Деловодна информация
00962
 
не
00962-2018-0002 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Якимово 000320979
с.Якимово, ул. Европа № 8, п.к.3640
Якимово BG312 3640 България
Константин Владов +359 97429900
qkimovo@net-surf.net +359 97429900

Интернет адрес/и

http://www.iakimovo.org

http://www.iakimovo.org/index.php?option=com_content&view=category&id=31&Itemid=128


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.iakimovo.org/index.php?option=com_content&view=category&id=31&Itemid=128
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

ИЗБОР НА ИЗПЪЛНИТЕЛ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА НАДЗОР В СТРОИТЕЛСТВОТО НА ОБЕКТ „БЛАГОУСТРОЯВАНЕ (РЕХАБИЛИТАЦИЯ) НА УЛИЧНА МРЕЖА НА С. ЯКИМОВО- ПЪТ ОТ MON1130 OТ ОТ22 ДО ОТ312 И ОТ ОТ12 ДО ОТ56, ОБЩ. ЯКИМОВО
71521000      
Услуги

В предмета на посочената обществена поръчка се включва изпълнението на точно определени по вид услуги, както следва:
? Предоставяне на консултантски услуги във връзка с изпълнението на проекта
? Предоставяне на консултантски услуги във връзка с отчитането на проекта, включваща:
Предметът на поръчката е подробно описан в Техническите спецификации – Глава 2 от одобрената документация за участие в процедурата.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
81589.31      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
71521000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG312

село Якимово, Община Якимово

Обществената поръчка цели да бъде избран изпълнител, който ще упражнява строителен надзор по време на строителство. Основната задача на лицето, което ще осъществява строителния надзор е, да защитава интересите на Възложителя през целия инвестиционен процес, както и да изпълнява всички ангажименти, предвидени в ЗУТ и подзаконовите актове, свързани с прилагането му, по отношение на неговата дейност. То ще проверява дали избраният строител извършва строително-монтажните работи в съответствие с техническите норми и изисквания на законодателството, ще изготвя писмени становища до Възложителя при необходимост и ще участва в приемателни комисии.
Предметът на поръчката и особеностите в изпълнението е подробно описан в Техническите спецификации – Глава 2 от одобрената документация за участие в процедурата.
Критериите по-долу
 
ДА Организация на персонала, на който е възложено изпълнението на поръчката    50 %
Цена
50%
II.2.6) Прогнозна стойност
81589.31      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
32

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Проект „Благоустрояване /рехабилитация/ на уличната мрежа на с.Якимово, община Якимово“, финансиран с Договор № 12/07/2/0/00021 от 08.11.2017г. по ПРСР 2014-2020г.

Срокът за изпълнение на възлаганите услуги е обвързан от срока за изпълнение на СМР на обекта.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да притежава валиден Лиценз за упражняване на дейността, съгласно § 128 ПЗР към ЗИДЗУТ (ДВ. бр. 82 от 2012 г.) или валидно Удостоверение, съгласно чл. 166, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от ЗУТ – оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор, с приложен към него Списък на правоспособните физически лица, чрез които се упражнява дейността или да притежава еквивалентен документ удостоверяващ правото да извършва такава дейност, за участниците – чуждестранни лица.
При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП – Част IV: Критерии за подбор, раздел А:Годност, точка 1) , който се подава от всеки от участниците, членовете на обединения, подизпълнителите или третите лица.
Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква от участниците и кандидатите по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
Участник в процедурата за възлагане на обществена поръчка може да бъде всяко българско или чуждестранно физическо или юридическо лице или техни обединения, както и всяко друго образувание, което има право да изпълнява съответната услуга съгласно законодателството на държавата, в която то е установено. Възложителят поставя към участниците и основанията по чл.55, ал.1 от ЗОП и други специфични национални основания за отстраняване, както са посочени в раздел VI.3) Допълнителна информация, по-долу.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. Валидна “Застраховка за професионална отговорност на участниците в проектирането и строителството” по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ за лица регистрирани на територията на РБългария или еквивалентна за чуждестранни лица, в съответствие със законодателството на държавата в която са установени.
2. Участникът следва да има реализиран минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти.


1. “Застраховка за професионална отговорност на участниците в проектирането и строителството” по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ за лица регистрирани на територията на РБългария или еквивалентна за чуждестранни лица, в съответствие със законодателството на държавата в която са установени, с минимално застрахователно покритие, в размер на 100 000.00лв.
2. Данните за оборота да обхващат най-много последните приключили три финансови години, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си в размер минимум на 160 000,00 (сто и шестдесет хиляди) лева.
(оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката е конкретен оборот, реализиран от услуги по изпълнение на строителен надзор на обекти).
При подаване на оферта, съответствието с изискваният по т.1 и т.2 по-горе в този раздел се декларира в ЕЕДОП, който се подава от всеки от участниците, членовете на обединения, подизпълнителите или третите лица.
Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква от участниците и кандидатите по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участниците следва да са изпълнили през последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата минимум 1 (една) услуга, идентична или сходна с предмета на настоящата обществена поръчка.„услуга с предмет, идентичен или сходен с тази на поръчката”, възложителят ще приеме консултантска услуга по осъществяване на строителен надзор при изпълнение на поне едно ново строителство и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен ремонт на на пътища и/или на улици.
2.Участникът трябва да предложи в своята оферта експерти, които да управляват и контролират изпълнението: 1) Експерт "Пътно строителство"; 2) Експерт "Геодезия";
3. Всеки участник следва да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт ISO EN 9001:2008 (или еквивалентeн сертификат).


1. Участниците следва да са изпълнили през последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата минимум 1 (една) услуга, идентична или сходна с предмета на настоящата обществена поръчка.
2. Всеки участник трябва да разполага с квалифициран и опитен екип, който ще бъде ангажиран в изпълнението на поръчката, като лицата в него трябва да отговаря на следните изисквания: 1. Експерт „Пътно строителство“– 1 бр.; образование: Висше образование, със завършена степен „Бакалавър“ или „Магистър“ - строителен инженер по специалност „Пътно строителство“ или еквивалентна; професионален опит: минимум 5 (пет) години опит по придобитата специалност;
2. Експерт „Геодезия“ – 1 бр.; образование: Висше образование, със завършена степен „Бакалавър“ или „Магистър“ - по специалност „Геодезия“ или еквивалентна; професионален опит: минимум 5 (пет) години опит по придобитата специалност;
3. Всеки участник следва да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт ISO EN 9001:2008 (или еквивалентeн сертификат), включваща в обхвата си изпълнение на консултантски услуги - упражняване на независим строителен надзор и/или оценяване на съответствието на инвестиционните проекти в строителството.
При подаване на оферта, съответствието с изискванията по точки 1-3 по-горе в този раздел се декларира в ЕЕДОП, който се подава от всеки от участниците, членовете на обединения, подизпълнителите или третите лица.
Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква от участниците и кандидатите по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Поръчката се изпълнява след сключване на договор за възлагане изпълнението на обществената поръчка, за което са представени актуални документи, съгласно чл.112 от ЗОП. Гаранцията за добро изпълнение е в размер на 2% от стойността на договора без ДДС и се представя при условията на ЗОП и на документацията за участие. Изпълнението на договора е в рамките на изпълнение на проект „Благоустрояване /рехабилитация/ на уличната мрежа на с.Якимово, община Якимово“, финансиран с Договор № 12/07/2/0/00021 от 08.11.2017г. по Мярка М07-Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“, Подмярка 7.2“Инвестиции в създаването, подобряването иили разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ на „Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020г.“ и следва да е съобразено с всички относими актове и правила на финансиращата програма.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

11/04/2018 (дд/мм/гггг)   16:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

12/04/2018 (дд/мм/гггг)   10:30 (чч:мм)

с. Якимово, ул. "Европа" № 8

Получените оферти за участие в процедурата се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

1. Възложителят отстранява от участие в процедура за възлагане на обществена поръчка кандидат или участник, за когото е налице някое от следните обстоятелства:
1.1. обявен е в несъстоятелност или е в производство по несъстоятелност, или е в процедура по ликвидация, или е сключил извънсъдебно споразумение с кредиторите си по смисъла на чл. 740 от Търговския закон, или е преустановил дейността си, а в случай че кандидатът или участникът е чуждестранно лице - се намира в подобно положение, произтичащо от сходна процедура, съгласно законодателството на държавата, в която е установен - освен при условията на чл.54, ал.4 от ЗОП.
1.2. лишен е от правото да упражнява определена професия или дейност - консултантски услуги по управление - съгласно законодателството на държавата, в която е извършено деянието;
1.3. сключил е споразумение с други лица с цел нарушаване на конкуренцията, когато нарушението е установено с акт на компетентен орган;
1.4. доказано е, че е виновен за неизпълнение на договор за обществена поръчка или на договор за концесия за строителство или за услуга, довело до предсрочното му прекратяване, изплащане на обезщетения или други подобни санкции, с изключение на случаите, когато неизпълнението засяга по-малко от 50 на сто от стойността или обема на договора;
1.5. опитал е да:
а) повлияе на вземането на решение от страна на възложителя, свързано с отстраняването, подбора или възлагането, включително чрез предоставяне на невярна или заблуждаваща информация, или
б) получи информация, която може да му даде неоснователно предимство в процедурата за възлагане на обществена поръчка.
2. Възложителят отстранява от процедурата участници когато/за които се установи:
2.1.Осъждания за престъпления по чл.чл. 172, 194-208, 213а-217, 219-252, 254а-260 и 352-353е от НК;
2.2.Наличие на свързаност по смисъла на чл.101, ал.11 във връзка с параграф 2, т.45 от ДР на ЗОП между кандидати/участници в една и съща процедура
2.3. Наличието на основание по чл.3, т.8 от Закон за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици (ЗИФОДРЮПДР).
Участникът следва да е предоставил изискваща се информация, свързана с удостоверяване на обстоятелства по смисъла на чл.6, ал.2 от Закон за мерките срещу изпирането на пари (ЗМИП) във връзка счл.3, ал.5 от Правилник за прилагане на Закона за мерките срещу изпирането на пари (ППЗМИП).
За описаните обствоятелства участниците следва да предоставят/декларират съответната информация в съответните части на ЕЕДОП (Част III, Раздел Г).
Забележка: Участниците могат да получат необходимата информация за задълженията, свързани с данъци и осигуровки, опазване на околната среда, закрила на заетостта и условията на труд, които са в сила в Република България:
> Относно задълженията, свързани с данъци и осигуровки: Национална агенция по приходите: Информационен телефон на НАП - 0700 18 700; интернет адрес: www.nap.bg.
> Относно задълженията, свързани с опазване на околната среда: Министерство на околната среда и водите: Информационен център на МОСВ: работи за посетители всеки работен ден от 14 до 17 ч., 1000 София, ул. "У. Гладстон" № 67 Телефон: 02/ 940 6331, Интернет адрес: http://www3.moew.government.be/ .
> Относно задълженията,свързани със закрила на заетостта и условията на труд: Министерство на труда и социалната политика: София 1051, ул. Триадица № 2, Телефон: 02/ 8119 443, Интернет адрес: http://www.mlsp.government.bg. Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда": София 1000, бул. Дондуков№3, тел.:02 8101759; 0700 1 7670; e-mail: secridirecfordsli. government, bg.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл.197, ал.1 от ЗОП: в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 100, ал. 3 - срещу решението за откриване на процедурата;
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 20/03/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва