Деловодна информация
00191
24-00-14 16/01/2018 (дд/мм/гггг)
не
00191-2018-0001 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

ОБЩИНА ХАДЖИДИМОВО 000025014
УЛ. ДИМО ХАДЖИДИМОВ № 46
ХАДЖИДИМОВО BG413 2933 България
ВЕРГИНИЯ ПОПИЛИЕВА +359 75282922
obshtina_hadjidimovo@mail.bg +359 752828920

Интернет адрес/и

www.hadzhidimovo.com

www.hadzhidimovo.com


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
www.hadzhidimovo.com
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Благоустрояване на улици на територията на село Абланица, село Беслен и село Теплен, община Хаджидимово“
45233252      
Строителство

В предметния обхват на възлагане с настоящата обществена поръчка, са включени следните обекти:
„Благоустрояване на път от път III-ти клас до УПИ I “Ханче“ с дължина 130.00 м, по плана на с. Абланица, община Хаджидимово“;
„Рехабилитация и реконструкция на част от улица „Елин Пелин“ – от о.т. 38 през о.т. 39 до о.т. 40, с дължина 70.00 м. по плана на с. Абланица, община Хаджидимово”;
„Благоустрояване /бетониране/ на улица от ПИ пл. № 240 до ПИ № 167050, с дължина 50.00 м. по плана на с. Абланица, община Хаджидимово”; „Благоустрояване на улица от ПИ пл. №662 до края на ПИ пл. № 620, с дължина 60.00 м. по плана на с Абланица, община Хаджидимово“;
„Благоустрояване на улица от о.т. 35,36,38,39,40 до о.т. 41, с дължина 1935.00 м. и площ 772 кв.м. по плана на с. Беслен, община Хаджидимово“„Благоустрояване на улица от о.т. 25,26,33,34 до о.т. 35, с дължина 158.00 м. и площ 795.00 кв.м. по плана на с. Беслен, община Хаджидимово"
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
170915.60      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45233252      
44912400      
45262370      
II.2.3) Място на изпълнение
BG413

село Абланица, село Беслен и село Теплен, община Хаджидимово

пълно описание на естеството и количеството на строителните работи Възложителят в предоставил в Техническата спецификация, неразделна част от документацията за участие
Критериите по-долу
 
ДА „Качество на техническото предложение“    60
Критерий, свързан с разходи 1 20
„Предложена цена“    40
II.2.6) Прогнозна стойност
170915.60      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
90

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

За доказване наличие на годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност, Участникът трябва да има валидна регистрация (вписване) в Централния професионален регистър на строителя, поддържан от Камарата на строителите в Република България, а за чуждестранни лица - в аналогичен регистър (съгласно националното им законодателство и при условията на взаимно признаване), за изпълнение на:
1. Строежи от II-ра група, ІV-та категория, по смисъла на чл. 5, ал. 6, т. 2.4.1. и т. 2.4.2. от ПРВВЦПРС, във връзка с чл. 137, ал. 1, т. 4, буква „а“ и буква „д“ от ЗУТ.
При подаването на офертата си, Участникът декларира съответствие с този от критерите за подбор и поставените с него минимални изисквания за годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност, само като попълва изискуемата информацията в Част IV „Критерии за подбор“, Раздел А „Годност“, т. 1) на представяния от него Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), включително и представяйки информация, относно: (1) документа за регистрация (наименование на документа; номер на вписване на документа в съответния Регистър; срок на валидност на контролния талон, неразделна част от Удостоверението за вписване в Регистъра или друг еквивалентен документ; групата и категорията/ите строеж/и), (2) професионален или търговски регистър (наименование на професионалния или търговски регистър; посочване на наименованието на органа или службата, извършила регистрацията и издала документа за упражняване на професионална дейност).
За Участник или партньор в Обединение – Участник, който е установен/регистриран извън Република България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, но издадена съгласно законодателството на държавата, в която е установен/регистриран стопанския субект.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1.При подаването на офертата си, Участникът декларира съответствие с поставените в т.1 по-долу минимални изисквания за икономическо и финансово състояние, само като попълва изискуемата информация в Част IV „Критерии за подбор“, Раздел Б „Икономическо и финансово състояние“, т. 2а) на представяния от него ЕЕДОП, включваща данни за реализирания оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, съобразно изведените дефиниции.
Данните за оборота трябва да обхващат последните три приключили финансови години, в зависимост от датата, на която Участникът е създаден или е започнал дейността си. За Участник – чуждестранно лице, оборотът се изчислява по официалния курс на БНБ за съответната валута, в лева към датата на подаване на офертата.
2. При подаването на офертата си, Участникът декларира съответствие с второто от минималните изисквания за икономическо и финансово състояние, само посредством попълване на изискуемата информацията в Част IV „Критерии за подбор“, Раздел Б „Икономическо и финансово състояние, т. 5) на представяния от него ЕЕДОП, предоставяйки данни и информация относно: (1) застрахователната полица/еквивалентен документ - вид, номер и дата на издаване; (2) застрахованото лице; (3) професионалната дейност, която е предмет на застраховката; (4) срок/валидност на застраховката; (5) общ лимит на отговорност и валута.


Всеки Участник в процедурата трябва да докаже наличие на съответствие със следните минимални изисквания за икономическо и финансово състояние:
1. Реализирал е през последните 3 приключени финансови години, в зависимост от датата, на която е създаден или е започнал дейността си, минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, в размер на:
1.1. не по-малко от 341831.20 лв
Под „оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, ще се приема оборота от изпълнение на СМР/СРР за основен ремонт и/или рехабилитация и/или реконструкция и/или ремонтно-възстановителни дейности на обекти на транспортната техническа инфраструктура - улици в населени места и съоръженията към тях.
2.Всеки Участник трябва да е застрахован с валидна застраховка „Професионална отговорност на участниците в проектирането и строителството“ по смисъла на чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, с покритие, съответстващо на категорията на строежа, обект на поръчката, а именно: - в размер не по-малък от 100 000 лв., каквато е минималната застрахователна сума за строител, за обекти IV-та категория по чл. 137, ал. 1, т. 4 от ЗУТ, съобразно чл. 5, ал. 2, т. 4 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.
В случай че Участникът е Обединение, което не е юридическо лице, съответствието с поставения критерий за подбор и минималните изисквания за икономическо и финансово състояние се доказват от Обединението, а не от всяко от лицата, включени в него. Спазването на изискването може да бъде осигурено от един или повече от партньорите в Обединението, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на Обединението по отношение на дейностите, свързани със строителството.
Когато Участникът предвижда участие на подизпълнители, съответствието с поставените в т. 1. и т. 2. минимални изисквания се доказва от подизпълнителите, съобразно вида и дела от поръчката, който ще им бъде възложен за изпълнение. Третите лица, трябва да отговарят на този критерий за подбор, само ако Участникът се позовава на техния капацитет за доказването му.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. При подаването на офертата си, Участникът декларира съответствие с първото и четвъртото от минималните изисквания, поставени по-долу, само посредством попълване на изискуемата информацията в ЕЕДОП - Част IV „Критерии за подбор“, Раздел В „Технически и професионални способности“, т. 1а), като за всяка, посочена като изпълнена от него строителна дейност предостави данни и информация относно: (1) строителните работи, които са изпълнени и са идентични или сходни с предмета на поръчката, чрез посочване на вида и категорията на обекта на строителна интервенция; (2) лицето, получило строителните дейности (Възложител/Инвеститор); (3) стойност на изпълнените строителни работи; (4) датата, на която е приключило изпълнението на строителните дейности (датата, на която е съставен Констативния акт по чл. 176, ал. 1 от ЗУТ за установяване на годността за приемане на строежа – обр. 15 към Наредба № 3/2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството/съответен друг документ за предаване и приемане на строежа от Възложителя).
2.При подаването на офертата, Участникът декларира съответствието си второто и петото от поставените минимални изисквания за технически и професионални способности, само посредством попълване на изискуемата информация в Част IV „Критерии за подбор“, Раздел В „Технически и професионални способности“, т. 6) от ЕЕДОП, като предостави данни и информация относно: (1) три имена на всяко едно от предложените от него лица от изискуемия инженерно-технически състав, които ще изпълняват дейностите, предмет на възлагане; (2) позиция, за която е предложено всяко едно от лицата, членове на изискуемите екипи, съобразно минималните изисквания на Възложителя, посочени по-горе; (3) професионална квалификация, съгласно информацията, съдържаща се притежаваната от съответното лице диплома за придобито образование - номер и дата на издаване, наименование на учебното заведение, издало дипломата; професионалната квалификация, записана в дипломата; образование - вид образование/образователно-квалификационна степен и специалност; (4) допълнителна професионална квалификация – сертификат, валидно удостоверение или друг еквивалентен документ – индивидуализира се наименованието на документа; номер и дата на издаването му; издател на документа, обхват и валидност (когато е приложимо); (5) правоотношението, в което са експертът и Участникът; (6) професионален опит – конкретен период в изпълнение на съответната професионална дейност (от конкретна дата до конкретна дата), заемана длъжност или изпълнявани функции, работодател, посочване на строежа/жите, предмет на изпълнените експертни дейности (когато е приложимо).
3. Участникът доказва съответствието си с поставените в т. 3 и т.6 по-долу минимални изисквания, единствено попълвайки Част IV „Критерии за подбор“, Раздел Г „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от ЕЕДОП, като по отношение на всеки притежаван от него Сертификат за прилагане на съответен от горепосочените Стандарти впише информация относно: (1) наименование на Стандарта, който прилага, (2) неговия обхват, (3) дата на издаване, (4) срокът му на валидност и (5) публичния регистър, в които се съдържа информация за наличието на тези сертификати (в случай на приложимост).


Участникът трябва да докаже, че през предходните 5 години, считано от датата на подаване на офертата, е изпълнил поне 2 строителни дейности, с предмет, идентичен или сходен с предмета на поръчката. !!! Под „строителна дейност с предмет, идентичен или сходен“ с предмета на поръчката, следва да се разбира: изпълнение на СМР/СРР за основен ремонт и/или рехабилитация и/или реконструкция и/или ремонтно-възстановителни дейности на обекти на транспортната техническа инфраструктура - улици в населени места и съоръженията към тях. 2. Участникът трябва да разполага за целия срок на изпълн. на договора с инженерно-технически състав, с определена професионална компетентност, както следва: 2.1. Ръководител обект, който: а) има призната ОКС „бакалавър” или „магистър”, с придобита специалност „Пътно/Транспортно строит.“, или еквивалентна (вкл. и за чужд. експерти и/или експерти, с придобита в чужбина спец.); б) притежава мин. 5 г. профес. опит по признатата му спец.; в) има опит като ръководител на обект или ръководител на екип на мин. 2 строит. обекта за основен ремонт и/или рехабил. и/или реконстр. и/или ремонтно-възст. дейности на обекти на трансп. технич. инфрастр. - улици в населени места и съоръженията към тях; 2.2. Технически ръководител, който: а) има придобита проф. квалиф., отговаряща на изискв. на чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ, или еквив. (вкл. и за чуждестр. експерти и/или експерти, с придобита в чужбина специалност); б) притежава мин. 3 г. профес. опит по признатата му специалност; в) има опит като технически ръковод. на поне 2 строит. обекта за основен ремонт и/или рехабил и/или реконстр и/или ремонтно-възстани дейности на обекти на транспортната технич. инфрастру. - улици в населени места и съоръженията към тях.; 2.3. Отговорник/специалист по контрола на качеството, който: а) има придобита профес. квалиф., отговаряща на изискв. на чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ, или еквив. (вкл. и за чужд. експерти и/или експерти, с придоб. в чужбина специалност); б) има мин. 1 г. опит в осъществ. на контрол на качеството при изпълнение на СМР; в) притежава валиден към датата на подаване на офертата документ (Удостов./Сертификат) за преминат курс за осъщ. контрол върху качеството на изпълн. на строит. и за съотв. на влаганите в строежите строит. продукти със съществените изисквания по ЗУТ; 2.4. Координатор/длъжностно лице по безоп. и здраве, който: а) има придобита профес. квалиф., отговаряща на изискв. на чл. 163а, ал.2 от ЗУТ, или еквив. (вкл. и за чужде. експерти и/или експерти, с придобита в чужбина спец.); б) има мин. 1 година опит в областта на безоп. и здравето при работа в строит.; в) притежава валиден към датата на подаване на офертата документ (Удостов./Сертификат) за преминат курс на обучение за Коорд. по безопасност и здраве в строит. (по реда на Наредба №2/22.03.2004 г.) и/или за длъжностно лице по безопасност и здраве при работа (по реда на Наредба № РД-07-2/16.12.2009 г.). 3. Участниците следва да имат разработени, внедрени и сертиф. системи за: 3.1 управление на качеството по Стандарт ISO 9001:2008 (9001:2015), или еквив., 3.2. управление на околна среда по Стандарт ISO 14001:2004 (14001:2005), или еквив. ; 3.3. безопасни условия на труд в строителството по стандарт BS OHSAS 18001:2007 или еквив., всички с предметен обхват в областта на строит. на обекти от транспортната инфраструктура.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Ползвайки се от правната възможност, предоставяна му с нормата на чл. 111, ал. 1 от ЗОП, Възложителят не поставя изискване за представяне на гаранция за изпълнение договора по настоящата обществена поръчка.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

13/02/2018 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

15/02/2018 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

Заседателната зала на ОбС - Хаджидимово, находяща се на първия етаж в административната сграда на Община Хаджидимово, на адрес: гр. Хаджидимово, пл. „Димо Хаджидимов“ №46

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват Участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197, ал. 1, т. 4 от ЗОП, жалба може да се подава в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 179 от ЗОП - срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна информация.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 16/01/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва