Деловодна информация
01601
РД15-287 03/08/2016 (дд/мм/гггг)
да
да
03/08/2016 (дд/мм/гггг)
01601-2016-0001 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Институт по публична администрация 130403691
ул. Аксаков № 1
София BG411 1000 България
Виолета Джукелова +359 889755256
v.dzhukelova@ipa.government.bg +359 29809747

Интернет адрес/и

www.ipa.government.bg

http://www.ipa.government.bg/bg/za-nas/profil-na-kupuvacha/profil-na-kupuvacha


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.ipa.government.bg/bg/obshchestvena-porchka-s-predmet-obucheniya-za-podobryavane-kapaciteta-na-blgarskata-administraciya
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Национална или федерална агенция/служба

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Обучения за подобряване капацитета на българската администрация за участие в процеса на вземане на решение в Европейския съюз и изпълнение на ангажиментите на Република България“
80500000      
Услуги

В изпълнение на предмета на обществената поръчка, Изпълнителят следва да извърши следните дейности:
1.„Разработване на обучителни програми и материали за провеждане на обучения за подобряване капацитета на българската администрация за участие в процеса на вземане на решение в ЕС и изпълнение на ангажиментите на България“.
2. „Провеждане на обучения за подобряване капацитета на българската администрация за участие в процеса на вземане на решение в ЕС и изпълнение на ангажиментите на България“.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
1506600      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
80500000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411
BE1

град София, Република България
град Брюксел, Кралство Белгия

В изпълнение на предмета на обществената поръчка, Изпълнителят следва да извърши следните дейности:
1. „Разработване на обучителни програми и материали за провеждане на обучения за подобряване капацитета на българската администрация за участие в процеса на вземане на решение в ЕС и изпълнение на ангажиментите на България“.
Обучителните програми и материалите за провеждане на обученията следва да се разработят по всяка една от следните теми:
- Законодателен процес в ЕС и практиката на Триалога след Договора от Лисабон. Стратегии и тактики за лобиране.
- Председателстване на срещите на работните групи/органи на Съвета на ЕС.
- Документация и документооборот на ЕС.
2. „Провеждане на обучения за подобряване капацитета на българската администрация за участие в процеса на вземане на решение в ЕС и изпълнение на ангажиментите на България“.
При изпълнение на обществената поръчка, Изпълнителят следва да организира и проведе обучения на общо 1740 служители от българската държавна администрация по посочените в т. 1 теми съгласно детайлното разпределение, предоставено от Възложителя за броя на участниците по всяка една тема.
Критериите по-долу
 
ДА Програми за обучение    40
Организация за изпълнение на поръчката    30
Цена
30
II.2.6) Прогнозна стойност
1506600      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
12

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Средствата по настоящата поръчка ще бъдат осигурени по проект след подписване на ДБФП по ОП „Добро управление“процедура BG05SFOP001-2.004 „Повишаване на експертния капацитет на служителите в администр

Гаранция за изпълнение
Определената от възложителя гаранцията за изпълнение е в размер на 5 % (пет на сто) от стойността на договора за изпълнение на обществената поръчка без ДДС.
Гаранцията се представя в една от следните форми:
1. парична сума внесена по сметка на ИПА;
2. банкова гаранция;
3. застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. Участниците да са реализирали минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката изчислен на база годишния им оборот, през последните 3 (три) приключили финансови години (2013 г., 2014 г., 2015 г.), в зависимост от датата, на която са създадени или са започнали дейността.
Декларира се в ЕЕДОП
Доказва се с : 1. ГФО или неговите съставни части, когато публикуването им се изисква; 2. Справка за общия оборот; 3.
Справка за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.
Под оборот попадащ в обхвата напоръчката да се разбира, реализиран оборот от организиране и провеждане на обучения.
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.


1. Участниците трябва да са реализирали минимален общ оборот изчислен на база годишния им оборот, през последните 3 (три) приключили финансови години (2013 г., 2014 г., 2015 г.), в зависимост от датата, на която са създадени или са започнали дейността си в размер на: 2 500 000 (два милиона и петстотин хиляди лева) лева.
2. Участниците следва да са реализирали минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, а именно: организиране и провеждане на обучения, изчислен на база годишния им оборот, през последните 3 (три) приключили финансови години (2013 г., 2014 г., 2015 г.), в зависимост от датата, на която са създадени или са започнали дейността си в размер на: 1 500 000 (един милион и пестотин хиляди лева) лева.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участникът трябва да е изпълнил през последните 3 (три) години, считано от датата, посочена като крайна за получаване на офертите, услуги с предмет и обем идентични или сходни с тези на поръчката.
Декларира се в ЕЕДОП.
Доказва се със списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга.
2. Да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката.
Декларира се в ЕЕДОП.
Доказва се със списък на персонала, който ще изпълнява поръчката и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионална компетентност на лицата.
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.


1. Участникът трябва да е изпълнил през последните 3 (три) години, считано от датата, посочена като крайна за получаване на офертите, успешно поне 1 (една) услуги по организиране и провеждане на обучения за подобряване капацитета на служители от публичния и/или частния сектор за работа в и /или с органите, институциите и структурите на ЕС, и /или изпълнение на ангажиментите на страна членка към ЕС.
2. Участникът трябва да разполага с екип от експерти за изпълнението на предмета на поръчката, в минимален състав, както следва:2.
1. Ръководител на екипа - Изисквания за професионална компетентност:
• Експертът следва да притежава висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър” или еквивалентна образователна степен, в случаите когато е придобита в чужбина. Област на висше образование в професионално направление „Социални, стопански и правни науки” съгласно Класификатора на областите на висше образование и професионалните направления, утвърден с Постановление № 125 на Министерския съвет от 24.06.2002 г. за утвърждаване класификатор на областите на висше образование и професионални направления (нар. ПМС № 125/ 24.06.2002 г.) или еквивалентна.
• Владеене на английски език– ниво C1 или еквивалент.
• Минимум 5 (пет) години професионален опит на ръководна позиция в областта на образование и/или обучението и/или наука и/или управление на човешки ресурси;
• Участие в най-малко 2 (две) дейности/услуги като ръководител екип или друга ръководна длъжност (от страна на възложител/бенефициент и/или от страна на изпълнителя) с предмет организиране и провеждане на обучения.
2.2. Двама експерти организатор на обучения - Изисквания за професионална компетентност:
•Експертът следва да притежава средно образование или еквивалентна образователна степен, в случаите когато е придобита в чужбина.
•Владеене на английски език– ниво C1 или еквивалент.
•Най-малко 3 (три) години опит в областта на организиране на обучения и/или конференции и/ или публични събития и/или друга дейност, сходна с организация на обучения;
•Участие в най-малко 2 (две) дейности/услуги като организатор, координатор екип или друга организационна длъжност (от страна на възложител/бенефициент и/или от страна на изпълнителя) с предмет организиране на обучения и/или конференции и/ или публични събития и/или друга дейност, сходна с организация на обучения. 2.
3. Експерт педагог програми за обучение - Изисквания за професионална компетентност:
•Експертът следва да притежава висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър” или еквивалентна образователна степен, в случаите когато е придобита в чужбина. Област на висше образование в професионално направление „Социални, стопански и правни науки” съгласно Класификатора на областите на висше образование и професионалните направления, утвърден с Постановление № 125 на Министерския съвет от 24.06.2002 г. за утвърждаване класификатор на областите на висше образование и професионални направления (нар. ПМС № 125/ 24.06.2002 г.) или еквивалентна.
•Владеене на английски език– ниво C1 или еквивалент.
•Най-малко 3 (три) години опит в разработване на обучителни програми и/или дефиниране на педагогически и методологически насоки по обучителни програми и материали.
•Участие в най-малко 2 (две)дейности/услуги като организатор/координатор/ръководител екип или друга ръководна или организационна длъжност (от страна на възложител/бенефициент и/или от страна на изпълнителя) с предмет организиране на обучения, като сред ангажиментите му е имало такива свързани с изготвяне на обучителни програми и материали свързани с провеждане на обучения/курсове.
Продължава в поле VІ.3).
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Лично състояние на участникът:
За участникът не трябва да са налице обстоятелствата по чл. 54, ал. 1 и чл. 55, ал. 1, т. 1 и 2/отнася се за дейност организиране на обучение/ от ЗОП и обстоятелствата по чл. 3, т. 8 и чл. 4 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, свързаните с тях лица и техните действителни собственици. Липсата на горепосочените обстоятелства се декларира в ЕЕДОП;
Участникът представя и Декларация за липса на свързаност с друг участник по чл. 101, ал.11 от ЗОП(образец № 4).
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

08/09/2016 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

09/09/2016 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

Сградата на ИПА, гр. София ул. "Аксаков" № 1

На отварянето на офертите могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

2.4. Експерт – Техничски сътрудник
Изисквания за професионална компетентност:
•Експертът следва да притежава средно образование или еквивалентна образователна степен, в случаите когато е придобита в чужбина.
•Най-малко 1 (една) година опит като технически сътрудник/организатор/кординатор или сходна позиция при организиране на обучения и/или конференции и/ или публични събития и/или друга дейност, сходна с организация на обучения;
•Участие в най-малко 1 (една) дейност/услуга като технически сътрудник/организатор/кординатор или сходна позиция (от страна на възложител/бенефициент и/или от страна на изпълнителя) с предмет организиране на обучения и/или конференции и/ или публични събития и/или друга дейност, сходна с организация на обучения.
•Владеене на английски език– ниво C1 или еквивалент. 2.
5. Четирима лектори обучители: „ПРОЦЕСЪТ НА ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЯ В ЕС. ЗАКОНОДАТЕЛЕН ПРОЦЕС И ПРАКТИКАТА НА ТРИАЛОГА СЛЕД ДОГОВОРА ОТ ЛИСАБОН.СТРАТЕГИИ И ТАКТИКИ ЗА ЛОБИРАНЕ“
•Експертът следва да притежава висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър” или еквивалентна образователна степен, в случаите когато е придобита в чужбина. Област на висше образование в професионално направление „Социални, стопански и правни науки” или еквивалентна.
•Експертът трябва да е участвал в качеството му на лектор в минимум 5 (пет) обучения на тема „Процесът на вземане на решения в ЕС. Законодателен процес и практиката на Триалога след Договора от Лисабон. Стратегии и практики за лобиране“ или сходни на темата обучения.
•Владеене на английски език– ниво C1 или еквивалент. 2.6. Четирима лектори-обучители на тема „ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАНЕ НА СРЕЩИТЕ НА РАБОТНИТЕ ГРУПИ/ОРГАНИ НА СЪВЕТА НА ЕС“. •Експертът следва да притежава висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър” или еквивалентна образователна степен, в случаите когато е придобита в чужбина. Област на висше образование в професионално направление „Социални, стопански и правни науки” или еквивалентна. Експертът трябва да е участвал в качеството му на лектор в минимум 5 (пет) обучения на тема „Председателстване на срещите на работните групи/органи на Съвета на ЕС“ или сходни на темата обучения. Владеене на английски език– ниво C1 или еквивалент.
2.7. Четирима лектори обучители на тема: „ДОКУМЕНТАЦИЯ И ДОКУМЕНТООБОРОТ НА ЕС“
•Експертът следва да притежава висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър” или еквивалентна образователна степен, в случаите когато е придобита в чужбина. Област на висше образование „право“ в професионално направление „Социални, стопански и правни науки” или еквивалентна.
•Експертът трябва да е участвал в качеството му на лектор в минимум 5 (пет) обучения на тема “Документация и документооборот на ЕС“ за обучение на служители в публичния сектор или сходно на темата на обучение.
Владеене на английски език– ниво C1 или еквивалент.
Забележка: За доказване на броя извършени обучения, участникът следва да има предвид, че едно обучение трябва да бъде с минимална продължителност от 8 учебни часа. Един учебен час е равен на 45 минути.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 03/08/2016 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва