Деловодна информация
5397
ДАЕУ-5933 24/11/2017 (дд/мм/гггг)
да
да
24/11/2017 (дд/мм/гггг)
5397-2017-0013 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Държавна агенция Електронно управление 177098809
ул. Ген. Й. В. Гурко № 6
София BG411 1000 България
Миряна Нановска +359 29492433
mnanovska@e-gov.bg +359 29818787

Интернет адрес/и

https://www.e-gov.bg

https://www.e-gov.bg/bg/zop/zop2016


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://www.e-gov.bg/bg/zop/zop2016
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Министерство или всякакъв друг национален или федерален орган, включително техни регионални или местни подразделения

I.5) Основна дейност 

ДАЕУ има функции по осъществяване на политики, издаване на правила и прилагане на добри практики в областта на електронното управление.

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Инвентаризация/преглед/на информационно-комуникационната инфраструктура за нуждите на електронното управление по проект BG05SFOP001-1.001-0001
72810000      
Услуги

Предметът на обществената поръчка включва:Дейност1.Надграждане и внедряване на разработена от Министерство на правосъдието информационна система за одит на ИКИ и изграждане на Регистър на информационните ресурси.
Поддейност1.1.Надграждане и внедряване на разработената от Министерство на правосъдието информационна система за инвентаризация (одит) на ИКИ.
Поддейност1.2.Изграждане на Регистър на информационните ресурси.
Поддейност1.3.Организиране и провеждане на обучение за работа с информационната система и Регистъра на информационните ресурси за провеждане на инвентаризация по места с въвеждане и валидиране на данните.
Дейност2.Провеждане на инвентаризация по места,въвеждане,валидиране и анализ на данните. Дейността ще обхване централните, областните и общинските администрации, с изключение на администрациите от сектор „Правосъдие“ и ще се изпълнява съвместно от Възложителя и избрания Изпълнител.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
1484666.67      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
72810000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG

Мястото на изпълнение е на територията на Република България.

Пълно наименование на обществената поръчка:Инвентаризация/преглед/на информационно-комуникационната инфраструктура за нуждите на електронното управление по проект BG05SFOP001-1.001-0001„Инвентаризация на информационно-комуникационната инфраструктура за нуждите на електронното управление“,финансиран по Оперативна програма„Добро управление”2014-2020г.,съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд“ .Обща цел на проекта:извършване на инвентаризация на информационната и комуникационна инфраструктура(ИКИ)на централните,областните и общинските администрации,без сектор „Правосъдие“,за структуриране на информация и данни в подкрепа изпълнението на Стратегия за развитие на електронното управление в РБългария 2014-2020 г.,оптимизиране на разходите и изграждане на средата за електронно управление.Срокове за изпълнение на дейностите:Дейност 1. Надграждане и внедряване на разработената от Министерство на правосъдието/МП/ информационна система за одит на ИКИ и изграждане на Регистър на информационните ресурси/РИР/.Поддейност 1.1.Надграждане и внедряване на разработената от МП информационна система за инвентаризация (одит) на ИКИ-до 1 месец от сключване на договора.Ще бъде надградена и внедрена вече изградената от МП АИС за инвентаризация на ИКИ. Тя трябва да бъде интегрирана за предоставяне на данни чрез автоматизиран интерфейс с Интегрираната информационна система на държавната администрация (наименование и организационна структура, адреси на които оперират и др.), с Портала за мрежова и информационна сигурност (https://govcert.bg/) и с Портала за отворени данни.Необходимо е да се извърши интеграция на системата с модул е-автентификация, разработен за нуждите на електронното управление.Поддейност 1.2. Изграждане на РИР-до 2 месеца от сключване на договора.Изпълнителят трябва да изгради уеб базиран електронен регистър,който ще надгражда АИС за инвентаризация на ИКИ, разработена за нуждите на МП.Поддейност 1.3. Организиране и провеждане на обучение за работа с информационната система и РИР за провеждане на инвентаризация по места с въвеждане и валидиране на данните-до 3 месеца от сключване на договора.Трябва да бъдат обучени 140 лица от ДАЕУ в 3 панела за провеждане на инвентаризация,работа с информационната система и РИР.Дейност 2. Провеждане на инвентаризация по места, въвеждане, валидиране и анализ на данните-до 6 месеца от сключване на договора,но не по-късно от крайния срок за изпълнение на проекта.Срок за изпълнение на поръчката-не по-късно от крайната дата за изпълнение на проекта.Участниците трябва да изготвят подробен график,в който да конкретизират сроковете за изпълнение на всяка дейност и поддейност. Допустимо е едновременно изпълнение на дейности/поддейности при запазване на логическата им последователност и максималната продължителност.
Участник в процедурата може да бъде всяко българско или чуждестранно ФЛ или ЮЛ или техни обединения,както и всяко друго образувание,което има право да изпълнява строителство,доставки или услуги съгл. законодателството на държавата,в която е установено.Клон на чуждестранно лице може да е самостоятелен участник в процедурата,ако може самостоятелно да подава оферта и да сключва договор съгл. законодателството на държавата в която е установен.Не се допуска до участие в процедурата и се отстранява участник,за когото е налице:1.някое от обстоятелствата по чл.54,ал.1,т.1-7 и чл.55,ал.1,т.1–5 от ЗОП.Участникът декларира липсата им като предоставя информация,попълвайки раздели А,Б,В Част III от ЕЕДОП.При сключване на договор,участникът,избран за изпълнител трябва да представи в оригинал актуални документи,удостоверяващи липсата на основанията за отстраняване от процедурата.Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица,ако има такива и са:Свидетелство за съдимост за обстоятелствата по чл.54,ал.1,т.1 ЗОП;Удостоверение от НАП и удостоверение от общината по седалището на възложителя и на избрания изпълнител за обстоятелството по чл.54,ал.1,т.3 ЗОП. Следва в т. III.2.2.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
1484666.67      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
6

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Проект BG05SFOP001-1.001-0001 „Инвентаризация на информационно-комуникационната инфраструктура за нуждите на електронното управление“,Процедура BG05SFOP001-1.001,ОП„Добро управление”2014-2020

Подробна информация относно предмета на обществената поръчка, дейностите по нейното изпълнение, условията и изискванията за участие, изискванията за лично състояние и критериите за подбор в процедурата за възлагане на обществената поръчка, техническите изисквания и др. се съдържат в Документацията за участие и приложенията към нея.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Неприложимо
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът следва да има реализиран минимален общ оборот за последните 3 (три) приключили финансови години в зависимост от датата на която участникът е учреден или е започнал дейността си, в размер на 2 900 000 (два милиона и деветстотин хиляди) лева.
Участникът декларира съответствието си с поставеното изискване като предоставя информация, попълвайки поле 1а) от раздел Б: Икономическо и финансово състояние в Част IV: Критерии за подбор от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП).За доказване на посоченото изискване на етап сключване на договор, участникът, избран за изпълнител, следва да представи един или няколко от следните документи, във връзка с поставените изисквания:1. удостоверения от банки;2. годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква;3. справка за общия оборот.
Представянето на горецитираните документи не се изисква, ако са публикувани в Търговския регистър към Агенция по вписванията.
Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.
Подробна информация относно критериите за подбор , декларирането на съответствието на участника с критериите за подбор в ЕЕДОП и начина на доказване съответствието на участника се съдържа в Документацията за участие в обществената поръчка в РАЗДЕЛ II ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ, т. 4 и т.5.


III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

Участникът декларира съответствие с изискването да е изпълнил минимум 2 дейности с предмет и обем,идентични или сходни с тези на поръчката,попълвайки поле 1б) от раздел В,Част IV от ЕЕДОП.При сключване на договор, участникът, избран за изпълнител представя списък на услугите,идентични или сходни с предмета на поръчката,със стойности,дати и получатели и доказателства за извършените услуги.Участникът декларира съответствие с изискването да притежава внедрена система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт EN ISO 9001 в актуална версия или еквивалент,попълвайки Част IV, раздел „Г“ от ЕЕДОП.При сключване на договор,участникът избран за изпълнител представя копие на издаден валиден сертификат за въведена система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт EN ISO 9001 в актуална версия или еквивалент,с обхват дейности сходни с предмета на поръчката.Участникът декларира съответствие с изискването да разполага с екип от експерти, попълвайки поле 6) от раздел В, Част IV от ЕЕДОП чрез посочване на ръководителя на екипа и екипа от специалисти, които ще изпълнят поръчката и данни за образование,вкл.дипломи и/или сертификати или еквивалентни документи за квалификация и всички др.изисквания към персонала, поставени от Възложителя(посочват се вид и номер на диплома/сертификат или друг документ,срок на валидност,издаващ орган,евентуално web-адрес, на който може да бъде намерена информация).При сключване на договор, участникът, избран за изпълнител представя Списък на персонала/екипа,който ще изпълнява поръчката, с посочени квалификация и професионален опит на всички експерти,ангажирани в изпълнението на поръчката,включващ данни за:позиция при изпълнение на поръчката;имена;образование,образователна степен,номер на диплома,дата и орган на издаване;сертификати,вид,номер и орган на издаване;данни за проф. опит.
Подробна информация относно критериите за подбор , декларирането на съответствието на участника с критериите за подбор в ЕЕДОП и начина на доказване съответствието на участника се съдържа в Документацията за участие в обществената поръчка в РАЗДЕЛ II ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ, т. 4 и т.5.


1.През последните 3 год.,считано от датата на подаване на офертaта, участникът да е изпълнил минимум 2 дейности с предмет и обем,идентични или сходни с тези на поръчката,а именно:а/ Поне 1 услуга, свързана с изследване/набавяне на информация и данни за техническото състояние на налично хардуерно и софтуерно оборудване в организация с минимум 50 души персонал и б/ поне 1 услуга,свързана с проектиране,изграждане и внедряване на web-базирани информационни системи /портали/и системи за управление на бази данни.Възложителят не поставя изискване изпълнените дейности,идентични или сходни с тези на поръчката,да бъдат на определена стойност.
2.Участникът следва да притежава внедрена система за управление на качеството,сертифицирана съгласно стандарт EN ISO 9001 в актуална версия или еквивалент,чийто обхват да включва дейности сходни с предмета на настоящата поръчка.Под „сходни дейности“ се разбират услуги в областта на информационните технологии, свързани с одит на ИКИ и/или свързани с разработване,внедряване и поддръжка на софтуерни продукти и информационни системи.
3. Участникът следва да разполага със следния екип от експерти:Ръководител екип – 1 брой;Експерт „Системен архитект” - 1 брой;Експерт „Бизнес анализатор“ – 2 броя;Експерт „Бази данни” - 2 броя;Експерт „Обезпечаване на работата на контактния център“ – 6 броя;Експерт „Консултант „ИКТ“ – 5 броя;Експерт „Инвентаризация“ - 140 броя. Минимални изисквания: Ръководител екип: висше обр-е с мин. ОКС„магистър“ или еквивалент по специалност:математика;информатика и компютърни науки;инженерни науки;електротехника,електроника и автоматика;комуникационна и компютърна техника;информационни системи и технологии или еквивалентни.Допълнит. квалиф-я: минимум 1 сертификат по управление на проекти като PMP (сертификат за управление на проекти от PMI),MSF,PRINCE 2 или еквивалентен и/или сертификат по някоя от методологиите за управление на софтуерна разработка и/или предоставяне на IT услуги(RUP,SCRUM,ITIL или еквивалентни).Мин.5год. проф.опит в сферата на проектиране,разработване,внедряване и поддръжка на информационни системи или изследване/анализ и оценка на комуникационна архитектура или приложна архитектура или техническо състояние на хардуерно и софтуерно оборудване или еквивалент.Опит като ръководител на мин. 2 ИТ проекта или ръководител на екип за изпълнение на минимум 1 дейност свързана с проектиране,разработване,внедряване и поддръжка на информационни системи или изследване/анализ и оценка на комуникационна архитектура или приложна архитектура или техническо състояние на хардуерно и софтуерно оборудване или еквивалент.Експерт Системен архитект:Висше обр-е,мин. ОКС „бакалавър” или еквивалент по специалност: математика;информатика и компютърни науки;машинно инженерство;електротехника,електроника и автоматика;комуникационна и компютърна техника;информационни системи и технологии или еквивалентни.Мин.3 год.проф.опит в проектиране и изграждане на софтуерни модели и/или софтуерни архитектури и в изграждането на разпределени и многослойни информационни решения или еквивалент.Участие мин. в 1 проект или дейност в областта на информационните технологии,свързани с проектиране на софтуерни архитектури или опит в изграждане на разпределени или многослойни информационни решения или еквивалент.Експерт Бизнес анализатор:Висше обр-е,мин. ОКС „бакалавър“ или еквивалент в областта на природни науки,математика и информатика;социални,стопански и правни науки;технически науки или еквивалентни.Мин. 3 год. проф.опит в разработване на функционални изисквания за информационни системи и в разработка на спецификации за тестване или еквивалент.Участие като бизнес аналитик в мин. 1 проект или дейност в областта на разработване на информационни системи или проект или дейност в областта на анализ на данни или еквивалент. Продължава в т. VI.3.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Продължава от II.2.4.Документите са:Удостоверение от органите на ИА„Главна инспекция по труда“за обстоятелството по чл.54,ал.1,т.6 ЗОП. Участник,за когото е налице основание за отстраняване по чл.54,ал.1 ЗОП,има право да представи доказателства,че е предприел мерки по чл.56,ал.1 ЗОП,които гарантират надеждността му,въпреки наличие на основание за отстраняване.Мерките се описват в ЕЕДОП,доказателствата за тях се представят в офертата; 2.налице забраната по чл.3 и 3а от ЗИФОДРЮПДР,освен ако не е налице изключение по чл.4 ЗИФОДРЮПДР.За липса на обстоятелства по чл.3,т.8 или наличие на обстоятелства по чл.4 ЗИФОДРЮПДР,участниците представят декларация от едно от лицата,които представляват участника,касаеща него и членовете на управителни и надзорни органи.3.невъзможно да бъде извършена идентификация и проверка на идентификацията на участника чрез уредените в ЗМИП и ППЗМИП способи,вкл.когато участникът е ЮЛ-на ФЛ,които са негови действителни собственици по чл.3,ал.5 ППЗМИП.Следва в т.VI.3.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

02/01/2018 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

01/06/2018 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

03/01/2018 (дд/мм/гггг)   14:00 (чч:мм)

Сградата на ДАЕУ, находяща се на адрес: гр. София, ул. Ген. Й. В. Гурко № 6

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Продължава от III.1.3. Експерт Бази данни:Висше обр-е,мин. ОКС „бакалавър” или еквивалент по специалност:математика;информатика и компютърни науки;инженерни науки;електротехника,електроника и автоматика;комуникационна и компютърна техника;информационни системи и технологии или еквивалент.Мин. 3 год.проф.опит в проектиране,изграждане,оптимизация на комплексни бази данни,поддръжка и администриране на бази данни или еквивалент;Участие в мин. 1 проект или дейности по проектиране,изграждане,внедряване и поддържане на бази данни за информационни с-ми или еквивалент.Експерт Обезпечаване на работата на контактния център:Висше обр-е,мин.ОКС„бакалавър” или средно технич.обр-е или еквивалент по специалност:математика;информатика;компютърни науки;инженерни науки;електроника и автоматика;компютърна и комуникационна техника;информационни с-ми и технологии или еквивалент.Мин. 1 год. проф.опит в контактен център,help-desk или еквивалентен за подпомагане на потребители на информационни с-ми,поддръжка на мрежи за пренос на данни,хардуер,софтуер и оборудване. Експерт Консултант ИКТ:Висше обр-е, мин.ОКС „магистър” или еквивалент по специалност:математика;информатика и компютърни науки;електроника и автоматика;електротехника,инженерни науки;комуникационна и компютърна техника;информационни с-ми и технологии или еквивалент.Мин.5 год.проф.опит в изграждане,инсталиране,пускане в експлоатация и поддръжка на хардуерни решения за информационни с-ми и/или хардуерно и комуникационно оборудване и/или виртуализация и /или проектиране,разработване,внедряване и поддръжка на информационни с-ми и/или конфигуриране и преконфигуриране на комуникационно оборудване или диагностициране,локализиране и отстраняване на проблеми в мрежата или изграждане и поддържане на мрежи за пренос на данни или еквивалент.Участие в мин. 1 проект или дейности по проект за изграждане,инсталиране,пускане в експлоатация и поддръжка на хардуерни решения за информационни с-ми и/или хардуерно и комуникационно оборудване и/или виртуализация и /или проектиране,разработване,внедряване и поддръжка на информационни с-ми и/или конфигуриране и преконфигуриране на комуникационно оборудване или диагностициране,локализиране и отстраняване на проблеми в мрежата или изграждане и поддържане на мрежи за пренос на данни или еквивалент.Експерт Инвентаризация:Висше или средно технич.обр-е или еквивалент по специалност в областта на електронна техника,инженерни науки,машиностроене,информационни технологии или еквивалентни.Мин.1 год.проф.опит в областта на информационни технологии или еквивалент.Изисквания относно минималната образователна и професионална компетентност на членовете на екипа са описани в т.5.3,РАЗДЕЛ II ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ в Документацията за участие в процедурата.Гаранции:Участникът, определен за изпълнител,представя гаранция за изпълнение в размер на 5% от стойността на договора за обществена поръчка без ДДС при подписването му и гаранция за авансово плащане в размер на 100 % от стойността на авансово предоставените средства до 5 работни дни от сключване на договора.Условията за задържане и освобождаване на гаранциите се уреждат с договора за изпълнение на поръчката. Изпълнителят избира сам формата на гаранцията м/у парична сума/банкова гаранция или застраховка,която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя. Възложителят поставя изискване за липса на обстоятелства по чл.55,ал.1,т.1 ЗОП и има право да не отстрани от процедурата участник на посочените основания,ако се докаже,че същият не е преустановил дейността си и е в състояние да изпълни поръчката съгласно приложимите национални правила за продължаване на стопанската дейност в държавата,в която е установен.
/Продължава от т.III.2.2./ За извършване на идентификацията участниците представят Декларация по чл.6,ал.2 ЗМИП; 4. са свързани лица/свързани предприятия по смисъла на пар.2,т.45 ДР на ЗОП.За липса на свързаност с др. участник участниците представят Декларация по чл.101,ал.11 във вр.с чл.107,т.4 ЗОП.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалби могат да се подават в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП, съгласно посоченото в разпоредбата на чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 24/11/2017 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва