00184-2015-0003
Технически редакции | ||
![]() |
||
15.10.2015 16:27 ч. : | промяна преди публикуване | |
![]() |
||
затвори |
Технически редакции | ||
![]() |
||
15.10.2015 16:27 ч. : | 15/10/2015 14:49 | промяна преди публикуване |
![]() |
||
затвори |
Технически редакции | ||
![]() |
||
15.10.2015 16:27 ч. : | 15/10/2015 14:49 | промяна преди публикуване |
![]() |
||
затвори |
BG-гр.Пещера:
РЕШЕНИЕ
чл. 3, ал. 1 от ЗОП
А) за откриване на процедура
І: ВЪЗЛОЖИТЕЛ
чл. 7, т. 1-4 на ЗОП (класически)
Община Пещера, гр.Пещера, ул. Дойранска епопея №17, За: Виктория Пенева, Република България 4550, гр.Пещера, Тел.: 0894 677707, E-mail: mayor@peshtera.bg, Факс: 0350 64165
Място/места за контакт: Община ПещераИнтернет адрес/и:
Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: www.peshtera.bg.
Адрес на профила на купувача: http://op.peshtera.bg/?q=page&idd=index&porachkaid=20151015ZxHK603965.
Регионален или местен орган
Обществени услуги
А) ЗА ОТКРИВАНЕ НА ПРОЦЕДУРА ЗА ВЪЗЛАГАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА
ІI: ОТКРИВАНЕ
процедура за възлагане на обществена поръчка
Открита процедура
IІI: ПРАВНО ОСНОВАНИЕ
IV: ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА
Предмет на общ. поръчка е Период. доставка на хран. продукти за нуждите на ДСП,ДЦДМУ,ДЦВХУ- гр.Пещера по обос. позиции: Обос.позиция №1: Месо и месни продукти; Обос.позиция №2: Мляко и млечни продукти; Обос.позиция №3: Риба, рибни продукти и други морски храни; Обос.позиция №4:Яйца; Обос.позиция №5:Масла и мазнини; Обос.позиция №6:Зърнени храни и храни на зърнена основа; Обос.позиция №7: Картофи, кореноплодни и варива; Обос.позиция №8:Плодове, зеленчуци и продукти от тях–зимен /летен период; Обос.позиция №9:Други (подправки и непопадащи в другите групи); Обос.позиция №10:Хран. продукти предназначени за доставка от специал. предприятия или кооперации на хора с увреждания Видовете и прогноз. количества на хран. продукти, предмет на поръчката,са подробно описани в Технич. спецификации за съответните обос. позиции и в Колич. стойностната сметка към Цен. предложение за съотв. обос.позиция.Посочените в Технич. спецификация и в колич. стойностната сметка към Цен. предложение за съотв.обособена позиция на участника, определен за Изпълнител количества са прогнозни и приблизителни и Възложителят си запазва правото да закупи по-малко или повече от предвидените хран. продукти на база конкретните нужди за периода на изпълнение на поръчката в рамките на общата стойност на договора по съотв.обособена позиция.Възложителят определя конкретните видове и количества в съответствие със своите нужди и не е длъжен да заяви и закупи количествата в пълен обем, посочени в Технич. спецификация за съотв.обособена позиция.Възложителят има право да възлага допълнит. доставка на договорените видове хранит. продукти в обем, надхвърлящ посоченото в Технич. спецификация за съотв.обособена позиция количество,но в рамките на общата стойност на съответния договор. Период. доставка на хранит.продукти по обос.позиции трябва да отговаря на следн. изисквания: 1.Хран. продукти по съответните обос.позиции да са висококачествени,пълноценни и безопасни като отговарят на всички изисквания на национ. и европ.законодателство в тази насока; 2.Хран. продукти по съотв.обос.позиции да отговарят на изискванията,посочени в ЗХ,Наредба №6/10.08.11г. за здравосл.хранене на децата 3 до 7г. в дет.заведения и Наредба№9 от 16.09.2011г. за специф.изисквания към безопасността и качеството на храните,предлагани в дет.заведения и училищата и в Наредба№23/19.07.2005г. за физиолог.норми за хранене на населението. 3.Всяка доставка по обос.позиции да бъде придружена с документ /сертификат или друг легитимен документ/ за произход,качество и /или маркировка на доставените продукти,издаден от съотв.контролни органи. 4.Хран.продукти по обос.позиции следва да се доставят от обекти,регистрирани по чл.12 от ЗХ за съответ. група храни; 5.Достав. на хранит. продукти по обос.позиции да се извършва в опаковка,която трябва да предпазва продуктите от външно замърсяване и да не променя органолептичните му характеристики. 6.В деня на доставката хранит. продукти по обос.позиции трябва да имат остатъчен срок на годност минимум 80 % от целия им срок на годност посочен от производителя,и да са придружен с документ/сертификат или друг легитимен документ за произход,качество и/или маркировка на доставяните продукти, издад. от съотв.контролни органи. 7.Доставката на хран.продукти по съотв.обос.позиции ще се осъществява период. в работни дни чрез конкретни заявени видове и количества продукти,които ще се определят от домакина на ДСП според реалното потребление и ще се заявяват по телефон,факс,e-mail и др. от въз-ля до изп-ля по договора. Срокът за изпълнение на всяка доставка по съотв.обос. позиция е 3 (три)работни дни,считано от дата на подаване на писмена заявка от Въз-ля до Изп-ля до окончат.доставка на заявените хран.продукти.Заявените доставки на хляб по Обос.позиция №6 се извършват ежедневно,съг. предварително подадена заявка. Срокът за подмяна на хран. продукти в случай на рекламация на всяка доставка по съотв. обос. позиция е по предложение на участника,определен за Изпълнител
НЕ
НЕ
V: МОТИВИ
Естеството на доставката позволява да се определят техническите спецификации, не са налице условия за провеждане на състезателен диалог или процедури на договаряне и съгласно разпоредбите на чл. 16, ал. 8 от ЗОП Община Пещера обявява открита процедура. Доставката е със стойност, която отговаря на условията и реда за възлагане на обществена поръчка чрез открита процедура, съгласно праговете от Закона за обществени поръчки. Откритата процедура по реда на ЗОП гарантира публичност и прозрачност, свободна и лоялна конкуренция, равнопоставеност и недопускане на дискриминация. Дава възможност на всички заинтересовани лица да подадат оферта, което в максимална степен ще обезпечи интереса на Община Пещера.
VI: ОДОБРЯВАМ
обявлението и документацията за участие
VII: ОБЖАЛВАНЕ
Комисия за защита на конкуренцията, бул. Витоша № 18, Република България 1000, София, Тел.: 02 9884070, E-mail: cpcadmin@cpc.bg, Факс: 02 9807315
Интернет адрес/и:
URL: www.cpc.bg.
VIII: ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ
IX: ДАТА НА ИЗПРАЩАНЕ НА НАСТОЯЩЕТО РЕШЕНИЕ
15.10.2015 г.
Възложител