Деловодна информация
00166
3 05/01/2018 (дд/мм/гггг)
не
00166-2018-0001 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Доспат 000614906
лу. Първи май 3
Доспат BG424 4831 България
Елин Радев +359 03045231-0
obshtinadospat@abv.bg +359 03045-2312

Интернет адрес/и

http://dospat.bg

https://dospat.bg/homepage/verticalmenu/TendersNotices.aspx


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://dospat.bg/6.2_ps_razshirenie_OU_Kasak.aspx
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Разширение на сградата на основно училище в село Късак община Доспат”
45000000      FB08
Строителство

В предмета на поръчката са включени дейности за разширение на сградата на основно училище в село Късак община Доспат съгласно изготвените технически проекти и КС, както изготвяне на проект по част "ПИИ" , авторски надзор и дейности по изпълнение на инсталацията -ПИИ . В предмета на поръчката са включени изпълнение на СМР по части Архитектура,Конструкции,покривни работи,изолация,ВиК,Електро,ОВК,мълниенозажитна и заземителна инсталация;/ изготвяне на проект част "ПИИ" -пожароизвестителна инсталация и оборудване / тази част се отнася за новото разширение и старата сграда на училището/ и изпълнение на дейностите по пожароизвестителната част.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
332900.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      FB08
II.2.3) Място на изпълнение
BG424

село Късак

В предмета на поръчката са включени дейности за разширение на сградата на училището . Видовете и количества СМР, които ще се изпълняват, са в съответствие с одобрен технически инвестиционен проект и съгласно количествена сметка/ приложение към документацията/.Строителните и монтажните работи са дейностите заложени в проектната документация по части: ”Архитектура”, „Конструкции”, ”ВК”, „Електроинсталации”, „ОВ”, „Енергийна ефективност”, „План за управление на строителни отпадъци”, „Пожарна безопасност”, „Плана за безопасност и здраве”.В/ 2.Изготвяне на проект за пожароизвестителна инсталация , авторски надзор за разширението и старата част на училището , както и изпълнението й .
Изпълнението на поръчката е съгласно член 113 от ЗОП- с продължително изпълнение в зависимост от осигурените средства. Към момента са сигурени 170 000 лева и останалите средства ще се осигуряват от РБ и или други източници/ включително програми и проекти.Задължително е изпълнението на части арх.,конструкции и покривни работи на един етап, а останалите ще се възлагат самостоятелно за изпълнение с акт образец 11 . Предложените цени от избрания Изпълнител за всяка отделна част и общо за поръчката остават непроменени за целия период на изпълнение .От избраният изпълнител се изисква и изготвяне на проект за ПИИ пожароизвестителна инсталация за двете сгради/разширението и старата сграда. Старата сграда е на два етажа със застроена площ 140 кв м , два етажа с РЗП 32О кв. метра
Критериите по-долу
 
ДА срок за изпълнение на всички части    30
гаранционен срок    20
срок за изготвяне на проект на част "ПИИ"    10
Цена
40
II.2.6) Прогнозна стойност
332900.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
 / 29/12/2018 (дд/мм/гггг)

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Уч-кът да е регистриран в ЦПРС за изпълнение на строежи от ІV категория, първа група и да има на разположение на лице с ППП /пълна проектантска правоспособност/ за изготвяне на проект по част "ПИИ"(пожароизвестителна инсталация).За чуждестранни лица - регистрирани в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени . Обстоятелствата се декларират в ЕЕДОП.Документите, с които се доказва изпълнението на критериите за подбор от избраният Изпълнител се представя преди сключване на договора и са : заверено копие на удостоверение за регистрация от ЦПРС за изпълнение на строежи ІV категория, първа група заедно с талона и удостоверение за ППП за 2018 г. на проектанта по част "ПИИ") или еквивалентен документ за чуждестранни лица съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Да имат застраховка "Професионална отговорност" с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката ;

Да имат застраховка "Професионална отговорност" с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката,в ЕЕДОП се декларира, а се представя заверено копие на полицата при подписване на договора от избрания изпълнител.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

Възложителят изисква от участниците :
1.1.Да са изпълнили дейности за изграждане на сгради със ЗП /застроена площ/ равна или повече от 166 м2 , както и дейсности за проектиране и изпълнение на системи за ПИИ (пожаро-известителни инсталации). За строителство, сходно с предмета на поръчката, се приема строителство и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен ремонт на жилищни и смесени сгради с ниско застрояване, вилни сгради, сгради и съоръжения за обществено обслужване с разгъната застроена площ над 300 кв. м или с капацитет до и над 100 места за посетители; или производствени сгради, инсталации, съоръжения, прилежаща инфраструктура и други с капацитет до и над 50 работни места и съоръженията към тях;
1.2.Да е изпълнил дейности за проектиране на част "ПИИ" най-много за последните три години .За сходни и идентични дейности ще се приемат дейности за изготвяне на проект по част "Пожароизвестителните и оповестителните системи ".
2. Да разполага с персонал с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката.


1.1.Да са изпълнили дейности за изграждане на сгради най-много за последните 5 години със застроена площ равна или повече от 166 м2 , както и дейсности за проектиране и изпълнение на системи за ПИИ (пожаро-известителни инсталации). За строителство, сходно с предмета на поръчката, се приема строителство и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен ремонт на жилищни и смесени сгради с ниско застрояване, вилни сгради, сгради и съоръжения за обществено обслужване със застроена площ над 160 кв метра или разгъната застроена площ над 300 кв. м или с капацитет до и над 100 места за посетители ; или производствени сгради, инсталации, съоръжения, прилежаща инфраструктура и други с капацитет до и над 50 работни места и съоръженията към тях; 1.2.Да е изпълнил дейности за проектиране на част "ПИИ" най-много за последните три години .За сходни и идентични дейности ще се приемат дейности за изготвяне на част Пожароизвестителните и оповестителните системи за строеж 2. Да разполага с персонал и с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката.
За доказване на техническите и професионалните способности на кандидатите или участниците се представят следните документи и доказателства, във връзка с поставените изисквания: 1.1.Списък на строителството /декларира се в ЕЕДОП/, идентично или сходно с предмета на поръчката . 1.2 Списък на услугите /декларира се в ЕЕДОП/ , които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, 2.Списък на персонала / посочва се в ЕЕДОП / , който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионална компетентност на лицата: а/Ръководител на обекта - 1 (един) брой: висше образование, профес.квалификация инженер или еквив. и мин.5г. профес. опит в областта на строителството ; Професионална област (квалификация): висше образование по специалност „Строителство на сгради и съоръжения” или „Промишлено и гражданско строителство” или еквивалентна. Специфичен опит: участие в екип на подобна ръководна позиция в минимум 1 (един) изпълнен и приет от възложител обект за ново строителство и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен ремонт на сгради ; б/технически ръководител–1 бр. технич.правоспособно лице, отг-що мин.на условията по чл.163а от ЗУТ, с мин. 3 г.профес. опит в строителството и да е бил на подобна позиция на поне един 1 изпълнен обект; в/Отговорник по контрол на качеството – 1 брой с професионална квалификация - висше или средно специално техническо образование в областта на строителството и завършено обучение по системи за управление на качеството – вътрешен одитор по качеството и/или отговорник по качеството, притежаващ Сертификат / Удостоверение за контрол по качеството при изпълнение на СМР или еквивалент; г/ Координатор по безопасност и здраве – с професионална квалификация – висше или средно образование в областта на строителството и да притежава валидно удостоверение за завършен курс за Координатор по безопасност и здраве в строителството или еквивалентно ; д/Електро инженер или лице с еквивалентна специалност с правоспособност за изготвяне на проекти/част "Пожароизвестителните и оповестителните системи " (автоматика и КИП и/или по част електрическа или еквивалент (или аналогична специалност, в случаите когато образователно-квалификационната степен е придобита в държава, в която няма съответната специалност).Професионален опит - опит в изпълнението на минимум 1 (една) услуга за проектиране с предмет,еднакъв или сходен предмет на настоящата поръчка.Документи за доказване:списък на лицата и декларация за разположение на всяко лице.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Краен срок за изпълнение на СМР е 31.12.2018 година. Договорът с избрания Изпълнител ще бъде с продължително изпълнение . Разплащанията за изпълнение на СМР са съгласно проектодоговора. В сила са условията на член 114 от ЗОП- за част от дейностите не е осигурено финансиране. Задължително е изпълнение на СМР без прекъсване до груб строеж в периода 20.06.2018 - 10.09.2018 година . Останалите части ще се изпълняват след осигуряване на финансиране за обекта и започването им ще е след подписване на протокол/акт образец 11 - за продължаване на СМР.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

08/02/2018 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 4

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

09/02/2018 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

сграда № 1 на общинска администрация

Могат да присъстват кандидатите или участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Приложими са условията за прилагане на член 11 ал1 и член 114 от ЗОП.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

В 10 - дневен срок от изтичане на срока по член 197 ал 1 т.4 срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или за допълнителна информация;
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 08/01/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва