Деловодна информация
00712
ОП-001 04/01/2018 (дд/мм/гггг)
да
да
04/01/2018 (дд/мм/гггг)
00712-2018-0001 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Поморие 000057179
ул. Солна №5
Поморие BG341 8200 България
Мирослав Динолов +359 59622004
mayor@pomorie.bg +359 59625236

Интернет адрес/и

www.pomorie.bg

http://e-uslugi.pomorie.bg:81/proc/ZopView.aspx?DosieID=344


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://e-uslugi.pomorie.bg:81/proc/ZopView.aspx?DosieID=344
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Физическа охрана и охрана с технически средства за сигурност на обекти на Община Поморие"
79713000      
Услуги

Предметът на възлагане с настоящата поръчка е: „Физическа охрана и охрана с технически средства за сигурност на обекти на Община Поморие”, която включва:
• физическа охрана на обекти на Община Поморие;
• охрана с технически средства за сигурност на обекти на Община Поморие;
Подробно описание на обектите на охрана и изискванията за осъществяване на охранителни услуги, са посочени в Техническата спецификация към документацията за участие в процедурата.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
648000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
79700000      
79711000      
79713000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG341

на територията на община Поморие

I. Обекти на Община Поморие за охрана с физическа сила: 1. Административна сграда на Община Поморие (вход); 2. „Местни данъци и такси”; 3. Център за настаняване (ЦНСТ); 4. Рибарско пристанище; 5. Пристанище „Поморие”; 6. Общинско предприятие „БКСРД – Поморие”. Охраната на обектите трябва да включва: осъществяване на строг пропускателен режим; охрана имуществото на сградния фонд и прилежащите терени; предотвратяване на нерегламентирано проникване на външни лица в обектите; извършване на проверка на съмнителни багажи на лица, влизащи в обектите - предмет на поръчката, за наличие на огнестрелни оръжия, взривни, запалителни и други опасни вещества, като при откриване на такива да предприемат необходимите законови действия спрямо приносителите им, както и необходимите мерки за защита на лицата, намиращи се в обектите; допускане внасянето и изнасянето на техника и инвентар, собственост на Община Поморие, само след представяне на съответния разрешителен документ; следене за кризисни ситуации в и около обектите, като при възникване на такива да уведомяват незабавно ръководителя на охранителната дейност и съответните компетентни органи и лица, като предприемат всички необходими мерки за предотвратяване и ограничаване на щетите; установяване на всички лица с подозрително поведение и предприемане на съответните мерки; предприемане на всички законови действия за опазване живота и здравето на лицата, пребиваващи в обектите; реагиране при кризисни ситуации; реакция при бедствени ситуации и пожар.
ІІ. Обекти на Община Поморие за охрана с технически средства за сигурност
1. Каса Община Поморие; 2. Регистратура по ЗЗКИ; 3. Офис „Обществен ред и сигурност”; 4. Каса на „МДТ”; 5. Архив и кабинети на „МДТ”; 6. Народно читалище „Просвета”; 7. Почивна станция „Яворова къща”; 8. Кабинет Омбудсман; 9. Клуб по шахмат; 10. Градска галерия „Дечко Стоев”; 11. Туристически информационен център; 12. Общински офис № 1 – СУОИ; 13. Общински офис № 2 – „Синя зона”; 14. Общински офис № 3; 15. Читалище „Светлина - 1939”; 16. Компютърен център – кв. „Север”; 17. Дневен център за възрастни хора; 18. Клуб на пенсионера; 19. СУПЗ с. Бата; 20. Склад „Озеленяване”; 21. Склад и офис; 22. Администрация на „Рибарско пристанище”; 23. Рибна борса на „Рибарско пристанище”; 24. Ремонтна работилница на „Рибарско пристанище”; 25. „Музей на солта”; 26. „Исторически музей”;
А. Изисквания към охраната с помощта на технически средства за сигурност.
Изпълнителят се задължава за срока на договора да оборудва всички обекти с предаватели на сигналите. Изпълнителят се задължава да оборудва и с необходимата сигнално – охранителна техника обектите, без собствена на Възложителя сигнално-охранителна техника, посочени в техническата спецификация. За срока на изпълнение на договора Изпълнителят се задължава да осигурява техническа поддръжка и необходимите резервни части и материали при възникнала необходимост, по повод обезпечаване нормалната работа на собствените на Община Поморие и на Изпълнителя технически средства за сигурност (СОТ, ПИС, системи за видеонаблюдение), монтирани в обекта.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
648000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
36

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

1. Участникът трябва да притежава валиден към датата на подаване на офертата Лиценз за извършване на частна охранителна дейност за извършване на дейности по охрана на имуществото на физически или юридически лица, по смисъла на чл. 5, ал. 1, т. 2 от Закона за частна охранителна дейност, издаден от директора на Главна дирекция „Национална полиция” или от упълномощени от него лица, който разрешава на Участника да извършва охранителна дейност на територията на цялата страна или на територията на област Бургас или еквивалентен документ, съобразно законодателството на държавата, в която Участникът е регистриран.
Удостоверяване: При подаване на офертата обстоятелството се удостоверява с посочване в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел А. Годност на търговски регистър и/или съответен професионален регистър или аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка, в която Участникът чуждестранно лице е установен, чрез посочване на уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа (вид на документа; номер; срок на валидност - в приложимите случаи; друго).
Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи валиден към датата на сключване на договора лиценз за извършване на Лиценз за извършване на частна охранителна дейност за извършване на дейности по охрана на имуществото на физически или юридически лица, по смисъла на чл. 5, ал. 1, т. 2 от Закона за частна охранителна дейност.
2. Участникът трябва да притежава разрешение за поддържане и обслужване на противопожарни системи, издадено от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението – МВР”, валидно към датата на подаване на офертата.
Удостоверяване: При подаване на офертата обстоятелството се удостоверява с посочване в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел А. Годност на номер и дата на издаване на разрешение за поддържане и обслужване на противопожарни системи, издадено от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението – МВР”, срок на валидност.
Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи валидно разрешение за поддържане и обслужване на противопожарни системи, издадено от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението – МВР”.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

В настоящата обществена поръчка не се поставят изисквания за икономическото и финансовото състояние на участниците.

В настоящата обществена поръчка не се поставят изисквания за икономическото и финансовото състояние на участниците.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участникът следва да е изпълнил дейности, които са идент. или сходни с тези на поръчката за последните три години от датата на подаване на офертата,съгл. чл.63, ал.1,т.1 от ЗОП.Удостов.:При подаване на оферт. обстоятелството се декларира в ЕЕДОП,Част IV:Кр. за подбор, разд., В.Техн. и проф. способн.,т.1б) с посочване на стойностите, датите и получателите.Доказв.:При скл. на дог., участникът избран за изпълнител следва да представи Списък на услугите, които са идент. или сходни с предмета на обществ.поръчка съобр.деклар. в ЕЕДОП, заедно с доказ. за извършената услуга.2.Участникът да прилага системи за управление на качеството, съгл. чл.63,ал.1,т.10 от ЗОП.Удостов.:При подаване на оферт. обстоятелството се декларира в ЕЕДОП в част IVКр. за подбор,б. Г: сертиф., изготвени от незав. органи и доказващи, че иконом. оператор отговаря на станд. за осигуряване на качеството и за управление на ЗБУТ, както и описание на обхвата, за който участникът е сертифициран.Доказв.: При скл. на дог., участникът избран за изпълнител следва да представи зав. копия на валид.сертификати по чл.64,ал.1,т.10 от ЗОП, които удостов. съответствието на Участника със стандарт за система за управл. на качеството EN ISO9001:200х или екв. и за система за управл. на ЗБУТ–EN OHSAS18001:200х или екв. в съотв. с чл.64,ал.3 от ЗОП, изд. на името на Участника и с обхвата на обществ.поръчка или за конкретната дейност от предмет на поръчката, която ще извършва.3.Участникът следва да разполага с персонал с определена проф.компетентност за изпълнение на поръчката, а именно:Необх. брой охранители, за изпълнение на обществената поръчка, с проф. компетентност в сферата на охранит. дейност, с не по-ниско от основно образов., преминали първоначално обучение в учебни заведения, които имат право да обучават лица за професия "охранител" и да притежават правосп., съгл. чл.28 от ЗЧОД или да притежават проф.квалиф. „охранител“. Участн. следва да разполага с необх. бр. техн. специалисти.Удостов.:При подаване на оферта участн.попълват съотв. раздел в ЕЕДОП-ЧастIV:Кр. за подбор,раздел В.Техн. и проф. способности, т.6. Декларирането в ЕЕДОП на охранителите, които ще изпълняват поръчката, следва да съдържа следната информ.:три имена на охранителя; вид на правоотношението с лицето;образование-степен, специалност; номер, дата и издател на сертификат/удостоверение за преминато обучение за професия"охранител".Декларирането в ЕЕДОП на техническите специалисти, които ще изпълняват поръчката, следва да съдържа следната информ.:три имена на техническия специалист,вид на правоотношението с лицето,образование–степен,специалност;номер,дата и издател на сертификат/удостоверение за преминато обучение.Доказв.:При скл. на договора,участникът избран за изпълнител следва да представи Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката,в който е посочена проф. компетентност на лицата,съобразно декларираните в ЕЕДОП обстоятелства.4.Участникът е необходимо да разполага с техническо оборудване и технически средства за изпълнение на поръчката.Удостов.:При подаване на оферта участниците попълват в ЕЕДОП-част IV,б.„В”,поле9,като посочват:транспортните средства,които ще бъдат използвани при изпълнение на общ.поръчка-данни за регистрационен номер, марка и модел;данни за вида и модела за наличие на лични предпазни и защитни средства и средства за комуникация;номер и дата на изд. на разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс-радиочестотен спектър за осъществяване на електронни съобщения за собствени нужди чрез електронни съобщения чрез електронна съобщителна мрежа от подвижна радиослужба-PMR,с териториален обхват на територията на гр.Бургас с макс. размер на зоната за покритие не по-малък от 50км.;точен адрес на диспечерския център;основание за ползването им от участника-собственост,наем,лизинг или др.;Док.:Преди скл. на дог. се представя декл. за инструм., съор. и техн.оборудване, които ще бъдат използвани при изпълнение на поръч., както и зав.копие на разр.за ползв. на инд.опр.огр. ресурс.

1.Участникът следва да е изпълнил най-малко 3 дейности, които са идентични или сходни с тези на поръчката, най-много за последните три години от датата на подаване на офертата.*Забележка: Под „дейности, които са идентични с тези на поръчката” следва да се разбира услуга по предоставяне на физическа охрана и охрана с технически средства за сигурност.Под „дейности, които са сходни с предмета на поръчката” следва да се разбира услуга по въоръжена или невъоръжена физическа охрана или охрана с технически средства за сигурност.
2. Валидни към датата на подаване на офертата сертификати по чл. 64, ал. 1, т. 10 от ЗОП, които удостоверяват съответствието на Участника със стандарт за система за управление на качеството EN ISO 9001:200х или еквивалент и за система за управление на ЗБУТ – EN OHSAS 18001:200х или еквивалент в съответствие с чл. 64, ал. 3 от ЗОП, издадени на името на Участника и с обхвата на обществената поръчка или за конкретната дейност от предмет на поръчката, която ще извършва.
3. Участникът следва да разполага с необходимия брой охранители,за изпълнение на обществената поръчка, с професионална компетентност в сферата на охранителната дейност, с не по-ниско от основно образование, преминали първоначално обучение в учебни заведения, които имат право да обучават лица за професия "охранител" и да притежават правоспособност, съгл. чл. 28 от ЗЧОД или да притежават професионална квалификация „охранител“ и технически специалисти за изпълнение на поръчката. Изисквано минимално ниво:
• Участникът трябва да осигури минимум 26 (двадесет и шест) охранители за изпълнение на поръчката;
• Участникът трябва да осигури минимум 2 (двама) технически специалисти за изпълнение на поръчката;
• Участникът трябва да осигури минимум 1 (един) специалист, притежаващ професионална квалификация за поддържане и обслужване на противопожарни системи, съгласно изискванията на Наредба № 8121з-531/09.09.2014 г;
4. Участникът е необходимо да разполага с техническо оборудване и технически средства за изпълнение на поръчката: Изисквано минимално ниво:
• транспортни средства – минимум 2 (два) автопатрулни автомобили на територията на Община Поморие;
• позволените от Закона за частна охранителна дейност лични предпазни и защитни средства и средства за комуникация за всеки конкретен охранител - палки, белезници, мобилни телефони и радиостанции за всеки конкретен обект с физическа охрана.
• да разполага с обединен диспечерски център на територията на гр. Поморие или гр. Бургас за 24 часов мониторинг на физическата охрана, видеонаблюдение, СОТ и ПИС;
• подвижна радиослужба - PMR, с териториален обхват на територията на гр. Бургас с максимален размер на зоната за покритие не по-малък от 50 (петдесет) км с разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс радиочестотен спектър за осъществяване на електронни съобщения за собствени нужди чрез електронни съобщения чрез електронна съобщителна мрежа.
• наличие на система за GPS контрол на местонахождението, маршрута на движение и времето за реакция на АП екипи.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


На основание чл.10, ал.2 от ЗОП, Възложителят не поставя изискване за създаване на ЮЛ, когато участникът, определен за изпълнител е обединение на физически и/или юридически лица.
Участникът, определен за Изпълнител при подписване на договора представя гаранция за изпълнение в размер на 3 % от стойността на договора за общeствена поръчка за всяка обособена позиция. По отношение на Гаранцията за изпълнение важат разпоредбите на чл. 111 от ЗОП. Условията и сроковете за задържане, респ. освобождаване на гаранцията за изпълнение се уреждат в договора за възлагане на обществена поръчка.
Когато определеният изпълнител е неперсонифицирано обединение на физически и/или юридически лица, договорът за обществена поръчка се сключва, след като изпълнителят представи пред възложителя заверено копие от удостоверение за данъчна регистрация и регистрация по БУЛСТАТ или еквивалентни документи.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

08/02/2018 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

09/02/2018 (дд/мм/гггг)   14:00 (чч:мм)

Сградата на общинска администрация - Поморие на адрес: гр. Поморие, ул. Солна №5

Заседанието по отваряне на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

1.Възложителят отстранява от участие в процедура за възлагане на обществена поръчка участник, за който са налице обстоятелства по чл.54 ал.1 т.1-7 от ЗОП и чл.55 ал.1 т.1,3, 4 и 5 от ЗОП. Участник, за когото са налице основания по чл. 54, ал. 1 от ЗОП и посочените от възложителя обстоятелства по чл. 55, ал. 1 от ЗОП, има право да представи доказателства, че е предприел мерки, които гарантират неговата надеждност, въпреки наличието на съответното основание за отстраняване.
2. Не се допуска до участие в процедурата и се отстранява участник, за когото намира приложение хипотезата на чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици, освен ако не е приложима разпоредбата по чл.4 от същия закон.
3. Когато участникът е обединение, което не е регистрирано като самостоятелно юридическо лице, тогава към офертата се представя копие от документ, от който е видно правното основание за създаване на обединението, както и следната информация във връзка с конкретната обществена поръчка: правата и задълженията на участниците в обединението; уговаряне на солидарна отговорност за изпълнение на договора за обществената поръчка; дейностите, които ще изпълнява всеки член на обединението.
Не се допускат промени в състава на обединението след крайният срок за подаване на офертата. Когато в договора за създаването на обединение липсват клаузи, гарантиращи изпълнението на горепосочените условия или състава на обединението се е променил след подаването на офертата – участникът ще бъде отстранен от участие в процедурата за възлагане на настоящата обществена поръчка.
4. Когато участникът е посочил, че ще използва капацитета на трети лица за доказване на съответствието с критериите за подбор или че ще използва подизпълнители, за всяко от тези лица се представя отделен ЕЕДОП, който съдържа информацията относно липсата на основанията за отстраняване и съответствие с критериите за подбор.
5. При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.
6. Информация за задълженията, свързани с данъци и осигуровки, опазване на околната среда, закрила на заетостта и условията на труд: НАП - тел. 0700 18 700, http://www.nap.bg/; МОСВ - тел.02/ 940 6331, http://www3.moew.government.bg/; МТСП - тел. 02/ 8119 443, http://www.mlsp.government.bg.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалба може да се подава в 10-дневен срок от:
1. изтичането на срока по чл. 100, ал.3 от ЗОП - срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна информация;
2. в случаите по чл. 196, ал. 5 от ЗОП - уведомяване за съответното действие, а ако лицето не е уведомено - от датата, на която е изтекъл срокът за извършване на съответното действие.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 04/01/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва