02044-2012-0001
BG-гр. Септември: Покупка
ИНФОРМАЦИЯ ЗА СКЛЮЧЕН ДОГОВОР
Доставки
РАЗДЕЛ І: ВЪЗЛОЖИТЕЛ
СОУ "Христо Ботев" град Септември, бул. "България" № 42, За: Янка Борисова Кметска, Република България 4490, гр. Септември, Тел.: 03561 2134, E-mail: hrbotev_sp@abv.bg
Място/места за контакт: Янка Борисова КметскаПубличноправна организация
Образование
НЕ
РАЗДЕЛ ІІ: ОБЕКТ НА ОБЩЕСТВЕНАТА ПОРЪЧКА
"Приготвяне и доставка на готова храна за обяд на учениците от 1-ви до 8-ми клас на училище СОУ "Христо Ботев" гр. Септември"
Договорът е за приготвяне на храна за обяд на учениците от 1-ви до 8-ми клас на училище СОУ "Христо Ботев" гр. Септември и ежедневното й доставяне в училището"
15000000
Описание:
НЕ
РАЗДЕЛ ІV ПРОЦЕДУРА
Открита
НЕ
ДА
РАЗДЕЛ V: СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР
2
ЕТ "МАРГАРИТА КОМЕРС-МАРГАРИТА ВЕЛИЧКОВА" ЕИК BG 112011692, ул. "Четвърта" № 7, Република България 4489, с.Лозен, Тел.: 0899 826310
НЕ
РАЗДЕЛ VI: ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ
Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", проект BG051PO001-3.1.06 "Подобряване на качеството на образование в средищните училища чрез въвеждане на целодневна обганизация на учебния процес"
ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ХРАНИТЕ И ДОСТАВКИТЕ І. Доставяната храна трябва да отговаря на следните изисквания: 1. Да е висококачествена, пълноценна,безопасна и топла, като отговаря на всички изисквания на националното и европейското законодателство в тази насока; 2. Да се приготвя в обекти, регистрирани по чл. 12 от Закона за храните; 3. Да е приготвена от хранителни продукти, които отговарят на изискванията, предвидени в Закона за храните и свързаните с него подзаконови нормативни актове; 4. Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 37/21.07.2009 на Министерство на здравеопазването за здравословното хранене на учениците; 5. Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 9/16.09.2011 г. на Министерство на земеделието и храните за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата; 6. Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 23/19.07.2005 г. за физиологичните норми за хранене на населението на Министерство на здравеопазването; 7. Да отговаря на изискванията на Наредба № 5 за хигиената на храните от 25.05.2006 на Министерство на земеделието и храните. 8. Доставяната храна следва да бъде приготвяна съгласно сборника рецепти за ученическо столово хранене, издателство Техника, 2012 г., одобрен с писмо № 74-01-73/28.06.2012 г. на МЗ и да се спазват изискванията за съответната възрастова група на учениците. 9. По Обособена позиция 2” Приготвяне и доставка на готова храна за обяд на учениците от 1-ви до 8-ми клас на училище СОУ”Христо Ботев” гр.Септември”-Всеки обяд трябва да съдържа минимум три ястия: - първо: супа; - второ: основно ястие; - трето: десерт. ІІ. Доставки. По обособена позиция 2” Приготвяне и доставка на готова храна за обяд на учениците от 1-ви до 8-ми клас на училище СОУ”Христо Ботев” гр.Септември: Участникът , определен за изпълнител, трябва да приготвя и ежедневно доставя обедна храна на следния адрес : гр. Септември, обл. Пазарджик, бул.”България” № 42, между 11:30 и 12:00 часа. Когато храната се доставя предварително опакована, то опаковката трябва да предпазва продукта от външно замърсяване и да не променя органолептичните му характеристики. Когато храната се доставя за разпределяне на място, то тя се пренася в термофорни кутии/съдове, запазващи нейните органолептични качества и се доставя до съответното помощно помещение за ученическо столово хранене, където се разпределя в посуда на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ и и се раздава от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ на хранещите се ученици.
Комисия за защита на конкуренцията, бул. Витоша № 18, Република България 1000, София, Тел.: 02 9884070, E-mail: cpcadmin@cpc.bg, Факс: 02 9807315
Интернет адрес/и:
URL: http://www.cpc.bg.
11.01.2013 г.
ПРИЛОЖЕНИЕ Г