Деловодна информация
00510
Изх.1500-49 17/10/2016 (дд/мм/гггг)
да
да
17/10/2016 (дд/мм/гггг)
00510-2016-0007 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Девня 000093645
гр. Девня 9162, бул. Съединение 78
Девня BG331 9162 България
Нели Павлова +359 51947011
kmet@devnia.bg +359 51947012

Интернет адрес/и

http://www.devnia.bg

http://www.pk.devnia.bg


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.pk.devnia.bg
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионална или местна агенция/служба

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Предоставяне на услуги на Община Девня по предварително третиране на смесени битови отпадъци и „зелени” отпадъци, генерирани на територията на Община Девня
90500000      
Доставки

Системата за събиране и транспортиране на смесени битови отпадъци обхваща всичките селища на територията на община Девня. Годишното количество смесен битов отпадък, което се генерира от жизнената, търговска, производствена и други дейности, от жителите и обитателите на общината, възлиза на около 3 400 тона/годишно, а от поддържане на обществени площи, паркове и градини на около 600 тона/годишно.
Обект на дейностите по предмета на поръчката, представляват:
1. Смесените битови отпадъци, с код 20 03 01 от Наредба № 2/2014 г. за класификация на отпадъците. Според източниците на образуването им, смесените битови отпадъци се подразделят на: битови отпадъци, генерирани от домакинствата; битови отпадъци от административни, социални и обществени сгради; битови отпадъци от търговски обекти и съпътстващи производството занаятчийски дейности, обекти за отдих и забавления, заведения за обществено хранене, когато нямат характер на опасни отпадъци.(Продълж.вVI.3)
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
586960.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
90500000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG331

Tериторията на Република България

Системата за събиране и транспортиране на смесени битови отпадъци обхваща всичките селища на територията на община Девня. Годишното количество смесен битов отпадък, което се генерира от жизнената, търговска, производствена и други дейности, от жителите и обитателите на общината, възлиза на около 3 400 тона/годишно, а от поддържане на обществени площи, паркове и градини на около 600 тона/годишно.
Обект на дейностите по предмета на поръчката, представляват:
1. Смесените битови отпадъци, с код 20 03 01 от Наредба № 2/2014 г. за класификация на отпадъците. Според източниците на образуването им, смесените битови отпадъци се подразделят на:
- битови отпадъци, генерирани от домакинствата;
- битови отпадъци от административни, социални и обществени сгради;
- битови отпадъци от търговски обекти и съпътстващи производството занаятчийски дейности, обекти за отдих и забавления, заведения за обществено хранене, когато нямат характер на опасни отпадъци.
2. Зелените отпадъци от домакинствата и от поддържане на обществени площи, паркове и градини с код 20 02 01 биоразградими отпадъци от Наредба № 2/2014 г. за класификация на отпадъците.
Предварителното третиране има за цел отделяне на оползотворими компоненти от общия поток на отпадъците преди депониране. Чрез сепарирането както количеството, така и обемът на отпадъците за депониране се намалява значително, с което се удължава експлоатационния срок на депата и се спестяват за общината финансови средства от отчисления по чл. 60 и чл. 64 от ЗУО.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
586960.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
24

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Възложителят не поставя изисквания.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Възложителят не поставя изисквания.

Възложителят не поставя изисквания
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участникът следва да разполага с необходимите инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката.
За доказване на техническите и професионални способности по т. 1 участникът попълва поле 9 от раздел В: Технически и професионални способности в Част IV: Критерии за подбор от ЕЕДОП.
Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника,определен за изпълнител, да представи следните документи:
Списък-декларация за техническото оборудване, с което разполага участникът за изпълнение на обществената поръчка, в който следва да се опишат техническите параметри на инсталацията за предварително третиране на отпадъците, както и основанието, на което същата се използва /собствена, наем и/или друго основание/, местоположението й.
2. Участникът следва да прилага системи за управление на качеството, както и системи за опазване на околната среда.
За доказване на техническите и професионални способности по т. 2 участникът попълва поле 12 от раздел В: Технически и професионални способности в Част IV: Критерии за подбор от ЕЕДОП.
Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника,определен за изпълнител, да представи следните документи:
Документ за внедрена система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт ISO 9001:2015 (или еквивалентeн), както и внедрена система за опазване на околната среда ISO 14001:2015 (или еквивалентен), в обхват приложим към предмета на поръчката (дейност/и свързани с третиране на отпадъци),издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация” или от друг национален орган за акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация (European Cooperation for Accreditation), за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят ще приеме и представени еквивалентни сертификати, издадени от органи на, установени в други държави членки, както и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството и за опазване на околната среда.


Минимално изискване по т. 1: Участникът да разполага с въведена в експлоатация инсталация за предварително третиране на отпадъци, разполагаща с: автомобилна везна за входящ и изходящ контрол; зона за приемане на отпадъци; зона за сепариране на отпадъците; зона за биологично третиране на биоразградими отпадъци.
Инсталацията трябва да бъде разположена на разстояние не по-голямо от 60 км от границите на община Девня.
Минимално изискване по т.2:
Участникът следва да разполага с внедрена система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт ISO 9001:2015 (или еквивалентeн), както и внедрена система за опазване на околната среда ISO 14001:2015 (или еквивалентен), в обхват приложим към предмета на поръчката (дейност/и свързани с третиране на отпадъци), издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация” или от друг национален орган за акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация (European Cooperation for Accreditation), за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Участникът следва да разполага с валидно разрешение, издадено по реда на чл. 67 от Закона за управление на отпадъците или Комплексно разрешително по чл.117 от ЗООС или еквивалентно, за дейности по предварително третиране (сепариране/сортиране) на отпадъци.
Площадката трябва да отговаря на изискванията, регламентирани в Наредба № 7/ 24.08.2004 г. за изискванията, на които трябва да отговарят площадките за разполагане на съоръжения за третиране на отпадъци.
Разходите за транспортиране до депо за обезвреждане на останалите след сортиране негодни отпадъци до депо за неопасни отпадъци, както и разходите по депониране на негодните за рециклиране и оползотворяване остатъци след сортирането ще са за сметка на Изпълнителя.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

22/11/2016 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

23/11/2016 (дд/мм/гггг)   09:00 (чч:мм)

Община Девня, гр. Девня, бул. Съединение 78, ет. 3, Заседателна зала

Получените заявления оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

да


16.10.2018г.

VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

(Продълж. от II.1.4) 2. Зел. отпадъци от домакинствата и от поддърж. на обществ. площи, паркове и градини с код 20 02 01 биооразгр. отпадъци от Нар. № 2/2014 г. за класиф. на отпадъците.
Предвар. третир. има за цел отдел. на оползотв. компоненти от общия поток на отпадъците преди депон. Чрез сепарир. както колич., така и обемът на отпадъците за депон. се намал. значит., с което се удълж. експлоатац. срок на депата и се спест. за общината фин. средства от отчисл. по чл. 60 и чл. 64 от ЗУО.
Участник в процед. за възл. на общ. поръчка може да бъде всяко бълг. или чуждестр. физ. или юрид. лице или техни обединения, както и всяко друго образувание, което има право да изпълн. доставка съгл. законодат. на държавата, в която то е установено. Клон на чуждестр. лице може да е самост. участник в процед. за възлагане на обществ. поръчка, ако може самост. да подава оферта за участие и да скл. договори съгл. законодателството на държ., в която е установен. В случай, че участн. е клон на чуждестр. лице и за участ. си в обществ. поръчка се позов. на рес. на търговеца, трябва да предст. доказ., че при изпълн. на поръчката ще има на разпол. тези ресурси. Всеки участник в процедура за възл. на обществ. поръчка има право да предст. само 1 оферта. Лице, което участва в обед. или е дало съгласие да бъде подизп. на друг участник, не може да подава самост. оферта. В процедура за възл. на обществ. поръчка едно физ. или юр. лице може да участва само в едно обединение. Свързани лица не могат да бъдат самост. участници в една и съща процедура. При участие на обединения, които не са юр. лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, вкл. в него, с изкл. на съотв. регистрация, предст. на сертификат или др. условие, необх. за изп. на поръчката, съгл. изискванията на норм. или адм. акт и съобразно разпред. на участието на лицата при изпълн. на дейностите, предв. в договора за създ. на обединението. Възл. не поставя изискв. относно правната форма, под която обединението ще участва в процедурата за възлагане на поръчката. Подизп. трябва да отговарят на съотв. критерии за подбор съобр. вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице осн. за отстраняване от процедурата. Когато участ. се позов. на капацит. на трети лица, той трябва да може да докаже, че ще разпол. с техните ресурси, като предст. документи за поетите от третите лица задълж. Трет. лица трябва да отг. на съотв. крит. за подбор, за доказ. на които участ. се позов. на техния капацитет и за тях да не са налице осн. за отстр. от процедурата.
Изискв. по отн. на личн. съст. на участниците:
За участн. в процед. следва да не са налице обстоятелствата по чл. 54, ал. ЗОП, което се удост. с попълв. на съотв. поле на ЕЕДОП. Участник, за когото са налице някои от осн. по чл. 54, ал. 1 от ЗОП, има право да предст. доказ., че е предприел мерки, гарантиращи неговата надеждност, което се удост. с попълване на съотв. поле на ЕЕДОП. Възлож. отстр. от процедурата участник, за когото са налице обст. по чл. 3, т. 8 ЗИФОДРЮПДРСТЛДТС, наличието или липсата на които се удост. с попълване на съотв. поле на ЕЕДОП, както и с предст. на декл. по образец. Други осн. за отстр. - съгласно чл. 107 ЗОП.
Гаранции за изпълнение:
Задълж. за предст. на гаранция за изпълн. възниква само за участника, опр. за изпълнител на обществ. поръчка. Разм. на гаранцията е 3 % от ст-стта на дог. Гаранцията за изпълн. се предст. в една от сл. форми: парична сума, банк.гаранция, застраховка. Услов. и срок. за задърж. или освоб. на гаранцията за изпълн. се урежд. в договора.
Финанс. на обществ. поръчка ще се извършва със средства от бюдж. на Общ. Девня. Плащ. по дог. ще се изв. в лв. по банков път с платежно нар. по банк. сметка, посоч. от изпълн., в срок до 30 кал. дни, след предст. на ориг. фактура от изпълн.
Място за получ. на офертите: Общ. Девня, гр. Девня, бул. Съединение № 78, деловодство, раб.вр.08:00-17:00 до датата и часа посоч. в IV.2.2.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

В 10-дневен срок от настъпване на обстоятелствата по чл. 197, ал. 1 и ал. 2 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 17/10/2016 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва