3 от Наредбата и за „строител“ 200000,00 лв., съгласно чл. 5, ал. 2, т. 3 от Наредбата).
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участниците следва да имат опит в строителството, като през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата трябва да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката. Под „дейности с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката“ следва да се разбира строителство (СМР) и/или проектиране и изпълнение на строителство, свързано с реализация на енергоефективни мерки в жилищни или административни или други сгради, с РЗП минимум 1 280 кв.м.
2. Участниците следва да имат опит в проектирането, като през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата трябва да са изпълнили дейности с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката. Възложителят не поставя изискване за обема на изпълнените дейности. Под „дейности с предмет, идентичен или сходен с предмета на поръчката“ следва да се разбират услуги по изготвяне на идейни и/или технически и/или работни инвестиционни проекти за реализация на енергоефективни мерки в жилищни или административни или други сгради.
3. Участникът трябва да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнение на поръчката, притежаващ техническа правоспособност съобразно придобитата им специалност и образователно-квалификационна степен:
- Екип за проектиране и авторски надзор – лица, получили дипломи от акредитирано висше училище с квалификация „архитект“, „строителен инженер“ или „инженер“, които притежават съответната техническа и проектантска правоспособност по съответните части на инвестиционния проект, с призната по реда на Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране пълна проектантска правоспособност или еквивалентна за чуждестранните участници.
Забележка: Едно лице може да изпълнява функциите на повече от един експерт в изискуемия експертен екип за проектиране. В тези случаи лицето трябва да покрива изискванията за всяка една от длъжностите, за които е предложено.
- Екип за изпълнение на СМР – технически правоспособни лица, които да извършват техническо ръководство на строежа, получили дипломи от акредитирано висше училище с квалификация „строителен инженер“, „инженер“ или „архитект“ или лица със средно образование с четиригодишен курс на обучение и придобита професионална квалификация в областите „Архитектура и строителство“ и „Техника“, и такива, които да отговарят за контрола на качеството и за здравословни и безопасни условия на труд.
Забележка: Един експерт може да съчетава задълженията на отговорник по качеството и длъжностно лице по безопасност и здраве, ако отговаря на поставените минимални изисквания.
Доказване: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване чрез представяне на еЕЕДОП, като посочи специалистите, които ще изпълняват поръчката в т.ч.:
•Специалист/експерт (трите имена и позиция (длъжност), която ще заема лицето при изпълнение на обществената поръчка);
•Образование (специалност, професионална квалификация, година на дипломиране, № на диплома, учебно заведение);
•Допълнителна квалификация (направление, година на придобиване, № на издадения документ, издател);
•Професионален опит (месторабота, период, длъжност, основни функции, участие в проекти, сходни с предмета на поръчката);
Информацията за лицата от екипа, които са служители на участника се попълва в Част IV, раздел В, т. 6) от еЕЕДОП.
Информацията за лицата, които не са служители на участника се попълва в Част IV, раздел В, т. 2) от еЕЕДОП.
При условията на чл.67, ал.6 от ЗОП декларираното обстоятелство се доказва със Списък на специалистите, включени или не в състава на участника, които ще изпълняват обществената поръчка, вкл. и тези, които ще отговарят за контрола на качеството, в който е посочена професионалната компетентност и техническата правоспособност на лицата. При необходимост, с оглед законосъобразното провеждане на процедурата може да бъде приложена разпоредбата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП.


1. Поне една изпълнена дейност с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката. Строителството се счита за изпълнено, когато за обекта има съставен и подписан Констативен акт обр. 15/Протокол обр. 16 или друг документ за предаване и приемане на строежа от Възложителя. Доказване: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване, чрез попълване на Част IV, раздел В, т. 1а) от еЕЕДОП на информация за изпълненото строителство с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката, с посочване на стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема на строителството и номер и дата на документ за предаване и приемане на строежа. Участниците посочват доказателство за всяко извършено строителство, описано от тях в част IV, раздел В, т. 1а от еЕЕДОП. В случай, че доказателствата са включени в публичен регистър и са публично достъпни, участниците посочват уеб адрес, на който са достъпни. При условията на чл.67, ал.6 от ЗОП декларираното обстоятелство се доказва със Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, изпълнено през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертата, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания. При необходимост, с оглед законосъобразното провеждане на процедурата може да бъде приложена разпоредбата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП.
2.Поне една изпълнена дейност с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката. Услугите се считат за изпълнени, когато има документ, удостоверяващ приетото изпълнение, издаден от получателя или от компетентен орган, или чрез посочване на публичен регистър, в който е публикувана информация за изпълнението. Доказване: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване, чрез попълване на Част IV, раздел В, т. 1б) от еЕЕДОП на информация за изпълнените услуги, идентични или сходни с предмета на поръчката, с посочване на стойността, датите и получателите, вкл. номер и дата на документ за предаване и приемане на услугата. Участниците посочват доказателство за всяка извършена услуга, описана от тях в списъка в част IV, раздел В, т. 1б от еЕЕДОП. В случай, че доказателствата са включени в публичен регистър и са публично достъпни, участниците посочват уеб адрес, на който са достъпни. При условията на чл.67, ал.6 от ЗОП декларираното обстоятелство се доказва със Списък на проектирането, което е идентично или сходно с предмета на поръчката, изпълнено през последните 3 години, считано от датата на подаване на офертите, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателства за извършената услуга. При необходимост, с оглед законосъобразното провеждане на процедурата може да бъде приложена разпоредбата на чл. 67, ал. 5 от ЗОП.
3. Минимум по 1 брой от следните лица:
Екип за проектиране и авторски надзор: 1.Проектант по част „Архитектурна“ и изпълняващ длъжността „Р-л екип“; 2.Проектант по част „Конструктивна“; 3.Проектант по част „Електрическа“; 4.Проектант по част „ВиК“; 5.Проектант/Експерт по част „Пожарна безопасност“; 6.Проектант/Експерт по част „План за безопасност и здраве“; 7.Проектант/Експерт по част „План за управление на строителните отпадъци“; 8.Строителен инженер, осъществяващ технически контрол по част „Конструктивна“.
- Екип за изпълнение на СМР: 1.Технически ръководител – лице, отговарящо на изискванията на чл. 163а от ЗУТ; 2.Експерт по контрол на качеството/отговорник по качеството, притежаващо удостоверение/сертификат за контрол на качеството или еквивалент; 3. Длъжностно лице по безопасност и здраве, притежаващо удостоверение за дл.лице по ЗБУТ и Наредба №РД-07-2/16.12.2009 г. или еквивалент.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Избраният за изпълнител участник предоставя гаранция за обезпечаване изпълнението на договора в размер на 3 (три) % от стойността на договора без включен ДДС в една от следните форми: парична сума, внесена по банкова сметка на ТП на НОИ - Монтана, банкова гаранция или застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя. Условията и сроковете за задържане или освобождаване на гаранцията за изпълнение са уредени в проекта на договора - неразделна част от документацията на обществената поръчка.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

18/06/2018 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

19/06/2018 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

Административната сграда на ТП на НОИ - Монтана, гр. Монтана, бул. Трети март № 76, стая № 311

Офертитe се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участницитe в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Възложителят отстранява от процедурата всеки участник, за когото са налице основанията за отстраняване, свързани с личното състояние по чл.54, ал.1 и чл.55, ал.1, т.1 ЗОП, възникнали преди или по време на процедурата. Когато участникът е обединение от физ. и/или юридически лица, осн. за отстраняване се прилагат и за всеки член на обединението. Осн. за отстраняване се прилагат и за подизпълнителите и третите лица, ако участникът предвижда да използва такива. Осн. за отстраняване се прилагат до изтичане на сроковете по чл.57, ал.3 ЗОП. Съгл. чл.46 ПППЗОП участниците са длъжни да уведомяват писм. Възложителя в 3-дн.срок от настъпване на някое от обстоят. по чл.54, ал.1, чл.101, ал.11 и чл.55, ал.1, т.1 ЗОП. Възложителят може да не отстрани от процедурата участник на осн. по чл.55, ал.1, т.1 ЗОП, ако се докаже, че същият не е преустановил дейността си и е в състояние да изпълни поръчката съгласно приложимите нац. правила за продължаване на стоп. дейност в държавата, в която е установен. Осн. по чл.54, ал.1, т.1, 2 и 7 ЗОП се отнасят за лицата, които представляват участника, членовете на управителни и наздзорни органи и за други лица, които имат правомощия да упражняват контрол при вземането на решения от тези органи. Осн. по чл.54, ал.1, т.3 не се прилагат, когато: 1. се налага да се защитят особено важни държ. или обществени интереси; 2. размерът на неплатените дължими данъци или соц.-осиг. вноски е не повече от 1 на сто от сумата на год. общ оборот за последната приключена фин. година. Участник, за когото са налице основанията по чл.54, ал.1 и чл. 55, ал.1, т.1 ЗОП, има право да предприеме мерки за доказване на надеждност, съгл. чл.56, ал.1 ЗОП. Когато мерките са предприети преди подаване на офертата за участие, същите се описват в еЕЕДОП. Като доказателства за надеждността на участника се представят докум. по чл.45, ал.2 ППЗОП. Възложителят отстранява от процедурата участник, който не отговаря на изискванията, придвидени в нац. законодателство. Национални основания за отстраняване са: 1.осъждания за престъпления по чл.194–208, чл.213а–217, чл.219–252, чл.254а–260 от НК (чл.54, ал.1, т.1 ЗОП); 2.нарушения по чл.61, ал.1, чл.62, ал.1 или 3, чл.63, ал.1 или 2, чл.118, чл.128, чл.228, ал.3, чл.245 и чл.301-305 от КТ (чл.54, ал.1, т.6 ЗОП); 3.нарушения по чл.13, ал.1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност в сила от 23.05.2018 г. (чл. 54, ал. 1, т. 6 ЗОП); 4.наличие на свързаност по смисъла на §2, т.45 от ДР на ЗОП между участници в процедурата (чл.107, т.4 ЗОП); 5.наличие на обстоятелство по чл.3, т.8 от Закона за иконом. и фин. отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици; 6.обстоятелства по чл.69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Възложителят отстранява от процедурата участник, за когото е налице някое от обст. по чл.107 ЗОП. Съгл. чл.67, ал.1 ЗОП при подаване на офертата, участникът декларира липсата на осн. за отстр. от процедурата и съотв. си с критериите за подбор чрез представяне на еЕЕДОП. Съгл. чл.67, ал.4 ЗОП, във връзка с §29, т.5, б.„а” от ПЗРЗОП, в сила от 01.04.2018 г. ЕЕДОП се представя задължително в електронен вид. Документите, чрез които се доказва информацията, посочена в еЕЕДОП могат да бъдат изискани допълн. при условията на чл.67, ал.5 ЗОП. Съгл. чл.67, ал.6 ЗОП преди скл. на договор за общ. поръчка, участникът, избран за изпълнител представя актуални документи, удостов. липсата на осн. за отстр. от процедурата, както и съотв. с критериите за подбор. Докум. се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива. Не се изискват документи в хипотезата на чл.67, ал.8 ЗОП. Участниците могат да получат необх. информация за задълженията, свързани с данъци и осигуровки от НАП, тел.070018700; за опазване на околната среда от МОСВ, тел.02/940 6331; за закрила на заетостта и усл. на труд от МТСП, тел.02/8119 443 и ИА "ГИТ", тел.070017670.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197, ал. 1, т. 4 от Закона за обществените поръчки
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 18/05/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва