Версия за печат

01667-2019-0006

BG-София:

Решение за откриване на процедура


Професионална област, в която попада предметът на обществената поръчка

68. Хранително-вкусова промишленост


Решение номер З-199 от дата 14.08.2019 г. 

І: Възложител

Публичен

I.1) Наименование и адрес
Национален идентификационен No (ЕИК): 200105779

BG411, Специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания ЕАД, ул. Пловдивско поле № 6, За: Силвия Маринова, България 1756, София, Тел.: 02 4542285, E-mail: s.marinova@hematology.bg, Факс: 02 4542108

Интернет адрес/и:

Основен адрес (URL): www.hematology.bg.

Адрес на профила на купувача (URL): https://hematology.bg/2019/08/13.

I.2) Вид на възложителя

Друг: чл. 5, ал. 2, т. 16 ЗОП

I.3) Основна дейност

Здравеопазване


ІI: Откриване

Откривам процедура

за възлагане на обществена поръчка


Поръчката е в областите отбрана и сигурност:

НЕ

ІI.1) Вид на процедурата

Пряко договаряне


IІI: Правно основание

Чл. 182, ал. 1, т. 5 от ЗОП

IV: Поръчка

IV.1) Наименование

„ПРИГОТВЯНЕ И ДОСТАВКА НА ГОТОВА ПАКЕТИРАНА ХРАНА ЗА ЛЕЖАЩО БОЛНИ ЗА НУЖДИТЕ НА СБАЛХЗ ЕАД“ ЗА СРОК ОТ 12 М.

IV.2) Обект на поръчката
Услуги
ІV.3) Описание на предмета на поръчката

Доставка на готова пакетирана храна (кетеринг) за пациентите на СБАЛХЗ ЕАД за срок от 12 м. (с подновяване до 3 месеца). Видовете диети и прогнозните количества храна по диети са указани в Приложение № 1, неразделна част от документацията. Приложение № 2 съдържа 2 (два) варианта /лятно и зимно/ на десетдневно меню по диета № 9 и №15 , както и десетдневно меню по диета № 1а, № 2 и № 15 а , към които Изпълнителя следва да се придържа стриктно. Броят на хранещите се болни е в зависимост от приетите пациенти и назначената от лекуващия лекар диета. Транспорт - на ипълнителя. Изисквания към храната, доставката и количествата - съгласно документация по поръчката.

ІV.4) Обществената поръчка съдържа изисквания, свързани с опазване на околната среда

НЕ

IV.5) Информация относно средства от Европейския съюз
Обществената поръчка е във връзка с проект и/или програма, финансиран/а със средства от ервопейските фондове и програми

НЕ

IV.6) Разделяне на обособени позиции
Настоящата поръчка е разделена на обособени позиции

НЕ

Мотиви за невъзможността за разделяне на поръчката на обособени позиции

Възложителят не определя обособени позиции, тъй като по съдържание предметът на поръчката е неделим

IV.7) Прогнозна стойност на поръчката
Стойност, без да се включва ДДС: 187780 BGN
IV.8) Предметът на поръчката се възлага с няколко отделни процедури

НЕ


V: Мотиви

V.1) Мотиви за избора на процедура

На основание чл. 18, ал. 1, т. 13 от ЗОП във връзка с чл. 20, ал. 2, т. 2 от ЗОП настоящата обществената поръчка се възлага чрез пряко договаряне по реда на чл. 182, ал. 1, т. 5 от ЗОП, съгласно чл. 64 и следващите от ППЗОП и решението на възложителя. Прогнозна стойност на поръчката е 187 780.00 лева без ДДС, като същата е за услуга по Приложение № 2 на ЗОП и с код-CVP № 55523000-2 - „Приготвяне и доставяне на храна за други предприятия и институции“. Възложителят е преценил за целесъобразно да приложи законовия ред. съгласно чл.182, ал.1, т.5 от ППЗОП, за да осигури непрекъсваемост на храненето на пациентите на лечебното заведение.

V.2) Лица, до които се изпраща поканата за участие в процедура по договаряне без предварително обявление, договаряне без предварителна покана за участие, договаряне без публикуване на обявление за поръчка, пряко договаряне

"Астра 80" ЕООД; "Либърти Фуд Сървисис" ЕООД; "Валдес Груп" ЕООД; "МАСТЪР-ПИК" ЕАД; "Грийн Чери груп" ЕООД; "Дунав Транспорт" ЕООД; "Ред корал" ЕООД; "Рила Кетеринг" ООД;

V.3) Настоящата процедура е свързана с предходна процедура за възлагане на обществена поръчка или конкурс за проект, която е
Публикувано в регистъра на обществените поръчки под уникален №: --

VI: Одобрявам

поканата за участие
документацията

VII: Допълнителна информация

VII.1) Допълнителна информация

Възложителят отстранява от участие в процедурата участник, съгласно чл. 55, ал. 1, т. 1, oт ЗОП, за когото е налице някое от следните обстоятелства: 1. обявен е в несъстоятелност или е в производство по несъстоятелност, или с в процедура по ликвидация, или е сключил извънсъдебно споразумение с кредиторите си по смисъла на чл. 740 от Търговския закон, или е преустановил дейността си, а в случай че участникът е чуждестранно лице - се намира в подобно положение, произтичащо от сходна процедура, съгласно законодателството на държавата, в която е установен; В част III, раздел В от ЕЕДОП участникът следва да предостави информация за липсата или наличието на обстоятелства по чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП. Възложителят въвежда критерий за подбор: 1. Годност (правоспособност) за упражняване на проф.дейност: Участникът следва да разполага с мин. 1 обект за производство/преработка на хранит.продукти, к.ще бъде използван за изп-ние на поръчката. Участниците трябва да докажат, че притежават Удостоверение за регистрация на обект за производство или търговия на едро с храни, издадено от БАБХ, даващо им право да търгуват с групите храни, включени в предмета на поръчката. Съответствието с това условие се декларира с попълване на съответната графа на образеца на ЕЕДОП, Част IV. „Критерии за подбор”, буква А: „Годност”. 2. Мин. изисквания за техн. и проф.способности на участниците съгласно чл. 63 от ЗОП: 2.1.Участникът да разполага с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнение на поръчката – чл. 63, ал. 1, т. 8 от ЗОП: Мин.изисквания: Участникът следва да осигури мин.едно превозно средство, вписано в регистъра /списъка/ на транспортните средства в ОДБХ за превоз на храни или еквивалентен чуждестранен регистър при условие за приложимост на територията на РБългария, к.ще бъде използвано при изпълнение на поръчката. 2.2. Участникът да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката – чл. 63, ал. 1, т. 5 от ЗОП: Мин.изисквания: За изпълнение на поръчката участникът трябва да разполага най-малко със следния персонал: - готвач: най-малко 2 лица с професионална квалификация по професия „Готвач“; - ръководител на екипа, изпълняващ поръчката: Диетолог или лице, което осъществява технологичен и/или микробиологичен контрол при изпълнението на услугата; 2.3 Участникът да разполага със система за управление и проследяване на доставките, която ще прилага при изпълнение на поръчката– чл. 63, ал. 1, т. 4 от ЗОП: Мин.изисквания: участникът да има внедрена HACCP или еквивалентна система за осигуряване безопасност на храните; Участниците декларират спазването на изискването на чл. 63 от ЗОП чрез попълването на ЕЕДОП, в част В:„Технически и професионални способности“. При сключване на договора, участникът, определен за изпълнител, представя гаранция за изпълнение в размер на 5 % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията се представя в една от следните форми: А)безусловна, неотменяема банкова гаранция, в оригинал или Б) постъпила парична сума, внесена по банкова сметка на СБАЛХЗ ЕАД, удостоверено с платежно нареждане, или В) застраховка, к. обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя, в оригинал. Поръчката се възлага въз основа на икономически най-изгодна оферта при критерий за възлагане „най-ниска цена“ съгл.чл. 70, ал. 2, т. 1 от ЗОП. Оценяването на офертите и класирането на участниците се извършва по критерий „най-ниска цена“ на офертата. На оценка подлежи общата стойност на ценовото предложение в лева без ДДС. Обща стойност в лева без ДДС се оферира с точност до 2 знак след десетичната запетая. Възложителят не допуска ценови предложения, к. надвишават прогнозната стойност на поръчката. В случай, че участник направи ценово предложение за изп-ние на поръчката, к.надвишава прогноз.стойност, то офертата ще бъде отстранена от участие. Възложителят може да сключи договор само ако са налице най-малко трима класирани участници.

VII.2) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване

Комисия за защита на конкуренцията, бул. Витоша № 18, Република България 1000, София, Тел.: 02 9884070, E-mail: cpcadmin@cpc.bg, Факс: 02 9807315

Интернет адрес/и:

URL: http://www.cpc.bg.

VII.3) Подаване на жалби
Точна информация относно краен срок/крайни срокове за подаване на жалби

Съгласно чл. 197, ал. 1, т. 5 , буква А) от ЗОП: Жалба може да се подава в 10-дневен срок от: публикуването на: а) решенията за провеждане на процедури на договаряне по чл. 18, ал. 1, т. 8 – 10 и 13.

VII.4) Дата на изпращане на настоящото решение

14.08.2019 г. 


VIII: Възложител

VIII.1) Трите имена

доц. д-р Бранимир Владимиров Спасов

VIII.2) Длъжност

изпълнителен директор на СБАЛХЗ ЕАД