00164-2015-0039
Технически редакции | ||
02.09.2015 09:07 ч. : | промяна преди публикуване | |
затвори |
Технически редакции | ||
02.09.2015 09:07 ч. : | 01/09/2015 19:31 | промяна преди публикуване |
затвори |
Технически редакции | ||
02.09.2015 09:07 ч. : | 01/09/2015 19:31 | промяна преди публикуване |
затвори |
BG-София:
РЕШЕНИЕ
чл. 3, ал. 1 от ЗОП
Б) за промяна
І: ВЪЗЛОЖИТЕЛ
чл. 7, т. 1-4 на ЗОП (класически)
Министерство на отбраната, ул. Дякон Игнатий №3, За: Владимир Тончев, Р.България 1092, София, Тел.: 02 9220669, E-mail: v.tonchev@mod.bg, Факс: 02 9515169
Място/места за контакт: Дирекция Отбранителна аквизицияИнтернет адрес/и:
Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: www.mod.bg.
Адрес на профила на купувача: http://pp.mod.bg/MO-DIO-2015-054.
Министерство или друг държавен орган, включително техни регионални или местни подразделения
Отбрана
Б) ЗА ПРОМЯНА
извършване на промяна/техническа редакция
ІI: ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА
Доставка на хранителни продукти и напитки.
Доставка на хранителни продукти и напитки за военните формирования от състава на Съвместно командване на силите, Сухопътни войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили и за Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ (ИА „ВКВПД) за период от три години, разделени на обособени позиции, както следва: Обособена позиция № 1 – Доставка на хранителни продукти за военните формирования от I-ви регион София. Обособена позиция № 2 – Доставка на хранителни продукти за военните формирования от II-ри регион Пловдив. Обособена позиция № 3 – Доставка на хранителни продукти за военните формирования от III-ти регион Варна. Обособена позиция № 4 – Доставка на хранителни продукти за военните формирования от IV-ти регион Бургас. Обособена позиция № 5 – Доставка на хранителни продукти за военните формирования от I-ви регион София, предназначени за изпълнение от специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания. Обособена позиция № 6 – Доставка на хранителни продукти за военните формирования от II-ри регион Пловдив, предназначени за изпълнение от специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания. Обособена позиция № 7 – Доставка на хранителни продукти за военните формирования от III-ти регион Варна, предназначени за изпълнение от специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания. Обособена позиция № 8 – Доставка на хранителни продукти за военните формирования от IV-ти регион Бургас, предназначени за изпълнение от специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания. Обособена позиция № 9 – Доставка на хранителни продукти и напитки за Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ за I-ви регион София. Обособена позиция № 10 – Доставка на хранителни продукти и напитки за Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ за II-ри регион Пловдив. Обособена позиция № 11 – Доставка на хранителни продукти и напитки за Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ за III-ти регион Варна. Обособена позиция № 12 – Доставка на хранителни продукти и напитки за Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ за IV-ти регион Бургас. Обособена позиция № 13 – Доставка на хранителни продукти и напитки за Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ за I-ви регион София, предназначени за изпълнение от специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания. Обособена позиция № 14 – Доставка на хранителни продукти и напитки за Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ за II-ри регион Пловдив, предназначени за изпълнение от специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания. Обособена позиция № 15 – Доставка на хранителни продукти и напитки за Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ за III-ти регион Варна, предназначени за изпълнение от специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания. Обособена позиция № 16 – Доставка на хранителни продукти и напитки за Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ за IV-ти регион Бургас, предназначени за изпълнение от специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания.
15000000, 15330000, 15312200
Описание:
Открита процедура
ІII: АДМИНИСТРАТИВНА ИНФОРМАЦИЯ
Упълномощен потребител на РОП / чрез услугата "Електронен подател"
решение и обявление за поръчка
683130
18.08.2015 г.
ІV: ПРАВНО ОСНОВАНИЕ
V: ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОРИГИРАНЕ ИЛИ ДОБАВЯНЕ
И двете
И двете (за допълнителна информация моля направете справка със съответната документация за участие)
Срок за получаване на офертите/заявленията за участие
Условия за получаване на спецификации и допълнителни документи - срок за получаване на изкания за документи или за достъп до документи
Условия за отваряне на офертите
Промяната касае: 1. Приложения № 3 (ТС П87.2038.14) и № 4 (ТС изх. № 4318/07.05.2015г.) от документацията в т.6.2. „Етикетиране“ – „Наредбата за изискванията за етикетирането и представянето на храните, приета с ПМС № 136/19.07.2000 г.“ се заменя с „Наредбата за изискванията за етикетирането и представянето на храните, приета с ПМС № 383/04.12.2014 г.“. 2. Приложения № 3 (ТС П87.2038.14) и № 4 (ТС изх. № 4318/07.05.2015г.) от документацията в изискванията към хранителните продукти за „Разтворимо кафе - три в едно“ се добавя да отговарят на изискванията на Наредба № 8/16.04.2002 г. за изисквания към използване на добавки във храните, обнародвана в ДВ на 29.04.2002 г. и Наредба № 4/03.02.2015 г. за изискванията към използване на добавки във храните, в съответствие с разпоредбите на „Регламент /ЕО/ №1333/2008г. 3. Приложения № 3 (ТС П87.2038.14) и № 4 (ТС изх. № 4318/07.05.2015г.) от документацията в изискванията към хранителните продукти за „Сухо мляко пълномаслено“ изискването за „Масленост в % от общата маса“- над 26%, се заменя с „Масленост в % от общата маса“ - над 26% до 42%. 4. Приложения № 3 (ТС П87.2038.14) и № 4 (ТС изх. № 4318/07.05.2015г.) от документацията в изискванията към хранителните продукти за „Сирене бяло саламурено от краве/овче мляко“ и „Кашкавал от краве/овче мляко“ показателят „Степен на зрялост по Шилович не по-малко от“ следва да се замени с „Степен на зрялост като съотношение на разтворим към общ белтък, % не по-малко от“, като за „Сирене бяло саламурено от краве/овче мляко“ изискването следва да бъде min 14-16, за „Кашкавал от краве/овче мляко“ изискването следва да бъде min 20-22. 5. Приложения № 3 (ТС П87.2038.14) от документацията: а) в списъка на хранителните продукти пореден №6 „Кифла с мармалад“ се промяна на „Кифла с мармалад/шоколад“; б) в изискванията към хранителните продукти: - на Приложение №2, стр. 2 „Кифла с мармалад“ се промяна на „Кифла с мармалад/шоколад“; - за Дини, Череши, Пъпеши, Кайсии, Ананас, Малини, Къпини, Смокини, Сливи, Лук пресен, Чесън пресен, Чесън сух на глави, Репички, Краставици, Зеле, Чушки люти, Бамя, Патладжан, Праз лук, Тиква, Моркови, Гъби пресни, Магданоз, Целина, Копър, Джоджен, Лук кромид зрял, Картофи късни и Картофи пресни отпада изискването за съответствие на специфичните стандарти за предлагане на пазара минимум за „клас I“ същите да отговарят на изискванията за качество на общия пазарен стандарт приложение 1, част А на Регламент (ЕС) 543/2011. 6. Приложения № 4 (ТС изх. № 4318/07.05.2015г.) от документацията в списъка на хранителните продукти и напитки (приложение №1), за пореден №30 „Пилешка пържола бут с/без кожа, немаринована, охладена/замразена“, графа „Изисквания към продукта“ придобива следния вид – охладена/замразена, пликове или тарелки до 3 кг. 7. Приложения № 4 (ТС изх. № 4318/07.05.2015г.) от документацията в списъка на хранителните продукти и напитки в списъка на хранителните продукти и напитки (приложение №1), за пореден №82 „Сухари“, графа „Изисквания към продукта“ придобива следния вид – кръгли или квадратни, пакетирани, а в изискванията за продукта по пореден №82 „Сухари“ изречението „Да са с квадратна форма.“ се заменя с „Да са с квадратна или кръгла форма.“. 8. Приложения № 4 (ТС изх. № 4318/07.05.2015г.) от документацията в изискванията за продукта по пореден №98 „Мед пчелен индивидуална разфасковка“ в изискването за опаковка „Полиетиленови пликчета до 20 гр., Пластмасови кофички до 20 гр.“ да се замени с „ПВЦ 0,015 кг“. 9. Приложения № 4 (ТС изх. № 4318/07.05.2015г.) от документацията в изискванията за продукта по пореден №101 „Галета“ т.3 отпада. Продължава в т.VII) от настоящото решение.
VI: ОБЖАЛВАНЕ
Комисия за защита на конкуренцията, бул. Витоша № 18, Р.България 1000, София, Тел.: 02 9884070, E-mail: cpcadmin@cpc.bg, Факс: 02 9807315
Интернет адрес/и:
URL: http://www.cpc.bg.
VII: ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ
10. Приложения № 4 (ТС изх. № 4318/07.05.2015г.) от документацията в изискванията за продукта по пореден №103 „Джоджен“ посочения текст отпада и се заменя с „По технологична документация на производителя, съобразена със следните основни изисквания: 1. Сушени и/или наронени, цели и/или начупени листа. Подправката да има специфична, характерна за вида приятна миризма. Без чужди примеси, мириси и вкус. Плесени да не се установяват. 2. Да са опаковани в пакети по 10 гр.“. 11. Приложения № 4 (ТС изх. № 4318/07.05.2015г.) от документацията в списъка на хранителните продукти и напитки в списъка на хранителните продукти и напитки (приложение №1), за пореден №135 „Чушки люти“, графа „Изисквания към продукта“ придобива следния вид – Наредба 16 от 28.05.2010 г. на МЗХ, ОПС и в графа „Мярка“ „бр.“ се заменя с „кг“. 12. Приложения № 4 (ТС изх. № 4318/07.05.2015г.) от документацията в изискванията към хранителните продукти за Краставици, Зеле, Моркови, Лук кромид зрял, Патладжан, Тиквички, Копър, Магданоз, Целина, Чесън сух на глави, Чушки люти, Картофи пресни, Картофи късни, Дини, Кайсии, Череши и Пъпеши отпада изискването за съответствие на специфичните стандарти за предлагане на пазара минимум за „клас I“ същите да отговарят на изискванията за качество на общия пазарен стандарт приложение 1, част А на Регламент (ЕС) 543/2011. 13. Приложения № 4 (ТС изх. № 4318/07.05.2015г.) от документацията в списъка на хранителните продукти и напитки в списъка на хранителните продукти и напитки (приложение №1), за пореден №144 „Маслини“, графа „Изисквания към продукта“ придобива следния вид – в тенекия, от 2,5 кг. 14. Приложения № 4 (ТС изх. № 4318/07.05.2015г.) от документацията в изискванията за продукта по пореден №160 „Конфитюр /дюли, ягоди, малини, кайсии, праскови и други/“ в изискването за опаковка „Да бъдат опаковани в PVC опаковки или стъклени буркани“ да се замени с „Да е в буркани по 360 гр.“. 15. Приложения № 4 (ТС изх. № 4318/07.05.2015г.) от документацията в изискванията за продукта по пореден №163 „Разтворимо кафе 3 в 1“ в изискването „Да бъде във фолирана индивидуална опаковка до 20 гр., съдържаща кафе, захар и сметана.“ да се замени с „Да бъде във фолирана индивидуална опаковка от 17,5 гр., съдържаща кафе, захар и сметана.“. 16. Приложения № 4 (ТС изх. № 4318/07.05.2015г.) от документацията в изискванията за продукта по пореден №182 „Сандвичи готови комбинирани“ се добавя изискване „Сандвичите да са с тегло – 200 гр.“. 17. В III.1.1. от документацията пореден №6. 18. В III.2.1. от документацията пореден №30; пореден №82 и №135. 19. В III.2.2. от документацията пореден №144 „Маслини“. 20. В приложение Приложение № 2. I. Проект на договор за доставка на хранителни продукти за военните формирования (за обособени позиции №№ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 и 8) от документацията, се правят промени в чл.6, ал.4; чл.6, ал.5, т.2; чл.7, ал.2; чл.7, ал.6; чл.7, ал.7; чл.9; ал.1; чл.9, ал.2; чл.10, ал.1; чл.29; ал.3 и 4; чл.36, ал.1; чл.47; чл.47, т.3 и в приложение №7 т.II.12 и т.II.13 . 21. В приложение Приложение № 2. II. Проект на договор за доставка на хранителни продукти и напитки за ИА „ВКВПД“ (за обособени позиции №№ 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 и 16) от документацията, се правят промени в чл.6, ал.4; чл.6, ал.5, т.2; чл.7, ал.2; чл.7, ал.6; чл.7, ал.7; чл.9; чл.10, ал.1; чл.29; ал.3 и 4; чл.36, ал.1; чл.47; чл.47, т.3 и в приложение №7 т.II.12 и т.II.13.
VIII: ДАТА НА ИЗПРАЩАНЕ НА НАСТОЯЩЕТО РЕШЕНИЕ
01.09.2015 г.
Възложител