Деловодна информация
00145ТП на НОИ-Ямбол
1048-28-20 21/12/2017 (дд/мм/гггг)
не
00145-2017-0257 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Териториално поделение на Национален Осигурителен Институт-Ямбол 1210825210265
улица Георги Сава Раковски № 9
Ямбол BG343 8600 България
Живко Желев +359 46685953
yambol@nssi.bg +359 46685940

Интернет адрес/и

www.noi.bg

https://tenders-public.nssi.bg/tp/jam


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://tenders-public.nssi.bg/tp/jam/2014/Forms/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%87%D0%B0/docsethomepage.aspx?ID=709&FolderCTID=0x0120D520
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
Териториално поделение на Национален Осигурителен Институт-Ямбол 1210825210265
улица Георги Сава Раковски № 9
Ямбол BG343 8600 България
Емилия Чирпанлиева +359 46685930
yambol@nssi.bg +359 46685940

Интернет адрес/и

www.noi.bg

https://tenders-public.nssi.bg/tp/jam

НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Публичноправна организация

I.5) Основна дейност 

Управлява държавното обществено осигуряване

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Изготвяне на инвестиционен проект за реновиране на съществуваща окачена фасада, включително външна дограма, топлоизолация на външни стени и покрив на административната сграда на ТП 28-2017-1015-28-150
71315000      
Услуги

Настоящата процедура за възлагане на обществена поръчка има за цел да бъде изготвен във фаза работен инвестиционен проект за реновиране на съществуваща окачена фасада, включително външна дограма, топлоизолация на външни стени и покрив на административната сграда на ТП на НОИ – Ямбол. Инвестиционния проект трябва да включва следните части:
1. Част „Архитектурна“;
2. Част „Конструктивна“;
3. Част „Енергийна ефективност“;
4. Част „Пожарна безопасност“;
5. Част „ План за безопасност и здраве“;
6. Част „ План за управление на строителните отпадъци“ /ПУСО/;
7. Част „ Проектно - сметна документация“.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
12500      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
71315000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG343

Административна сграда на ТП на НОИ – Ямбол с административен адрес: град Ямбол, улица „Г.С. Раковски” №9

Настоящата процедура за възлагане на обществена поръчка има за цел да бъде изготвен във фаза работен инвестиционен проект за реновиране на съществуваща окачена фасада, включително външна дограма, топлоизолация на външни стени и покрив на административната сграда на ТП на НОИ – Ямбол. Инвестиционния проект трябва да включва следните части:
1. Част „Архитектурна“;
2. Част „Конструктивна“;
3. Част „Енергийна ефективност“;
4. Част „Пожарна безопасност“;
5. Част „ План за безопасност и здраве“;
6. Част „ План за управление на строителните отпадъци“ /ПУСО/;
7. Част „ Проектно - сметна документация“.
Критериите по-долу
 
ДА Организация за изпълнение на инвестиционното проектиране    40
Срок за изготвяне на инвестиционния проект    20
Цена
40
II.2.6) Прогнозна стойност
12500      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
5

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Не се поставят изисквания към Участника за професионална годност, с изключение на изисквания за пълна проектантска правоспособност на членовете на проектантския екип, посочени по-долу.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът следва да притежава Застраховка за професионална отговорност за участниците в проектирането по чл.171 от ЗУТ, покриваща минималната застрахователна сума за този вид строеж, или съответен валиден аналогичен документ, издаден от компетентен орган на държава – членка на Европейския съюз, или на друга държава – страна по споразумението за Европейско икономическо сътрудничество.

За дейностите по изготвяне на инвестиционния проект застраховката „Професионална отговорност" по смисъла на чл. 171, ал. 1 от ЗУТ следва да се притежава от проектанта юридическо лице или от проектантите - физически лица по отделните части на инвестиционния проект.
Участниците декларират съответствието с горното изискване като попълва част IV, буква „Б“, т.5 в ЕЕДОП информация за наличните застрахователни полици.
Участникът определен за изпълнител, представя преди сключване на договора, съгласно чл.67, ал.6 от ЗОП, заверени копия от валидна застраховка „Професионална отговорност“ по смисъла на чл.171, ал.1 от ЗУТ.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участниците следва да има опит в проектирането, като през последните 3 /три/ години от подаване на офертата, трябва да са изпълнили минимум дейност, идентична или сходна с предмета на обществената поръчка. Възложителят не поставя изисквания за обема на изпълнените дейности.Под „идентичен” предмет с този на настоящата поръчка се разбира: изпълнено през последните три години проектиране на обществена сграда или реконструкция/ ремонт на сграда с окачена фасада.Под „сходен” предмет с този на настоящата поръчка се разбира изпълнено през последните три години проектиране или реконструкция/ ремонт на всякакъв вид сгради.
2.Участниците следва да разполагат с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на настоящата обществена поръчка. Участниците трябва да предложат екип, притежаващ професионална квалификация и опит, съответстващи на спецификата на поръчката.


1.Участниците трябва да са изпълнили трябва да са изпълнили минимум 1 /една/ дейност, идентична или сходна с предмета на обществената поръчка.
За доказване на изискването по т.1 участниците представят: Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, изпълнени през последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга. Доказателството за извършената услуга се представя под формата на удостоверение, издадено от получателя или от компетентен орган, или чрез посочване на публичен регистър в който е публикувана информация за извършената услуга. Участниците декларират съответствието си с поставения от Възложителя критерий за подбор, чрез попълване на списък в част IV, буква В т. 1б от ЕЕДОП - образец №1 от документацията за участие.Участниците посочват доказателство за всяка извършена услуга, описана от тях в списъка в част IV, буква В т. 1б от ЕЕДОП.
2.Участниците трябва да предложат екип, притежаващ професионална квалификация и опит, съответстващи на спецификата на поръчката, включващ минимум следните позиции:
2.1 Ръководител на екипа – архитект по част „Архитектурна“: да притежава пълна проектантска правоспособност по част „Архитектурна“, съгласно Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране;
2.2 Проектант по част „Конструктивна“ :да притежава пълна правоспособност по част „Конструктивна“, съгласно Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране;
2.3 Експерт по част „Енергийна ефективност“:да притежава пълна проектантска правоспособност: респ. призната професионална квалификация съгласно Закона за признаване на професионални квалификации /ЗППК/;
2.4 Експерт по част „Пожарна безопасност“:да притежава пълна проектантска правоспособност:, респ. призната професионална квалификация съгласно Закона за признаване на професионални квалификации /ЗППК/, придружено от Удостоверение за завършен курс по пожарна безопасност съгласно Наредба 13-1971 от 29.10.2009 г. за Строителнотехническите правила и норми за осигуряване на безопасност при пожар или да притежава Удостоверение за проектантска правоспособност по интердисциплинарна част пожарна безопасност;
2.5 Експерт по част “ План за безопасност и здраве“:да притежава пълна проектантска правоспособност респ. призната професионална квалификация съгласно Закона за признаване на професионални квалификации /ЗППК/ или да притежава удостоверение за проектантска правоспособност по интердисциплинарна част „План за безопасност и здраве“;
2.6 Експерт по част “План за управление на строителните отпадъци“:да притежава пълна проектантска правоспособност, респ. призната професионална квалификация съгласно Закона за признаване на професионални квалификации /ЗПНК; да притежава удостоверение/сертификат за завършен курс на обучение по Наредба за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали;
За доказване на изискването по т.2 участниците попълват част IV, буква „В“, т.6 в ЕЕДОП - образец №1 от документацията за участие, където представят информация за включените в екипа на участниците, проектанти и експерти.Участникът определен за изпълнител, представя преди сключване на договора, съгласно чл.67, ал.6 от ЗОП- Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Участникът, определен зa изпълнител представя гаранция за изпълнение в размер на 5% от стойността на договора за възлагане на обществената поръчка, представена под формата на парична сума по сметка на ТП на НОИ-Ямбол или безусловна банкова гаранция или застраховка, която обезпечава изпълнението, чрез покритие на отговорността на изпълнителя. Преди сключване на договор, определеният изпълнител следва да предостави Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката и заверени копия от валидна застраховка „Професионална отговорност“ по смисъла на чл.171, ал.1 от ЗУТ.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

12/01/2018 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

15/01/2018 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

Административна сграда на ТП на НОИ-Ямбол с адрес: град Ямбол, улица „Г.С.Раковски”№9, ет.4, стая 403 на Административната сграда на ТП на НОИ-Ямбол

Офертите се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

На основание чл.54,ал.1 от 30П Възложителят отстранява от участие в процедура за възлагане на обществена поръчка участник когато:1.е осъден с влязла в сила присъда,освен ако е реабилитиран,за престъпление по чл.108а,чл.159а-159г,чл.172,чл.192а,чл.194-217,чл.219-252,чл.253-260,чл.301-307,чл.321,чл.321а и чл.352-353е от НК;2.е осъден с влязла в сила присъда,освен ако е реабилитиран,зa престъпление аналогично на тези по т.1,в друга държава членка или трета страна;З.има задълж-я за данъци и задължителни осигурителни вноски по смисъла на чл.162,ал.2,т.1 от ДОПК и лихвите по тях,към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника,или аналогични задълж-я,установени с акт на компетентен орган,съгл. законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, освен ако е допуснато разсрочване,отсрочване или обезпечение на задълж-ята или задълж-ето е по акт,който не е влязъл в сила;4.е налице неравнопоставеност в случаите по чл. 44,ал.5 от 3ОП;5.е установено,че:а)е представил документ с невярно съдържание свързан с у-ване липсата на основания зa отстраняване или изпълнението на критериите за подбор;б)не е предоставил изискваща се информация,свързана с у-ване липсата на основания зa отстраняване или изпълнението на критериите за подбор;6.е установено с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение,че при изпълнение на договор за обществена поръчка е нарушил чл.118,чл.128,чл.245 и чл.301-305 от КТ или аналогични задълж-я,у-вени с акт на компетентен орган,съгл. законодателството на държавата,в която кандидатът или участникът е установен;7.е налице конфликт на интереси,който не може да бъде отстранен.Основанията по т.1,2 и 7 се отнасят за лицата,които представляват участника или кандидата,членовете на управителни и надзорни органи и за други лица,които имат правомощия да упражняват контрол при вземането на решения от тези органи.На основание чл.55,ал.1 от 3ОП,Възложителят ще отстрани от участие в процедурата и всеки участник:1.който е обявен в несъстоятелност или е в производство по несъстоятелност,или е в процедура по ликвидация, или е сключил извънсъдебно споразумение с кредиторите си по смисъла на чл.740 от ТЗ, или е преустановил дейността си, а в случай че кандидатът или участникът е чужд. лице-се намира в подобно положение, произтичащо от сходна процедура, съгласно законодателството на държавата, в която е установен;2.лишен е от правото да упражнява професия или дейност от предмета на настоящата обществена поръчка,съгласно законодателството на държавата,в която е извършено деянието;З.който е сключил споразумение с други лица с цел нарушаване на конкуренцията,когато нарушението е установено с акт на компетентен орган;4.който е доказано,че е виновен зa неизпълнение на договор за обществена поръчка или на договор за концесия за строителство или зa услуга,довело до предсрочното му прекратяване,изплащане на обезщетения или други подобни санкции,с изключение на случаите,когато неизпълнението засяга по-малко от 50 на сто от стойността или обема на договора;5.който е опитал да:а)повлияе на вземането на решение от страна на възложителя,свързано с отстраняването,подбора или възлагането,включително чрез предоставяне на невярна или заблуждаваща информация,или б)получи информация,която може да му даде неоснователно предимство в процедурата зa възлагане на обществената поръчка.Възложителят ще отстрани участник,който няма право да участва в обществени поръчки на основание чл.3,т.8 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС освен ако не са налице условията по чл.4 от същия закон,както и когато не може да бъде извършена идентификация и проверка за идентифициране на клиента чрез регламентираните в ЗМИП и ППЗМИП способи,както и при налице на обстоятелства по чл.101,ал.11 от ЗОП или по чл.22 ЗПУКИ.На осн. т.2,буква Б,от Раздел II на Прил.№4 към чл.23,ал.5,т.2, б."а" от ЗОП,достъпа до електр. преписка е осигурен на профила на купувача под идентиф. номер посочен в Раздел II,т. II,1.1 от обявлението.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Подлежи на обжалване пред КЗК, в 10 /десет/ дневен срок от изтичане на срока чл. 179 от ЗОП срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или за допълнителна информация,съгласно чл. 197 ал.1 т.4 от Закона за обществени поръчки.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 21/12/2017 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва