00546-2015-0007
Технически редакции | ||
![]() |
||
24.04.2015 16:42 ч. : | 24/04/2015 16:37 | промяна преди публикуване |
![]() |
||
затвори |
Технически редакции | ||
![]() |
||
24.04.2015 16:42 ч. : | 24/04/2015 16:37 | промяна преди публикуване |
![]() |
||
затвори |
BG-София: Покупка
ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА
Доставки
РАЗДЕЛ І: ВЪЗЛОЖИТЕЛ
Специализирана болница за активно лечение по онкология-ЕАД, ул.Пловдивско поле №6, За: Цветолюба Васева, Република България 1756, София, Тел.: 02 8076355, E-mail: tzvaseva@sbaloncology.bg, Факс: 02 8706321
Интернет адрес/и:
Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: www.sbaloncology.bg.
Адрес на профила на купувача: http://procurement.sbaloncology.bg/?q=page&idd=index&porachkaid=20150421iXYC383984.
Адреси и лица за контакт, от които може да се получи допълнителна информация: На горепосочения адрес за контакти.
Адреси и лица за контакт, от които може да се получи документация за участие: На горепосочения адрес за контакти.
Адреси и лица за контакт, на които трябва да бъдат изпратени офертите или заявленията за участие: На горепосочения адрес за контакти.
Публичноправна организация
Здравеопазване
НЕ
РАЗДЕЛ ІІ: ОБЕКТ НА ОБЩЕСТВЕНАТА ПОРЪЧКА
ДОСТАВКА НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
Възлагане на обществена поръчка
Откритата процедура е за периодично повтарящи се доставки на хранителни продукти за нуждите на „СБАЛ по онкология” ЕАД – Възложител, съгласно приложената Техническа спецификация, с цел избор на доставчик и сключване на договор за доставка при най-благоприятни на „СБАЛ по онкология” ЕАД условия. Прогнозните количества са посочени по обособени позиции в Техническата спецификация. Всяка обособена позиция е обозначена със собствен пореден номер в Техническата спецификация. 2. Доставките на хранителни продукти се договарят и извършват в рамките на прогнозните годишни количества по Техническата спецификация по посочените номенклатури. 3. Посочените количества в Техническата спецификация са ориентировъчни и не пораждат задължения за „СБАЛ по онкология” ЕАД да ги закупи в прогнозния обем. Фактическото изпълнение на обществената поръчка се определя на базата прием на пациенти и финансова обезпеченост на изпълнението на поръчката.
15100000, 15200000, 15300000, 15500000, 15810000
Описание:
НЕ
ДА
НЕ
ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ: 1. МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ 2. МЕСО И МЕСНИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ 3. РИБА 4. ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ И ПОДПРАВКИ 5. ПРЕСНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 6. КОНСЕРВИРАНИ ПРОДУКТИ 7. ХЛЯБ И ХЛЕБНИ ИЗДЕЛИЯ
НЕ
12
РАЗДЕЛ ІII ЮРИДИЧЕСКА, ИКОНОМИЧЕСКА, ФИНАНСОВА И ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ
ОБОСОБЕНА ПОЗИЦИЯ ГАРАНЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ 1. МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ 440,1 2. МЕСО И МЕСНИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ 287,81 3. РИБА 91,62 4. ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ И ПОДПРАВКИ 181,56 5. ПРЕСНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 155,96 6. КОНСЕРВИРАНИ ПРОДУКТИ - 146 7. ХЛЯБ И ХЛЕБНИ ИЗДЕЛИЯ - 306,84
Бюджет на "СБАЛ по Онкология" ЕАД
Участник в настоящата открита процедура може да бъде всяко българско или чуждестранно физическо или юридическо лице, както и техни обединения. При участници обединения, следва да се приложи оригинал или нотариално заверено копие на договора за обединение. В случай, че в договора не е посочено лицето, което представлява участниците в обединението се представя и документ, подписан от лицата в обединението, в който се посочва представляващият. Договорът за обединение трябва да съдържа клаузи, които гарантират, че: - всички членове на обединението/консорциума са отговорни, заедно и поотделно, за участието в обществената поръчка и за периода на изпълнението на договора; - е определен член на обединението/консорциума, който е упълномощен да задължава, да получава указания за и от името на всеки член на обединението/консорциума; - всички членове на обединението/консорциума са задължени да останат в него за целия период на изпълнение на договора. Не се допускат промени в състава на обединението след подаването на офертата. Лице, което участва в обединение или е дало съгласие и фигурира като подизпълнител в офертата на друг участник, не може да представя самостоятелна оферта. В обществената поръчка едно физическо или юридическо лице може да участва само в едно обединение. Свързани лица или свързани предприятия не може да бъдат самостоятелни кандидати или участници в настоящата обществена поръчка. Забележка: Свързани лица и свързани предприятия по смисъла на § 1, т.23а и т.24 от ЗОП са: 23а. "Свързани лица" са: а) роднини по права линия без ограничение; б) роднини по съребрена линия до четвърта степен включително; в) роднини по сватовство - до втора степен включително; г) съпрузи или лица, които се намират във фактическо съжителство; д) съдружници; е) лицата, едното от които участва в управлението на дружеството на другото; ж) дружество и лице, което притежава повече от 5 на сто от дяловете или акциите, издадени с право на глас в дружеството. Не са свързани лица дружество, чийто капитал е 100 на сто държавна или общинска собственост, и лице, което упражнява правата на държавата, съответно на общината в това дружество. 24. "Свързано предприятие" е предприятие: а) което съставя консолидиран финансов отчет с възложител, или б) върху което възложителят може да упражнява пряко или непряко доминиращо влияние, или в) което може да упражнява доминиращо влияние върху възложител по чл. 7, т. 5 или 6 от ЗОП, или г) което заедно с възложител по чл. 7 от ЗОП е обект на доминиращото влияние на друго предприятие.
РАЗДЕЛ ІV ПРОЦЕДУРА
Открита
ДА
Предварително обявление за ОП
ДА
Настоящата документация ще бъде Публикувана в „Профила на купувача”, най-късно на първия работен ден, следващ деня на публикуване на обявлението в АОП. 5. В случай, че заинтересовано лице желае да му бъде предоставена документацията за участие на хартиен и електронен носител, Възложителят я предоставя на място или я изпраща за сметка на заинтересованото лице, като определя цена за същата, в размер на 5,00 лева, без ДДС. В случаите по чл. 27а, ал. 1 възложителят предоставя безплатно променената документация на лицата, закупили документация преди издаване на решението за промяна. Посочената сума за документацията се заплаща в посочения в обявлението срок в касата на СБАЛ по Онкология ЕАД, срещу редовно издаден платежен документ или по банков път, по следната банкова сметка на „СБАЛ по онкология” ЕАД: Интернешънъл Асет Банк АД, IBAN: BG84IABG81231000113500, BIC: IABGBGSF.
Български
180
Заседателна зала, 6 етаж, ул. Пловдивско поле 6
Могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване и други лица при спазване на установения режим за достъп до сградата, в която се извършва отварянето.
РАЗДЕЛ VI: ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ
НЕ
НЕ
13. Декларация в свободен текст, че хранителните продукти отговарят на поставените изискванията, като избраният за изпълнител на обществената поръчка следва да представи при доставките и следните документи за това: сертификат за контрол /лабораторен анализ от акредитирана лаборатория/ на храните включени в позицията, която ще изпълнява; 16 Декларация по чл. 56, ал.1, т.8 от ЗОП за използване/неизползване на подизпълнители, с посочване на вида на работите, които ще извършват и дела на тяхното участие, попълнена съгласно образец – В от настоящата документация. 17. Декларация за съгласие за участие, като подизпълнител, попълнена съгласно образец – Г от настоящата документация. 18.. Декларация за отсъствие на обстоятелствата по чл.47, ал.1, т.1, т.2, т.3 и т.4 и ал.5, т.1 и т.2 от ЗОП /отнася се за подизпълнители, в случай, че участникът предвижда такива/, попълнена съгласно образец – Д от настоящата документация. 19. За всяка обособена позиция, за която участникът подава оферта, следва да се представи оригинал на банкова гаранция или копие от документа за внесена гаранция под формата на парична сума. Всяка отделна гаранция за участие е в размер, посочен в обявлението и в част 4 „Указания към участниците за участие в открита процедура”, раздел V „Изисквания и условия за гаранциите” от настоящата документация. 20. Декларация по чл.56, ал.1, т.12 от ЗОП за приемане на условията в проекта на договор, попълнена съгласно образец – Ж от настоящата документация. 21. Декларация по чл.3, т.8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, свързаните с тях лица и техните действителни собственици, попълнена съгласно образец – И от настоящата документация. 22. Декларация за липса на обстоятелствата по чл.8, ал.8, т.2 от ЗОП, попълнена съгласно образец – Е от настоящата документация. сертификат за качество / документ за произход/; констативен протокол от Областна дирекция по безопасност на храните.
Комисия за защита на конкуренцията, бул. Витоша № 18, Република България 1000, София, Тел.: 02 9884070, E-mail: cpcadmin@cpc.bg, Факс: 02 9807315
Интернет адрес/и:
URL: http://www.cpc.bg.
чл.120 от ЗОП
Комисия за защита на конкуренцията, бул. Витоша № 18, Република България 1000, София, Тел.: 02 9884070, E-mail: cpcadmin@cpc.bg, Факс: 02 9807315
24.04.2015 г.
ПРИЛОЖЕНИЕ Б: ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ОБОСОБЕНИТЕ ПОЗИЦИИ
1 "Прясно мляко 3,6 % - еднородна течност без утайка; цвят бял със слабо кремав оттенък; вкус – слабо сладникав без страничен привкус; мирис- специфичен. Сух обезмаслен остатък не повече от 8,5%. Етекирано на български език.По БДС 11:1987 или ТД на производителя, в кутия х 1 литър " 2 "Кисело мляко 2,5 % - цвят бял с различни нюанси на кремав оттенък; вкус и аромат - свойствен, приятно млечно-кисел. Етикетът с фирмения знак да е върху капачките на всяка опаковка, където са отразени дата на годност, партида и температура на съхранение. Сухо вещество – от 8,5% до 18%. По БДС 12:2010 или ТД на производителя. В пластмасови кофички х 0.400 кг. " 3 Сирене краве, бяло саламурено (без саламурата) - вкус, мирис и аромат - специфични за узряло сирене без страничен привкус и мирис. Консистенция -умерено твърда, еластична. По БДС 15-2010 или ТД на производителя, в пластмасови кутии х 8 кг 4 Кашкавал от краве мляко, с вкус, мирис и аромат - специфични за узрял кашкавал без страничен привкус и мирис. Сухо вещество не по- малко от 58%, масленост в сухото вещество – 45%. Срок на зреене – 60 дни. По БДС 14-2010 или ТД на призводителя, в полиетиленови вакуумирани опаковки от 2-3 кг 5 Краве масло, цвят светло-жълт до бял, мириз-специфичен, масленост не по-малко от 82% от сухото вещество, разфасовка -пакетче х 0.125 кг, във фолирана опаковка, водно съдържание не повече от 45%, без растителни мазнини, консервиращи и багрилни вещества. По БДС или ТД на производителя
15100000, 15200000, 15500000, 15300000, 15810000
Описание:
1 "Прясно мляко 3,6 % - еднородна течност без утайка; цвят бял със слабо кремав оттенък; вкус – слабо сладникав без страничен привкус; мирис- специфичен. Сух обезмаслен остатък не повече от 8,5%. Етекирано на български език.По БДС 11:1987 или ТД на производителя, в кутия х 1 литър " литър 5000 2 "Кисело мляко 2,5 % - цвят бял с различни нюанси на кремав оттенък; вкус и аромат - свойствен, приятно млечно-кисел. Етикетът с фирмения знак да е върху капачките на всяка опаковка, където са отразени дата на годност, партида и температура на съхранение. Сухо вещество – от 8,5% до 18%. По БДС 12:2010 или ТД на производителя. В пластмасови кофички х 0.400 кг. " брой 33200 3 Сирене краве, бяло саламурено (без саламурата) - вкус, мирис и аромат - специфични за узряло сирене без страничен привкус и мирис. Консистенция -умерено твърда, еластична. По БДС 15-2010 или ТД на производителя, в пластмасови кутии х 8 кг килограм 1400 4 Кашкавал от краве мляко, с вкус, мирис и аромат - специфични за узрял кашкавал без страничен привкус и мирис. Сухо вещество не по- малко от 58%, масленост в сухото вещество – 45%. Срок на зреене – 60 дни. По БДС 14-2010 или ТД на призводителя, в полиетиленови вакуумирани опаковки от 2-3 кг килограм 230 5 Краве масло, цвят светло-жълт до бял, мириз-специфичен, масленост не по-малко от 82% от сухото вещество, разфасовка -пакетче х 0.125 кг, във фолирана опаковка, водно съдържание не повече от 45%, без растителни мазнини, консервиращи и багрилни вещества. По БДС или ТД на производителя килограм 200
1 Телешко месо-охладено без кост, външен вид свеж, цвят червеникав. ТД на производителя. В полиетиленови пликове до 10 кг 2 Свинско месо, без кост, трупно, охладено, външен вид свеж. ТД на производителя. В полиетиленови пликове до 10 кг 3 Пиле цяло, без вътрешности, замразено, цвят бледожълт, без механични повреди, БДС 12180-74 4 Пилешко месо, цяло бутче, замразено, цвят бледожълт, без механични повреди. По БДС 12180-74 или ТД на производителя. 5 Кюфтета за скара, смес/ 60% телешко, 40% свинско месо/, сол и подправки. Охладени, външен вид-чиста и гладка повърхност, без разкъсвания; цвят-бледо кафяво-червен; мириз и вкус-свойствен; По 0.060 кг за брой. БДС 12704-705 или ДТ на производителя 6 Мляно месо кайма, смес /60% телешко и 40% свинско месо/, охладено – външен вид хомогенна маса с равномерно разпределени парченца месо и тлъстини; цвят - бледокафяв до червен; вкус умерено солен; мирис - свойствен за прясно месо. Без съдържание на соев протеин, вода в % от общата маса до 60%, масленост в % сухото вещество до 55%. БДС или ТД на производителя. 7 Телешки колбас, в естествено черво, без сухожилия, кожа и кости, охладено. По ТД на производителя 8 Кренвирши телешки 100% - чиста гладка повърхност без петна, повреди и необичайни грапавини; без сухожилия, кожа и кости; цвят кафяво -червеникав; мирис - специфичен и приятен. По ТД на производителя. 9 Наденица - варена, диетична, без подправки. По ТД на производителя. 10 Пастет телешки. По ТД на производителя. Опаковка х 0,300 гр 11 Сух салам. Без подправки, тлъстини, кожа, кости. По ТД на производителя.
15100000, 15200000, 15300000, 15500000, 15810000
Описание:
1 Телешко месо-охладено без кост, външен вид свеж, цвят червеникав. ТД на производителя. В полиетиленови пликове до 10 кг килограм 230 2 Свинско месо, без кост, трупно, охладено, външен вид свеж. ТД на производителя. В полиетиленови пликове до 10 кг килограм 500 3 Пиле цяло, без вътрешности, замразено, цвят бледожълт, без механични повреди, БДС 12180-74 килограм 2000 4 Пилешко месо, цяло бутче, замразено, цвят бледожълт, без механични повреди. По БДС 12180-74 или ТД на производителя. килограм 800 5 Кюфтета за скара, смес/ 60% телешко, 40% свинско месо/, сол и подправки. Охладени, външен вид-чиста и гладка повърхност, без разкъсвания; цвят-бледо кафяво-червен; мириз и вкус-свойствен; По 0.060 кг за брой. БДС 12704-705 или ДТ на производителя брой 1000 6 Мляно месо кайма, смес /60% телешко и 40% свинско месо/, охладено – външен вид хомогенна маса с равномерно разпределени парченца месо и тлъстини; цвят - бледокафяв до червен; вкус умерено солен; мирис - свойствен за прясно месо. Без съдържание на соев протеин, вода в % от общата маса до 60%, масленост в % сухото вещество до 55%. БДС или ТД на производителя. килограм 1050 7 Телешки колбас, в естествено черво, без сухожилия, кожа и кости, охладено. По ТД на производителя килограм 300 8 Кренвирши телешки 100% - чиста гладка повърхност без петна, повреди и необичайни грапавини; без сухожилия, кожа и кости; цвят кафяво -червеникав; мирис - специфичен и приятен. По ТД на производителя. килограм 700 9 Наденица - варена, диетична, без подправки. По ТД на производителя. килограм 200 10 Пастет телешки. По ТД на производителя. Опаковка х 0,300 гр брой 200 11 Сух салам. Без подправки, тлъстини, кожа, кости. По ТД на производителя. килограм 50
1 Риба ”Скумрия”, почистена, без глава- здрава със запазена цялост, с естествен цвят, специфичен за дадения вид; мирис след размразяване - характерен за прясна риба без признаци на развала. ТД на производителя. В полиетиленови торби х 10-20 кг. 2 Риба бяла, филе. Без кожа, гръбначни кости и вътрешности. Филетирана и замразена при температура - 18 градуса. ТД на производителя. В полиетиленова опаковка х 10-20 кг.
15100000, 15200000, 15300000, 15500000, 15810000
Описание:
1 Риба ”Скумрия”, почистена, без глава- здрава със запазена цялост, с естествен цвят, специфичен за дадения вид; мирис след размразяване - характерен за прясна риба без признаци на развала. ТД на производителя. В полиетиленови торби х 10-20 кг. килограм 1400 2 Риба бяла, филе. Без кожа, гръбначни кости и вътрешности. Филетирана и замразена при температура - 18 градуса. ТД на производителя. В полиетиленова опаковка х 10-20 кг. килограм 300
1 Захар-външен вид – бяла, суха, неслепена, еднородни кристали с ясно изразени стени, сладка, пълна разтворимост, без чужди примеси, БДС 390-79 или ТД на производителя 2 Брашно, пшеничено тип 500, цвят светлокремав; вкус и мириз -специфичен, без плесен и запареност, ТД на производителя, в хартиени пликове х1 кг 3 Готварска сол - йодирана, първо качество; вакуумно изпарена; цвят бял; вкус - чисто солен, опаковка х 1 кг в полиетиленови пликове, ТД на производителя 4 Червен пипер, сладък, прахообразен, специфичен вкус за смлян пипер, характерен добре изразен аромат, съдържание на влага до 10 %, опаковка х 0.100 кг, в пликове екструдирани с полиетилен, БДС 7541-2011 или ТД на производителя 5 Черен пипер, млян и пресят, цвят кафяв до черен; вкус - парливо-лютив; ТД на производителя, опаковка х 0.025 кг за 1 брой 6 Ориз, български, неначупен, екстра качество, българско производство; едри и обли зърна с бяло оцветяване; без мириз на мухъл и запарено; без обрашняване; за не съдържа живи и мъртви вредители. ТД на производителя. Опаковка целофан х 1 кг. 7 Оцет, ябълков; цвят светло жълт; бистър, без утайка; кисел вкус, характерен за оцета. БДС 399-83 или ТД на производителя, пластмасова бутилка х 0.750 мл 8 Олио, слънчогледово, рафинирано; бистро без утайка; цвят-светло до златисто жълт; без страничен мириз и привкус; влага не повече от 0.10%; в пластмасова бутилка х 1 л. БДС или ТД на производителя 9 Фиде, макаронено изделие; цвят бял до жълтеникав; без признаци на лошо омесване; мириз - свойствен, без неприсъщи миризми; вкус-свойствен, без горчивина, застоялост и страничен привкус. ТД на производтеля. В целофанови опаковки х 0.400 кг 10 Джоджен сух, добре изсушен, без чужди примеси, мириз и привкус. ТД на производителя. Във фолирани пликчета х 0.100 кг за 1 брой. 11 Сода бикарбонат, ТД на производителя, опаковка х 0.080 кг 12 Грис, пшеничен; цвят бял до кремав; без наличие на тричени части; без мириз на плесен. По БДС, ТС и ОН; в хартиен или полиетиленов плик по БДС х 0.500 кг 13 Чубрица суха, добре изсушена, без чужди примеси, мириз и привкус; ТД на производиля; във фолирани пликчета х 0.100 кг 14 Леща, без начупени зърна и следи от вредители; чиста без наличие на примеси; първо качество, едри зърна. ТД на производителя. Полиетиленови пликове х 1 кг. 15 Зрял фасул, бял, първо качество; средно едри зърна; без наличие на вредители, примеси и начупени зърна. ТД на производителя. Опаковка -полиетиленови пликове х1 кг. 16 Нишесте, десертно; вкус специфичен; с безвредни бои за хранителни цели, без страничен привкус и мириз. ТД на производителя. Фолирана опаковка х 0.060 кг 17 Яйца, кокоши, размер М; пресни; с черупка, която да е маркирана съгласно Наредба №1/09.01.2008 г. Опаковка - картонени кори х 30 броя. ТД на производителя. 18 Макарони, цвят бял до жълтеникав; без признаци на недобро омесване; мириз- свойствен, без неприсъщи миризми; вкус - свойствен, без горчивина, застоялост и друг страничен привкус. По БДС, ТД на производителя. В целофанови опаковка х 0.400 кг. 19 Чаени бисквити, не начупени; с гладки краища или фигурни шарки; влага 6%; По ТД на производителя; Целофанова или фолирана опаковка х 0.350 кг. 20 Овесени ядки, финни, люспи от 100% овес; без примеси; във целофанови опаковки х 1 кг. ТД на производителя. 21 Маргарин, трапезен, масленост 60%, цвят светложълт; без консервиращи и багрилни вещества;. ТД на производителя.Опаковка х 0.500 кг 22 Халва от слънчогледов тахан, фруктоза, чувенов екстракт и захар. В полиетиленова опаковка х 1 кг. ТД на производителя. 23 Мед, пчелен, неоцветен; характерен вкус-сладък; без механични примеси; съдържание на вода до 20%; захароза до 5%; без признаци на ферментация; ТД на производителя. В пластмасови опаковки х 0.020 кг за брой. 24 Конфитюр - желиран продукт с равномерно разпределени плодове; без захаросване, пяна, мехурчета от въздух, без семки, костилки и плодови кори. ТД на производителя. В пластмасови опаковки х 0.020 кг за брой
15100000, 15200000, 15300000, 15500000, 15810000
Описание:
1 Захар-външен вид – бяла, суха, неслепена, еднородни кристали с ясно изразени стени, сладка, пълна разтворимост, без чужди примеси, БДС 390-79 или ТД на производителя килограм 700 2 Брашно, пшеничено тип 500, цвят светлокремав; вкус и мириз -специфичен, без плесен и запареност, ТД на производителя, в хартиени пликове х1 кг килограм 450 3 Готварска сол - йодирана, първо качество; вакуумно изпарена; цвят бял; вкус - чисто солен, опаковка х 1 кг в полиетиленови пликове, ТД на производителя килограм 500 4 Червен пипер, сладък, прахообразен, специфичен вкус за смлян пипер, характерен добре изразен аромат, съдържание на влага до 10 %, опаковка х 0.100 кг, в пликове екструдирани с полиетилен, БДС 7541-2011 или ТД на производителя килограм 35 5 Черен пипер, млян и пресят, цвят кафяв до черен; вкус - парливо-лютив; ТД на производителя, опаковка х 0.025 кг за 1 брой брой 100 6 Ориз, български, неначупен, екстра качество, българско производство; едри и обли зърна с бяло оцветяване; без мириз на мухъл и запарено; без обрашняване; за не съдържа живи и мъртви вредители. ТД на производителя. Опаковка целофан х 1 кг. килограм 850 7 Оцет, ябълков; цвят светло жълт; бистър, без утайка; кисел вкус, характерен за оцета. БДС 399-83 или ТД на производителя, пластмасова бутилка х 0.750 мл брой 50 8 Олио, слънчогледово, рафинирано; бистро без утайка; цвят-светло до златисто жълт; без страничен мириз и привкус; влага не повече от 0.10%; в пластмасова бутилка х 1 л. БДС или ТД на производителя литър 1500 9 Фиде, макаронено изделие; цвят бял до жълтеникав; без признаци на лошо омесване; мириз - свойствен, без неприсъщи миризми; вкус-свойствен, без горчивина, застоялост и страничен привкус. ТД на производтеля. В целофанови опаковки х 0.400 кг килограм 350 10 Джоджен сух, добре изсушен, без чужди примеси, мириз и привкус. ТД на производителя. Във фолирани пликчета х 0.100 кг за 1 брой. брой 300 11 Сода бикарбонат, ТД на производителя, опаковка х 0.080 кг брой 50 12 Грис, пшеничен; цвят бял до кремав; без наличие на тричени части; без мириз на плесен. По БДС, ТС и ОН; в хартиен или полиетиленов плик по БДС х 0.500 кг килограм 50 13 Чубрица суха, добре изсушена, без чужди примеси, мириз и привкус; ТД на производиля; във фолирани пликчета х 0.100 кг килограм 5 14 Леща, без начупени зърна и следи от вредители; чиста без наличие на примеси; първо качество, едри зърна. ТД на производителя. Полиетиленови пликове х 1 кг. килограм 220 15 Зрял фасул, бял, първо качество; средно едри зърна; без наличие на вредители, примеси и начупени зърна. ТД на производителя. Опаковка -полиетиленови пликове х1 кг. килограм 350 16 Нишесте, десертно; вкус специфичен; с безвредни бои за хранителни цели, без страничен привкус и мириз. ТД на производителя. Фолирана опаковка х 0.060 кг килограм 25 17 Яйца, кокоши, размер М; пресни; с черупка, която да е маркирана съгласно Наредба №1/09.01.2008 г. Опаковка - картонени кори х 30 броя. ТД на производителя. брой 14180 18 Макарони, цвят бял до жълтеникав; без признаци на недобро омесване; мириз- свойствен, без неприсъщи миризми; вкус - свойствен, без горчивина, застоялост и друг страничен привкус. По БДС, ТД на производителя. В целофанови опаковка х 0.400 кг. килограм 400 19 Чаени бисквити, не начупени; с гладки краища или фигурни шарки; влага 6%; По ТД на производителя; Целофанова или фолирана опаковка х 0.350 кг. килограм 100 20 Овесени ядки, финни, люспи от 100% овес; без примеси; във целофанови опаковки х 1 кг. ТД на производителя. килограм 40 21 Маргарин, трапезен, масленост 60%, цвят светложълт; без консервиращи и багрилни вещества;. ТД на производителя.Опаковка х 0.500 кг килограм 1000 22 Халва от слънчогледов тахан, фруктоза, чувенов екстракт и захар. В полиетиленова опаковка х 1 кг. ТД на производителя. килограм 30
25 Билков чай, съдържание на натурални билки и аромати; без изкуствени оцветители и консерванти; различни видове билки в пликче от филтърна хартия, без конец поставени в картонена кутия х 20 броя пликчета; ТД на производителя. 26 Плодов чай, 100% плодово съдържание; без изкуствени оцветители и консерванти. В пликчета от филтърна хартия, без конец х 20 броя в картонена кутия. ТД на производителя. 27 Дафинов лист, цели изсушени листа във фолирани пликчета х 0.010 кг; мириз характерен за подправката. ТД на производителя. Продължение от количество и обем: 23 Мед, пчелен, неоцветен; характерен вкус-сладък; без механични примеси; съдържание на вода до 20%; захароза до 5%; без признаци на ферментация; ТД на производителя. В пластмасови опаковки х 0.020 кг за брой. брой 5000 24 Конфитюр - желиран продукт с равномерно разпределени плодове; без захаросване, пяна, мехурчета от въздух, без семки, костилки и плодови кори. ТД на производителя. В пластмасови опаковки х 0.020 кг за брой. брой 500 25 Билков чай, съдържание на натурални билки и аромати; без изкуствени оцветители и консерванти; различни видове билки в пликче от филтърна хартия, без конец поставени в картонена кутия х 20 броя пликчета; ТД на производителя. кутия 2000 26 Плодов чай, 100% плодово съдържание; без изкуствени оцветители и консерванти. В пликчета от филтърна хартия, без конец х 20 броя в картонена кутия. ТД на производителя. кутия 300 27 Дафинов лист, цели изсушени листа във фолирани пликчета х 0.010 кг; мириз характерен за подправката. ТД на производителя. брой 100
1 Чушки зелени- клас първи; да бъдат с добро качество - цели, пресни, здрави, чисти, с характерни за сорта форма и оцветяване, с незасъхнал връх, с плододръжка и без повишена влажност. Без вредители. Наредба № 16/28.05.2010 г. В мрежести торбички или пластмасови касетки х 10-15 кг. 2 Пресни домати. Да отговарят на изискванията на Наредба №16/28.05.2010 г на МЗХ за съответния Първи клас. 3 Пресни краставици. Да отговарят на изискванията на Наредба №16/28.05.2010 г на МЗХ за съответния Първи клас. 4 Пресни тиквички. Да отговарят на изискванията на Наредба №16/28.05.2010 г на МЗХ за съответния Първи клас. 5 Моркови. Да отговарят на изискванията на Наредба №16/28.05.2010 г на МЗХ за съответния Първи клас. Да са опаковани в полиетиленови пликове 5-10 кг. 6 Прясно зеле. Да отговарят на изискванията на Наредба №16/28.05.2010 г на МЗХ за съответния Първи клас. Зелките да са сортирани от едно качество и един сорт, чисти и здрави в полиетибленов чувал х 10 до 20 кг. 7 Лук кромид. Да отговаря на изискванията на Наредба №16/28.05.2010 г на МЗХ за съответния Първи клас. Опаковка в мрежести торби х 10-20 кг. 8 Лук чесън. Луковици - цели, здрави, чисти. Суха външна обвивка. Механични и болестни увреждания не се допускат. Да отговаря на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. Опаковка - в мрежести торби. 9 Лук праз. Да притежава всички основни характеристики и свойства типични за сорта; здрави стръкове; на връзка х 10 стръка. Да отговаря на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. 10 Картофи. Да са с добро качество и външен вид; цели, здрави, чисти и непокълнали. Да са в мрежести торби х 10 кг. Да отговарят на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. 11 Спанак пресен. Да е със свежи, зелени листа, без замърсяване от почвата. Да отговарят на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. Да е в полиетиленови чували х 5 -10 кг. 12 Зелени марули. Да са със свежи, зелени листа, без замърсяване от почвата. Да отговарят на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. Да са в полиетиленови чували. 13 Пресен лук. Да е със свежи и пресни стръкове, без замърсяване от почвата. Да отговаря на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. Да е на връзки х 10 стръка във връзка.. Да е в полиетиленови чували. 14 Пресен магданоз, връзка. Добро качество-свежи, чисти, със зелен цвят, без вредители и повреди.Да отговаря на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. Да е на връзки. Да е в полиетиленови чували. 15 Пресен копър, връзка. Добро качество-свежи, чисти, със зелен цвят, без вредители и повреди.Да отговаря на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. Да е на връзки. Да е в полиетиленови чували. 16 Целина прясна. - листа и глава; свежи, чисти, без почва. Да отговаря на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. 17 Ябълки. Плодовете да са свежи, цели и здрави; да са с типична форма и оцветяване.Да отговаря на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. 18 Портокали. Плодовете да са свежи, цели и здрави. Да отговарят на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. 20 Мандарини. Плодовете да са свежи, цели и здрави. Да отговарят на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. 21 Диня. Плодовете да са цели, здрави, чисти, ненапукани и ненабити, с характерна за сорта форма. Да отговарят на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. 22 Тиква. Цели, здрави и чести. Да отговарят на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. 23 Череши. Цели, здрави и чести; с дръжки, незагнили, със специфичен цвят за сорта. Да отговарят на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. 24 Пъпеш. Плодовете да са в беридбена зрялост, характерна за сорта. Масата на плода да не е по-малка от 0.500 кг. Да отговарят на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас.
15100000, 15200000, 15300000, 15500000, 15810000
Описание:
1 Чушки зелени- клас първи; да бъдат с добро качество - цели, пресни, здрави, чисти, с характерни за сорта форма и оцветяване, с незасъхнал връх, с плододръжка и без повишена влажност. Без вредители. Наредба № 16/28.05.2010 г. В мрежести торбички или пластмасови касетки х 10-15 кг. килограм 1000 2 Пресни домати. Да отговарят на изискванията на Наредба №16/28.05.2010 г на МЗХ за съответния Първи клас. килограм 500 3 Пресни краставици. Да отговарят на изискванията на Наредба №16/28.05.2010 г на МЗХ за съответния Първи клас. килограм 450 4 Пресни тиквички. Да отговарят на изискванията на Наредба №16/28.05.2010 г на МЗХ за съответния Първи клас. килограм 800 5 Моркови. Да отговарят на изискванията на Наредба №16/28.05.2010 г на МЗХ за съответния Първи клас. Да са опаковани в полиетиленови пликове 5-10 кг. килограм 1500 6 Прясно зеле. Да отговарят на изискванията на Наредба №16/28.05.2010 г на МЗХ за съответния Първи клас. Зелките да са сортирани от едно качество и един сорт, чисти и здрави в полиетибленов чувал х 10 до 20 кг. килограм 2500 7 Лук кромид. Да отговаря на изискванията на Наредба №16/28.05.2010 г на МЗХ за съответния Първи клас. Опаковка в мрежести торби х 10-20 кг. килограм 1300 8 Лук чесън. Луковици - цели, здрави, чисти. Суха външна обвивка. Механични и болестни увреждания не се допускат. Да отговаря на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. Опаковка - в мрежести торби. килограм 50 9 Лук праз. Да притежава всички основни характеристики и свойства типични за сорта; здрави стръкове; на връзка х 10 стръка. Да отговаря на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. килограм 500 10 Картофи. Да са с добро качество и външен вид; цели, здрави, чисти и непокълнали. Да са в мрежести торби х 10 кг. Да отговарят на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. килограм 6500 11 Спанак пресен. Да е със свежи, зелени листа, без замърсяване от почвата. Да отговарят на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. Да е в полиетиленови чували х 5 -10 кг. килограм 150 12 Зелени марули. Да са със свежи, зелени листа, без замърсяване от почвата. Да отговарят на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. Да са в полиетиленови чували. брой 500 13 Пресен лук. Да е със свежи и пресни стръкове, без замърсяване от почвата. Да отговаря на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. Да е на връзки х 10 стръка във връзка.. Да е в полиетиленови чували. брой 250 14 Пресен магданоз, връзка. Добро качество-свежи, чисти, със зелен цвят, без вредители и повреди.Да отговаря на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. Да е на връзки. Да е в полиетиленови чували. брой 2000 15 Пресен копър, връзка. Добро качество-свежи, чисти, със зелен цвят, без вредители и повреди.Да отговаря на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. Да е на връзки. Да е в полиетиленови чували. брой 200 16 Целина прясна. - листа и глава; свежи, чисти, без почва. Да отговаря на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. килограм 300 17 Ябълки. Плодовете да са свежи, цели и здрави; да са с типична форма и оцветяване.Да отговаря на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. килограм 500 18 Портокали. Плодовете да са свежи, цели и здрави. Да отговарят на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. килограм 300 20 Мандарини. Плодовете да са свежи, цели и здрави. Да отговарят на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. килограм 300 21 Диня. Плодовете да са цели, здрави, чисти, ненапукани и ненабити, с характерна за сорта форма. Да отговарят на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. килограм 150 22 Тиква. Цели, здрави и чести. Да отговарят на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. килограм 400
23 Череши. Цели, здрави и чести; с дръжки, незагнили, със специфичен цвят за сорта. Да отговарят на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. килограм 60 24 Пъпеш. Плодовете да са в беридбена зрялост, характерна за сорта. Масата на плода да не е по-малка от 0.500 кг. Да отговарят на Наредба №16/28.05.2015 г. на МЗХ за съответния Първи клас. килограм 80
1 Цели белени домати, консерва. Доматите да са червени, заляти с доматена заливка не по-малко от 50%. Да няма странични примеси. буркан х 0.680 кг.По ТД на производителя. 2 Гювеч консерва, буркан х 0.680 кг. Направен от пиперки, червени домати, патладжан, грах и зелен фасул. Заляти с доматена заливка в съотношение към зеленчуковата смес от 35/65 до 40/60. 3 Зелен фасул, замразен. Шушулките да са цели или нарязани, без дръжки и връхчета. По ТД на производителя. В опаковка - полиетиленови торби х2.5 кг. 4 Паприкаш, консерва, буркан х 0.680 кг. Да съдържа пиперки и домати. По ТД на производителя. 5 Стерилизирани корнишони, буркан х 0.680 кг. Краставичките да са чисти, цели, неповехнали и без механични и други повреди и примеси.По ТД на производителя. 6 Спанак, замразен, разфасовка х 2.5 кг. Да е под формата на добре оформени кубчета, несмачкани. По ТД на производителя. 7 Тиквички, замразени, разфасовка х 2.5 кг. Да са под формата на добре оформени кубчета, несмачкани. По ТД на производителя. 8 Грах, замразен, разфасовка х 2.5 кг. Цели зелени зърна,ненабити, без примеси на люспи, парчета от шушулки и др.По ТД на производителя. 9 Лютеница, буркан х 1 кг. Еднородна, пюреобразна маса от домати и печени пиперки, цвят - червен; без странични примеси. По ТД на производителя. 10 Зеле кисело. Цели зелки в бидон до 60 кг. Мирис - характерен за доброкачествено зеле. Бистра саламура. По ТД на производителя. 11 Маслини, черни, разфасовка х 1 кг. Гладка повърхност, средна големина. По ТД на производителя. 12 Гъби консерва, буркан х 0.680 кг. Цели добре бланширани; без петна и други повреди. По ТД на производителя. 13 Червена капия печена белена, замразена, разфасовка х 2.5 кг. Да са цели, неповредени. По ТД на производителя.
15100000, 15200000, 15300000, 15500000, 15810000
Описание:
1 Цели белени домати, консерва. Доматите да са червени, заляти с доматена заливка не по-малко от 50%. Да няма странични примеси. буркан х 0.680 кг.По ТД на производителя. брой 5000 2 Гювеч консерва, буркан х 0.680 кг. Направен от пиперки, червени домати, патладжан, грах и зелен фасул. Заляти с доматена заливка в съотношение към зеленчуковата смес от 35/65 до 40/60. брой 1000 3 Зелен фасул, замразен. Шушулките да са цели или нарязани, без дръжки и връхчета. По ТД на производителя. В опаковка - полиетиленови торби х2.5 кг. килограм 600 4 Паприкаш, консерва, буркан х 0.680 кг. Да съдържа пиперки и домати. По ТД на производителя. брой 1600 5 Стерилизирани корнишони, буркан х 0.680 кг. Краставичките да са чисти, цели, неповехнали и без механични и други повреди и примеси.По ТД на производителя. брой 240 6 Спанак, замразен, разфасовка х 2.5 кг. Да е под формата на добре оформени кубчета, несмачкани. По ТД на производителя. килограм 300 7 Тиквички, замразени, разфасовка х 2.5 кг. Да са под формата на добре оформени кубчета, несмачкани. По ТД на производителя. килограм 100 8 Грах, замразен, разфасовка х 2.5 кг. Цели зелени зърна,ненабити, без примеси на люспи, парчета от шушулки и др.По ТД на производителя. килограм 500 9 Лютеница, буркан х 1 кг. Еднородна, пюреобразна маса от домати и печени пиперки, цвят - червен; без странични примеси. По ТД на производителя. брой 100 10 Зеле кисело. Цели зелки в бидон до 60 кг. Мирис - характерен за доброкачествено зеле. Бистра саламура. По ТД на производителя. килограм 200 11 Маслини, черни, разфасовка х 1 кг. Гладка повърхност, средна големина. По ТД на производителя. килограм 200 12 Гъби консерва, буркан х 0.680 кг. Цели добре бланширани; без петна и други повреди. По ТД на производителя. брой 200 13 Червена капия печена белена, замразена, разфасовка х 2.5 кг. Да са цели, неповредени. По ТД на производителя. килограм 400
1 Хляб „Добруджа” от 0.700 кг: нарязан на филийки, опакован в индивидуални полиетиленови пликове; форма продълговата без деформации; повърхност - гладка без замърсявания, изпичане – добро. По ТД на производителя. 2 Хляб „Типов” от 0.700 кг: нарязан на филийки, опакован в индивидуални полиетиленови пликове; форма продълговата без деформации; повърхност - гладка без замърсявания, изпичане – добро. По ТД на производителя. 3 Кифла с мармалад. От пшеничено брашно, мая хлебна, подобрител, маргарин, мармалад и захар - по ТД на производителя; олио по БДС. Вода - питейна по Наредба №9/16.03.2001 г. Брой по 0.140 кг. Опаковки- полиетиленови, маркирани с етикет съдържащ данни съгласно Наредба Дв. бр. 62/2000 г. 4 Кифла козуначена. Произведена от козуначено тесто с брашно - пшенично Тип 500. Тегло 0,140 кг за брой, в индивидуална полиетиленова торбичка. 5 Козунак. Произведен от козуначено тесто с брашно - пшенично Тип 500. Тегло 0,250 кг за брой, в индивидуална полиетиленова торбичка. 7 Вита баничка със сирене х 0,250 кг за брой. Суровини и материали разрешени от МЗ- брашно пшенично по ТД на производителя. Добре изпечена, без прегаряне. Опаковани във фолио или полиетиленови пликове по Наредба №1 по Дв бр. 13/2002 г. 8 Баничка с извара, права х 0,140 кг за брой. Суровини и материали разрешени от МЗ- брашно пшенично по ТД на производителя. Добре изпечена, без прегаряне. Опаковани във фолио или полиетиленови пликове по Наредба №1 по Дв бр. 13/2002 г. 9 Милинка 0,250 кг за брой.Суровини и материали разрешени от МЗ- брашно пшенично по ТД на производителя. Добре изпечена, без прегаряне. Опаковани във фолио или полиетиленови пликове по Наредба №1 по Дв бр. 13/2002 г. 10 Тутманик х 0,250 кг. Суровини и материали разрешени от МЗ- брашно пшенично по ТД на производителя. Добре изпечена, без прегаряне. Опаковани във фолио или полиетиленови пликове по Наредба №1 по Дв бр. 13/2002 г. 11 Рогче х 0,140 кг. Суровини и материали разрешени от МЗ- брашно пшенично по ТД на производителя. Добре изпечена, без прегаряне. Опаковани във фолио или полиетиленови пликове по Наредба №1 по Дв бр. 13/2002 г. 12 Пица х 0200 гр. Форма - кръгла; цвят на повърхността - бежово-кафяв, характерен за добре изпечен продукт; вкус - специфичен за вложените суровини, без страничен привкус и мириз. Опаковка в полиетиленови торбички или фолио за всеки брой по отделно, с прикрепен етикет, в съответствие с Наредба 01/2002 г за хигиенните изисквания.
15100000, 15200000, 15300000, 15500000, 15810000
Описание:
1 Хляб „Добруджа” от 0.700 кг: нарязан на филийки, опакован в индивидуални полиетиленови пликове; форма продълговата без деформации; повърхност - гладка без замърсявания, изпичане – добро. По ТД на производителя. брой 11000 2 Хляб „Типов” от 0.700 кг: нарязан на филийки, опакован в индивидуални полиетиленови пликове; форма продълговата без деформации; повърхност - гладка без замърсявания, изпичане – добро. По ТД на производителя. брой 2000 3 Кифла с мармалад. От пшеничено брашно, мая хлебна, подобрител, маргарин, мармалад и захар - по ТД на производителя; олио по БДС. Вода - питейна по Наредба №9/16.03.2001 г. Брой по 0.140 кг. Опаковки- полиетиленови, маркирани с етикет съдържащ данни съгласно Наредба Дв. бр. 62/2000 г. брой 9000 4 Кифла козуначена. Произведена от козуначено тесто с брашно - пшенично Тип 500. Тегло 0,140 кг за брой, в индивидуална полиетиленова торбичка. брой 5000 5 Козунак. Произведен от козуначено тесто с брашно - пшенично Тип 500. Тегло 0,250 кг за брой, в индивидуална полиетиленова торбичка. брой 6000 7 Вита баничка със сирене х 0,250 кг за брой. Суровини и материали разрешени от МЗ- брашно пшенично по ТД на производителя. Добре изпечена, без прегаряне. Опаковани във фолио или полиетиленови пликове по Наредба №1 по Дв бр. 13/2002 г. брой 5000 8 Баничка с извара, права х 0,140 кг за брой. Суровини и материали разрешени от МЗ- брашно пшенично по ТД на производителя. Добре изпечена, без прегаряне. Опаковани във фолио или полиетиленови пликове по Наредба №1 по Дв бр. 13/2002 г. брой 1000 9 Милинка 0,250 кг за брой.Суровини и материали разрешени от МЗ- брашно пшенично по ТД на производителя. Добре изпечена, без прегаряне. Опаковани във фолио или полиетиленови пликове по Наредба №1 по Дв бр. 13/2002 г. брой 3000 10 Тутманик х 0,250 кг. Суровини и материали разрешени от МЗ- брашно пшенично по ТД на производителя. Добре изпечена, без прегаряне. Опаковани във фолио или полиетиленови пликове по Наредба №1 по Дв бр. 13/2002 г. брой 1300 11 Рогче х 0,140 кг. Суровини и материали разрешени от МЗ- брашно пшенично по ТД на производителя. Добре изпечена, без прегаряне. Опаковани във фолио или полиетиленови пликове по Наредба №1 по Дв бр. 13/2002 г. брой 2000 12 Пица х 0200 гр. Форма - кръгла; цвят на повърхността - бежово-кафяв, характерен за добре изпечен продукт; вкус - специфичен за вложените суровини, без страничен привкус и мириз. Опаковка в полиетиленови торбички или фолио за всеки брой по отделно, с прикрепен етикет, в съответствие с Наредба 01/2002 г за хигиенните изисквания. брой 3000