III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри
1. Изисква се участникът да притежава валидна регистрация от областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) по местонахождението на обекта като обект за производство и търговия с храни съгласно чл. 12 от Закона за храните. Регистрацията следва да обхваща производство и търговия с храни по група храни по §.1, т. 12, б. „ф” от ДР към Закона за храните, а именно: „храни със специално предназначение, които поради специфичния си състав или начин на производство ясно се разграничават от храните за нормална консумация”. Участникът следва да представи заверено от участника копие от валиден документ, удостоверяващ наличие на валидна регистрация от областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) по местонахождението на обекта като обект за производство и търговия с храни съгласно чл. 12 от Закона за храните. |
III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
1. Изисква се през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, участникът да е изпълнил най-малко три дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, като под „идентични или сходни” по предмет се разбира приготвяне и доставяне на храна за пациенти на лечебни заведение за болнична медицинска помощ. 2. Изисква се изпълнението на поръчката да се извършва в обекта, за който участника е представил валидна регистрация от областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) по местонахождението на обекта като обект за производство и търговия с храни съгласно чл. 12 от Закона за храните, с обхват на регистрацията - производство и търговия с храни по група храни по §.1, т. 12, б. „ф” от ДР към Закона за храните, а именно: „храни със специално предназначение, които поради специфичния си състав или начин на производство ясно се разграничават от храните за нормална консумация”. 3. Изисква се участникът да разполага с необходимите за изпълнението на поръчката кухненско оборудване – за приготвянето и специализирани транспортни средства – за доставянето на болничната храна. 4. Изисква се участникът да предлага изпълнение чрез посуда за еднократно ползване, съответстваща на изискванията по чл. 16 от Регламент (ЕО) № 1935/2004 и Глава IV на Регламент (ЕС) № 10/2011. 5. Участникът следва да прилага система за управление на качеството, сертифицирана по ISO 9001:2008, касаеща дейностите по предмета на поръчката. 6. Участникът следва да прилага система за опаване на околната среда, сертифицирана по ISO 14001:2004, касаеща дейностите по предмета на поръчката. 7. Участникът следва да прилага система за управление на безопасността на храните, сертифицирана по ISO 22000:2005, касаеща дейностите по предмета на поръчката. 8. Участникът следва да разполага с ръководен състав (персонал) с професионална компетентност за изпълнението на поръчката, а именно поне по един: главен готвач, технолог по хранително-вкусова промишленост и инструктор по хранене, притежаващ съответни дипломи и сертификати за тяхното образование и квалификация.
1. Изисква се през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, участникът да е изпълнил най-малко три дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, като под „идентични или сходни” по предмет се разбира приготвяне и доставяне на храна за пациенти на лечебни заведение за болнична медицинска помощ. 2. Изисква се изпълнението на поръчката да се извършва в обекта, за който участника е представил валидна регистрация от областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) по местонахождението на обекта като обект за производство и търговия с храни съгласно чл. 12 от Закона за храните, с обхват на регистрацията - производство и търговия с храни по група храни по §.1, т. 12, б. „ф” от ДР към Закона за храните, а именно: „храни със специално предназначение, които поради специфичния си състав или начин на производство ясно се разграничават от храните за нормална консумация”. 3. Изисква се участникът да разполага с необходимите за изпълнението на поръчката кухненско оборудване – за приготвянето и специализирани транспортни средства – за доставянето на болничната храна. 4. Изисква се участникът да предлага изпълнение чрез посуда за еднократно ползване, съответстваща на изискванията по чл. 16 от Регламент (ЕО) № 1935/2004 и Глава IV на Регламент (ЕС) № 10/2011. 5. Участникът следва да прилага система за управление на качеството, сертифицирана по ISO 9001:2008, касаеща дейностите по предмета на поръчката. 6. Участникът следва да прилага система за опаване на околната среда, сертифицирана по ISO 14001:2004, касаеща дейностите по предмета на поръчката. 7. Участникът следва да прилага система за управление на безопасността на храните, сертифицирана по ISO 22000:2005, касаеща дейностите по предмета на поръчката. 8. Участникът следва да разполага с ръководен състав (персонал) с професионална компетентност за изпълнението на поръчката, а именно поне по един: главен готвач, технолог по хранително-вкусова промишленост и инструктор по хранене, притежаващ съответни дипломи и сертификати за тяхното образование и квалификация.
|