III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
1.През последните 3 години, от датата на подаване на офертата, изпълнени услуги с предмет и обем, идентични или сходни с предмета, на основание чл.63, ал.1, т.1, буква „б” ЗОП:„предмет, идентичен с предмета на поръчката“ -приготвяне и доставка на готова храна за болнични заведения; „предмет, сходен с предмета“- приготвяне и доставка на готова храна за заведения за обществено хранене. Декларира се в ЕЕДОП, посочва стойностите, датите и получателите. Доказателство се представя при условията на чл.67, ал.5 и ал.6 от ЗОП - списък на изпълнените услуги с прил. удостоверение/ референция или др.документ. 2. Съгл. чл.63, ал.1, т.5 ЗОП, да има на разположение минимум сл. служители: За всички об. позиции:- специалист – диетолог; - инженер - технолог по храните;- калкулант;- готвач. Декларира информацията в ЕЕДОП, с посочване на проф.компетентност на лицата. Доказателството представя при условията на чл.67, ал.5 и ал.6 от ЗОП като списък на лицата, с посочване на проф.компет. и данни за документ, доказващ проф.компетентност. 3. Съгл. чл.60, ал.2 ЗОП, обектът, в който се приготвя храната, да е регистриран като обект тип кухня- майка за приготвяне на готова храна за кетеринг, на територията на областта /региона/ за съответната об. позиция, рег. за производство в списъка за групите храни и ястия, категоризирани съгл. § 1, т. 12, буква „ф“ от Закона за храните. Декларира в ЕЕДОП. Доказва чрез информация за материалната база, на разположение на участника /посочва точното й местонахождение/ и данни за удостов. за регистрация на помещението, кухня- майка, издадено от ОДБХ на името на участника, посочва номер, дата на издаване и срок на валидност. Доказателството за наличие на кухня- майка представя при условията на чл.67, ал.5 и ал.6 от ЗОП като заверени копия на документите /удостоверение на регистрацията, нот. акт за собственост, договор за наем или др./. При наета база, публична собственост, доказва, че може да произвежда и доставя храна за трети лица. 4. На основание чл.63, ал.1, т.8 ЗОП, да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване за извършване на услугата: -Минимум 2 (два) броя транспортни средства за всяка об. позиция, рег. по реда на Закона за храните, впис. в рег. на обектите с общ. предназначение по чл.36, ал.3 от Закона за здравето. Декларира се в ЕЕДОП, посочва вид, марка и рег. номер. Доказва при условията на чл.67, ал.5 и ал.6 от ЗОП с представяне на заверени копия на удостов. за вписване от ОДБХ за транспортните средства, които ще се използват. 5.Да има внедрени системи за управление на качеството със срок на валидност, който обхваща предмета на поръчката: 5.1. по стандарт ЕN ISO 9001:2008 или по-нов или еквивалент, с обхват, съответен на предмета на поръчката. Декларира се в ЕЕДОП, първо поле /вид, дата на издаване, срок на валидност, обхват/. Доказва се при условията на чл.67, ал.5 и ал.6 от ЗОП с представяне на заверено копие на сертификат. 5.2. по стандарт ISO 22000/ НАССР или еквивалент, с обхват, съответен на предмета на поръчката. Посочва се в ЕЕДОП, първо поле /вид, дата на издаване, срок на валидност, обхват/. Доказва при условията на чл.67, ал.5 и 6 ЗОП със заверено копие на сертификат. 5.3. по стандарт ЕN ISO 14001:2004 или по-нов или еквивалент за внедрена система за опазване на околната среда на името на участника, с обхват еднакъв или сходен с предмета; декларира се в ЕЕДОП, второ поле /вид, дата на издаване, срок на валидност, обхват. Доказва при условията на чл.67, ал.5 и ал.6 ЗОП със заверено копие на сертификат. 6.Да разполага с технически средства, които отговарят на изискванията за съответствие на посудата за еднократно ползване по Регламенти (ЕО) 1935/2004 и (ЕС) 10/2011, в съотв.с чл.25 от Наредба 2 на МЗ и МОСВ/ 23.01.2008 за материали и предмети от пластмаси, предназначени за контакт с храни. Декларира се в ЕЕДОП. Доказва се при условията на чл.67, ал.5 и ал.6 от ЗОП с представяне на декларация за съответствие с цитираната Наредба.
1.През последните 3 години, от датата на подаване на офертата, изпълнени услуги с предмет и обем, идентични или сходни с предмета, на основание чл.63, ал.1, т.1, буква „б” ЗОП:„предмет, идентичен с предмета на поръчката“ -приготвяне и доставка на готова храна за болнични заведения; „предмет, сходен с предмета“- приготвяне и доставка на готова храна за заведения за обществено хранене. 2. Съгл. чл.63, ал.1, т.5 ЗОП, да има на разположение минимум сл. служители: За всички об. позиции:- специалист – диетолог; - инженер - технолог по храните;- калкулант;- готвач. 3. Съгл. чл.60, ал.2 ЗОП, обектът, в който се приготвя храната, да е регистриран като обект тип кухня- майка за приготвяне на готова храна за кетеринг, на територията на областта /региона/ за съответната об. позиция, рег. за производство в списъка за групите храни и ястия, категоризирани съгл. § 1, т. 12, буква „ф“ от Закона за храните. 4. На основание чл.63, ал.1, т.8 ЗОП, да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване за извършване на услугата: -Минимум 2 (два) броя транспортни средства за всяка об. позиция, рег. по реда на Закона за храните, впис. в рег. на обектите с общ. предназначение по чл.36, ал.3 от Закона за здравето. 5.Да има внедрени системи за управление на качеството със срок на валидност, който обхваща предмета на поръчката: 5.1. по стандарт ЕN ISO 9001:2008 или по-нов или еквивалент, с обхват, съответен на предмета на поръчката. 5.2. по стандарт ISO 22000/ НАССР или еквивалент, с обхват, съответен на предмета на поръчката. 5.3. по стандарт ЕN ISO 14001:2004 или по-нов или еквивалент за внедрена система за опазване на околната среда на името на участника, с обхват еднакъв или сходен с предмета. 6.Да разполага с технически средства, които отговарят на изискванията за съответствие на посудата за еднократно ползване по Регламенти (ЕО) 1935/2004 и (ЕС) 10/2011, в съотв.с чл.25 от Наредба 2 на МЗ и МОСВ/ 23.01.2008 за материали и предмети от пластмаси, предназначени за контакт с храни. В случай, че участникът е обединение на физически и/или юридически лица, което не е юридическо лице, минималните изисквания трябва да са изпълнени от един или повече от участниците в обединението. Участник, който не отговаря на което и да е било от посочените по-горе минимални изисквания, се отстранява от участие в процедурата.
|