III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
1.Участникът следва да разполага с обект/и, в който/които ще се приготвя храната. Обектът/ите следва да е/са с надлежна регистрация по реда на чл. 12 от Закона за храните или еквивалентна чуждестранна регистрация при условие за приложимост на територията на Република България. 2. При участие в обществената поръчка участникът трябва да разполага с превозно/и средство/а, отговарящо/и на санитарно-хигиенните изисквания за превоз на приготвена храна, вписано/и в списъка на транспортните средства в ОДБХ за превоз на храна или еквивалентен чуждестранен регистър при условие за приложимост на територията на Република България, което/които ще бъде/ат използвано/и при изпълнение на поръчката.
1. Участникът следва да разполага с минимум един обект, в който ще се приготвя храната. Обектът следва да е с надлежна регистрация по реда на чл. 12 от Закона за храните или еквивалентна чуждестранна регистрация при условие за приложимост на територията на Република България. В случай на участие на обединение, изискването по т. 1 може да бъде осигурено от един или повече от партньорите в обединението, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението по отношение на дейностите, свързани с доставка на храни. Когато участникът предвижда участие на подизпълнители изискването по т. 1 се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени, ще изпълняват дейности, свързани с доставка на храни. Участникът следва да декларира информацията, необходима да се установи съответствието с изискванията по т. 1, поставени от Възложителя, в Част ІV, Раздел В, т. 9) от еЕЕДОП. Минималното изискване по т. 1 се доказва при подписване на договора за изпълнение със Списък на обекта/тите, които ще бъдат използвани при изпълнение на поръчката, придружен със заверено/и копие/я на валидно/и удостоверение/я за регистрация от БАБХ на обекта/тите, които участникът ще използва за изпълнениеизвършване на доставките, предмет на поръчката, съгласно изискванията на чл.12 от Закона за храните. 2. Участникът следва да разполага с минимум две превозни средства, отговарящи на санитарно-хигиенните изисквания за превоз на приготвена храна, вписани в списъка на транспортните средства в ОДБХ за превоз на храна или еквивалентен чуждестранен регистър при условие за приложимост на територията на Република България, които ще бъдат използвани при изпълнение на поръчката. В случай на участие на обединение, изискването по т. 2 може да бъде осигурено от един или повече от партньорите в обединението, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението по отношение на дейностите, свързани с доставка на храни. Когато участникът предвижда участие на подизпълнители изискването по т. 2 се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени, ще изпълняват дейности, свързани с доставка на храни. Участникът следва да представи информацията, необходима да се установи съответствието с изискванията по т. 2, поставени от Възложителя, в Част ІV, Раздел В, т. 9) от еЕЕДОП. Минималното изискване по т. 2 се доказва при подписване на договора за изпълнение с Декларация за техническото оборудване, което ще бъде използвано при изпълнение на поръчката, придружена със заверени копия на удостоверение за регистрация на транспортното средство / становище от ОДБХ, за превоз на приготвена храна от съответната група, регистрационен талон на превозното средство и документ, доказващ, че участникът разполага с изискваните транспортни средства.
|