Деловодна информация
01044
АП-03-25-731 16/05/2018 (дд/мм/гггг)
не
01044-2018-0003 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Областна администрация - област Смолян 120068166
бул. България № 14
Смолян BG424 4700 България
Андриян Петров - заместник-областен управител +359 30160189
apetrov@region-smolyan.org +359 30162333

Интернет адрес/и

www.sm.government.bg

http://sop.bg/region-smolyan-477/


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://sop.bg/region-smolyan-477/
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Упражняване на строителен надзор на три обекта Пълното наименование на предмета на поръчката е посочено в раздел ІІ.1.4.
71521000      
Услуги

„Упражняване на строителен надзор на три обекта, както следва: „Изграждане на подпорна стена на ул. „Петър Берон“ до римски мост по десния бряг на р. Черна, гр. Смолян, община Смолян, област Смолян“; „Изграждане на нова защитна стоманобетонна стена по левия бряг на р. Върбица в кв. „Изгрев“ – след устието на дерето, протичащо покрай ул. „Бор“, и надграждане на стоманобетонна защитна стена в кв. „Изгрев“ по левия бряг на р. Върбица – участъка след моста на ул. „Прогрес“ в гр. Златоград, община Златоград, област Смолян“; „Изграждане на нова стоманобетонна стена по левия бряг на р. Чепинска в гр. Рудозем (жилищен район, ул. „Капитан Петко Войвода № 33), община Рудозем, област Смолян“
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
35856.33      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
71521000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG424

Конкретните места за изпълнение на поръчката са посочени в изброяването на обектите, предмет на строителен надзор.

Предмет на настоящата обществена поръчка е „Упражняване на строителен надзор на три обекта, както следва: „Изграждане на подпорна стена на ул. „Петър Берон“ до римски мост по десния бряг на р. Черна, гр. Смолян, община Смолян, област Смолян“; „Изграждане на нова защитна стоманобетонна стена по левия бряг на р. Върбица в кв. „Изгрев“ – след устието на дерето, протичащо покрай ул. „Бор“, и надграждане на стоманобетонна защитна стена в кв. „Изгрев“ по левия бряг на р. Върбица – участъка след моста на ул. „Прогрес“ в гр. Златоград, община Златоград, област Смолян“; „Изграждане на нова стоманобетонна стена по левия бряг на р. Чепинска в гр. Рудозем (жилищен район, ул. „Капитан Петко Войвода № 33), община Рудозем, област Смолян“.
Консултантът изпълнява функциите на строителен надзор по смисъла на ЗУТ върху строително-монтажните работи.
Услугата „строителен надзор” включва контрол над строителния процес и изготвяне на необходимата документация – от откриването на строителната площадка до издаването на разрешение за ползване на строежа.
Критериите по-долу
 
ДА Качество на организацията на персонала, на който е възложено изпълнението на поръчката    60 %
Цена
40 %
II.2.6) Прогнозна стойност
35856.33      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
 / 11/09/2020 (дд/мм/гггг)

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Проект "Трансгранично планиране и инфраструктурни мерки за защита от наводнения", финансиран по Програма за сътрудничество INERREG V-A „Гърция-България, 2014-2020”

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът следва да притежава валидно удостоверение/лиценз за упражняване на дейностите по чл.166, ал.1, т.1 от ЗУТ, съгласно чл. 166, ал. 2 от ЗУТ.
Когато участник в процедурата е чуждестранно лице, същият следва да притежава документ, удостоверяващ правото да извършва такива дейности, издаден от компетентен орган на държава – членка на Европейския съюз, или на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство съгласно чл. 166, ал. 7 от ЗУТ
В случай, че участникът участва като обединение, удостоверение /лиценз/ за упражняване на съответната дейност по чл.166, ал.1, т.1 от ЗУТ трябва да има всеки член на обединението, който ще извършва строителен надзор, съобразно разпределението на участието при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението. Изискването се прилага и за подизпълнителите, които ще извършват съответните дейности.
Участникът следва да предостави изискуемата информация по т.1 в част IV „Критерии за подбор“, раздел А „Годност“, т.1 от ЕЕДОП, като посочва данни относно вписването на участника в съответния професионален регистър в държавата членка, в която е установен, с точно позоваване на документа, в т.ч. номер, дата и обхват, като се посочва дали съответните документи са на разположение в електронен формат, както и уеб адрес, орган или служба, издаващи документа за регистрация.
Доказване на посочените изисквания
За доказване на посочените изисквания, участниците представят преди сключването на договор за обществена поръчка, съгласно чл. 67, ал. 6 от ЗОП или при поискване в хода на процедурата, съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП:
1. Заверено от участника копие на валидно удостоверение/лиценз за упражняване на дейност/тите по чл.166, ал.1, т.1 от ЗУТ, придружено от поименен списък на технически правоспособните физически лица, чрез които се упражнява дейността, съгласно чл. 166, ал. 2 от ЗУТ, издадено на името на Изпълнителя (участника/ците в обединението, съобразно разпределението на участието при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението), или еквивалентен документ, издаден от компетентен орган на държава – членка на Европейския съюз, или на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство съгласно чл. 166, ал. 7 от ЗУТ.
Възложителят отстранява от участие в поръчката участник, за когото е приложима забраната по чл. 3, т. 8 от ЗИФОДРЮПДРКТПТДС, както и участници, които са свързани лица по § 1, т. 13 от ДР на ЗППЦК, участници, за които са налице обстоятелствата по чл. 69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, както и участник който е представил оферта, която не отговаря на предварително обявените условия на поръчката или не е представил в срок обосновка по чл. 72, ал. 1 от ЗОП или чиято оферта не е приета съгласно чл. 72, ал. 3-5 от ЗОП или чието ценово предложение надвишава определената от възложителя прогнозна стойност на поръчката или участник, който след покана от възложителя и в определения в нея срок не е удължил срока на валидност на офертата си, както и участник, който не отговаря на условията, посочени в настоящото обявление и в документацията или не отговаря на правилата и изискванията свързани с опазване на околната среда, социалното и трудово право, приложими колективни споразумения и/или разпоредби на международното екологично, социално и трудово право. Пълно описание на основанията за отстраняване е посочено в документацията за участие.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. Участникът следва да е реализирал минимален общ оборот за последните три приключили финансови години (2015, 2016 и 2017 г.) в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, в двукратния размер на прогнозната стойност на обществената поръчка.
При използване на подизпълнител, изискванията за оборот се отнасят и за всеки един от подизпълнителите, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.
Участникът следва да предостави изискуемата информация в Част ІV „Критерии за подбор“, Раздел Б, „Икономическо и финансово състояние“ т. 1а от ЕЕДОП.
2. Участникът следва да има валидна застраховка „Професионална отговорност“, съгласно чл.171 от ЗУТ и чл. 5, ал. 4, т. 1 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, или еквивалентен документ за чуждестранните лица, съобразно законодателството на държавата в която са установени, с покритие, съответстващо на обекта на поръчката, произтичащо от нормативен акт (обектите, предмет на поръчката са четвърта група, първа категория строежи).
В случай, че участникът участва като обединение, валидна застраховка „Професионална отговорност“ трябва да има всеки член на обединението, който ще упражнява строителен надзор, съобразно разпределението на участието при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението. Изискването се прилага и за подизпълнителите, които ще извършват съответните дейности.
Когато участникът предвижда участие на подизпълнители изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени, ще изпълняват строителен надзор.
Участникът следва да предостави изискуемата информация в Част ІV „Критерии за подбор“, Раздел Б, „Икономическо и финансово състояние“ т. 5 от ЕЕДОП.


1. Участникът следва да е реализирал минимален общ оборот за последните три приключили финансови години (2015, 2016 и 2017 г.) в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, в двукратния размер на прогнозната стойност на обществената поръчка.
При използване на подизпълнител, изискванията за оборот се отнасят и за всеки един от подизпълнителите, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.
2. Участникът следва да има валидна застраховка „Професионална отговорност“, съгласно чл.171 от ЗУТ и чл. 5, ал. 4, т. 1 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, или еквивалентен документ за чуждестранните лица, съобразно законодателството на държавата в която са установени, с покритие, съответстващо на обекта на поръчката, произтичащо от нормативен акт (обектите, предмет на поръчката са четвърта група, първа категория строежи).
В случай, че участникът участва като обединение, валидна застраховка „Професионална отговорност“ трябва да има всеки член на обединението, който ще упражнява строителен надзор, съобразно разпределението на участието при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението. Изискването се прилага и за подизпълнителите, които ще извършват съответните дейности.
Когато участникът предвижда участие на подизпълнители изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени, ще изпълняват строителен надзор.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участникът следва да е изпълнил през последните 3 г., считано от датата на подаване на офертата, дейности с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката.
Под „дейности с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката“ се имат предвид изпълнена услуга по упражняване на строителен надзор при изграждане и/или реконструкция и/или ремонт на подпорна стена или еквивалентно съоръжение/еквивалентен строителен обект.
При използване на подизпълнител, изискванията се отнасят и за всеки един от подизпълнителите, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени, ще изпълняват дейности, свързани с упражняване на строителен надзор.
Участникът следва да предостави изискуемата информация в Част ІV „Критерии за подбор“, Раздел В „Технически и професионални способности“, т. 1б) от ЕЕДОП за дейностите с предмет, идентичен или сходен с този на поръчката, като се посочват услугата/ите /с кратко описание, вида на услугата, вкл. описание на категорията строеж/, получателите, за които е изпълнена услугата, стойността, датите на които е започнало и приключило изпълнението на услугата /когато е приложимо се посочат публичните регистри, в които се съдържа информацията/.
2. Участникът трябва да притежава сертификат, който удостоверява наличието на система за управление на качеството по стандарт EN ISO 9001:2015 или еквивалент, включващ в обхвата си упражняване на строителен надзор.
В случай, че участникът участва като обединение, изискването се прилага за всеки член на обед., който ще извършва строителен надзор, съобразно разпределението на участието при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обед.
Участникът следва да предостави информация за сертификата в част IV „Критерии за подбор“, Раздел Г „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от ЕЕДОП.
Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, изискванията се доказват за тези подизп., които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени ще изпълняват дейности, свързани с упражняване на строителен надзор.
3. Участникът следва да разполага с екип, както следва:
Ръководител на екипа
висше образование степен „магистър” или екв. образ. степен, в случаите когато е придобита в чужбина. Специалност: „Хидрогеология“/ „Хидротехническо строителство“/ „Хидромелиоративно строителство“/ „Хидростроителство“ или екв. Мин. 5 г. професионален опит по специалността.
Инженер „Строителен конструктор“
висше образование степен „магистър” или екв. образ. степен, в случаите когато е придобита в чужбина. Специалност „Строителство на сгради и съоръжения“, „Промишлено и гражданско строителство“ или еквивалентна.
Инженер геолог
висше образование степен „магистър” или екв. образ. степен, в случаите когато е придобита в чужбина. Специалност „Геология“ или еквивалентна.
Инженер геодезист
висше образование степен „магистър” или екв. образ. степен, в случаите когато е придобита в чужбина. Специалност „Геодезия“ или екв.
Координатор по безопасност и здраве
Да притежава валидно удостоверение да притежава удостоверение за за Координатор по безопасност и здраве в строителството, съгласно Наредба № от 22.03.2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи или екв. документ.
Специалист за контрол на качеството - притежаващ валидно удостоверение за преминато обучение за контрол върху качеството на изпълнение на строителството и за контрол на съответствието на строителните продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалентен документ; най-малко 3 г. стаж по специалността.
Всеки от експертите в екипа следва да е взел участие в съответното експертно качество, за което е предложен, в изпълнението на дейности с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката.


III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Участникът, определен за Изпълнител, при подписване на договора представя гаранция за изпълнение в размер на 3 % от стойността на договора за обществената поръчка. По отношение на нея важат разпоредбите на чл. 111 от ЗОП. Гаранцията се предоставя в една от следните форми: а) парична сума; б) банкова гаранция;в) застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.Условията и сроковете за задържане, респ. освобождаване на гаранцията за изпълнение се уреждат в договора за възлагане на обществената поръчка. При представяне на гаранцията за изпълнение, в платежното нареждане, в банковата гаранция или застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя, изрично се посочва договора, за който се представя гаранцията.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

06/06/2018 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

07/06/2018 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

гр. Смолян, бул. "България" № 14

На публичното отваряне на офертите могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
Представителят на участника се допуска след удостоверяване на неговата самоличност и представяне на съответно пълномощно.
Присъстващите вписват имената си и се подписват в изготвен от комисията списък.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Участниците могат да получат необходимата информация за задълженията, свързани с данъци и осигуровки, опазване на околна среда, закрила на заетостта и условията на труд,които са в сила в Република България и относими към дейностите, предмет на поръчката, както следва:
Относно задълженията, свързани с данъци и осигуровки:
Национална агенция по приходите:
– Информационен телефон на НАП – 0700 18 700;
– Интернет адрес: http://www.nap.bg/
Относно задълженията, свързани с акцизи и мита:
Агенция „Митници”:
– Информационен телефон на АМ - +359298594980;
– Интернет адрес: http: www.customs.bg;
Относно задълженията, свързани с опазване на околната среда:
Министерство на околната среда и водите:
– Информационен център на МОСВ; работи за посетители всеки работен ден от 14 до 17ч.;
– София 1000, ул.“У.Гладстон“ № 67, Телефон: 02/940 6331;
– Интернет адрес: http://www.moew.government.bg/.
Относно задълженията, закрила на заетостта и условията на труд:
Министерство на труда и социалната политика:
– София 1051, ул.“Триадица“№2, Телефон: 02/811 9443;
– Интернет адрес: http://www.mlsp.government.bg.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалби се подават съгласно чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП - в 10-дневен срок след изтичане на срока по чл. 179, ал. 1 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 16/05/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва