Деловодна информация
00044Агенция"Пътна инфраструктура"Областно пътно управление-Бургас
24-00-413 25/09/2017 (дд/мм/гггг)
да
да
26/09/2017 (дд/мм/гггг)
00044-2017-0068 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Агенция Пътна инфраструктура Областно пътно управление-Бургас 0006950890186
ул.Цариградска №30
Бургас BG341 8000 България
Яна Михайлова +359 56893379
opuburgas@abv.bg +359 56844415

Интернет адрес/и

www.api.bg

http://www.api.bg/index.php/bg/obshestveni-porachki/profil-na-kupuvacha-sled-30-dekemvri-2014


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.api.bg/index.php/bg/obshestveni-porachki/profil-na-kupuvacha-sled-30-dekemvri-2014
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Министерство или всякакъв друг национален или федерален орган, включително техни регионални или местни подразделения

I.5) Основна дейност 

Проектиране, ремонт, поддържане на републиканските пътища

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Избор на изпълнител за извършване на ППР и СМР „Обход на гр. Камено – Път III-6008 “Лукойл-Нефтохим-Камено“ от км. 14+700 до км. 16+000 и Път III -5392 “ Камено – Братово“ от км. 9+900 до км. 10+926“ 0006950890186
45233200      
Строителство

Проучвателно – проектантски работи и строителство (инженеринг) на обект: „Обход на гр. Камено – Път III-6008 “Лукойл-Нефтохим-Камено“ от км. 14+700 до км. 16+000 и Път III -5392 “ Камено – Братово“ от км. 9+900 до км. 10+926“
Изпълнителят извършва необходимите проучвателни работи и изготвя Технически проект съгласно утвърдено от Възложителя Задание за проектиране, което е неразделна част от Договора.
Строителните работи се изпълняват съгласно изготвен от Изпълнителя и одобрен от Възложителя проект и включва:
- Разваляне на съществуващата конструкция на пътя по цялата му дължина и ширина.
- Разкъртване на съществуващите бетонови бордюри.
- Изграждане на новата конструкция на пътя , след съгласуването и с ИПМ.
- Изпълнение на всички необходими дейности за осигуряване на правилното отводняване на пътното платно и на земното легло – дренажи, колекторни системи, дъждоприемни шахти, ревизионни шахти и т. н.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
2057000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45233200      
71320000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG341

област Бургас

Изпълнителят извършва необходимите проучвателни работи и изготвя Технически проект съгласно утвърдено от Възложителя Задание за проектиране, което е неразделна част от Договора.
Строителните работи се изпълняват съгласно изготвен от Изпълнителя и одобрен от Възложителя проект и включва:
- Разваляне на съществуващата конструкция на пътя по цялата му дължина и ширина.
- Разкъртване на съществуващите бетонови бордюри.
- Изграждане на новата конструкция на пътя , след съгласуването и с ИПМ.
- Изпълнение на всички необходими дейности за осигуряване на правилното отводняване на пътното платно и на земното легло – дренажи, колекторни системи, дъждоприемни шахти, ревизионни шахти и т. н.
Обектът на обществената поръчка включва изпълнението и на следните дейности:
- Доставка и влагане в строителството на необходимите и съответстващи на техническите спецификации строителни продукти;
- При необходимост осигуряване на терени за нуждите на строителството - за временно строителство, складиране на материали и техника в случаите, когато същите са извън територията, върху която се изгражда строежа;
- Извършване на необходимите изпитвания и лабораторни изследвания;
- Съставяне на строителни книжа и изготвяне на екзекутивна документация;
- Отстраняване на недостатъците, установени при предаването на строежа и приемането му от Възложителя;
- Участие в процедурата по въвеждане на строежа в експлоатация;
- Гаранционно поддържане на строежа, включващо отстраняване на проявени дефекти през гаранционните срокове, определени с договора за възлагане на обществената поръчка в съответствие с офертата.
Критериите по-долу
 
ДА техническо предложение    40 т.
Цена
60 т.
II.2.6) Прогнозна стойност
2057000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
55

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Обществената поръчка се възлага въз основа на „икономически най-изгодната оферта“. Икономически най-изгодната оферта се определя въз основа на критерий за възлагане „оптимално съотношение качество/цена“ по чл. 70, ал, 2, т. 3 от ЗОП. Максималният брой точки, които могат да се получат за Комплексна оценка (КО) от участниците за изпълнение на поръчката е 100 точки. Участникът, получил максимален
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

-Участникът трябва да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Строителната камара за изпълнение на строежи от втора категория, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или на друга държава- страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.Документи, с които се доказва: Участникът попълва раздел А: „Годност“ в Част IV: „Критерии за подбор“ от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) (Приложение №1)Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, копие за Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката. В случай , че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава – членка на Европейския съюз, или на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът трябва да има застраховка ,,Професионална отговорност“ на участниците в строителството и проектирането по чл. 171 от ЗУТ, покриваща минималната застрахователна сума за тази категория строеж — втора категория, съгласно НАРЕДБА за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, или съответен валиден аналогичен документ.
Изисква се участникът в процедурата да е реализирал минимален общ оборот в размер не по - малък от 3 000 000.00 (три милиона) лева без ДДС изчислен на база годишните обороти на участника, включително минимален оборот в размер на 2 000 000.00 (два милиона) лева без ДДС в сферата на строителството на пътища и / или пътни съоръжения - ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали и/или на пътища от Републиканската пътна мрежа (РПМ), и/или на улици, и/или на пътища от Общинската пътна мрежа (ОПМ), и/или на пътни съоръжения към тях и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната.
При подаване на оферта, съответствието с изискването по настоящия раздел на документацията се декларира в ЕЕДОП, който се подава от всеки от участниците, членовете на обединения, подизпълнителите и третите лица.
Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може да изисква от участниците и кандидатите по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
За доказване на икономическото и финансовото състояние на участниците се представят следните документи, във връзка с поставените изисквания:
1. удостоверения от банки или
2. годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква, както и
3. справка в свободен текст за общия оборот и за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката за последните 3 (три) приключили финансови години (2014,2015, 2016г.) в зависимост от датата, на която кандидатът или участникът е създаден или е започнал дейността си. От справката следва да са видни сумите генериран общ оборот и минимален оборот в сферата на поръчката. За минималния оборот в сферата на поръчката следва да се посочи вида строителство и датата на неговото начало и датата на неговото изпълнение. За дата на изпълнение на строителството се приема датата, на която обектът е предаден на възложителя и приет от него.
Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.


Изисква се участникът в процедурата да е реализирал минимален общ оборот в размер не по - малък от 3 000 000.00 (три милиона) лева без ДДС изчислен на база годишните обороти на участника, включително минимален оборот в размер на 2 000 000.00 (два милиона) лева без ДДС в сферата на строителството на пътища и / или пътни съоръжения - ново строителство и/или реконструкция, и/или рехабилитация, и/или основен ремонт на автомагистрали и/или на пътища от Републиканската пътна мрежа (РПМ), и/или на улици, и/или на пътища от Общинската пътна мрежа (ОПМ), и/или на пътни съоръжения към тях и/или на пътища с еквивалентни характеристики извън страната.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участниците трябва да имат опит в изпълнението на СМР/ строителство и/ или проектиране и изпълнение на строеж/, идентично или сходно с предмета и обема на настоящата обществена поръчка, изпълнено през последните 5 /пет/ години, считано от датата на подаване на офертата. Участниците да са изпълнили строителство, което е идентично или сходно с предмета и обема на поръчката, а именно ново строителство, и/или реконструкция и/или рехабилитации на пътища от РПМ, и/или общинската пътна мрежа и/или улици и/или пътища с аналогични характеристики извън страната. 2. Участникът следва да има възможност да осигури техническо оборудване за изпълнение на ремонтно - възстановителните работи за обществената поръчка, включително за изпитване и изследване, с което ще осигурява контрол на качеството на изпълнените работи 3. Участникът, следва да има внедрени: система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт ISO 9001:2015 (или еквивалентен) и система за опазване на околната среда, сертифицирана съгласно стандарт ISO 14001:2015 (или еквивалентен).4. Участникът следва да разполага с екип за изпълнение на проектирането и строителството: специалисти с позиции, квалификация и професионален опит, компетентен за изпълнението на поръчката. При подаване на офертите съответствието с изискванията се декларира в ЕЕДОП, който се подава от всеки от участниците , членове на обединения, подизпълнители ли трети лица. Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква от участниците и кандидатите по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. В тези случаи, изискването се доказва с представянето на:1. Списък на строителството, идентично или сходно с предмета и обема на обществената поръчка (ново строителство, и/или реконструкция и/или рехабилитация на пътища от РПМ, и/или общинската пътна мрежа и/или улици и/или пътища с аналогични характеристики извън страната), изпълнено през последните 5 (пет) години, считано до датата на представяне на офертата, с посочени: вид и място на изпълненото строителство (кратко описание на изпълнителните ремонтно- възстановителни работи (РВР), обект (предмет), възложител, в качеството на главен изпълнител, участник в обединение или подизпълнител е изпълнил обекта, извършен дял от общия обем и други); стойност/цена (без ДДС) и обем на изпълненото строителство; дата на приключване изпълнението на строителство, Строителството се счита за изпълнено , когато за обекта има съставен и попълнен констативен акт обп. 15 или Протокол обр. 16 или др. документ за предаване и приемане на строежа от Възложителя;2. Списък-декларация в свободна форма на техническото оборудване за изпълнение на обществената поръчка, включително за изпитване и изследване, с което ще се осигурява контрол на качеството на изпълнените строителни и монтажни работи (строителни машини и техническо оборудване). Списъкът съдържа наименование на машината или оборудването, технически характеристики, свързани с производителността и качеството на СМР и основание за ползване от участника (собственост, наем, лизинг, предварителен договор, друго основание, конкретизирано от участника). Акредитирана строителна лаборатория за извършване на задължителните лабораторни изпитвания на материали и работи – 1 брой; 3.Сертификат по чл.64, ал.5-8 от ЗОП, удостоверяващ съответствие с изискуемият се стандарт; 4.Списък на членовете на ръководния състав в който е посочена професионалната компетентност на лицата ( имена, образование, проф. квалификация, и т. н.);

1.Изисква се участникът в процедурата да е изпълнил СМР/ строителство и/ или проектиране и изпълнение на строеж/, идентично или сходно с предмета и обема на настоящата обществена поръчка, изпълнено през последните 5 /пет/ години, считано от датата на подаване на офертата. Участниците да са изпълнили строителство, което е идентично или сходно с предмета и обема на поръчката, а именно ново строителство, и/или реконструкция и/или рехабилитации на пътища от РПМ, и/или общинската пътна мрежа и/или улици и/или пътища с аналогични характеристики извън страната, с обща дължина не по малко от 2км.2. Изисква се участникът в процедурсата да разполага с техническо оборудване за изпълнение на СМР, както следва :Земекопна машина - 3 броя;Автосамосвали - 8 броя;Товарачна машина / челен товрач-2 броя;Фугорезач- 3 броя;Компресор - 1 брой; Бетоновоз - 1 брой;Асфалтополагач - 2 брой;Валяци в това число бандажен -8 броя;Автогудронатор -2 брой;Акредитирана строителана лаборатория за извършване на задължителните лабораторни изследвания на строителните работи и материали на строежа – 1 брой;3. Участникът, следва да приложи система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт ISO 9001:2015 (или еквивалентен) и система за опазване на околната среда, сертифицирана съгласно стандарт ISO 14001:2015 (или еквивалентен).4. Участникът следва да разполага с екип за изпълнение на проектирането и строителството както следва: Минималните изисквания към състава на проектантския екип са следните:A/Ръководител на проектантския екип: Професионална област (квалификация):строителен инженер,специалност “Пътно строителство”, или “Транспортно строителство” или “Промишлено и гражданско строителство”, или “Строителство на сгради и съоръжения”, или аналогична специалност, ако образователната степен е придобита в държава, където няма такава специалност;Общ професионален опит по специалността: минимум 8 (осем)години;Специфичен опит: да е бил ръководител на екип за изработване на два проекта за изграждане и/или реконструкция и/или основен ремонт и/или рехабилитация на пътни участъци с дължина над 2 км. всеки.Б/ Пътен инженер: Професионална област(квалификация): строителен инженер, специалност “Пътно строителство”, или “Транспортно строителство”, или аналогична специалност, ако образователната степен е придобита в държава, където няма такава специалност; Общ професионален опит по специалността: минимум 5 (пет) години.В/ Инженер геолог:Професионална област (квалификация):инженер-геолог, специалност “Инженерна геология” или аналогична специалност, ако образователната степен е придобита в държава, където няма такава специалност;Общ професионален опит по специалността: минимум 5 (пет) години;Специфичен опит: да е участвал като инженер-геолог в екип за изработване на два проекта за изграждане и/или реконструкция и/или основен ремонт и/или рехабилитация на пътни участъци с дължина над 2км.Г/ Инженер геодезист: Професионална област (квалификация): инжснср-геодезист, специалност „Геодезия” или аналогична специалност, ако образователната степен е придобита в държава, където няма такава специалност; Общ професионален опит по специалността: минимум 5 (пет) години;Специфичен опит: да е участвал като инженер-геодезист в екип за изработване на два проекта за изграждане и/или реконструкция и/или основен ремонт и/или рехабилитация на пътни участъци с дължина над 2км.Минималните изисквания към състава на екип за изпълнение на РВР са следните: A/Ръководител на обекта: Професионална област (квалификация):строителен инженер, специалност „Транспортно строителство”, „Пътно строителство“ или инженер Конструктор или аналогична специалност. Общ професионален опит по специалността:минимум 8 (осем) години; Специфичен опит: минимум 3 (три) години на позиция ръководител на строеж или заместник ръководител на сходни обекти (изграждане и/или рекпонструкция и/или основен ремонт и/или рехабилитация на пътни участъци)..прод. VI.3
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


В откритата процедура може да участва участник, който отговаря на
условията на чл. 10, ал. 1 от Закона за обществените поръчки и
изискванията на Възложителя. Възлож. отстранява от уч-е уч-к, за к/о са налице осн. по чл. 54, ал.
1, чл.55,ал.1,т.1,3,4 и 5 и чл. 107 ЗОП, и по чл. 3, т. 8 от ЗИФОДРЮПДР.
За сключване на договора за обществената поръчка, избраният Изпълнителтрябва да предостави гаранция за обезпечаване на изпълнението в размер на 5 % (пет процента) от общата Цена на договора в лв. без ДДС.
Гаранцията за обезпечаване на изпълнението следва да бъде със срок на валидност до изтичане на срока за гаранционно поддържане. Изпълнителят ще редуцира Гаранцията за обезпечаване на изпълнението на 50% от стойността й в рамките на 30 (тридесет) дни след издаване на Разрешение за ползване на строежа.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

да

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

01/11/2017 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

02/11/2017 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

гр.Бургас, ул.Цариградска №30, етаж 1, зала 103

Участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и
представители на средствата за масова информация.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Продължава от Раздел ІІІ.1.3-).Б. Инженер по материалите: Професионална област (квалификация): строителен инженер „Транспортно строителство”, „Пътно строителство“, „Строителство на сгради и съоръжения”, „Промишлено или гражданско строителство” или инженер химик или аналогична специалност.Общ професионален опит по специалността: минимум 5 (пет) години; Специфичен опит: минимум 3 (три) години опит в строителна лаборатория при изграждане и/или реконструкция и/или основен ремонт и/или рехабилитация на пътни участъци).В. Инженер пътно стройтелство:Професионална област (квалификация): строителен инженер, специалност “Пътно строителство”, или „Транспортно строителство“ или аналогична специалност, ако образованието е придобито в държава, ьсьдето няма подобни специалности; Общ професионален опит по специалността: минимум 5 (пет) години; Специфичен опит: минимум 3 (три) години опит на такава позиция при (изграждане и/или рекпонструкция и/или основен ремонт и/или рехабилитация на пътни участъци) Г. Инженер геодезист: Професионална област (квалификация): инженер геодезист, специалност „Геодезия” или аналогична специалност.Общ професионален опит по специалността:минимум 3 (три) г.;Специфичен опит: минимум 2(две) г. опит на сходни обекти (изграждане и/или рекпонструкция и/или основен ремонт и/или рехабилитация на пътни участъци;Д. Координатор по безопасност и здраве (КБЗ):Професионална област (квалификация): строителен инженер или професионална квалификация техник или аналогична специалност. Общ професионален опит по специалността:минимум 3 (три) години; Специфичен опит: минимум 1 (една) година на такава позиция при изграждане и/или рекпонструкция и/или основен ремонт и/или рехабилитация на пътни участъци.
б) в случай че експерт/експерти посочен в списъка по б. „а“ не е служител/работник на участника, този експерт представя декларация за ангажираност свободна форма.При подаване на оферта участникът декларира съответствие с критериите за подбор чрез представяне на единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП). ЕЕДОП се попълва в съответствие с чл. 67 от ЗОП и указанията в настоящата документация за участие, като се попълват относимите текстове в него за открита процедура.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

В 10-дневен срок от настъпване на обстоятелствата по чл. 197, ал. 1, т.
1 и ал. 2 ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 26/09/2017 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва