Деловодна информация
00280Многопрофилна болница за активно лечение-Свиленград ЕООД
23 09/01/2018 (дд/мм/гггг)
не
00280-2018-0002 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Многопрофилна болница за активно лечение-Свиленград ЕООД 126532456
ул.Сан Стефано №1, ет.5, деловодство
Свиленград BG422 6500 България
Таня Димитрова +359 37974072
mbalsv@gmail.com +359 37971534

Интернет адрес/и

http://mbalsvilengrad.com/

http://mbalsvilengrad.com/bg/news/index/2


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://mbalsvilengrad.com/bg/news/index2016/37
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Представляващ лечебното заведение, съгласно чл.5, ал.2, т.16 от ЗОП

I.5) Основна дейност 

Здравеопазване

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Изграждане на обект “Общежитие към МБАЛ Свиленград" в УПИ I, кв.1А, по плана на гр. Свиленград, Община Свиленград“
45000000      
Строителство

Изпълнението на настоящата обществена поръчка предвижда изграждане на Общежитие към МБАЛ Свиленград по изработен технически проект. Обектът представлява четири етажна жилищна сграда с РЗП 921 кв.м. Сградата е предвидена едносекционна /един вход/.На всеки етаж са предвидени по четири жилища /апартамента/ с изключение на четвъртия етаж, където са предвидени три жилища /апартамента/. Сградата ще има един вход и ще разполага със стълбище и асансьор с товароносимост 450 кг.
Видовете и количествата строително-монтажни работи са посочени подробно в техническата спецификация и количествената сметка.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
463333.33      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG422

гр.Свиленград

Изпълнението на настоящата обществена поръчка предвижда изграждане на Общежитие към МБАЛ Свиленград по изработен технически проект. Обектът представлява четири етажна жилищна сграда с Р.З.П. : 921,0 м2. Сградата е предвидена едносекционна /един вход/.На всеки етаж са предвидени по четири жилища /апартамента/ с изключение на четвъртия етаж, където са предвидени три жилища /апартамента/. Сградата ще има един вход и ще разполага със стълбище и асансьор с товароносимост 450 кг.Сградата е проектирана с монолитна стоманобетонова конструкция и тухлени ограждащи стени, съгласно конструктивния проект. Вътрешните стени ще бъдат с две дебелини 12см. и 25см. изпълнени от тухли. Външните стени ще бъдат с дебелина 25см. изпълнени от тухли. Армирането на плочите, колоните, шайбите и гредите да се извършва съгласно приложените чертежи и детайли в проекта, като се спазва конструирането на армировката.Покривът ще бъде скатен, с хидроизолираща мембрана и покрит с керамични керемиди. Дограмата на сградата ще бъде петкамерна „ПВЦ”.
Помещенията да бъдат завършени с материали, предвидени в техническия проект и КС.Външната мазилка да бъде двуцветна, гладка. Отводняването на покрива да бъде с водосточни тръби и ще се осъществява изцяло в имота на възложителя.
Фасадата да бъде топлоизолирана с EPS.
Асансьорната уредба да се изпълни, приеме, изпита и одобри съгласно действащото законодателство.
Водопроводната и канализационна мрежи да бъдат изпълнени съгласно техническия проект. Отоплението и вентилацията в стаите ще се извършва чрез климатици. Електрическите уредби и инсталации в обекта, да са изпълнени в съответствие с изискванията на чл. 245, ал.2 от НСТПНОБП, при спазване на изискванията на Наредба №3 от 2004г. за устройство на електрическите уредби и електропроводните линии и Наредба №4 от 2003г. за проектиране, изграждане и експлоатация на електрическите уредби в сгради. Дейностите по част „Пожарна безопасност” да бъдат изпълнени съгласно изготвения и одобрен технически проект за обекта.
Видовете и количествата строително-монтажни работи са посочени подробно в техническата спецификация и количествената сметка.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
463333.33      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
210

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Стойността на поръчката не може да бъде по-висока от 463 333, 33 лв. с включени 5% непредвидени разходи без ДДС и 556 000 лв. с включени 5% непредвидени разходи с ДДС.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя, съгласно Закона за камарата на строителите за изпълнение на строежи от първа група, пета категория, а за чуждестранните лица-аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата в която е установен.
Удостоверяване: При подаване на офертата обстоятелството се декларира в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, буква А: Годност, т. 1) като се посочва публичния регистър в който се съдържа информация за наличието на тази регистрация, съответната група и категория строежи; уеб-адрес на органа или службата, издаващи документ; орган или служба, издаващи документа и точно позоваване на документа, с който се удостоверява изпълнението на изискването за годност съгласно категорията строеж на обекта, предмет на поръчката.
В случай на участие на обединение/консорциум, който не е регистриран като самостоятелно юридическо лице, както и в случаите, когато се ползва подизпълнител, всеки един от членовете на обединението/консорциума, както и за подизпълнителите се декларира съответствие с поставеното изискване чрез представяне на Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), като посочи и публичния регистър в които се съдържа информация за наличието на тази регистрация в Част IV: Критерии за подбор, буква А: Годност, т. 1).
Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи валидни към датата на сключване на договора документи, чрез които се доказва декларираната в ЕЕДОП информация – копие на валидно удостоверение за вписване на ЦПРС или се посочва дали съответните документи са налични в електронен формат, както и уеб-адрес, орган или служба издаващи документа за регистрация и точно позоваване на документ. За чуждестранните лица еквивалентен документ или удостоверение от компетентен орган на държава – членка на ЕС или на друга държава- страна по Споразумението за ЕИО, съгласно чл. 166, ал. 7 от ЗУТ или декларация за наличието на такава регистрация, допускаща се съгласно законодателството на държавата, в която лицето е установено и осъществява дейността си за извършване на дейностите обект на настоящата обществена поръчка, придружен с превод на български език.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът трябва да има валидна застраховка „Професионална отговорност в строителството” съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката или произтичащо от нормативен акт (или еквивалентен документ за чуждестранните лица, съобразно законодателството в което е установен).

Участникът трябва да има валидна застраховка „Професионална отговорност в строителството” съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката(обектът, предмет на поръчката първа група строежи, пета категория) или произтичащо от нормативен акт( или еквивалентен документ за чуждестранните лица, съобразно законодателството в което е установен).
Удостоверяване: Участникът декларира съответствие с поставеното изискване чрез представяне на Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), като информацията се посочва в Част IV: Критерии за подбор, буква Б: икономическо и финансово състояние, т. 5) от ЕЕДОП с посочване на застрахователна сума, уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа за наличие на Валидна застраховка за „Професионална отговорност“ по чл.171 ал.1 от ЗУТ, при лимит на отговорността, съгласно чл. 5, ал. 1 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в строителството или еквивалентен документ /за чуждестранните лица/. Професионалната дейност от застрахователните полици трябва да отговаря на предмета на поръчката.
Доказване: При сключване на договора участникът, избран за изпълнител следва да представи заверено копие на валидна застрахователна полица или еквивалентен документ /за чуждестранните лица/ съобразно декларираното в ЕЕДОП, а в случай, че срокът на валидност на полицата изтича до датата на подписване на договора – и заверено копие на новата застрахователна полица.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участникът трябва да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните пет години от датата на подаване на офертата;
2. Участникът трябва да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката
3.3. Участникът трябва да прилага системи за управление на качеството


1.Участникът трябва да е изпълнил минимум 1 (един) обект, с дейности с предмет *идентичен или сходен на обществената поръчка, изпълнен през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертите.
Забележка: Дейности с предмет *идентичен или сходен на обществената поръчка * се счита изпълнение на строителство- изграждане на жилищни и/или обществени сгради с минимум РЗП 900,00 м2.Удостоверяване: Участникът декларира съответствие с поставеното изискване чрез представяне на Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), като посочи списък на строителството по изграждане на жилищни и/или обществени сгради, изпълнено през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертите. Информацията се посочва в Част IV: Критерии за подбор, буква В: технически и професионални способности, т. 1а) от ЕЕДОП.Доказване: При сключване на договора участникът, избран за изпълнител следва да представи списък на строителството по изграждане и/или рехабилитация и/или реконструкция на водопроводна мрежа, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
2.Участникът трябва да предложи екип, притежаващ необходимата професионална квалификация и опит, както следва:Технически ръководител - строителен инженер", "инженер" или "архитект", както и лицата със средно образование с четиригодишен курс на обучение ( или еквивалентно) и придобита професионална квалификация в областите "Архитектура и строителство" ( или еквивалентно) и "Техника”(или еквивалентно), съгласно ЗУТ, с професионален опит минимум 3 години;Специалист контрол на качеството (СМР) - да притежава удостоверение/сертификат за контрол върху качеството на изпълнение на строителството и за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалентно;Специалист по здравословни и безопасни условия на труд - да притежава удостоверение за координатор по ЗЗБУТ-съгласно изискванията на ЗЗБУТ или еквивалентно и Наредба №2/22.03.2004г. за минималните изисквания за ЗБУТ при извършване на строителни дейности или еквивалентно;Удостоверяване: При подаване на офертата обстоятелството се декларира в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, буква В: технически и професионални способности, т. 6 като посочи списък на специалистите, които ще изпълняват обществената поръчка, с посочена професионалната компетентност на лицата в това число: Специалист/експерт (трите имена и позиция (длъжност), която ще заема лицето при изпълнение на обществената поръчка);Образование (степен, специалност, година на дипломиране, № на диплома, учебно заведение);Професионална квалификация (направление, година на придобиване, № на издадения документ, издател;Професионален опит (месторабота, период, длъжност, основни функции, участие в обекти, съобразно изискванията на възложителя и в случай, че се с описанието на опита се покрива изискване на възложителя за притежание на опит).Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионална компетентност на лицата.
3.Участникът трябва да има внедрена система за управление на качество ISO 9001:2008/ISO 9001:2015/БДС EN ISO 9001:2008/ БДС EN ISO 9001:2015 с обхват строителство, или еквивалент.Удостоверяване: Участникът декларира съответствие с поставеното изискване чрез представяне на Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) като посочи и публичния регистър в които се съдържа информация за наличието на тези сертификати в Част IV: Критерии за подбор, буква Г: стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление от ЕЕДОП. Продължава в Раздел VІ.3.Допълнителна информация
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Гаранцията за изпълнение на договора е в размер на 5 % от стойността на договора без ДДС с вкл. 5% непредвидени разходи. Гаранцията за изпълнение на договора може да се представи под формата на:-на банкова гаранция,на парична сума, преведена по сметка наМногопрофилна болница за активно лечение-Свиленград ЕООД, посочена в док. -на застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.Участникът сам избира формата на гар. за изп. на договора.По отношение на участниците в процедурата не следва да са налице основанията за отстраняване по чл.54, ал.1, т.1, т.2, т.3, т.4, т.5, т.6 и т.7 от ЗОП.Участникът следва да декларира в част III., буква „Г“ от ЕЕДОП липсата на основания по чл.3, т.8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференц. дан. режим контролираните от тях лица и техните действителни собственици.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

16/02/2018 (дд/мм/гггг)   16:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

19/02/2018 (дд/мм/гггг)   09:30 (чч:мм)

гр.Свиленград, ул.Сан Стефано № 1, ет.5, заседателна зала

Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи заверено копие на сертификата за внедрена система за управление на качество ISO 9001:2008/ISO 9001:2015/БДС EN ISO 9001:2008/ БДС EN ISO 9001:2015 с обхват строителство или еквивалент.
Свързани лица не могат да бъдат самостоятелни кандидати или участници в една и съща процедура. Липсата на обстоятелството се декларира в част III., буква „Г“ от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП).
Участниците могат да получат необходимата информация за задълженията, свързани с данъци и осигуровки, опазване на околната среда, закрила на заетостта и условията на труд, които са в сила в Република България и относими към услугите, предмет на поръчката, както следва:Относно задълженията, свързани с данъци и осигуровки:НАП;Относно задълженията, опазване на околната среда:МОСВ;Относно задълженията, закрила на заетостта и условията на труд-МТСП.
Плащането по изпълнението на обществената поръчка ще стъва съгласно клаузите на проекто-договора.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

съгласно чл.197, ал.1, т.4 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 09/01/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва