III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри
Участник в процедура за възлагане на обществена поръчка може да бъде всяко българско или чуждестранно физическо или юридическо лице или техни обединения, както и всяко друго образувание, което има право да изпълнява доставки или услуги съгласно законодателството на държавата, в която то е установено. В случай, че участникът участва като обединение, изброените по долу изисквания се прилагат за обединението като цяло. Лице, което участва в обединение или е дало съгласие да бъде подизпълнител на друг кандидат или участник, не може да подава самостоятелно заявление за участие или оферта. В процедура за възлагане на обществена поръчка едно физическо или юридическо лице може да участва само в едно обединение. Свързани лица не могат да бъдат самостоятелни участници в една и съща процедура. |
III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
1. Участникът да е изпълнил дейности през последните 3 (три) години, чиито предмет е идентичен или сходен с предмета на обществената поръчка, считано от датата на подаване на офертата (чл.63, ал.1, т.1 от ЗОП). 2. Участникът да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнение на поръчката (чл.63, ал.1, т.5 от ЗОП). 3.Участниците трябва да разполагат с база и техническо оборудване, необходим- Собствена или наета производствената база за приготвяне на храна за която са налични документи издадени от органите на РИОКОЗ и от органите на ДВСК за регистрация на обекта за приготвяне на храна по Закона за храните и Наредба № 5/25.05.2006 г. за хигиена на храните; 4.Участниците трябва да е сертифициран по стандарт ISO 22000:2005 и ISO 9001:2008 или еквивалент или еквивалентни мерки удостоверяващи, че са внедрени системи за управление на качеството с област на приложение, приготвяне на храни, издадени на името на участника от акредитирана институция или агенция за управление на качеството.
1.Участникът да е изпълнил минимум 3 (три) услуги през последните три години, чиито предмет е идентичен или сходен с предмета на обществената поръчка, считано от датата на подаване на офертата. ? Под "Услуги с идентичен или сходен предмет" следва да се разбират приготвяне и доставка на болнична храна, да има установени търговски отношения с лечебни заведения за болнична помощ. За установяване на съответствието с изискването по т.3.1. участниците следва да посочат необходимата информация за изпълнените услуги, идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, през последните три години, в т.1б) от таблица В: Технически и професионални способности, част IV „Критерии за подбор" от ЕЕДОП, като списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на описание на услугите, стойностите, датите и получателите. За доказване на съответствието с посоченото по-горе изискване участниците следва да представят съответните документи на основание чл.67, ал.5 и ал.6 от ЗОП (в хода на процедурата при поискване от възложителя и преди сключване на договора). 2.Участникът да разполага със специалисти със съответната професионална компетентност за изпълнение на поръчката както следва: - минимум 1 (един) инструктор по лечебно хранене или диетолог; - минимум 1 (един) готвач; - минимум 1 (един) помощник готвач; - минимум 1 (един) кухненски работник ; Участникът да разполага със следния минимум специалисти със съответната професионална компетентност за изпълнение на поръчката: - минимум 1 (един) инструктор по лечебно хранене или диетолог; - минимум 1 (един) готвач; - минимум 1 (един) помощник готвач; - минимум 1 (един) кухненски работник; - притежаващи диплома/сертификат/и за професионална компетентност, установяващи наличието на знания, получени чрез образование или допълнителна квалификация и за професионални умения и обучение установяващи се чрез сертификат за обучение/друг документ издаден от учебно заведение или друга организация сертифицирана за провеждане на обучения за придобиване на професионална компетентност. Участникът предоставя (декларира) в т.6 от Раздел В: Технически и професионални способности, част IV „Критерии за подбор" в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация, в съответствие с критериите за подбор съгласно чл.67, ал.1 от ЗОП, като се попълва името/имената на специалисти, професионална компетентност, номер на дипломи/сертификата/тите за образователна и професионална квалификация, на преминато обучение и данни за издателя/лите на сертификатите. За доказване на съответствието с посоченото по-горе изискване участниците следва да представят съответните документи на основание чл.67, ал.5 и ал.6 от ЗОП (в хода на процедурата при поискване от възложителя и преди сключване на договора). 3.Участникът да разполага със собствена или наета производствената база за срока на договора за обществена поръчка. Собствени или наети транспортни средства за специализиран превоз, с налични документи за регистрация на транспортно средство, предназначено за превоз на хранителни продукти от РИОКОЗ /ДВСК съгласно Наредба N 5/25.05.2006 г. Участникът да разполага с минимум два броя собствени или наети транспортните средства за специализиран превоз на храни за изпълнение на поръчката. Участникът предоставя (декларира) в т.9 от Раздел В: Технически и професионални способности, част IV „Критерии за подбор" в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) необходимата информация. За доказване на съответствието с посоченото по-горе изискване участниците следва да представят съответните документи на основание чл.67, ал.5 и ал.6 от ЗОП (в хода на процедурата при поискване от възложителя и преди сключване на договора). 4.Участникът да има въведени системи за управление на качеството с област на приложение, приготвяне на храни в съответствие със стандарт ISO 22000:2005 и ISO 9001:2008 или еквивалент или еквивалентни мерки.
|