Версия за печат

03919-2012-0001

BG-Средец:

РЕШЕНИЕ

Номер: 62 от 18.10.2012 г. 

чл. 3, ал. 1 от ЗОП

А) за откриване на процедура


І: ВЪЗЛОЖИТЕЛ

чл. 7, т. 1-4 на ЗОП (класически)

I.1) Наименование и адрес

СОУ "СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ", ул.”Васил Коларов” № 168, За: Марияна Джермова, България 8300, Средец, Тел.: 0889 184495, E-mail: advmd@abv.bg

Място/места за контакт: Марияна Джермова

Интернет адрес/и:

Адрес на профила на купувача: www.sredets.bg.

I.2) Вид на възложителя и основна/и дейност/и

Регионален или местен орган

Основна дейност на възложителя

Образование


А) ЗА ОТКРИВАНЕ НА ПРОЦЕДУРА ЗА ВЪЗЛАГАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА


ІI: ОТКРИВАНЕ

ОТКРИВАМ

процедура за възлагане на обществена поръчка

ІI.1) Вид на процедурата

Открита процедура


IІI: ПРАВНО ОСНОВАНИЕ

чл. 16, ал. 8 от ЗОП

IV: ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА

Доставки
ІV.1) Описание на предмета на поръчката/на потребностите при състезателен диалог/на конкурса за проект

„ПРИГОТВЯНЕ И ДОСТАВКА НА ЗАКУСКИ И ГОТОВА ХРАНА – ОБЯД ЗА НУЖДИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ПРИ СОУ „СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ” ГР. СРЕДЕЦ”, включваща следните обособени позиции: ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ № 1 „ПРИГОТВЯНЕ И ДОСТАВКА НА ГОТОВА ХРАНА ЗА ОБЯД НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ 1-ви ДО 8- ми КЛАС ВКЛЮЧИТЕЛНО ПРИ СОУ „СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ” ГР. СРЕДЕЦ” ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ № 2 „ПРИГОТВЯНЕ И ДОСТАВКА НА ЗАКУСКИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ 1-ви ДО 4-ти КЛАС ВКЛЮЧИТЕЛНО ПРИ СОУ „СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ” ГР. СРЕДЕЦ Приготвяне и ежедневна доставка на храна за обяд и закуски по одобрени от диетолог и утвърдени от възложителя менюта, съобразени с действащото законодателство и специфични изисквания за приготвяне на храна за ученици и по-специално с предвидените рецепти в сборника рецепти за ученическо столово хранене, издателство Техника, 2012 г., одобрен с писмо № 74-01-73/28.06.2012 г. Храната се доставя ежедневно по заявка на възложителя в посочените в договора часове и помещение на училището. Доставяната храна следва да отговаря на изискванията на Наредба № 37/21.07. 2009 на Министерство на здравеопазването за здравословното хранене на учениците, Наредба № 9/16.09.2011 г. на Министерство на земеделието и храните за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата, Наредба № 23/19.07.2005 г. за физиологичните норми за хранене на населението на Министерство на здравеопазването; Наредба № 5 за хигиената на храните от 25.05.2006 на Министерство на земеделието и храните. Вложените продукти да отговарят на изискванията, установени в Закона за храните и свързаните с него подзаконови нормативни актове, при спазване на добрата производствена и хигиенна практика, като продуктите от животински произход трябва да са снабдени със сертификат за качество от РИОКОЗ.

ІV.2) Зелена обществена поръчка
ІV.2.1) Поръчката е "зелена", съгласно обхвата на Националния план за действие за насърчаване на зелените обществени поръчки

НЕ

ІV.2.1.2.) "Зелените" критерии присъстват във:
ІV.2.2) Поръчката е "зелена" извън обхвата на Националния план за действие

НЕ


V: МОТИВИ

V.1) Мотиви за избора на процедура

Не са налице условията за провеждане на състезателен диалог или процедури на договаряне по ЗОП.

V.3) Настоящата процедура е свързана с процедура за възлагане на обществена поръчка или конкурс за проект, която е:
Публикувано в регистъра на обществените поръчки под уникален №: --

VI: ОДОБРЯВАМ

обявлението и документацията за участие


VII: ОБЖАЛВАНЕ

VII.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване

Комисия за защита на конкуренцията, бул."Витоша" № 18, България 1000, София, Тел.: 02 9884070, E-mail: cpcadmin@cpc.bg, Факс: 02 9807315

VII.2) Срок за подаване на жалби: съгласно чл.120 от ЗОП

VIII: ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ


IX: ДАТА НА ИЗПРАЩАНЕ НА НАСТОЯЩЕТО РЕШЕНИЕ

19.10.2012 г. 


Възложител

Трите имена: Севдалина Статулова Кралева
Длъжност: Директор на СОУ "СВ.СВ.Кирил и Методий" гр. Средец